Sportsstudio

Ragna Kristine Sandholt

Rødt kort!:

Aston Villa - Manchester City

Det ble en drømmestart for hjemmelaget da John McGinn allerede etter 20 sekunder satt kampens første mål. Dermed satt Dean Smiths mannskap et sukk i liga-lederne.

Manchester City ser ut til å være noe preget etter noen hektiske døgn med Super League, men har kommet seg etter sjokket.

Men etter 20 minutter spill så viser City hvorfor de er suverene serieledere da Phil Foden avsluttet et mønsterangrep fra gjestene på Villa Park.

- Det kan ikke gjøres bedre, kommenterte Nils Johan Semb for TV 2.

City er effektive og like før pause har serielederne snudd kampen. Rodri rager høyest i feltet og stanger inn 2-1-målet.

Men før pausesignalet rekker John Stones å dra på seg et rødt kort. Takler i mellomhøyde med knotter, men får først det gule kortet. VAR-bussen melder seg på og kortet blir endret til rødt og Pep Guardiolas menn må klare seg med en mann mindre.

Studioet fortsetter under annonsen

Johaug løper for OL-krav:

Therese Johaug har bestemt seg for å henge seg på Karoline Bjerkeli Grøvdal, med mål om OL-kvalik på 10.000 meter på Bislett i dag.

Målet er å løpe under kravet til Tokyo-OL på distansen. Johaug har bestilt en sluttid på 31.24 på sin lyshare, ett sekund under OL-kravet på 31.25.

Karoline Bjerkeli Grøvdal har bestilt en sluttid på 30.50.

Jack Waitz, som har kommet med råd til Johaug i forkant av løpet, sier til NRK før start at han syns jenta fra Dalsbygda er råtøff som stiller på Bislett i dag.

- Jeg tror ikke hun er noe dårligere i fjor, sier han til NRK.

I fjor løp hun på 31.40,67.

Løpet starter ser du på NRK 13:00.

Foto: NTB

Håndballpresidenten tror på OL-vaksine:

Håndballpresident Kåre Geir Lio har stor tro på at norske OL-utøvere reiser vaksinerte til Tokyo. Han mener IOCs tilbud om vaksinehjelp er en svært god ordning.

Håndballagene på herre- og damesiden utgjør en betydelig del av den norske OL-troppen som er ventet å telle rundt 90 utøvere. Med støttepersonell er antallet anslått å bli cirka 200.

Håndballpresident Lio sier han forstår at koronasituasjonen krever at ulike hensyn må vektes. Samtidig mener han det er gode argumenter for at det må finnes rom for å vaksinere Tokyo-farerne.

– Coronasituasjonen er krevende for alle, og alle har sine behov. Det skjønner vi. I et fem års løp mot OL, der vi skal delta med 200 personer, kjenner jeg på at det blir mest riktig at disse (OL-troppen) av hensyn til seg selv, andre utøvere og arrangøren kan stille så i orden som mulig. Det tror jeg folk har forståelse for, sier Lio til NTB.

Tidligere denne uken ble det kjent at Den internasjonale olympiske komité (IOC) har inngått en avtale med legemiddelprodusenten Pfizer. Den skal sikre vaksiner til alle involverte i Tokyo-OL.

Håndballpresidenten er trygg på at vaksine-spørsmålet løser seg før Japan-flyet går om to måneder.

– Jeg tror vi finner en ordning, enten via det norske helsevesenet eller IOC, sier han.

(NTB)

Foto: NTB

Mistet OL-billett i siste sjanse:

Stig André Berge gikk ikke videre fra semifinalen under OL-kvaliken i Bulgaria og mistet dermed billett til OL i Tokyo i august. Han tapte kampen mot Murad Mammadov fra Aserbajdsjan 4-1.

– Satt på spissen, er det «himmel eller helvete». Det vil i alle fall arte seg som en gigantisk kjærlighetssorg hvis det ikke skulle gå. Det blir kanskje ikke «helvete», men det vil bli veldig vanskelig, sa Berge til VG før kvalifiseringen.

Under OL i Rio i 2016 tok Berge bronsje.

Per Anders Kure har allerede vært i aksjon, mens Morten Thoresen, Felix Baldauf og Oskar Marvik bryter har sine kvalifiseringskamper senere lørdag.

De som tar seg videre fra semifinalene sikrer OL-plass.

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet

Hovland fortsatt med i kampen:

Viktor Hovland (23) avsluttet dagen med en bogey, men er ikke mer enn fem slag bak teten i PGA-turneringen i Charlotte i North Carolina.

Det siste 18. hullet var et vanskelig ett, og utslaget til nordmannen havnet i bunkeren. Heller ikke det andre slaget var helt patent, og da langputten ikke gikk ble det bogey på hullet.

Det betydde at Hovland gikk én over par for dagen, og at han er én under par totalt etter 141 slag.

Det gjorde at han lå på 23.-plass da dagen hans var over, men da var ikke alle spillerne i mål.

Hovland, som ligger som nummer elleve på verdensrankingen, hadde fire bogeyer og tre birdier på dag nummer to i Charlotte.

Tre spillere ligger i delt tet med fem slag bedre enn Viktor Hovland. Det er engelskmannen Matt Wallace og amerikanerne Gary Woodland og Patrick Rodgers.

Kristoffer Ventura klarte ikke den antatte cuten på to over par. Ventura havnet på fire over par etter at han brukte 74 slag på den første dagen, mens det ble 72 slag på dag to etter sju bogeyer og seks birdier.

Ventura lå plassert på delt 97.-plass da det fortsatt gjensto noen spillere ute på banen.

(NTB)

Foto: NTB

Lille-seier satte ytterligere press på PSG:

Lilles 2-0-seier over Lens borte gjør at de har skaffet seg en liten luke til Paris Saint-Germain i kampen om serietittelen i fransk fotball.

Lille har fire poeng ned til PSG med to seriekamper igjen å spille. Det hører med til historien at hovedstadslaget har én kamp mindre spilt. De spiller kampen i den 36. serierunden borte mot Rennes søndag kveld.

Lille kom svært godt i gang med en scoring av Burak Yilmaz allerede etter fire minutters spill. En ny scoring av Yilmaz fem minutter før pause sørget for 2-0-ledelse etter 1. omgang. Yilmaz har scoret 21 mål på 26 seriekamper denne sesongen.

15 minutter inn i 2. omgang la Jonathan David på til 3-0 for serielederen.

Lille spilte 55 minutter med én mann mer på banen. Lens' Clement Michelin ble utvist for sitt andre gule kort i det 35. minutt.

(NTB)

Foto: NTB

Leicester skjelver i Champions League-jakten etter hjemmeflause:

I fjor kollapset Leicester og misset mesterligaspill på oppløpet. Klubben kan være i ferd med å gjenta fadesen etter fredagens 2-4-tap for Newcastle.

Joe Willock, Paul Dummett og Callum Wilson (2) scoret Newcastles mål i den knallsterke borteseieren. Den sikret langt på vei lagets Premier League-kontrakt.

To lekre reduseringer fra Marc Albrighton og Kelechi Iheanacho pyntet på resultatet i sluttminuttene, men skaden var allerede gjort.

Leicester har nesten utelukkende vært blant Englands fire beste på tabellen siden august 2019. Unntaket kom helt på tampen av forrige sesong. En forferdelig innspurt (to seirer på siste ni kamper) tok Brendan Rodgers' menn ned til femteplassen.

Dermed brast Leicesters drøm om Champions League. Et snaut år senere kan nervene ta dem igjen. Laget har kun vunnet to av sine seks siste ligakamper, og i de tre siste kampene venter knalltøff motstand: Manchester United (b), Chelsea (b) og Tottenham (h).

Tabellfemmer West Ham vil med seier over Everton søndag kun være to poeng bak Leicester. I tillegg har ikke Tottenham og Liverpool har gitt opp håpet om en topp-fire-plassering.

Willock tok Newcastle i ledelsen etter en halvspilt omgang. Den innleide Arsenal-angriperen snappet ballen fra en nonchalant Caglar Söyüncü og scoret på en lav lobb. Tolv minutter senere doblet Dummett med hodet, mens Wilson gjorde to scoringer mellom det 64. og 73. minutt.

(NTB)

Foto: NTB

Thorstvedt-scoring da Genk vant 3-0:

Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge.

Genk tok ledelsen 12 minutter inn i 2. omgang ved Paul Onuachu der Bryan Heynen var tilrettelegger. Japaneren Junya Ito var mannen bak 2-0 i det 75. minutt, og her var Kristian Thorstvedt nest sist på ballen.

Theo Bongonda assisterte da Thorstvedt selv scoret det siste på et velrettet skudd fra omtrent 16-metersstreken. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen.

Thorstvedt spilte hele kampen for vertene.

(NTB)

Foto: NTB

Ventura klarte ikke cuten i North Carolina:

Kristoffer Ventura gikk fredagens runde ett slag over par. Dermed blir det ikke mer spill på ham i PGA-turneringen i Charlotte i North Carolina.

Ventura brukte 74 slag på den første dagen, mens det ble 72 slag på dag to etter sju bogeyer og seks birdier. Han havnet dermed fem slag over den antatte cuten.

Han lå plassert som nummer 109 da han var ferdigspilt.

Etter seks spilte hull fredag hadde Viktor Hovland falt fra 18.- til 30.-plass. Da lå han ett slag over par for dagen og ett slag under totalt. Han gikk fem av hullene på par, mens det ble en bogey på hull tre. Hovland hadde da fem slag opp til teten.

(NTB)

UEFA varsler Super League-sanksjoner:

UEFA har sluppet en offisiell pressemelding der de bekrefter at ni av tolv klubber vil bli introdusert inn igjen i deres forbund etter at Super League-prosjektet falt sammen.

De bekrefter at alle klubbene, med unntak av Real Madrid, Barcelona og Juventus har tatt de nødvendige stegene for å bli tatt tilbake inn i UEFAs varme.

Videre har klubbene blitt sanksjonert med 15 millioner euro hver, som skal vies til grasrota i de ulike landene. Inkludert UEFA. De vil i tillegg måtte si fra seg fem prosent av inntektene fra UEFAs turneringer.

Blant disse stegene forplikter klubbene seg nå til å betale store sanksjoner dersom de på ny skulle forsøke å «spille i turneringer som ikke er sanksjonert av UEFA», eller bryter med reglene i det UEFA kaller «Club Commitment Declaration». Det vil gi sanksjoner pålydende respektive 100 og 50 millioner euro.

Videre skriver UEFA i sin pressemelding at de nå kommer til å gå videre til sitt disiplinærutvalg for å finne ut hvordan Real Madrid, Barcelona og Juventus vil bli straffet for å ikke slå fra seg drømmen om Super League.

Foto: NTB

Grace Bullen bommet og så OL-plassen ryke:

Grace Bullen (24) var i klar ledelse med et drøyt minutt igjen, men mistet grepet da Veronika Tsjumikova vant på fallseier i OL-kvalifiseringen i bryting.

Bullens semifinaletap i 57-kilosklassen gjorde at OL-plassen glapp. Bare de som når finalene i Sofia, tar seg til lekene i Tokyo.

Det ble et fyrverkeri av en brytekamp. Bullen åpnet godt og tok det første poenget allerede etter sju sekunder da hun fikk Veronika Tsjumikova ut av matta.

Knappe minuttet senere ble det to poeng til Tsjumikova. Ikke lenge etter ble det to nye poeng til den russiske motstanderen, og dermed ledet Tsjumikova 4-1 halvveis.

Bullen startet den andre omgangen med en sterk nedriving og skaffet seg to poeng, fulgte opp med et nytt poeng og deretter to ruller til 8-4-ledelse. Tsjumikova reduserte så umiddelbart til 6-8. Så slo Bullen til og fikk Tsjumikova på rygg og tok fire poeng til 12-6-ledelse med drøye minuttet igjen.

Men Tsjumikova kontret på nytt, fikk inn sterkt grep og Bullen på rygg, og slutt endte det med at hun vant på fallseier.

Bullen ledet kampen helt til det gjensto 32 sekunder.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold