Annonse

Sportsstudio

Reservepreget City nærmet seg ligagull med ny seier
FEIRER: Sergio Agüero og Manchester City vant 2-0 over Crystal Palace.. Foto: NTB

Reservepreget City nærmet seg ligagull med ny seier

Sergio Agüero og Ferrán Torres scoret to raske mål i annen omgang da serieleder Manchester City slo Crystal Palace 2-0 i Premier League lørdag.

Med seieren økte City forspranget til tabelltoer og byrival Manchester United til 13 poeng. Lagene i toppen har henholdsvis fire og fem kamper igjen å spille. United møter Liverpool søndag.

Vel vitende om at den viktige returkampen i mesterligaens semifinale mot Paris Saint-Germain venter onsdag, sendte City-manager Pep Guardiola et reservepreget mannskap på banen i London lørdag. Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan og forsvarssjefen Ruben Dias var alle henvist til benken.

Det ble produserte målsjanser begge veier allerede før pause, men først etter et snaut kvarter i annen omgang smalt det for alvor. 57 minutter var spilt da Sergio Agüero sendte gjestene i ledelsen etter forarbeid av Benjamin Mendy.

Argentineren fikk en sjelden sjanse fra start i det som er hans siste sesong i den lyseblå City-drakten.

To minutter etter ledermålet doblet Ferrán Torres til 2-0 for bortelaget. Agüero og Sterling sto for regien ved den anledningen.

Flere mål ble det ikke tross at nevnte Sterling skjøt i stolpen like etterpå.

Crystal Palace ligger trygt plassert på 13.-plass på tabellen.

(NTB)

Annonse
Ny landslagsprofil må melde skadeforfall
Foto: NTB

Ny landslagsprofil må melde skadeforfall

Emilie Nautnes spiller ikke kvinnelandslagets nasjonsligakamp i fotball mot Portugal tirsdag.

Landslagets pressesjef Halvor Lea opplyser til NRK at Nautnes sliter med en skade.

Dermed må landslagssjef Leif Gunnar Smerud klare seg uten ytterligere en spiller i tirsdagens kamp. Caroline Graham Hansen er fra før uaktuell etter at hun skadet seg i fredagens kamp mot Østerrike.

Emilie Nautnes spiller til daglig for Rosenborg. Hun har tidligere spilt for LSK Kvinner, Arna-Bjørnar og Fortuna Ålesund.

Nautnes ble sittende på benken mot Østerrike fredag.

(NTB)

Lei av Haaland-sammenlikning
Foto: NTB

Lei av Haaland-sammenlikning

Leipzig-spissen Benjamin Šeško har sett seg kraftig lei på å bli sammenlignet med Erling Braut Haaland. Nå ber han journalister og andre slutte.

Sammenligningene med Haaland har flere årsaker. Ikke bare er de like høye, men begge de to spissenes karrierer skjøt for alvor fart i østerrikske Salzburg. Videre forflyttet de seg til tyske klubber.

Šeško meldte overgang til Salzburgs søsterklubb Leipzig i sommer, mens Haaland gikk til Borussia Dortmund i 2020.

– Jeg har allerede sagt at jeg er meg selv, sier 20 år gamle Šeško om sammenlikningene med Haaland.

– Det eneste vi har som selvfølgelig er ganske likt, er høyden. Og vi er begge raske, men generelt står vi for hver vår spillestil, legger han til.

Šeško åpnet målkontoen i Bundesliga ved å score to ganger i Leipzigs 3-0-seier mot Union Berlin 3. september. I etterkant scoret han i tillegg egen klubbs avgjørende mål i mesterligamøtet med Young Boys.

Neste motstander i Champions League er nettopp Erling Braut Haaland og Manchester City. Haalands retur til Tyskland vil gi flere muligheter for sammenligninger de to spissene imellom.

– Det sammenlignes med en som er blant de beste spillerne i verden. Så det er ikke lett å sammenligne. Jeg vil ikke sammenligne meg med noen. Jeg elsker å være meg selv, og å være den beste utgaven av meg selv, sier Šeško.

Han står for øvrig med sju mål på 22 kamper for hjemlandet Slovenia.

(NTB)

Annonse
- Vil ha treneren sparket
Foto: NTB

- Vil ha treneren sparket

Det er spanske Mundo Deportivo som skriver at den brasilianske superstjerna Neymar ønsker manageren Jorge Jesus sparket i Al-Hilal.

Neymar signerte for den saudiarabiske klubben så seint som i midten av august, men skal allerede ha havnet på kant med manageren.

Partene skal ha havnet i en opphetet krangel i garderoben ifølge den spanske avisa, og bakgrunnen for krangelen skal ha vært Neymars svake forestilling i en kamp nylig. Jesus skal også ha reagert på at Neymar filmet.

Jesus kom fra Galatasaray i sommer og skal ha hatt et møte med ledelsen i Al-Hilal dagen etter krangelen med Neymar. Der skal han ha blitt advart om at han kunne miste jobben om det skulle skje liknende episoder.

Det til tross for at Al-Hilal ikke har tapt på sesongen første sju kamper (5-2-0). De ligger på andreplass i ligaen.

Neymar har bare spilt tre kamper for sin nye klubb etter å ha slitt med muskelproblemer i sommer.

Brann-spiller røpet nyhet
Foto: NTB

Brann-spiller røpet nyhet

Brann-spiller Fredrik Pallesen Knudsen (27) sier han er enig med bergensklubben om en ny fireårsavtale.

Knudsen kom med avsløringen i en episode av TV 2s eliteseriepodkast «Spiss vinkel» mandag.

– Breaking news. Det kommer vel ut i morgen (tirsdag). Kontrakten er fire år, sier han.

Forsvarsspilleren kom til Brann i 2021. Han spilte tidligere i Haugesund.

– Nå har det vært dialog i noen ukers tid. Jeg var fornøyd med den avtalen som kom, og klubben var fornøyd med den, så da ble det sånn. Jeg har hatt det veldig gøy i Brann de siste årene, trives veldig godt på jobben, som det nå virkelig er. Det var en fin match, sier Knudsen videre om egen situasjon.

27-åringen har landskamper for Norge på aldersbestemt nivå.

(NTB)

Annonse