Annonse

Sportsstudio

Rekordkaos: - Utrolig dårlig
REAGERER: Karoline Bjerkeli Grøvdal, her fra en tidligere anledning. Foto: NTB

Rekordkaos: - Utrolig dårlig

Karoline Bjerkeli Grøvdal (30) viste kanonform da hun løp inn til den råsterke tida 14.39 på fem kilometer gateløp lørdag. Det er uoffisiell verdensrekord.

Ja, dette meldte flere medier tidligere i dag. Men i ettermiddag har det oppstått kaos rundt den påståtte rekorden.

NRK melder nå at rekorden neppe blir godkjent. Statskanalen skriver:

- Løypa er ikke blitt målt i forkant på den måten man må gjøre for å få offisielle verdensrekorder, nemlig av en person som er godkjent internasjonalt til å gjøre dette.

Dette får Bjerkeli Grøvdal til å reagere:

- Hvis ikke formalitetene er der, så er det utrolig dårlig av arrangøren. Jeg kan ikke si noe mer enn det. Tida er jo løpt uansett, sier hun.

Løpet ble gjort inne på potetgullfabrikantens Maaruds område i Sør-Odal. Grøvdals tid er raskere enn verdensrekorden på distansen, som lyder på 14.43, og tilhører kenyanske Beatrice Chepkoech.

Denne rekorden står inntil videre.

Annonse
Ny landslagsprofil må melde skadeforfall
Foto: NTB

Ny landslagsprofil må melde skadeforfall

Emilie Nautnes spiller ikke kvinnelandslagets nasjonsligakamp i fotball mot Portugal tirsdag.

Landslagets pressesjef Halvor Lea opplyser til NRK at Nautnes sliter med en skade.

Dermed må landslagssjef Leif Gunnar Smerud klare seg uten ytterligere en spiller i tirsdagens kamp. Caroline Graham Hansen er fra før uaktuell etter at hun skadet seg i fredagens kamp mot Østerrike.

Emilie Nautnes spiller til daglig for Rosenborg. Hun har tidligere spilt for LSK Kvinner, Arna-Bjørnar og Fortuna Ålesund.

Nautnes ble sittende på benken mot Østerrike fredag.

(NTB)

Lei av Haaland-snakk
Foto: NTB

Lei av Haaland-snakk

Leipzig-spissen Benjamin Šeško har sett seg kraftig lei på å bli sammenlignet med Erling Braut Haaland. Nå ber han journalister og andre slutte.

Sammenligningene med Haaland har flere årsaker. Ikke bare er de like høye, men begge de to spissenes karrierer skjøt for alvor fart i østerrikske Salzburg. Videre forflyttet de seg til tyske klubber.

Šeško meldte overgang til Salzburgs søsterklubb Leipzig i sommer, mens Haaland gikk til Borussia Dortmund i 2020.

– Jeg har allerede sagt at jeg er meg selv, sier 20 år gamle Šeško om sammenlikningene med Haaland.

– Det eneste vi har som selvfølgelig er ganske likt, er høyden. Og vi er begge raske, men generelt står vi for hver vår spillestil, legger han til.

Šeško åpnet målkontoen i Bundesliga ved å score to ganger i Leipzigs 3-0-seier mot Union Berlin 3. september. I etterkant scoret han i tillegg egen klubbs avgjørende mål i mesterligamøtet med Young Boys.

Neste motstander i Champions League er nettopp Erling Braut Haaland og Manchester City. Haalands retur til Tyskland vil gi flere muligheter for sammenligninger de to spissene imellom.

– Det sammenlignes med en som er blant de beste spillerne i verden. Så det er ikke lett å sammenligne. Jeg vil ikke sammenligne meg med noen. Jeg elsker å være meg selv, og å være den beste utgaven av meg selv, sier Šeško.

Han står for øvrig med sju mål på 22 kamper for hjemlandet Slovenia.

(NTB)

Annonse
- Vil ha treneren sparket
Foto: NTB

- Vil ha treneren sparket

Det er spanske Mundo Deportivo som skriver at den brasilianske superstjerna Neymar ønsker manageren Jorge Jesus sparket i Al-Hilal.

Neymar signerte for den saudiarabiske klubben så seint som i midten av august, men skal allerede ha havnet på kant med manageren.

Partene skal ha havnet i en opphetet krangel i garderoben ifølge den spanske avisa, og bakgrunnen for krangelen skal ha vært Neymars svake forestilling i en kamp nylig. Jesus skal også ha reagert på at Neymar filmet.

Jesus kom fra Galatasaray i sommer og skal ha hatt et møte med ledelsen i Al-Hilal dagen etter krangelen med Neymar. Der skal han ha blitt advart om at han kunne miste jobben om det skulle skje liknende episoder.

Det til tross for at Al-Hilal ikke har tapt på sesongen første sju kamper (5-2-0). De ligger på andreplass i ligaen.

Neymar har bare spilt tre kamper for sin nye klubb etter å ha slitt med muskelproblemer i sommer.

Brann-spiller røpet nyhet
Foto: NTB

Brann-spiller røpet nyhet

Brann-spiller Fredrik Pallesen Knudsen (27) sier han er enig med bergensklubben om en ny fireårsavtale.

Knudsen kom med avsløringen i en episode av TV 2s eliteseriepodkast «Spiss vinkel» mandag.

– Breaking news. Det kommer vel ut i morgen (tirsdag). Kontrakten er fire år, sier han.

Forsvarsspilleren kom til Brann i 2021. Han spilte tidligere i Haugesund.

– Nå har det vært dialog i noen ukers tid. Jeg var fornøyd med den avtalen som kom, og klubben var fornøyd med den, så da ble det sånn. Jeg har hatt det veldig gøy i Brann de siste årene, trives veldig godt på jobben, som det nå virkelig er. Det var en fin match, sier Knudsen videre om egen situasjon.

27-åringen har landskamper for Norge på aldersbestemt nivå.

(NTB)

Annonse