Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Malaria-smittet:

Arsenal-kaptein Pierre Emerick Aubameyang har pådratt seg malariasmitte. Det bekrefter spissen selv på Instagram.

Han skriver at han pådro seg smitten på landslagssamling med Gabon for noen uker siden.

- Jeg har vært noen dager på sykehus denne uka, men føler meg allerede bedre. Takk til legene som oppdaget dette raskt og har behandlet det kjapt, jeg har ikke følt meg så bra de siste ukene, skriver stjernespissen.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Ventura misset cuten i Minnesota:

Kristoffer Ventura er ferdigspilt i PGA-turneringen i Blaine, Minnesota etter å ha gått de første to rundene på seks slag over par.

Den norske golfproffen gikk fredagens 2. runde på tre slag over par, og dermed er han i skrivende stund helt nede på delt 144.-plass i turneringen.

Samtidig er turneringens cut enn så lenge satt på to slag under par.

Ventura lå tre slag over par før starten fredag. Han åpnet med fem strake par-hull og noterte deretter en birdie, men så startet problemene for 26-åringen.

Det ble en dobbeltbogey på sjuende hull og bogeyer på hull 9 og 10. En birdie på tolvte hull rettet opp noe, men en ny bogey på neste hull gjorde at det fortsatt var langt opp til cuten for nordmannen. Han spilte til par på resten av hullene og endte på tre slag over for dagen.

Canadieren Roger Sloan leder turneringen i skrivende stund. Han er ti slag under par.

(NTB)

Foto: NTB

Normanns trener blir russisk landslagssjef:

Valerij Karpin (52) skal kombinere jobben som trener for Rostov og de russiske fotballherrene.

Det er klart en måned etter at Russland røk ut av fotball-EM i gruppespillet. Stanislav Tsjertsjesov er sparket, og inn kommer Karpin, som i sin tid spilte 72 landskamper for landet.

Rostov, der norske Mathias Normann spiller, opplyser på sitt nettsted at Karpin skal fortsette i klubben samtidig som han leder landslaget. Inntil videre har 52-åringen undertegnet en avtale med Russland som gjelder ut året.

- Jeg vil takke det russiske fotballforbundet for tilliten. For meg blir dette et nytt, utfordrende og interessant steg i trenerkarrieren. Laget skal forsøke å kvalifisere seg til VM i 2022 i Qatar, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å lykkes med oppgaven, sier Karpin, ifølge klubben.

Rostov serieåpnet for øvrig mot Dinamo Moskva fredag. Den kampen spilte ikke Normann.

Foto: AP

Pochettino forlenger med PSG:

Paris Saint-Germains stjernetrener Mauricio Pochettino har forlenget sin kontrakt med klubben i ett år til sommeren 2023.

Det opplyser PSG på sitt nettsted.

Pochettino kom til klubben i januar i år. Da hadde han vært arbeidsledig i et drøyt år etter å ha fått sparken i Tottenham. Han har tidligere spilt og vært kaptein for det franske hovedstadslaget.

PSG skuffet noe sist sesong ved å ende opp med bare den franske cuptittelen. I serien ble Pochettinos menn nummer to bak Lille, og laget tapte semifinalen i Champions League mot Manchester City.

Denne sommeren har klubben igjen satset friskt på overgangsmarkedet, og Pochettino skal forsøke å lede PSG til lagets første mesterligatrofé kommende sesong.

Foto: NTB

Ruud til semifinale i Sveits:

Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad.

Dermed er Ruud klar for semifinale mot den tsjekkiske kvalifiseringsspilleren Vit Kopriva. Nordmannen vant Båstad-turneringen i forrige uke – hans tredje ATP-tittel i karrieren – og er virkelig i siget.

- Jeg føler at jeg er i god form, og jeg har god selvtillit etter å ha spilt mange kamper i det siste, kommenterte Ruud på pressekonferansen etter seieren over Paire.

Han tilpasset seg høyden i Gstaad kjapt og fortsette å serve glitrende i fredagens duell. Franskmannen skulle tidlig havne i trøbbel, men bød også på solid motstand utover i kampen.

Ruud brøt Paire allerede i franskmannens første servegame, og etter hvert tok han ledelsen 4-1. Han brøt Paire igjen på 5-2 og vant det første settet.

Serven en nøkkel
I innledningen på annet sett servet begge spillerne meget bra, og de vant i egne servegame fram til stillingen 5-5. I neste game ble Ruud brutt, og Paire utnyttet muligheten i egen serve til å skaffe et tredje og avgjørende sett.

Ruud har overfor NTB forklart at tynnluften i Gstaad, som ligger drøyt 1000 meter over havet, gjør at ballen går fortere og spretter høyere. Derfor er det også lettere å serve motstanderen ut, og nordmannen har tapt kun ett servegame i Gstaad-turneringen.

Ruud så meget frustrert ut etter å ha tapt det andre settet, men han gikk hardt til verks i det tredje. Etter et kjapt første game brøt han Paire i det andre, og deretter gikk han opp til 3-0-ledelse.

Paire innfridde så i egne servegame, men settet gikk i Ruuds favør med seier 6-3.

- Han er en frustrerende spiller å møte, for han kan gjøre hva som helst med ballen og slår noen syke vinnere innimellom. Men jeg bryter ham tidlig i tredje sett, og det hjalp selvfølgelig veldig, sa Ruud.

Foto: NTB

Bekreftet: Dønnum til Belgia:

Aron Dønnum er klar for Standard Liege. Det melder klubben på sine sider.

Kantspilleren får draktnummer 11. Det vises i en video klubben har publisert.

Vålerenga bekrefter også nyheten. Der takker Dønnum for årene i blått.

- Tusen takk for meg. Nå var tiden kommet. Det har vært en fantastisk tid med opp og nedturer, glede og frustrasjoner om hverandre, men med mest glede, sier Dønnum i en video på Vålerenga sin hjemmeside.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo unner Dønnum overgangen, selv om han synes det er trist at han drar.

- Aron er en av de beste spillerne jeg har trent, og med den sesongen han hadde i fjor og ikke minst i år, så er han for god for Eliteserien. Da blir han solgt, og det er fantastisk av Aron å legge igjen så mye penger i Vålerenga. Han viser kjærlighet til klubben, sier Fagermo til Vålerengas nettsider.

Dønnum har lenge blitt koblet til klubben, og Dagbladet har tidligere meldt at partene var kommet til enighet. Nå bekrefter Standard Liege at Dønnum flytter til Belgia.

I Eliteserien har karen fra Eidsvoll hatt en strålende sesong i Vålerenga-trøya, og står med ni målpoeng – seks scoringer og tre målgivende.

Foto: Standard Liege
Enig med belgisk klubb

Enig med belgisk klubb

dagbladet

Strandberg klar for Serie A:

Stefan Strandberg (30) har signert for Salernitana 1919. Det melder klubben på sine nettsider fredag. Avtalen strekker seg over ett år.

Sørlendingen spilte sist for den russiske klubben FK Ural Jekaterinburg og har i Norge spilt for klubber som Rosenborg og Vålerenga.

Strandberg blir lagkamerat med den norske spissen Julian Kristoffersen i Salerno-laget.

Midtstopperen fra Lyngdal, som har spilt 17 A-landskamper for Norge, har spilt for en rekke utenlandske klubber siden han forlot Rosenborg i 2015.

Strandberg spilte først for Krasnodar, der han også ble leid ut til Hannover og Ural. Så skiftet han til italienske Trapani før han senere ble solgt til Ural.

I Ural ble det i alt 31 kamper og én scoring.

(Dagbladet/NTB)

Foto: Salerntiana

Moussa Njie til Sandefjord:

Kantspiller Moussa Njie er klar for Sandefjord. Han skal spille for de blåkledde ut sesongen, nesten to år etter hans siste offisielle kamp.

Njie spilte 16 minutter for Odd mot Molde 25. august 2019. Siden den gang har kantspilleren vært skadd og klubbløs. Det var i det nevnte oppgjøret mot Molde at Njie ble skadd.

Han slo gjennom i Stabæk, der han gjorde sakene sine godt i 2016, 2017 og halve 2018. Det gjorde at han ble solgt til Partizan Beograd, men der sa det stopp med bare to kamper.

Njie trente med Stabæk igjen i mars 2021, men fikk påvist covid-19 etter bare en ukes prøvespill. Han fikk ikke kontrakt med bæringene og har vært klubbløs siden, men nå blir han å se i Sandefjord-drakt ut sesongen.

(NTB)

Blinkfestivalen - grønt lys for internasjonale stjerner:

Bent Høie skal ha gitt beskjed til Blinkfestival-arrangøren om at utenlandske skistjerner slipper innreisekrav ved ankomst til Norge.

Det er VG som viderebringer nyheten fredag.

Døren står dermed på vidt gap for skiprofiler fra andre land. Svenskene Frida Karlsson og Charlotte Kalle kan komme til å delta. På herresiden er blant annet Maurice Manificat, Simon Fourcade og Simon Desthieux påmeldt.

Festivalen, som avholdes i Sandes og Gjesdal, varer fra 5. til 8. august. Både langrenn og skiskyting står på programmet.

Ingen utenlandske utøvere deltok under arrangementet i fjor.

(NTB)

Sancho klar for United:

Jadon Sancho (21) er klar for United. Det melder klubben på sin offisielle Twitter-konto. Han forlater dermed Erling Braut Haalands Borussia Dortmund.

Overgangssummen skal ligge på omtrent 750 millioner norske kroner.

Den engelske kantspilleren har lenge vært koblet til Ole Gunnar Solskjærs klubb. For omtrent tre uker siden meldte flere at klubbene var enige og nå er det endelig offisielt.

Ifølge overgangsguru Fabrizio Romano på Twitter har unggutten signert en kontrakt fram til 2026 med mulighet for forlengelse til 2027.

- Jeg visste at jeg skulle tilbake til England en dag. Muligheten til å komme til Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan ikke vente med å prestere i Premier League, sier Sancho til Uniteds offisielle hjemmeside.

Ole Gunnar Solskjær har også uttalt seg om signeringen av den hurtige vingen.

- Hans mål og assister snakker for seg selv. Han vil tilføre laget kreativitet og fart, sier Solskjær.

Sancho har en fortid som juniorspiller i Manchester City. I 2017 forlot han klubben til fordel for Dortmund og tysk fotball. Der fikk han etter hvert rikelig med spilletid og ble en superstjerne i Bundesliga.

Nå mister Erling Braut Haaland en av sine aller fremste tilretteleggere. Høyrekanten leverte 50 mål og 64 målgivende pasninger på 137 kamper for Dortmund.

Roy Johansen ferdig i VIF Ishockey:

Etter fem sesonger som Vålerenga-trener er Roy Johansen nå ferdig. Han går inn i en administrativ rolle i klubben.

Spillerne ble informert om avgjørelsen fra klubbledelsen i Vålerenga i 12-tiden fredag. Johansen ble ansatt som VIF-trener i januar 2016 og ledet laget til ett seriegull, i 2019. Han trente også Vålerenga fra 1997 til 2001, da han vant tre NM-gull med klubben.

Han klarte aldri å komme noe lenger enn en NM-semifinale i hans andre periode som VIF-trener. Nå skal han inn i en administrativ rolle med klubben, der han skal inn en rådgiverstilling i samarbeid med daglig leder.

Samtidig er klubben på søken etter ny hovedtrener og nytt trenerteam. Etter det NTB får opplyst blir et nytt trenerteam presentert i neste uke.

- Det har vært en konstruktiv dialog med Roy, og vi ønsker å takke han for tiden som han har vært hovedtrener for Vålerenga, sier sportssjef Frikk Iuell til NTB, uten at han ønsker å kommentere saken noe ytterligere.

Kenneth Larsen pekes nå ut til å bli ny hovedtrener, etter det TV 2 kjenner til. Den tidligere Vålerenga-spilleren ble tiltenkt en rolle som assistenttrener da han ble klar for VIF tidligere i juli, men nå kan det hende at han blir hovedtrener.

Johansen var også trener for det norske landslaget i en årrekke. Han trente Norge fra 2001 til 2016 og har tre VM-kvartfinaler å vise til som landslagstrener, samt to OL-deltakelser. Det var i 2010 og 2014.

Som spiller vant han seks NM-gull med Vålerenga, samt ett med Sparta. Han spilte for Vålerenga fra 1976 til 1982 og 1984 til 1994, Djerv fra 1982 til 1983 og Sparta fra 1983 til 1984. Han spilte 61 landskamper for Norge.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold