Sportsstudio

Thomas Haarstad

Skiskytterne sier ja til høydehus:

Styret i Skiskytterforbundet gikk i dag inn for å støtte idrettstyrets innstilling om å oppheve forbudet mot bruk av trening i kunstig simulert høyde - populært kalt høydehus.

- Hovedårsaken er at det skal være mest rettferdig for utøverne uansett hvilken nasjon de går for. Det er også en annen årsak, og det er miljøperspektivet, sier skiskytterpresident Arne Horten til NRK.

Johannes Thingnes Bø sier at han støtter styrets beslutning.

Tidligere i april bekreftet Idrettsstyret at de støtter Norges Idrettsforbunds (NFIFs) forslag om å si ja til bruk av trening i kunstig simulert høyde i Norge.

I forrige uke gikk langrennskomiteen ut og sa nei.

- Vi gjør dette fordi vi har et ansvar langt ut over toppidrett. uttalte Torbjørn Skogstad, leder for komiteen, til Dagbladet.

Foto: NTB
Langrenn sier nei til høydehus

Langrenn sier nei til høydehus

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Dette skjer i OL i natt:

00:30: Golf runde 1. Kristian Krogh Johannessen og Viktor Hovland representerer Norge.

03:03: BMX menn kvartfinaler. Tore Navrestad representerer Norge i heat 3.

04:00: Roing singlesculler menn semifinaler. Kjetil Borch representerer Norge i heat 1.

05:05: Seiling laser menn. Herman Tomasgaard representerer Norge, seilas 7 og 8.

05:05: Seiling nacra 17 miks. Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen representerer Norge, seilas 4,5 og 6.

05:08: Svømming Svømming 200m medley menn semifinale. Tomoe Hvas representerer Norge i heat 1.

05:15: Seiling Laser radial kvinner. Line Flem Høst representerer Norge, seilas 7 og 8.

07:35: Seiling finnjolle menn. Anders Pederesen representerer Norge, seilas 5 og 6.

08:20: Seiling brett menn. Endre Funnemark representerer Norge, seilas 10, 11 og 12.

09:00: Håndball kvinner. Montenegro-Norge.

12:49: Svømming 100 m butterfly menn. Tomoe Hvas representerer Norge i heat 3.

13:05: Svømming 200 m rygg kvinner. Ingeborg Løyning representerer Norge i heat 1.

Foto: NTB

Ruud reiste seg og sikret kvartfinalemøte med Ymer:

Casper Ruud ble satt skikkelig på prøve av Mario Vilella i 2. runde i ATP-turneringen i Kitzbühel, men var best da det gjaldt igjen og vant 7-5, 5-7, 6-4.

Dermed er Ruud (22) klar for kvartfinale i turneringen, der han møter den jevnaldrende svensken Mikael Ymer torsdag.

Vilella ligger på 167.-plass på verdensrankingen og kom inn i Kitzbühel-turneringen som «lucky loser» i kvalifiseringen, men han yppet seg tidlig mot formsterke Ruud.

På stillingen 2-1 brøt han Ruuds serve i fjerde game, og senere økte han til 4-1-ledelse. Da så nordmannen litt undrende ut, mens Vilella virket nervøs selv om han var foran med tre poeng.

Han hadde også grunn til å kjenne på nervene, for Ruud slo kraftig tilbake i de neste gamene og kvitterte til 4-4 etter et servebrudd.

Senere brøt nordmannen til 6-5 i en periode der Vilella gjorde flere feil enn tidligere i settet. Dermed kunne Ruud selv serve inn settet med 7-5.

Det var tydelig at Ruud ikke hadde sin aller beste dag på jobb, og han servet ikke like godt som han gjorde da han vant turneringen i Gstaad sist uke. Likevel er han på stø kurs mot et hattrick på ATP-touren etter også ha gått til topp i Båstad.

I annet sett vant spillerne på egen serve fram til Vilella brøt Ruud i det avgjørende tolvte gamet og overraskende vant settet 7-5.

En tent Ruud brøt spanjolen på direkten i tredje sett, og han hadde full kontroll i egen serve. Dermed sikret han en knepen seier med 7-5, 5-7, 6-4.

Kampen mellom Ruud og Vilella kom først i gang nærmere klokken 21 onsdag kveld på grunn av et kraftig regnvær. Det ga over to timers utsettelse. Ruud spiller sistekampen på hovedbanen i Kitzbühel også torsdag.

Nordmannen er 1.-seedet i turneringen og favoritt til å vinne. Et potensielt møte med 3.-seedede Filip Krajinovic fra Serbia kan vente i semifinalen.

(NTB)

Sandefjord fortsatte sommeroppturen og slo Odd borte:

Kristoffer Larsens drømmeredusering få minutter før slutt var ikke nok for Odd. Laget fra Skien tapte hjemme 2-3 mot Sandefjord onsdag.

Sandefjord har vært et av de store formlagene denne sommeren. Onsdag kveld fortsatte «Guttane» mot tabellnabo Odd.

Sondre Risan Mørk sendte de rødkledde fra Sandefjord i ledelsen etter kun to minutter og ga gjestene en drømmestart på oppgjøret.

Odd utlignet 35 minutter ut i omgangen ved Gilli Rólantsson, men fikk seg en real kalddusj minutter før pause da Alexander Ruud Tveter igjen sendte Sandefjord i føringen. Vidar Ari Jónsson doblet ledelsen for gjestene få minutter ut i den andre omgangen.

Kristoffer Larsen sendte i vei en frisparkperle få minutter før slutt, men laget fra Skien klarte aldri å få den avgjørende reduseringen.

(NTB)

Foto: NTB

Stabæks marerittrekke over - vant bunnkampen:

Stabæk hadde tapt ni av lagets ti siste seriekamper, men fikk en svært etterlengtet seier da Mjøndalen ble beseiret med 2-1 i Eliteserien onsdag.

Poengnøden i bærumsklubben var og er stor, men ble litt mindre prekær med den viktige borteseieren. Forsvarsprofilen Simen Wangberg scoret kampens første mål i første omgang, og etter pause doblet Oliver Edvardsen ledelsen.

På tampen fikk Mjøndalen straffe da Stabæk-keeper Marcus Sandberg gikk hardt til verks mot Sondre Solholm Johansen i feltet. Benjamin Stokke scoret sikkert.

Trepoengeren var kun Stabæks annen denne sesongen og den første under ledelse av nytreneren Eirik Kjønø. Han erstattet Jan Jönsson tidligere denne måneden.

Den etterlengtede seieren flyttet tabelljumbo-stempelet fra Stabæk-leiren til Bergen og Brann. To poeng skiller bunnlagene i Eliteserien. Stabæk har nå kun tre poeng opp til Mjøndalen på trygg grunn.

(NTB)

Foto: NTB

Bortespøkelset lever videre for Godset - tapte mot Haugesund:

Strømsgodsets bortespøkelse lever videre i beste velgående etter 1-2-tap mot Haugesund i eliteserien onsdag kveld.

Drammenslaget jaktet sin første borteseier i årets eliteseriesesong, men i skikkelig vestlandsvær var det de hvitkledde vertene som kunne juble for alle tre poengene.

Kristoffer Velde sendte FKH i føringen etter 25 minutter etter en flott kontring fra hjemmelaget. Kvarteret ut i annen omgang doblet Ibrahima Wadji ledelsen for vestlendingene, etter et svakt tilbakespill fra Godset-kaptein Gustav Valsvik.

Fred Friday reduserte 20 minutter før slutt, men drammenserne maktet aldri å fullføre snuoperasjonen på Haugesund stadion.

Seieren betyr at Haugesund inntar 6.-plassen på tabellen, kun to poeng bak Lillestrøm på bronseplass.

(NTB)

Foto: NTB

Uvær skaper trøbbel for Ruud-kamp:

Casper Ruuds 2.-rundekamp mot Mario Vilella i ATP-turneringen i tennis i Kitzbühel er foreløpig utsatt i to timer på grunn av kraftig regnvær.

Ruud er oppført i onsdagens siste kamp på hovedbanen i den østerrikske byen, men kunne ikke komme i gang som planlagt ved 18.30.

Det ble lagt en blå plastduk over grusbanen mens regnet pøste ned. ATP opplyser at kampen tidligst starter klokken 20.30 onsdag kveld.

Dersom regnværet ikke gir seg, må Ruud og Vilella spille torsdag i stedet.

Vinneren av oppgjøret møter svensken Mikael Ymer i kvartfinalen. Han slo østerrikeren Alexander Erler i strake sett onsdag.

Casper Ruud er 1.-seedet i Kitzbühel-turneringen og kommer dit med god selvtillit etter to strake ATP-titler.

(NTB)

Foto: AFP

Dansk landslagsstopper klar for Crystal Palace:

Crystal Palace har hentet den danske landslagsspilleren Joachim Andersen på en femårskontrakt.

Premier League-klubben opplyser om overgangen på egne nettsider. 25-åringen, som spilte for Fulham sist sesong, fortsetter dermed karrieren i London. Han selges fra Lyon til Palace.

- Jeg er ekstremt stolt over å bli en del av Crystal Palace og at jeg skal spille i den beste fotballigaen i verden, sier Andersen til Palaces nettsted.

Andersen var involvert i alle kampene i cupspillet da Danmark tok seg til semifinale under sommerens fotball-EM.

Dansken blir Patrick Vieiras fjerde signering så langt etter at han tok over sjefsstolen på Selhurst Park.

Andersen fikk sitt internasjonale gjennombrudd i nederlandske Twente, før han ble hentet til Serie A og Sampdoria. Etter gode prestasjoner endte han opp i franske Lyon.

(NTB)

Foto: PA

Carlsen vant første duell:

Sjakkeneren Magnus Carlsen styrer mot semifinale i verdenscupturneringen i Russland. Han slo Étienne Bacrot med svart i første duell i kvartfinalen.

Det spilles langsjakk onsdag og torsdag i Sotsji, og Carlsen vil avansere med seier eller remis i annet parti. Da spiller nordmannen med hvite brikker.

Stillingen mellom ham og Bacrot var jevn da spillerne nærmet seg tidskontrollen ved 40 trekk. En tidspresset franskmann gjorde imidlertid en tabbe med sitt 39. trekk, og derfra kunne Carlsen styre inn til seier.

Dersom Carlsen slår Bacrot, vil han avansere til semifinale mot enten Santosh Vidit fra India eller Jan-Krzysztof Duda fra Polen. De to spilte remis i sitt første parti i kvartfinalen.

(NTB)

Foto: AFP

Rosenborg signerer spiller fra portugisisk førstedivisjon:

Angriperen Noah Jean Holm skal omsider spille fotball på seniornivå i Norge. 20-åringen er klar for Rosenborg.

Rosenborg meldte onsdag om overgangen på sin YouTube-kanal. Holm kommer fra Vitoria Guimarães på øverste nivå i Portugal, der han spilte 16 seriekamper forrige sesong.

Den unge spissen er sønn av den tidligere Brann-, Start- og Strømsgodset-spilleren David Nielsen. Han spilte ungdomsfotball i Løv-Ham, Fyllingsdalen og Godset før han flyttet til Tyskland og RB Leipzig i 2017.

- Jeg har fått med meg mye bra erfaring, og nå er jeg klar for å spille for Rosenborg, sier Holm.

Han har representert Norge på alle landslagsnivåer fra G15 til U21.

Overgangen gikk i boks dagen etter at Rosenborg kunngjorde at klubben har hentet hjem den trønderske midtbanespilleren Olaus Skarsem fra Kristiansund.

(NTB)

Foto: Shutterstock

Fire spillere har testet positivt for corona:

I alt sju spillere hos den tyske fotballklubben Darmstadt har testet positivt for koronavirus. Lagets neste kamp i 2. Bundesliga kan bli utsatt, skriver Kicker.

Ifølge det tyske sportsmagasinet har Darmstadt-spillerne Erich Berko, Mathias Honsak, Tim Skarke og Tobias Kempe testet positivt for korona denne uken.

Fra før hadde tre av lagkameratene deres fått påvist viruset. Alle uvaksinerte og spillere som hadde symptomer, ble da plassert i hjemmekarantene.

Darmstadt tapte sesongåpningen hjemme mot Jahn Regensburg 0-2. Klubben håper at den kommende kampen mot Karlsruhe (fredag) blir utsatt, men det er ikke avgjort.

(NTB)

Foto: AP

Annonsørinnhold