Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Tidligere idrettsprofil innrømmer Nav-svindel:

En kjent, tidligere idrettsprofil fra Vestlandet innrømmer å ha svindlet til seg store summer fra Nav.

Mannen erkjente straffskyld da rettssaken startet i Bergen tingrett mandag, skriver Bergensavisen.

- Jeg tilstår fullt og helt at jeg har feilinnmeldt timer. Jeg har ingen unnskyldning for det og er veldig lei meg, sa han.

Ifølge tiltalen oppga mannen til Nav at han arbeidet 454 timer. Påtalemyndigheten mener at han i realiteten mottok lønn for 3.390,5 timer og dermed fikk utbetalt 730.000 kroner mer enn han skulle.

I tiltalen står det at mannen skal ha mottatt lønn for 2.609,5 timer og dermed ha svindlet til seg over 500.000 kroner fra Nav.

Da tiltalen ble kjent, sa mannen at han ikke hadde hatt til hensikt å lure noen og at han er ingen skurk.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Brann - Vålerenga:

Foto: NTB

Returnerer til RBK:

Alexander Tettey er klar for Rosenborg. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Tettey (35) vender med det hjem til sin tidligere klubb etter mange år i utlandet. Midtbanespilleren har signert en kontrakt som strekker seg ut 2021-sesongen.

- Det er skrevet i stjernene at det hadde vært fint å avslutte karrieren i Rosenborg. Nå er det en passende tid å dra hjem og Rosenborg er laget mitt. Når de kommer på banen og alt ligger til rette, er det veldig vanskelig å si nei, sier Alexander Tettey til RBK.no.

Åge Hareide har tidligere uttalt at han ønsker Tettey til RBK og er naturlig nok fornøyd med dagens nyhet.

- Det er jeg glad for. Alexander Tettey er en god og erfaren spiller og i tillegg så er han en solstråle, sier Hareide til RBK.no.

– Når han legger opp som fotballspiller, er det avtalt at han fortsetter i SalMar Akademiet, skriver klubben på sin nettside.

Tettey spilte sin siste kamp for Norwich lørdag og reiser hjem til Trondheim i slutten av mai. Han vil være spilleklar for Rosenborg etter å ha gjennomført innreisekarantene under landslagspausen i starten av juni.

Tettey forlot Rosenborg i 2009 og har siden den gang spilt for Rennes og Norwich.

Foto: Shutterstock editorial

Fornøyd etter rettsmøte:

Narvik-advokat Per A. Flod er godt fornøyd etter å ha lagt fram ishockeyklubbens sak i Oslo tingrett onsdag. En avgjørelse er ventet i neste uke.

Flod forteller til nitten.no at de håper på en midlertidig forføyning i saken. Da vil vedtaket om å sende Narvik ned fra eliteserien inntil videre bli satt ut av kraft.

– Da er det ikke hjemmel i det vedtaket som sendte Narvik ned. Da må forbundsstyret bestemme hva de gjør, de har litt flere muligheter både innenfor og utenfor kampreglementet. Det finnes en mulighet alle vil godta, og det er å spille med flere lag i ligaen neste sesong, sier Flod.

Styret i ishockeyforbundet valgte i mars å holde fast ved ti lag i eliteserien neste sesong. Dermed rykker Narvik ned, mens Ringerike tar turen opp til øverste nivå. Avgjørelsen ble tatt etter at man ga opp håpet om å få fullført seriespillet før VM i mai.

Klubben anket avgjørelsen fra forbundsstyret, men tapte ankesaken. Derfor har de valgt å ta saken til det sivile rettssystemet.

(NTB)

Foto: NTB

Gir seg som United-trener:

Casey Stoney gir seg som trener for Manchester Uniteds kvinnelag etter denne sesongen.

Hun forteller klubbens nettside at det har vært en utrolig vanskelig avgjørelse.

- Jeg elsket å lede dette laget og jeg er stolt over hva jeg har oppnådd. Men etter en vanskelig sesong føler jeg nå at det er på tide at å ta litt tid vekk fra fotballen og la noen andre komme inn og lede laget, sier Stoney.

Stoney tok over et nyoppstartet Manchester United-lag for tre år siden og ledet klubben til det øverste nivået i England på første forsøk.

Denne sesongen endte United på en fjerdeplass i Womens Super League i England.

Chelsea vant serien knepent foran Manchester City.

Foto: Pa

RBK-keeper til HamKam:

Keeperen Julian Faye Lund (21) blir 1.-divisjonsklubben HamKams nye sisteskanse. Han kommer på lån fra Rosenborg.

Oslo-gutten landet på Gardermoen onsdag formiddag, dagen da overgangsvinduet i norsk fotball stenger.

– Jeg gleder meg veldig til å spille for HamKam og er glad for at klubbene ble enige om en utlånsavtale, sier Faye Lund til klubbens nettsider.

21-åringen har tidligere spilt for Oppsal, Levanger, Mjøndalen og Rosenborg.

– Vi har hele tiden vært rolige på at vi ville få på plass en keeper i dette overgangsvinduet og er selvsagt veldig fornøyd med å bli enige med Rosenborg om en utlånsavtale, sier HamKams sportssjef Espen Olsen.

(NTB)

Foto: NTB

NFL tilbake til London :

Etter et år uten kamper utenfor USAs grenser, skal igjen kamper i den amerikanske fotballigaen NFL spilles i London i oktober. Sesongen starter 9. september.

Første kamp blir mellom Superbowl-vinnerne Tampa Bay Buccaneers, med superstjernen Tom Brady på laget, og Dallas Cowboys. Kampen spilles på Buccaneers hjemmebane i Tampa, der Superbowl ble spilt i februar.

I London møtes New York Jets og Atlanta Falcons 10. oktober, mens Miami Dolphins møter Jacksonville Jaguars 17. oktober.

NFL-kamper har blitt spilt i London siden 2007, men fjorårets planlagte kamper ble koronaflyttet hjem til USA.

Kampene er blitt spilt på Wembley, men siden 2019 har nye Tottenham Hotspur Stadium, som er tilpasset amerikanske fotball, overtatt enkelte kamper. I år vil begge kampene spilles på stadionet.

(NTB)

Til A-finale i OL-kvalifiseringen:

Lars Magne Ullvang og Maria Virik er begge klare for A-finale i den europeiske OL-kvalifiseringen i padling i Ungarn. Det samme er Vold-brødrene i K2.

Ullvang var i aksjon på K1 1000 meter og tok tredjeplassen i sitt innledende heat onsdag. Han fulgte opp med å ta annenplassen i semifinalen bak italienske Andrea Schera.

– Lars Magne manglet litt. Han fikk kanskje litt for høye skuldre, sa landslagssjef Eirik Verås Larsen til NTB etter det innledende løpet.

I K1 500 meter for kvinner padlet Maria Virik inn til annenplassen i sitt heat, og i semifinalen sikret hun seg en plass i A-finalen ved å bli nummer tre. Hun var samtidig hele 4,37 sekunder bak den spanske vinneren.

A-finalene går torsdag. De to beste i finalene torsdag går til OL.

Også Eivind og Amund Vold i K2 1000 meter er finaleklare etter at de ble nummer 3 i sitt innledende heat. Kun vinneren av torsdagens finale får OL-plass.

Verken Harald Ivarsen eller Kristine Amundsen, begge i K1 200 meter, var i nærheten av å ta seg direkte videre til finalen, men begge får en ny sjanse i semifinalene senere fredag.

Det er en ny global OL-kvalifisering i Bernaul i Russland 20. mai. Dit reiser de norske båtene som ikke kvalifiserer seg torsdag.

(NTB)

Foto: NTB

DPA: Haaland med i cupfinaletroppen:

Erling Braut Haaland er aktuell for cupfinalen mot RB Leipzig torsdag. Han er med i Borussia Dortmunds tropp til kampen, melder DPA.

Jærbuen har hatt utfordringer med overbelastning i en lårmuskel og har ikke spilt på to uker.

Tirsdag var han tilbake på treningsfeltet til de gulkledde, og onsdag var han med i troppen som reiste til Berlin, der cupfinalen skal spilles, ifølge DPA.

I helgen tok Marco Reus og Jadon Sancho (2) målansvaret i Haalands fravær da nettopp Leipzig ble slått 3-2. Det sikret verdifulle poeng i kampen om en mesterligaplass i 1. Bundesliga.

Fram til skaden i slutten av april hadde Haaland en sterk måned og ble blant annet kåret til månedens spiller i Bundesliga.

Cupfinalen spilles i Berlin klokken 20.45 torsdag kveld. Dortmund er ute etter sin fjerde cuptittel.

(NTB)

Foto: Reuters

TV 2 skrur opp prisen:

TV 2, som har rettigheter til blant annet Premier League og Champions League, øker satsen for fotballpakken på fjernsyn med 200 kroner fra høsten.

Det er Kampanje som skriver at kanalen har gått ut til sine samarbeidspartnere på distributørsiden om den nye veiledende prisen på fotballtilbudet. Prisen øker med 30 prosent fra 699 til 899 kroner.

Også i TV 2s strømmetjeneste blir det betydelig dyrere å være fotballkunde. Kanalen forsvarer prisøkningen med at den totale sportspakken blir større.

– Vi snakker om et helt nytt sportsprodukt, og etter hva jeg kjenner til har det aldri i historien blitt tilbudt et slikt komplett fotballprodukt på TV som det TV 2 kan tilby til høsten, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Kampanje.

Hun mener at det ikke går an å snakke om prisøkningen isolert, så lenge det også er snakk om et nytt og utvidet sportstilbud på TV 2 fra høsten av. Kanalen tilbyr 127 kamper fra Champions League, 380 kamper fra spansk La Liga, alle de europeiske VM-kvalifiseringskampene og nasjonsligaen.

Altibox reagerer derimot på prisøkningen.

– Vi synes at denne prisøkningen er urimelig og er ikke enige med TV 2 om at den kan forsvares med det innholdet som de forespeiler. Samtidig er det slik at når TV 2 øker prisen inn til oss, så kan ikke vi la være å øke prisen uten å tape penger på det, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox.

Altibox vil derfor øke sine priser ut mot kundene med 150 kroner fra 1. august. Det vil si at 100 prosent av summen går til TV 2, og at de selv ikke vil tjene noe på prisøkningen.

(NTB)

Klopp støtter Solskjær: - Kriminelt:


Manchester United møter Liverpool i den utsatte ligakampen torsdag kveld.

I går stilte Ole Gunnar Solskjær med et svekket lag mot Leicester på grunn av det tøffe kampprogrammet, noe som endte med 1-2-tap. Dermed fikk ikke Liverpool noe hjelp i kampen om topp 4 - hvor Leicester, Chelsea og West Ham er de argeste konkurrentene.

Liverpool-manager Jürgen Klopp fikk spørsmål om Solskjærs laguttak på første del av onsdagens pressekonferanse.

- Det var laguttaket jeg forventet, ikke nøyaktig, men jeg visste de måtte gjøre endringer. Jeg har sagt det 500 ganger, at å spille søndag, tirsdag, torsdag er kriminelt. Det er ikke Solskjær eller spillernes feil. Ville jeg gjort det samme? Ja, det må du, sier Klopp.

Han peker på at Liverpools kamp mot WBA ikke ble flyttet for å gi rom til United-kampen, fordi Premier League mente at ikke andre lag skulle lide for det som skjedde som følge av protestene i Manchester.

- Det funket ikke så bra. Det gikk litt ut over Liverpool og West Ham, sier Klopp, som peker på at United stilte med svakt lag mot Leicester som følge av det tøffe programmet.

Samtidig er han krystallklar:

- Om vi ikke kvalifiser oss til Champions League, er det ikke på grunn av Solskjærs uttak, det er vår feil.

Tyskeren fikk også spørsmål om jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort i Manchester United, og laget han råder over.

- Det er en fin miks, aldersmessig. De har offensivt potensial. Ole har gjort en god jobb, de spiller veldig bra og det er derfor de er der de er. De vil trolig bli nummer to og det er en bra sesong for United i et vanskelig år, sier Klopp, som trekker fram Marcus Rashford og Mason Greenwood som fantastiske spillere.

Det har også blitt spekulert i at det vil bli en ny demonstrasjon mot Manchester Uniteds eiere i forkant av oppgjøret, som førte til at storkampen ble utsatt i utgangspunktet.

- Vi er ikke bekymret. Det er ikke noe vi kan gjøre med det, men vi stoler på myndighetene. Jeg aner ikke hva som skjer i morgen kveld, men jeg er ikke bekymret, sier Klopp.

Foto: NTB

Annonsørinnhold