Sportsstudio

Ragna Kristine Sandholt

Ruud slo verdens niende beste spiller:

Diego Schwartzman har vært en lei nøtt for Casper Ruud. I 2. runde i Monte Carlo Masters slo nordmannen endelig den topp-ti-rankede argentineren.

Ruud vant med 6-3, 6-3 og tok en etterlengtet tennisskalp.

Ruud og Schwartzman har møttes fire ganger tidligere. To ganger på grus og to ganger på hard court. Alle endte med norsk tap.

Det forrige møtet på rødgrusen var i Hamburg i 2018 da Schwartzman vant 2-1 i sett. Det er det nærmeste Ruud har vært seier i kampene mellom de to.

Argentineren har alltid voldt nordmannen mye bry med sine kjappe bein og store bevegelighet.

Onsdag innledet Ruud sterkt med å serve hjem det første gamet blankt. Argentineren vant også sitt uten å gi bort poeng. Spillerne holdt sine server før Ruud brøt Schwartzman til 4-2 i det først settet. Nordmannen tok deretter hjem det første settet 6-3 etter å ha misbrukt to settballer.

Ruud spilte både smart og varierte med slagene sine. Han hadde også bedre uttelling på servene. Argentineren hadde mange flere upressede feil enn sin motstander i førstesettet.

Schwartzman åpnet betydelig bedre i andre settet. Han servet til 1-0 og hadde sitt første bruddmulighet i Ruuds første serve. Spillerne fulgte hverandre fram til 3-3 da nordmannen klarte å bryte fram til 4-3 etter en doublefeil fra motstanderen. Deretter holdt Ruud egen serve og brøt blankt til 6-3-seier.

28 år gamle Schwartzman er ranket som nummer ni i verden og seedet som nummer sju i turneringen.

Ruud møter enten spanske Pablo Carreno Busta og russiske Karen Khatsjanov i neste runde.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Avviser skyld for Maradonas død:

Kvinnen som hadde lederansvaret for hjemmebehandlingen av Diego Maradona, avviste mandag at hun er medskyldig i fotballegendens bortgang.

52 år gamle Nancy Forlini er én av sju personer som etterforskes for drap etter at en ekspertgruppe konkluderte med at Maradonas dødsfall kan knyttes til manglende helsehjelp, og at han ble overlatt til seg selv i en «lang og pinefull periode».

Mandag forklarte Forlini seg for den argentinske påtalemyndigheten. I likhet med de tre som har forklart seg før henne, rettet hun pekefingeren mot Maradonas behandlende leger.

Forlini mener de må ta ansvaret for at fotballikonet gikk bort.

– Jeg hadde aldri tilgang til den medisinske historien som ble utformet av de behandlende legene, sa den medisinske koordinatoren i en skriftlig uttalelse som ble overlevert til påtalemyndigheten i San Isidro, ifølge AFP.

Peker på legene
Forlini benyttet seg av retten hun hadde til å la være å besvare de muntlige spørsmålene hun fikk.

I den skriftlige forklaringen skal imidlertid Forlini ha argumentert med at ansvaret hennes utelukkende var begrenset til å lede gjennomføringen av de helsetiltakene som ble besluttet av Maradonas personlige lege Leopoldo Luque og hans psykiater Augustina Cosachev.

Luque og Cosachev skal begge forklare seg senere denne uken.

I forrige uke møtte to sykepleiere og en sykepleie-koordinator hos påtalemyndigheten. De avviste alle skyld og argumenterte med at de kun gjennomførte legenes ordre.

Risikerer lang straff
Maradona døde av hjertesvikt i november, få uker etter at han ble operert for en blodpropp i hjernen. Han ble 60 år gammel.

De sju som står anklaget for drap, har ikke lov til å forlate landet. Strafferammen er mellom 8 og 25 års fengsel.

Maradonas lege har tidligere avvist at han er ansvarlig for fotballikonets død. Han har også sagt at det ikke var grunnlag for å legge Maradona inn på sykehus, og at den tidligere fotballstjernen heller ikke ønsket dette selv.

(NTB)

Foto: NTB

Hegerberg får dansk spisskollega:

Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver.

23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

(NTB)

Foto: NTB

Sendte Østerrike videre - tross hodeskade:

Christoph Baumgartner spilte videre etter en hodesmell og ble helten da Østerrike slo Ukraina 1-0 mandag. Det ga plass i cupspillet i fotball-EM.

Både Ukraina og Østerrike sto med tre poeng før de møttes til siste gruppespillskamp i gruppe C. Østerrikes 1-0-seier ga avansement.

Østerrike scoret kampens eneste mål allerede etter 21 minutter da Baumgartner styrte inn en dødball. Midtbanespilleren hadde fått seg en trøkk i hodet litt tidligere og måtte ta telling, men scoret vinnermålet før han måtte gi seg med hodeskaden.

Målet var nok til å sikre Østerrike annenplassen i gruppe C, der Nederland stakk av med førsteplassen etter å ha slått Nord-Makedonia 3-0.

Med sin annenplass, går Østerrike dermed direkte videre til 16-delsfinalen. Der venter Italia, som sikret seg førsteplassen i gruppe A søndag.

Tredjeplasserte Ukraina har fortsatt sjanse til å ta seg videre, tross tapet mot Østerrike. For å gjøre det må de være blant de fire beste av totalt seks treere. Sveits, som endte på tredjeplass i gruppe A, har fire poeng og ender garantert foran Ukraina.

Med bedre målforskjell enn Østerrike før lagene møttes, hadde Ukraina endt på annenplass med uavgjort i Bucuresti søndag. Istedenfor var det et sulteforet Østerrike som jaktet tre poeng og fikk den nødvendige seieren.

(NTB)

Foto: NTB

Manchester City byr 1,2 milliarder for Kane:

Manchester City skal ha lagt inn et bud på 100 millioner pund på Tottenham-måltyven Harry Kane.

Det er Sky Sports som hevder å kjenne til at de regjerende Premier League-mesterne jobber med å signere målmaskinen som i øyeblikket spiller EM med England.

Også den britiske storavisen The Guardian melder om budet Tottenham skal ha mottatt fra City-leiren.

Ifølge begge mediene har ikke Tottenham noen planer om å godta tilbudet som har havnet på styreformann Daniel Levys bord. Han skal ha et klart ønske om å beholde Kane også neste sesong.

Manchester City skal samtidig være åpne for å inkludere spillere i avtalen det nå jobbes med.

(NTB)

Foto: NTB

TV 2 tilbyr VAR til Eliteserien fra 2023:

TV 2 tilbyr Norges Fotballforbund å tilrettelegge for VAR i de norske toppdivisjonene for menn og kvinner når kanalen tar over som rettighetshaver fra 2023.

Det forteller TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til VG.

- Vi har tilbudt oss å tilrettelegge en VAR-løsning for norsk fotball fra og med seriestart i 2023 da vi overtar rettighetene. Vi har sagt at vi som rettighetshaver kan tilby det tekniske oppsettet som trengs for å innføre VAR i Norge, sier Jansen Hagen til avisen.

TV 2 skal ha utarbeidet en rimeligere og enklere VAR-variant til bruk i mindre ligaer, som har blitt godkjent av Fifa.

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sier til VG at NFF er midt i prosessen med å vurdere VAR i Eliteserien og at de håper å komme med en beslutning like etter sommeren.

Senest søndag kveld ble VAR etterlyst fra en eliteseriespiller. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation etterlyste dommerhjelp da Vålerenga fikk et mål feilaktig annullert for offside mot Bodø/Glimt.

- Det er ikke meningen å virke nedlatende om dommerne, men de trenger hjelp. Mitt forslag er at VAR kommer hit så fort som mulig, sa Tollås Nation til Discovery etter kampen.

(NTB)

Foto: NTB

På vei til erkerivalen:

Hakan Çalhanoglu forlater AC Milan som bosmanspiller og går gratis til erkerivalen Inter. Det bekrefter den tyrkiske stjernen mandag.

Calhanoglu og Tyrkia røk ut av EM søndag kveld da de tapte deres tredje strake kamp i turneringen med et 1-3-tap mot Sveits. Nå returnerer stjernespilleren til Milano, men ikke for å spille for Milan, klubben han har vært i siden 2017.

- Jeg har blitt enig med Inter. Jeg reiser til Milano i morgen og signerer kontrakten, sier Calhanoglu til tyrkiske trtspor.

Dermed blir midtbanespilleren den første som drar direkte fra Milan til Inter siden Antonio Cassano gjorde det i 2012.

Frisparkspesialisten Calhanoglu kan spille på kanten og i tierrollen Christian Eriksen har innehatt hos Inter siden januar 2020. Tyrkeren spilte til sammen 172 kamper for Milan, der han scoret 32 mål og sto for 48 målgivende pasninger.

(NTB)

Foto: NTB

Tidligere NHL-proff forlenger med Lillehammer:

Lillehammer bekrefter at tidligere NHL-proff Andreas Martinsen blir værende i ishockeyklubben de neste tre sesongene.

Martinsen, som står bokført med 154 NHL-kamper i karrieren, skrev i september i fjor under på en kontrakt som varte ut 2020/21-sesongen.

Lillehammer opplyser på egne sider at Martinsen har signert en treårskontrakt.

– På grunn av mye usikkerhet rundt om i Europa, og det faktum at jeg og familien trives veldig godt her, så falt valget på å bli i Lillehammer, sier Martinsen.

Den høyreiste vingen har tidligere vært innom NHL-klubber som Colorado Avalanche, Chicago Blackhawks og Montreal Canadiens. Martinsen noterte seg for 22 målpoeng i eliteserien forrige sesong.

(NTB)

Foto: NTB

Boasson Hagen klar for Tour de France:

Edvald Boasson Hagen blir å se under sommerens Tour de France. Det bekrefter Total Direct Energie.

Det franske laget har lagt ut en video på Twitter der de presenterer de åtte rytterne de sender til Tour de France. Boasson Hagen er en av dem.

34-åringen har tre etappeseirer i prestisjerittet. Han vant to etapper i 2011 og én i 2017.

Også Amund Grøndahl Jansen er klar for sommerens tour. Han er med i BikeExchange-troppen. Det er lite trolig at Alexander Kristoff deltar for UAE-laget.

(NTB)

Foto: NTB

Lagrival vraket. Cavendish får sjansen:

Mark Cavendish (36) får overraskende muligheten i årets Tour de France. Han ble valgt foran fjorårets vinner av den grønne poengtrøya.

Deceuninck-Quick-Step bekreftet mandag rytterne det belgiske laget sender til Tour de France. Der dukket uventet Cavendishs navn opp.

Veteranen ble foretrukket foran spurtkollega Sam Bennett, som i fjor vant poengtrøya i verdens mest prestisjefulle sykkelritt.

– Jeg er svært glad for å være tilbake i Tour de France. Omstendighetene rundt Sam kunne åpenbart vært bedre. Han hadde en spesiell Tour i fjor, og jeg synes det er synd at han ikke får forsvare poengtrøya, sier Cavendish.

Briten står med hele 30 etappeseirer i Tour de France, men hans siste kom i 2016. Han er fire triumfer unna rekorden til Eddy Merckx.

(NTB)

Foto: NTB

Seier:

Casper Ruud tok seg av franske Gilles Simon i første runde av ATP 250-turneringen på Mallorca. Ruud gikk videre med settsifrene 6-4, 7-6.

Dette var bare Ruuds tredje kamp på gress i karrieren. I 2018 røk han ut for Antoine Hoang i kvalifiseringen til Wimbledon, mens det året etter ble tap for John Isner i første runde. Ruud er best på grus.

I stekende varme klarte han mandag endelig å vinne på gress. Det gjorde han i en kamp som varte i en time og 30 minutter. I neste runde skal Ruud opp mot Tennys Sandgren. Han slo amerikaneren i strake sett i ATP-turneringen i Genève i Sveits i slutten av mai.

Dersom Ruud vinner den, venter mest sannsynlig et stormøte mot Daniil Medvedev i kvartfinalen. Russeren er førsteseedet og ranket som nummer to i verden.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold