Annonse

Sportsstudio

Reservepreget City nærmet seg ligagull med ny seier
FEIRER: Sergio Agüero og Manchester City vant 2-0 over Crystal Palace.. Foto: NTB

Reservepreget City nærmet seg ligagull med ny seier

Sergio Agüero og Ferrán Torres scoret to raske mål i annen omgang da serieleder Manchester City slo Crystal Palace 2-0 i Premier League lørdag.

Med seieren økte City forspranget til tabelltoer og byrival Manchester United til 13 poeng. Lagene i toppen har henholdsvis fire og fem kamper igjen å spille. United møter Liverpool søndag.

Vel vitende om at den viktige returkampen i mesterligaens semifinale mot Paris Saint-Germain venter onsdag, sendte City-manager Pep Guardiola et reservepreget mannskap på banen i London lørdag. Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan og forsvarssjefen Ruben Dias var alle henvist til benken.

Det ble produserte målsjanser begge veier allerede før pause, men først etter et snaut kvarter i annen omgang smalt det for alvor. 57 minutter var spilt da Sergio Agüero sendte gjestene i ledelsen etter forarbeid av Benjamin Mendy.

Argentineren fikk en sjelden sjanse fra start i det som er hans siste sesong i den lyseblå City-drakten.

To minutter etter ledermålet doblet Ferrán Torres til 2-0 for bortelaget. Agüero og Sterling sto for regien ved den anledningen.

Flere mål ble det ikke tross at nevnte Sterling skjøt i stolpen like etterpå.

Crystal Palace ligger trygt plassert på 13.-plass på tabellen.

(NTB)

Annonse
Kommenterer sjokkexiten
Foto: AFP

Kommenterer sjokkexiten

Neste år går sluttspillet i mesterligaen uten Barcelona for første gang på 21 år. Nå maner klubbpresident Joan Laporta om samhold.

Katalanerne har hatt en begredelig sesong hittil med bare 23 poeng på de første 15 kampene i ligaen. Den svake sesongstarten resulterte i at Ronald Koeman fikk sparken som hovedtrener for laget, og inn kom klubblegenden Xavi Hernández.

Onsdag ble det imidlertid verre for de blå- og rødstripete. 0-3-tapet for Bayern München sendte dem ut av mesterligaen etter at Benfica kontrollerte inn 2-0-seier mot Dynamo Kiev. Det tok portugiserne forbi Barcelona på tabellen.

Katalanerne havnet på tredjeplass i gruppen og skal spille europaliga til våren.

– Vi er lei oss, men vi må komme oss videre. Det er tid for å jobbe hardt og vende denne situasjonen, sa Barcelona-president Joan Laporta til katalansk TV3 etter nederlaget.

Når cupspillet starter i februar neste år, vil det være uten Barcelona for første gang siden 2000/01-sesongen.

– Jeg vil be alle Barcelona-supportere om at vi nå, mer enn noen gang, må ro i samme retning for å prøve å overvinne denne situasjonen, avsluttet Laporta.

(NTB)

Dansk keeperlegende er død
Foto: Ritzau Scanpix

Dansk keeperlegende er død

Den tidligere danske landslagskeeperen Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter.

- Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet.

Høgh har kjempet mot kreft i bukspyttkjertelen siden 2018.

Danske B.T. skriver at familien opplyser at han sovnet inn onsdag kveld.

- Det er med ubeskrivelig sorg, at vi må meddele at vår høyt elskede, livsglade og alltid positive Lars har sovnet stille inn i aften, skriver familien ifølge avisa.

Høgh spilte hele sin aktive karriere for danske OB og er regnet som en av klubbens største legender. Etter spillerkarrieren har Høgh jobbet som keepertrener for det danske landslaget og OB.

For noen måneder siden, da det danske landslaget spilte VM-kvalifiseringskamp mot Israel, var han for syk til å delta. Da kom den danske fansen med en rørende hyllest. På tribunen hadde de laget en banner med hans navn med to hjerter rundt.

- Det var rørende, og gir sinnsykt mye motivasjon til å strekke seg litt lenger for å kunne komme tilbake, sier Høgh, som fikk 817 kamper for OB.

Annonse
Tottenhams europacupkamp utsatt etter smitteutbruddet
Foto: Adam Davy / AP / NTB

Tottenhams europacupkamp utsatt etter smitteutbruddet

Tottenhams hjemmemøte med Rennes i conferenceligaen blir ikke spilt torsdag. Årsaken er coronakaoset i London-klubben.

Det bekrefter Tottenham i en pressemelding. Laget har de siste dagene fått stadig flere coronatilfeller, og antallet er nå så stort at torsdagens oppgjør mot Rennes ikke lar seg gjennomføre.

Tidligere onsdag ble det kjent at åtte Tottenham-spillere har testet positivt på coronaviruset. I tillegg er det påvist smitte hos fem medlemmer i støtteapparatet.

- Selvfølgelig er vi redde, for vi vet ikke hva som vil skje, sa Spurs-manager Antonio Conte.

Italieneren beskrev videre det hele som «alvorlig». Det var antatt at kampen mot franske Rennes ikke sto i fare fordi Uefa-reglene sier at kamper skal gjennomføres så lenge klubber har 13 førstelagsspillere tilgjengelig.

Tottenham risikerer å ryke ut av gruppespillet i conferenceligaen med poengtap mot Rennes. Nord-London-klubben ligger på 2.-plass foran Vitesse på innbyrdes oppgjør. Begge har sju poeng før siste runde, mens Rennes allerede er sikret førsteplassen. Vitesse møter torsdag tabelljumbo Mura.

Til helgen skal Tottenham etter planen møte Brighton, men der vil det fort komme en utsettelse.

(NTB)

Reiten og Chelsea sløste med sjansene mot Juventus

Chelsea med Guro Reiten på banen slet foran mål og spilte 0-0 i mesterligakampen hjemme mot Juventus. Det til tross for mange sjanser og spillemessig overtak.

Stort sjansesløseri felte Chelsea. Reiten var blant dem med flere gode forsøk for vertene. Juventus la seg lavt og solgte seg dyrt i eget forsvar.

Chelsea vant sist helg FA-cupen med 3-0 over Arsenal, og London-laget dominerte igjen banespillet i onsdagens oppgjør. Etter 22 minutter testet Reiten skuddfoten, men Juventus-målvakten reddet avslutningen fra 20-25 meter til corner.

Etter en halvtime fikk Reiten nok en gang ballen i god posisjon, men skuddet gikk himmelhøyt over. I annen omgang var Juventus litt mer med, men Chelsea fortsatte å trykke på uten å få nettkjenning.

Chelsea leder an i gruppen med sine elleve poeng mot Juventus' åtte. Wolfsburg har også åtte poeng, mens Servette har null.

Maren Mjelde var ikke med i Chelsea-troppen etter å ha gjort comeback fra kneskade. Hun jobber fortsatt med å komme tilbake for fullt.

I den tidlige kampen i gruppen slo Wolfsburg sveitsiske Servette med 3-0 på bortebane.

(NTB)

Annonse
Barcelona er ute av Champiosn League
Foto: Christof Stache / AFP / Reuters

Barcelona er ute av Champiosn League

Barcelona er ute av Champions League! Det er klart etter kveldens 3-0-tap mot Bayern München. Det har ikke skjedd på 21 år at katalanerne ikke har gått videre i turneringen fra gruppespillet.

Forans kveldens kamp var det klart at Barcelona måtte ta poeng, samtidig som at Benfica ikke kunne vinne sin kamp i den samme gruppa.

Resultatene gikk derimot ikke det spanske storlagets vei i det hele tatt. Samtidig som at de selv aldr var i nærheten mot Bayern München, vant Benfica 2-0 i sin kamp mot Dynamo Kiev.

Dermed må Barcelona ta til takke med Europa League på sin videre ferd i Europa denne sesongen.