Sportsstudio

Studioet fortsetter under annonsen

Neymar rasende etter karantene:

Neymar mister den franske cupfinalen mot Monaco grunnet karantene etter for mange gule kort.

PSG-stjernen fikk et gult kort i semifinalen mot Montpellier som nå gjør at han går glipp av cupfinalen. Det forstår hovedpersonen selv lite av.

- Jeg vil gjerne prøve og forstå begrunnelsen hos personen som tar seg av karantenereglene i Frankrike. Det fortjener en applaus. For et rot, skriver Neymar i et Instagram-innlegg.

Superstjernen angriper også semifinale-dommer Jermie Pignard i et annet innlegg. Brasilianeren mener det gule kortet var personlig.

- Jeg spilte fem minutter og pådro meg ett frispark, så gir han meg et gult kort uten å tenke seg om. Takk for å ha gitt meg karantene i finalen. Jeg tror det var personlig, skriver Neymar.

PSG ligger som nummer to i Ligue 1 og avslutter sesongen i ligaen med hjemmekamp mot Reims og bortekamp mot Brest.

Foto: NTB

Ventura raste nedover listene – greier trolig ikke cuten:

Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill.

I skrivende stund leder sørkoreanske Lee Kyoung-hoon turneringen i McKinney, Texas. Han er 14 slag under par.

(NTB)

Lunde Pedersen har blitt operert:

Sverre Lunde Pedersen har i kveld blitt operert for to mindre brudd i venstre hånd og ett brudd i høyre underarm på Ullevål sykehus, det opplyser Norges skøyteforbund i en pressemelding.

- Operasjonen var vellykket, og han blir liggende til videre til observasjon på Ullevål, står det i pressemeldingen.

Skøyteløperen har i tillegg fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet, som ikke krever operasjon.

Han pådro seg også en rift i leveren, den skaden meldes å være under kontroll og stabil. Lunde Pedersen blir liggende på sykehus til videre observasjon.

Foto: NTB

Verdenseneren ute med skade to uker før Roland-Garros:

Tennisstjernen Ashleigh Barty får ingen god oppladning til årets andre Grand Slam-turnering. Fredag avbrøt hun kvartfinalen i Roma med en skade i høyrearmen.

Den australske verdenseneren ledet 2-1 i andre sett da hun valgte å trekke seg. Hun vant første sett 6-4.

Skaden er ikke et godt tegn to uker før Roland-Garros i Paris. Grussesongens største høydepunkt starter 30. mai. Barty er ikke redd for at deltakelsen ryker.

– Jeg har tro på laget mitt. Vi vet hvordan man skal håndtere en skaden som denne, sa hun etter fredagens nedtur.

25-åringen vant Roland-Garros i 2019. Hun er ikke den eneste profilen som har trukket seg under WTA-turneringen i Roma. Fra før gjorde verdenstreer Simona Halep det samme da hun fikk leggtrøbbel i en kamp mot Angelique Kerber i 2. runde.

(NTB)

Erling Braut Haaland stemt frem årets lag av supporterne:

Erling Braut Haaland (20) er stemt frem på «årets lag» av fansen.

Det kommer frem i en kåring i regi av Electronics Arts (EA, produsent av fotballspillet FIFA) - hvor fansen har stemt på de de mener har levert best i Bundesliga denne sesongen.

Jærbuen endte faktisk opp med flere stemmer enn Robert Lewandowski i kåringen.

Slik ser FIFAs «Team of the season» ut (Bundesliga):

Manuel Neuer, Bayern

Ridle Baku, Wolfsburg
Mats Hummels, Dortmund
Maxence Lacroix, Wolfsburg
Angeliño, Leipzig
Alphonso Davis, Bayern

Marcel Sabitzer, Leipzig
Joshua Kimmich, Bayern
Leon Goretzka, Bayern
Jadon Sancho, Dortmund
Thomas Müller, Bayern
Kingsley Coman, Bayern

Angrep:
Erling Braut Haaland, Dortmund
Robert Lewandowski, Bayern
André Silva, Frankfurt

Haaland har så langt notert seg for 25 mål på 26 kamper i ligaen.

Foto: NTB

Ny skade for Sander Berge:

Sander Berge har pådratt seg en liten muskelskade og kan være ferdigspilt for sesongen. Sheffield United har tre kamper igjen i sitt Premier League-farvel.

Berge var nylig tilbake etter et langt avbrekk. Midtbanespilleren fikk en hamstringskade i åpningsminuttene mot Manchester United 17. desember.

Sheffield United-manager Paul Heckingbottom understreker at den nye skaden ikke har noe med den forrige å gjøre.

– Sander fikk en liten skade i sist kamp. Vi skal undersøke den nærmere, men vi kommer ikke til å ta noen sjanser, sa Heckingbottom ifølge Yorkshire Post under fredagens pressekonferanse.

Sheffield United imponerte i fjor stort som opprykkslag. Da tok de over 50 poeng og ble nummer ni på Premier League-tabellen. Denne sesongen ligger de helt sist og har for lengst rykket ned.

Berges lag har igjen oppgjør mot Everton (b), Newcastle (b) og Burnley (h).

(NTB)

Foto: NTB

Brann-styret ønsker digitalt fotballting i juni:

Styret i Brann oppfordrer Norges Fotballforbund til å droppe planene om fysisk frammøte på tinget 20. juni. Der skal spørsmålet om boikott av Qatar-VM avklares.

I en melding lagt ut på Branns nettsider påpeker klubbstyret at samfunnet fortsatt er preget av koronapandemien. Det mener det bær være «et enkelt valg for NFF å legge til rette for bred deltakelse i debatten og beslutninger som berører fotballfamilien».

NFF vil at delegatene stiller på det ekstraordinært tinget 20. juni i egen person. Det har blant annet Norsk Supporterallianse reagert sterkt på. Alliansen organiserer for tiden stemme-hjelp for klubber som ikke kan ta turen til Oslo.

Brann-styret skriver at det i respekt for medlemsdemokratiet oppfordrer fotballforbundet om å snu og gjøre tinget digitalt. Tidligere i år sluttet bergensklubben seg til Tromsøs forslag om norsk boikott av Qatar-VM neste år.

Qatar har i mange år fått kritikk for blant annet arbeidsforholdene fremmedarbeidere opplever. Det er også stilt kritiske spørsmål rundt måten landet ble tildelt fotball-VM på i 2010.

(NTB)

Tyrkias Grand Prix flyttet til Østerrike:

Tyrkias planlagte Grand Prix i formel 1 er flyttet til Østerrike. Det var bare to uker siden tyrkerne påtok seg den avlyste VM-runden i Canada.

Formel 1-sjefene ble tvunget å gjøre enda en endring på formel 1-planene for sesongen på grunn av tyrkiske smittevernregler.

Østerrike har påtatt seg en ekstra VM-runde helgen 25.-27. juni. Helgen 11.-13. juni da Tyrkias Grand Prix skulle gått blir det ingen kjøring, mens Frankrikes Grand Prix flyttes framskyndes en uke til 18.-20. juni.

(NTB)

Foto: NTB

Padleren Lars Magne Ullvang likevel klar for OL:

Padleren Lars Magne Ullvang er OL-klar. Franskmannen som slo ham i kvalifiseringen torsdag, hadde ikke lov til å stille, opplyser sportssjef Eirik Verås Larsen.

Guillaume Burger slo Ullvang med 28 hundredeler i kvalifiseringen i ungarske Szeged.

– De hadde ikke lov til å stille på distansen. Det ble ikke oppdaget før start, sier Verås Larsen til NTB omkring 20 minutter etter at Ullvang fikk den utrolige beskjeden.

Han opplyser at han har vært i kontakt med det internasjonale forbundet (ICF) som bekrefter at det er gjort en feil.

Larsen forteller om et følelsesladd øyeblikk med Ullvang på brygga i Ungarn etter han hadde vært i møte med ICF. Der er det verdenscup denne helgen.

– Jeg møtte ham på brygga da han var ferdig med 500-meterforsøk her. Han knakk sammen. Vi knakk sammen. Det styrtregnet mens vi sto på brygga.

– Det er et mirakel. Jeg kan ikke skjønne det. Jeg trodde han tullet. Det er helt surrealistisk, sier Ullvang, som sier det har vært mange gledestårer den siste halvtimen.

OL-billetten endrer på hele opplegget for Ullvang, som nå slipper den globale kvalifiseringen i russiske Bernaul neste uke.

(NTB)

Foto: NTB

Sebastian Coe sikker på OL-gjennomføring:

Lederen for Det internasjonale friidrettsforbundet (WA), Sebastian Coe, er sikker på at de olympiske sommerlekene kan gå som normalt uten fare for helse og liv.

Det kommer fram i en kronikk skrevet i Daily Mail.

Coe sier at han hele tiden har følt seg trygg på at OL i Tokyo vil bli gjennomført som planlagt.

– Vi vet at det ikke kommer noen utenlandske turister, og det kommer til å være få sponsorer. Det kommer til å være hermetisk lukket mellom japanerne og de deltakende, sier den tidligere mellomdistanseløperen.

Coe sier at den største utfordringen er å forsikre alle om at OL blir å gå bra, og at det er viktig å vise empati med japanerne og deres uro for viruset.

Han er derimot veldig sikker på at lekene kommer til å gå som planlagt, spesielt ettersom mange kommer til å være vaksinerte når OL starter på sensommeren. I tillegg skal det gjennomføres mange coronatester i løpet av arrangementet.

– Ingen idrettsarrangementer har vært superspredere under pandemien, og i år vet vi mye mer om pandemien enn tidligere, skriver han.

OL-gjennomføringen har skapt stor debatt i Japan den siste tiden.

OL i Tokyo starter 23. juli.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold