Sportsstudio

Tore Ulrik Bratland

- Skrives ut snart:

Daniel-André Tande (27) er nær ved å bli skrevet ut fra Akershus universitetssykehus (Ahus). Det opplyser sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Når jeg har vært i dialog med ham, har han vært framoverlent og offensiv, sier Bråthen. Skihopperen falt stygt i Planica i slutten av mars og ble lagt i kunstig koma. På Ahus har han operert kragebeinet.

- Han blir skrevet ut snart, opplyser også trener Alexander Stöckl til Dagbladet. Både Bråthen og Stöckl forteller at Tande må holde seg i ro hjemme i flere uker.

- Kommer han til å bli hundre prosent frisk?

- Jeg skal ikke framstå som dr. med. Clas Brede Bråthen. Men det er ingen signaler fra det medisinske om noe annet, sier sportssjefen.

OPPLEVDE MARERITTET: Daniel-André Tande. Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Napoli-seier sikrer thrilleravslutning i Serie A:

Napoli slo Fiorentina 2-0 i Serie A søndag, og tok med det et steg mot plass i Champions League neste sesong. Det kan ødelegge for giganten Juventus.

Cristiano Ronaldo og Juventus kjemper for å unngå en fiaskosesong etter å ha vunnet ni strake serietitler. En plass i Champions League kan være avgjørende for å holde på de mange stjernespillerne.

Det ble vanskeligere da Napoli vant 2-0 over Fiorentina etter to mål i annen omgang søndag. Etter at Milan senere måtte nøye seg med 0-0 mot Cagliari skiller bare ett poeng mellom lagene på tredje- og femteplass.

Lorenzo Insigne bommet først på straffespark, men satte returen i mål etter 56 minutter, mens et selvmål av Lorenzo Venti elleve minutter senere avgjorde kampen i Napolis favør.

Napoli er på fjerdeplass, ett poeng foran Juventus med bare en kamp igjen å spille. Milan er på tredjeplass med like mange poeng som Napoli.

Jens Petter Hauge ble sittende på benken da lagkameratene i Milan forgjeves prøvde å overliste Cagliari-forsvaret hjemme på San Siro.

Napoli avslutter mot Hellas Verona, mens Milan skal opp mot serietoer Atalanta. Juventus spiller sesongens siste kamp mot Bologna.

(NTB)

17-årige Jebbison ga Sheffield United prestisjeseier:

17-årige Daniel Jebbison scoret da tabelljumbo Sheffield United fikk en stor opptur med 1-0-seier over Everton i sin tredje siste kamp i Premier League.

Yorkshire-laget er for lengst dømt til nedrykk, men spillerne fikk med seg en god opplevelse fra Goodison Park. Jebbison er den yngste spiller som har scoret i sin første Premier League-kamp fra start.

Scoringen kom allerede i det 7. minutt. Jack Robinson tok seg forbi en motspiller og skjøt fra spiss vinkel. Ved lengste stolpe skled Jebbison inn og beinet ballen i tomt mål.

Forrige gang unggutten spilte fra start var for Chorley på nivå seks i engelsk fotball rundt juletider i fjor.

- Jeg synes vi var fremragende fra start til slutt, og det gjør en stor forskjell når man scorer først. Vi skapte ikke så mye, men sjansene våre var store, og vi var solide i forsvar. Det er vår beste defensive prestasjon i min tid her, sa United-manager Paul Heckingbottom til BBC.

- Gutta har kjempet hele sesongen, og de fortjente dette.

Sander Berge var ikke i Sheffield Uniteds kamptropp. Joshua King var ikke med for Everton. Grunnen til det var en liten skade han pådro seg på trening lørdag.

- Vi var veldig dårlige i dag, og eneste mulige utfall var tap. Jeg må ta ansvar for det, men jeg håper spillerne gjør det også, sa Everton.manager Carlo Ancelotti etter klubbens niende hjemmetap.

(NTB)

Foto: NTB

Norsk cupfest i Ungarn: Györ med lett finaleseier:

Györ sikret det ungarske cupgullet i kvinnehåndball med 29-23 over Debrecen søndag.

Györ har fire norske spillere. Stine Bredal Oftedal scoret seks mål, Veronica Kristiansen tre og Kari Brattset Dale to. Silje Solberg startet på benken søndag etter å ha voktet målet i lørdagens semifinaleseier.

Cupen i Ungarn avvikles med en finalehelg. Györ slo FTC Hungaria 29-25 i semifinalen lørdag. Norske spillere sto for 16 av Györ-målene i den kampen.

Györ risikerer å tape seriegullet på innbyrdes oppgjør mot FTC. De to klubbene har like mange poeng før de fire siste serierundene.

(NTB)

Foto: NTB

Nadal vant Roma Masters for 10. gang:

Rafael Nadal nedkjempet en sliten Novak Djokovic med 7-5, 1-6, 6-3 i finalen og vant tennisturneringen Internazionali d'Italia for 10. gang.

- Det er vanskelig å tro at jeg står her med dette trofeet i hendene for 10. gang, sa Nadal.

Han vant turneringen første gang som 18-åring i 2005. Den gang slo han Guillermo Coria i en finale som varte over fem timer. Søndag var kampen over på to timer og 49 minutter.

- Det er ubeskrivelig å spille finale igjen 16 år senere. Dette er uten tvil et av de viktigste stedene i min karriere, sa Nadal på italiensk til de snaut 3000 tilskuerne som slapp inn på Foro Italico.

Med seieren i den store grusturneringen er han tilbake som favoritt i Roland-Garros, der han skal jakte på sin 14. tittel. Han slo Djokovic i strake sett i fjorårets finale i Paris.

Djokovic spilte nesten fem timer lørdag, da han måtte fullføre en regnavbrutt kvartfinale mot Stefanos Tsitsipas før han slo Lorenzo Sonego i en ny tresetter i semifinalen. Nadal slapp med halvannen time i sin semifinale.

I kvinnefinalen utklasset Roland-Garros-vinner Iga Swiatek tsjekkiske Karolina Pliskova med 6-0, 6-0.

(NTB)

Johannessen toppscorer da Flensburg vant:

Gøran Johannessen ble toppscorer med sju mål da Flensburg-Handewitt tok en oppskriftsmessig borteseier mot tabelljumbo Coburg i tysk Bundesliga håndball.

Med 29-25-seier utlignet klubben forspranget erkerivalen Kiel skaffet seg på tabelltopp med sin seier lørdag. Lagene har 51 poeng hver etter 28 spilte kamper. Begge har ti kamper igjen, og gullkampen kommer til å leve lenge.

Johannessen var kampens toppscorer, men Magnus Rød bidro også. Han sendte begge sine avslutningsforsøk i mål. Torbjørn Bergerud hadde redningsprosent på 26 i Flensburg-målet.

Sander Sagosen scoret fire mål og Harald Reinkind tre da Kiel lørdag slo Balingen-Weilstetten 38-34.

Kommende uke skal både Kiel og Flensburg spille returkamper i mesterligaens kvartfinale i jakt på plass i finalehelgen.

(NTB)

Foto: NTB

Atlético snudde til viktig seier – styrer fortsatt mot ligagull:

Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2-1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Club på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

Og det så ille ut da Ante Budimir headet inn et overraskende 1-0-mål for gjestene etter 74 minutter. Jan Oblak var på ballen, men TV-bildene viste at den var over streken da den traff Atlético-keeperens hånd.

Vertene ga imidlertid ikke opp av den grunn. Renan Lodi løp inn 1-1 i det 82. minutt og sikret fornyet håp foran sluttspurten.

Seks minutter senere kom angrepet som skulle sende Atlético-leiren ut i vill jubel. Yannick Carrasco fant Suárez i feltet, og storscoreren gjorde som han pleier og sendte ballen i mål.

Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid.

Barcelona tapte for øvrig hjemme mot Celta søndag og meldte seg dermed helt ut av gull- og sølvkampen.

(NTB)

Foto: NTB

King skadet på trening: Ikke med mot Sheffield United:

Joshua King er ikke med i Evertons tropp i Premier League-kampen mot Sheffield United søndag. Han pådro seg en liten skade på trening lørdag.

King har fortsatt til gode å starte en kamp for Liverpool-klubben etter overgangen fra Bournemouth.

Everton bekreftet søndag på Twitter at King hadde pådratt seg «et mindre problem» under økta dagen før kampen.

Sander Berge er ikke i kamptroppen til Sheffield United.

(NTB)

Friday med perlemål:

Strømsgodset ventet lenge, men slo til direkte i sesongstarten i Eliteserien. Det ble 3-1 hjemme mot Lillestrøm etter straffescoring, selvmål og et herlig raid.

Fred Friday ble svært sentral for Strømsgodset på vei mot seier.

LSKs Igho Ogbu var sist på et innlegg fra Jonathan Parr etter bare seks minutter. Selvmålet ga 1-0 til vertene.

Friday ble felt inne i 16-meteren etter en ny Parr-pasning noe senere i omgangen. Dommer Espen Eskås blåste umiddelbart for straffe. Den utnyttet Herman Stengel til å sikre 2-0.

Ogbu headet LSK inn i kampen for fullt med et kvarter igjen å spille. Han gikk opp på første stolpe etter en corner og ordnet reduseringen.

Friday avgjorde kampen med et herlig sololøp like før slutt. Han dro med seg ballen på midtbanen, fosset framover og avsluttet med et skudd som gikk via stolen og inn.

Begge lag fikk utsatt sine oppsatte åpningskamper og startet serien søndag.

Strømsgodset fortsetter Eliteserien borte mot Kristiansund mandag neste uke. Samme dag kommer Viking på besøk til Lillestrøm.

(NTB)

Annonsørinnhold