Annonse

Sportsstudio

Casper Ruud grust på grusen
Foto: NTB

Casper Ruud grust på grusen


Nikoloz Basilashvili - Casper Ruud 6-1, 6-2

Casper Ruud fikk juling i semifinalen i ATP-turneringen i München, etter at han havnet bakpå fra start på grusen.

Nordmannen tok seg til semien tidligere på lørdag - etter at fredagens kvartfinalekamp ble utsatt som følge av store nedbørsmengder - men mot georgiske Basilashvili ble det bråstopp.

Ruud var 2.-seedet i turneringen (ranket som nummer 24 i verden) og var favoritt til å vinne turneringen. Basilashvili er på sin side ranket som nummer 35 i verden.

Nordmannen har spilt tre finaler på ATP-nivå og har vunnet én tittel fra før.

I den andre semifinalen spiller hjemmehåpet Jan-Lennard Struff (ATP-ranking 44) mot hviterusseren Ilja Ivasjka (107). Ivasjka sjokkerte ved å slå ut tittelforsvarer Alexander Zverev i kvartfinalen.

Annonse
HIstorisk: - Jeg gjorde det umulige mulig
Foto: NTB

HIstorisk: - Jeg gjorde det umulige mulig

Haley Van Voorhis ble i helga den første kvinnen til å spille i en annen posisjon enn å være kicker med herrene i NCAA - det høyeste nivået i college-fotball i USA.

Voorhis spilte safety, en posisjon i forsvaret, da hun kom innpå for Shenandoah mot Juniata.

- Det er utrolig, sa Van Hoorvis selv ifølge The Washington Post.

- Jeg ønsket å gjøre min greie. Jeg ønsker å vise andre folk at det er dette kvinner kan oppnå, å vise hva jeg kan oppnå. Det er et stort øyeblikk. Jeg gjorde det umulige mulig, og jeg er oppspilt over det, sa hun videre.

Det er mange kvinner som har vært kicker (ansvarlig for å sparke field goals og point etter touchdowns) i amerikansk college-fotball, men aldri tidligere har en kvinne gjort noe annet i NCAA.

Spøkefull utfordring til Haaland
Foto: NTB

Spøkefull utfordring til Haaland

Lørdag overgikk Erling Braut Haaland målstatistikken til tidligere Premier League-spiss Jonathan Walters, men nordmannen får nå nye utfordringer i retur.

Haaland scoret sitt 44. ligamål da han bidro til Manchester Citys 2-0-seier over Nottingham Forest lørdag. Målene har kommet på kun 41 kamper.

Jonathan Walters spilte Premier League-fotball for Bolton, Stoke og Burnley i perioden 2001 til 2020. I løpet av sesongene på øverste nivå i engelsk fotball ble den samlede fasiten 43 nettkjenninger. Lørdag ble han altså passert på målstatistikken av Haaland.

Det har ikke 40 år gamle Walters latt passere stillhet. Mandag la han ut en melding på X, tidligere Twitter, rettet til Haaland. Nordmannen er tagget i innlegget.

«Erling Haaland kom helt klart til Premier League med høye ambisjoner og rekorder å slå. I helgen passerte han offisielt min PL-scoringsrekord! Hvis du nå kan matche mine to selvmål i én og samme kamp, og i tillegg overgå min rekord i antall spilte Premier League-kamper på rad … vil jeg med glede erklære deg som en av de store i Premier League», skriver Walters humoristisk – og legger til:

«Du har en jobb å gjøre, store mann».

Selvmålskampen Walters henviser til var Premier League-oppgjøret mot Chelsea i 2013. Der satte han like godt ballen i eget mål to ganger, og som om ikke var nok, misset han også et straffespark. Chelsea vant oppgjøret 4-0.

I den samme kampen presterte for øvrig den daværende Stoke-spissen i tillegg å skyte ballen hardt opp i sitt eget ansikt. Den episoden huskes også av mange.

– Jeg ler av den kampen, har Walters tidligere sagt i et intervju med FourFourTwo.

Underveis i karrieren spilte Walters på et tidspunkt 102 strake Premier League-kamper for Stoke. Den rekorden kan bli vrien å matche for Haaland.

(NTB)

Annonse
Ajax raser
Foto: NTB

Ajax raser

De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører onsdag. Det får Ajax til å rase.

Det er fotballforbundet i Nederland som opplyser om det nye tidspunktet for de 36 minuttene som gjenstår av kampen.

Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen hadde dommeren også stanset spillet to ganger, for så å la det bli gjenopptatt.

Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

Beslutningen om å fullføre kampen onsdag faller ikke i god jord hos Ajax. Onsdag skulle nemlig klubben ha møtt Volendam til hjemmekamp i æresdivisjonen. Forbundet ønsker nå å flytte den.

«På grunn av nasjonale og internasjonale kamper, er første mulighet til å spille resten av Ajax-Feyenoord den første uken i november, slik Ajax ser det. I den uken spilles det en runde i den nederlandske cupen, der Ajax ikke deltar. FC Volendam gjør derimot det», skriver storklubben.

Også Volendam reagerer på at onsdagens planlagte seriekamp nå kan bli flyttet for å gjøre plass til 36 minutter med Ajax-Feyenoord.

Ajax peker på at supporterne blir lidende ved at en rekke oppgjør blir flyttet, og opplyser at klubben nå vurderer rettslige skritt mot det nederlandske forbundet.

(NTB)

Mainz signerte nødløsning etter Hanche-Olsens skade

Bundesligaklubben Mainz har signert franske Joshua Guilavogui på en kontrakt ut sesongen. Han skal fylle skoene til skadde Andreas Hanche-Olsen.

Mainz opplyste mandag at Hanche-Olsen sliter med en ankelskade og må gjennom en operasjon. Det plasserer ham på sidelinjen i fire til seks måneder.

Inn som nødløsning kommer den 33 år gamle franske forsvarsspilleren og midtbanespilleren Joshua Guilavogui. Han har vært uten kontrakt siden i juli etter ni år i Wolfsburg.

– Joshua har spilt midtstopper og vil kunne fylle skoene til Andreas Hanche-Olsen, sier sportsdirektør Martin Schmidt.

Mainz ligger sist i Bundesliga med ett poeng på fem kamper.

(NTB)

Annonse