Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Lewandowski tilbake i trening, men rekker ikke PSG-kampen:

Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Fulham rykket ned fra Premier League:

Fulham blir å finne på nivå to i engelsk fotball neste sesong. Det ble klart etter mandagens 0-2-tap for Burnley i Premier League.

Resultatet betyr at det ikke lenger er teoretiske muligheter for at Fulham kan redde plassen i den engelske toppserien. Med tre kamper igjen å spille er det ti poeng opp til Southampton på trygg grunn.

Burnley kan på sin side føle seg helt trygge på at det blir Premier League-kamper på klubbens hjemmebane også neste sesong.

Mandag var det Ashley Westwood som sendte gjestene i ledelsen i London. Da var det spilt 35 minutter av første omgang.

Rett før hvilen doblet den formsterke måltyven Chris Wood ledelsen til 2-0. Josh Brownhill gjorde forarbeidet, før Wood vakkert hamret ballen i mål på volley.

Fulham kom til et par gode avslutningsmuligheter, men kom ikke nærmere scoring enn André-Frank Anguissas tverrligger-treff i annen omgang.

Dermed slår Fulham følge med West Bromwich og Sheffield United ned i mesterskapsserien.

(NTB)

Foto: NTB

Finaletap for Lesund og Rögle:

Växjö slo Rögle og norske Erlend Lesund 6-2 mandag og avgjorde den svenske ishockeyfinalen. Duellen om trofeet endte 4-1 i best av sju kamper.

Rögle måtte ha vunnet mandagens kamp for å holde liv i finaleduellen, men kom til kort på bortebane etter en forrykende tredje periode av Växjö.

Etter to perioder sto det 1-1, men i den tredje scoret hjemmelaget fem ganger før Olli Palola satte inn et trøstemål for Rögle.

Dermed kunne Växjö sprette champagnen og starte feiringen av det svenske mesterskapet.

– Det er så fantastisk, man tror ikke at det er sant, sa tomålsscorer Pontus Holmberg til C More etter kampen.

Erlend Lesund skal etter planen slutte seg til den norske landslagstroppen når SHL-finalen nå er over.

(NTB)

Foto: NTB

Tidligere RBK-spiller herjer i Sverige:

Tidligere Rosenborg-spiller Samuel Adegbenro scoret begge målene og ble kampens store spiller da Norrköping slo AIK 2-0 i Allsvenskan mandag.

Adegbenro forlot RBK til fordel for Norrköping og svensk fotball i januar. Nå er han i ferd med å stå fram som en svært brikke i sin nye klubb.

I mandagens kamp scoret han to ganger med hodet, etter innlegg fra henholdsvis Ari Skúlason og Sead Haksabanovic. Etter fem kamper i årets svenske fotballsesong står Adegbenro med like mange scoringer.

– Vi er et veldig bra lag. Det var en tøff kamp mot et godt lag. Vi jobbet hardt, og med litt flaks vant vi kampen, sa Adegbenro til Discovery etter kampen.

Seieren smakte godt også for Norrköping-trener Rikard Norling. Han var trener i AIK fram til i juli i fjor, men fikk da sparken.

Norrköping ligger på annenplass på tabellen, kun to poeng bak ledende Djurgården. AIK er poenget bak etter mandagens tap.

(NTB)

Foto: NTB

Reagerer sterkt på supportergrep:

Norsk Supporterallianse går nye veier for at klubbene i breddefotballen skal få avgitt stemme på fotballtinget i spørsmålet om boikott av fotball-VM i Qatar.

20. juni skal fotballen samles til et ekstraordinært forbundsting for å ta stilling til det betente boikottspørsmålet. NFF har signalisert at det er ønskelig at deltakerne møtes fysisk.

Forkjemperne for en boikott av neste års fotball-VM i Qatar, blant dem Norsk Supporterallianse, har hevdet at reiserestriksjoner som følge av viruspandemien og reisekostnader kan hindre mindre klubber i å delta.

Nå har supportergrupperingen tatt initiativ til at personer bosatt i Oslo-området kan representere klubber som ikke ser seg i stand til å være til stede på tinget. Alliansen oppfordrer klubber som er forhindret fra å delta til å ta kontakt.

– Dette er et svar på at NFF gikk ut på fredag og sa at de ønsket et fysisk fotballting 20. juni. Det er fortsatt pandemi. Vi oppfordres til ikke å reise unødvendig. I tillegg er det en del breddeklubber som har hatt lite inntekt og kanskje ikke har mulighet til å fly en person til Oslo for å fortelle hvor klubben står i et slikt ja/nei-spørsmål, sier Bjørnar Posse Sandboe i Norsk Supporterallianse (NSA) til TV 2.

Han kaller NFFs ambisjon om fysisk oppmøte på tinget «en åpenbar obstruksjon av medlemsdemokratiet».

– Nå bruker vi det samme medlemsdemokratiet for å gi breddeklubbene en helt lovlig representant som kan avlegge deres stemme, sier Posse Sandboe.

I Norges Fotballforbund reagerer man skarpt på grepet som nå er tatt fra supporterhold.

– At det mobiliseres i enkeltsaker før et forbundsting, er ikke uvanlig. Likevel er det neppe i tråd med regelverkets intensjon å skaffe seg stemmer ved å tilby medlemskap for så å få lov til å representere klubben på tinget. Det er veldig spesielt og på grensen til misbruk av idrettsdemokratiet. Men det er ikke ulovlig, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt til VG.

(NTB)

Foto: NTB

Ber om utsatt 16. mai-kamp:

Odd fikk mandag svar på coronatestene som ble tatt etter at en spiller testet positivt i forkant av seriepremieren mot Sandefjord. Samtlige var negative.

Det bekrefter klubbens sportssjef Tore Andersen overfor NTB mandag kveld.

– Vi er veldig glade for at alle har testet negativt. Det betyr at det kun er det ene smittetilfellet i klubben, og samtidig betyr det at vi samlet er ferdige i karantene etter neste test som tas etter sju dager, sier Andersen til NTB.

Odd-spiller Thomas Hallstensen testet lørdag 8. mai positivt for coronaviruset. I henhold til gjeldende smittevernregler ble alle de andre spillerne og Odds støtteapparat satt i karantene.

Søndag ble samtlige testet, og mandag forelå altså prøvesvarene. De viste ingen nye påviste smittetilfeller.

Spillerne er fortsatt i karantene. Nå avventes en ny runde med tester senere denne uken.

– Jeg har fått opplyst at de skal tas 13. mai, men dette er det klubbens medisinske apparat som håndterer, sier Andersen.

Han opplyser at dersom også prøvene i den neste testomgangen er negative, vil spillere og ledere i skiensklubben være ute av karantene.

Odd skal etter planen møte Stabæk til seriekamp 16. mai. Selv om det heller ikke avdekkes nye smittetilfeller i neste runde, håper Andersen å få utsatt det oppgjøret.

– Den kampen kommer fort på. Vårt ønske er å få den utsatt, og vi har vært i dialog med NFF om dette. De behandler saken så fort som mulig, sier Odd-lederen.

Bakgrunnen for ønsket om utsettelse er at Odd-spillerne får minimalt med tid til forberedelser.

Også Sandefjord ble berørt av smittesituasjonen i Odd. Den planlagte seriepremieren lagene imellom søndag måtte utsettes.

Sandefjord kan imidlertid spille den oppsatte kampen hjemme mot Mjøndalen 16. mai.

Verken Odd eller Sandefjord skulle ha spilt i midtuken.

(NTB)

Foto: NTB

Signerte målvaktstalent:

André Bergsholm Kristensen (20) har skrevet en toårskontrakt med håndballklubben Drammen. Han kommer fra ØIF Arendal.

Det opplyser eliteserieklubben i en pressemelding.

Bergsholm Kristensen sa opp kontrakten med ØIF Arendal etter å ha blitt permittert i forrige måned. Nå går ferden videre til eliteserie-rival Drammen.

– Jeg skjønner at DHK igjen har noe spennende på gang, og jeg kjenner mange av spillerne fra tidligere. At Kristian Kjelling ønsket meg til klubben var også viktig, for jeg har hørt mye godt om det arbeidet han gjør med både enkeltspillere og med laget, sier målvakten.

Han var ferdig med de tre første sesongene av en femårskontrakt i ØIF da han ble permittert.

Trener Kjelling er fornøyd med signeringen som nå er på plass.

– André er regnet som et av de største målvakttalentene i Norge, og tok eliteserien med storm da han som veldig ung kom til ØIF Arendal, sier han.

Tidligere denne våren har strekspilleren August Olsen Storbugt (Halden), bakspilleren Hermann Ranneberg Vildalen (ØIF Arendal) og venstrekanten August Baskår Pedersen (Bjerringbro-Silkeborg) skrevet under for Drammen.

(NTB)

Foto: NTB

Tore Reginiussen (35) legger opp:

Den tidligere Rosenborg- og landslagsstopperen legger opp etter sesongen. Det skriver Reginiussen selv på Instagram.

35-åringen skal fullføre sesongen i tyske St.Pauli før han legger skoene på hylla.

- Jeg har bestemt meg for å legge opp etter denne sesongen. Det har vært en fantastisk reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser. Jeg kommer alltid til å være takknemlig for alt fotballen har gitt meg og for alle de fantastiske menneskene jeg har møtt på veien, skriver han på Instagram.

Finnmarkingen har tidligere vært i Schalke, Lecce og danske Odense.

- Det er en tid for alt og nå er det min tid til å bevege meg inn i det neste kapittelet i livet mitt, skriver han videre.

Foto: NTB

Tillater 10.000 tilskuere:

Storbritannias Statsminister Boris Johnson bekrefter mandag ettermiddag at sportsbegivenheter kan å tillate opptil 10.000 fans fra og med 17. mai.

Johnson la forrige måned fram en gjenåpningplan hvor han åpnet for 10.000 tilskuere, eller en fjerde del av stadionkapasiteten hvis den er lavere, tillates på kampene. Det kunne skje som en følge av at at smittetallene holdt seg lave.

Forutsetningen var at helsemyndighetene stilte seg bak at det er trygt å gjøre dette.

Premier League har spilt inneværende sesong uten tilskuere til stede på kampene.

Foto: NTB

Bekreftet: Forlenger kontrakten:

Stjernespissen Edinson Cavani har forlenget sin kontrakt med Manchester United med ett år. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Cavani har scoret 15 mål denne sesongen og har vært sentral spiller for Ole Gunnar Solskjær i Europa League og Premier League.

- Jeg har blitt rørt av hvor mye supporterne har ønsket at jeg skal bli, og jeg vil gi alt for å gi dem lykke og glede med prestasjonene mine på banen, sier Cavani til klubbens hjemmeside.

Ole Gunnar Solskjær er naturlig nok veldig fornøyd med at storspissen velger å forlenge kontrakten.

- Da Edinson signerte sa jeg at han ville bringe energi, kraft og ledelse til denne spillergruppa, og jeg har ikke blitt motbevist. Han har vært alt jeg trodde han ville være og mer, sier Solskjær om Cavani.

Foto: Pa

Rykket opp på bursdagen:

Julian Kristoffersen markerte 24-årsdagen med å rykke opp til italiensk Serie A med Salernitana mandag.

Den norske fotballproffen fikk dermed en bursdag han sent vil glemme. Opprykket til øverste nivå i italiensk fotball ble sikret med en sterk 3-0-seier borte mot Pescara.

Kristoffersen ble sittende på benken hele kampen.

Horten-gutten og lagkameratene endte på annenplass i Serie B, fire poeng bak Empoli.

Foran mandagens avsluttende serierunde kunne Salernitana bli innhentet av tredjeplasserte Monza, men sistnevnte røk 2-0 for Brescia samtidig som Salernitana tok tre poeng.

Dermed var opprykket aldri i reell fare.

Kristoffersen ble hentet til Salernitana fra sørkoreanske Jeonnam Dragons i februar. Han har en fortid i Hobro og FC København i dansk superliga, samt Djurgården i Allsvenskan.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold