Annonse

Sportsstudio

Rekordkaos: - Utrolig dårlig
REAGERER: Karoline Bjerkeli Grøvdal, her fra en tidligere anledning. Foto: NTB

Rekordkaos: - Utrolig dårlig

Karoline Bjerkeli Grøvdal (30) viste kanonform da hun løp inn til den råsterke tida 14.39 på fem kilometer gateløp lørdag. Det er uoffisiell verdensrekord.

Ja, dette meldte flere medier tidligere i dag. Men i ettermiddag har det oppstått kaos rundt den påståtte rekorden.

NRK melder nå at rekorden neppe blir godkjent. Statskanalen skriver:

- Løypa er ikke blitt målt i forkant på den måten man må gjøre for å få offisielle verdensrekorder, nemlig av en person som er godkjent internasjonalt til å gjøre dette.

Dette får Bjerkeli Grøvdal til å reagere:

- Hvis ikke formalitetene er der, så er det utrolig dårlig av arrangøren. Jeg kan ikke si noe mer enn det. Tida er jo løpt uansett, sier hun.

Løpet ble gjort inne på potetgullfabrikantens Maaruds område i Sør-Odal. Grøvdals tid er raskere enn verdensrekorden på distansen, som lyder på 14.43, og tilhører kenyanske Beatrice Chepkoech.

Denne rekorden står inntil videre.

Annonse
Kommenterer sjokkexiten
Foto: AFP

Kommenterer sjokkexiten

Neste år går sluttspillet i mesterligaen uten Barcelona for første gang på 21 år. Nå maner klubbpresident Joan Laporta om samhold.

Katalanerne har hatt en begredelig sesong hittil med bare 23 poeng på de første 15 kampene i ligaen. Den svake sesongstarten resulterte i at Ronald Koeman fikk sparken som hovedtrener for laget, og inn kom klubblegenden Xavi Hernández.

Onsdag ble det imidlertid verre for de blå- og rødstripete. 0-3-tapet for Bayern München sendte dem ut av mesterligaen etter at Benfica kontrollerte inn 2-0-seier mot Dynamo Kiev. Det tok portugiserne forbi Barcelona på tabellen.

Katalanerne havnet på tredjeplass i gruppen og skal spille europaliga til våren.

– Vi er lei oss, men vi må komme oss videre. Det er tid for å jobbe hardt og vende denne situasjonen, sa Barcelona-president Joan Laporta til katalansk TV3 etter nederlaget.

Når cupspillet starter i februar neste år, vil det være uten Barcelona for første gang siden 2000/01-sesongen.

– Jeg vil be alle Barcelona-supportere om at vi nå, mer enn noen gang, må ro i samme retning for å prøve å overvinne denne situasjonen, avsluttet Laporta.

(NTB)

Dansk keeperlegende er død
Foto: Ritzau Scanpix

Dansk keeperlegende er død

Den tidligere danske landslagskeeperen Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter.

- Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet.

Høgh har kjempet mot kreft i bukspyttkjertelen siden 2018.

Danske B.T. skriver at familien opplyser at han sovnet inn onsdag kveld.

- Det er med ubeskrivelig sorg, at vi må meddele at vår høyt elskede, livsglade og alltid positive Lars har sovnet stille inn i aften, skriver familien ifølge avisa.

Høgh spilte hele sin aktive karriere for danske OB og er regnet som en av klubbens største legender. Etter spillerkarrieren har Høgh jobbet som keepertrener for det danske landslaget og OB.

For noen måneder siden, da det danske landslaget spilte VM-kvalifiseringskamp mot Israel, var han for syk til å delta. Da kom den danske fansen med en rørende hyllest. På tribunen hadde de laget en banner med hans navn med to hjerter rundt.

- Det var rørende, og gir sinnsykt mye motivasjon til å strekke seg litt lenger for å kunne komme tilbake, sier Høgh, som fikk 817 kamper for OB.

Annonse
Tottenhams europacupkamp utsatt etter smitteutbruddet
Foto: Adam Davy / AP / NTB

Tottenhams europacupkamp utsatt etter smitteutbruddet

Tottenhams hjemmemøte med Rennes i conferenceligaen blir ikke spilt torsdag. Årsaken er coronakaoset i London-klubben.

Det bekrefter Tottenham i en pressemelding. Laget har de siste dagene fått stadig flere coronatilfeller, og antallet er nå så stort at torsdagens oppgjør mot Rennes ikke lar seg gjennomføre.

Tidligere onsdag ble det kjent at åtte Tottenham-spillere har testet positivt på coronaviruset. I tillegg er det påvist smitte hos fem medlemmer i støtteapparatet.

- Selvfølgelig er vi redde, for vi vet ikke hva som vil skje, sa Spurs-manager Antonio Conte.

Italieneren beskrev videre det hele som «alvorlig». Det var antatt at kampen mot franske Rennes ikke sto i fare fordi Uefa-reglene sier at kamper skal gjennomføres så lenge klubber har 13 førstelagsspillere tilgjengelig.

Tottenham risikerer å ryke ut av gruppespillet i conferenceligaen med poengtap mot Rennes. Nord-London-klubben ligger på 2.-plass foran Vitesse på innbyrdes oppgjør. Begge har sju poeng før siste runde, mens Rennes allerede er sikret førsteplassen. Vitesse møter torsdag tabelljumbo Mura.

Til helgen skal Tottenham etter planen møte Brighton, men der vil det fort komme en utsettelse.

(NTB)

Reiten og Chelsea sløste med sjansene mot Juventus

Chelsea med Guro Reiten på banen slet foran mål og spilte 0-0 i mesterligakampen hjemme mot Juventus. Det til tross for mange sjanser og spillemessig overtak.

Stort sjansesløseri felte Chelsea. Reiten var blant dem med flere gode forsøk for vertene. Juventus la seg lavt og solgte seg dyrt i eget forsvar.

Chelsea vant sist helg FA-cupen med 3-0 over Arsenal, og London-laget dominerte igjen banespillet i onsdagens oppgjør. Etter 22 minutter testet Reiten skuddfoten, men Juventus-målvakten reddet avslutningen fra 20-25 meter til corner.

Etter en halvtime fikk Reiten nok en gang ballen i god posisjon, men skuddet gikk himmelhøyt over. I annen omgang var Juventus litt mer med, men Chelsea fortsatte å trykke på uten å få nettkjenning.

Chelsea leder an i gruppen med sine elleve poeng mot Juventus' åtte. Wolfsburg har også åtte poeng, mens Servette har null.

Maren Mjelde var ikke med i Chelsea-troppen etter å ha gjort comeback fra kneskade. Hun jobber fortsatt med å komme tilbake for fullt.

I den tidlige kampen i gruppen slo Wolfsburg sveitsiske Servette med 3-0 på bortebane.

(NTB)

Annonse
Barcelona er ute av Champiosn League
Foto: Christof Stache / AFP / Reuters

Barcelona er ute av Champiosn League

Barcelona er ute av Champions League! Det er klart etter kveldens 3-0-tap mot Bayern München. Det har ikke skjedd på 21 år at katalanerne ikke har gått videre i turneringen fra gruppespillet.

Forans kveldens kamp var det klart at Barcelona måtte ta poeng, samtidig som at Benfica ikke kunne vinne sin kamp i den samme gruppa.

Resultatene gikk derimot ikke det spanske storlagets vei i det hele tatt. Samtidig som at de selv aldr var i nærheten mot Bayern München, vant Benfica 2-0 i sin kamp mot Dynamo Kiev.

Dermed må Barcelona ta til takke med Europa League på sin videre ferd i Europa denne sesongen.