Annonse

Sportsstudio

Raste: - Hva faen skjer?
Foto: NTB

Raste: - Hva faen skjer?


Lewis Hamilton var sju tusendels sekund fra å sikre seg «pole position» for 100. gang i karrieren som Formel-1-fører. Lagkamerat Valtteri Bottas sørget for det.

Finnen knep beste startspor i Portugals Grand Prix med hårfin margin og revansjerte seg etter en stygg krasj under forrige VM-runde i Italia.

– Det er en god følelse å være i pole. Det er en stund siden sist, sa Bottas.

– Jeg har jobbet veldig hardt den siste uka.

Mercedes-bilene dominerte lørdagens kvalifisering i Portimão, men det er ikke gitt at de får gjøre det samme i søndagens løp.

Max Verstappen i Red Bull fikk en rask runde i siste kvalifiseringsøkt strøket for å ha vært utenfor banen, og han ble bremset av andre biler i sitt siste forsøk. Nederlenderen måtte nøye seg med tredje beste kvalifiseringstid, nesten fire tidels sekund bak Bottas.

Verstappen var frustrert over at bilen ikke var raskere på de rette strekningene.

- Hva faen er det som skjer? sa Verstappen underveis til eget team over radioen.

Se video av hendelsen under.

Verstappen var raskest under lørdagens treningsomgang. Hans lagkamerat Sergio Pérez ble nummer fire i kvalifiseringen, fulgt av Carlos Sainz i Ferrari og Esteban Ocon i Renault.

Hamilton leder VM-sammendraget ett poeng foran Verstappen etter at de har tatt en seier hver i årets to første løp.

Søndag jager Hamilton sin 97. løpsseier i forsøket på å bli den første med åtte VM-titler i Formel 1.

(NTB/Dagbladet)

Annonse
Dansk keeperlegende er død
Foto: Ritzau Scanpix

Dansk keeperlegende er død

Den tidligere danske landslagskeeperen Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter.

- Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet.

Høgh har kjempet mot kreft i bukspyttkjertelen siden 2018.

Danske B.T. skriver at familien opplyser at han sovnet inn onsdag kveld.

- Det er med ubeskrivelig sorg, at vi må meddele at vår høyt elskede, livsglade og alltid positive Lars har sovnet stille inn i aften, skriver familien ifølge avisa.

Høgh spilte hele sin aktive karriere for danske OB og er regnet som en av klubbens største legender. Etter spillerkarrieren har Høgh jobbet som keepertrener for det danske landslaget og OB.

For noen måneder siden, da det danske landslaget spilte VM-kvalifiseringskamp mot Israel, var han for syk til å delta. Da kom den danske fansen med en rørende hyllest. På tribunen hadde de laget en banner med hans navn med to hjerter rundt.

- Det var rørende, og gir sinnsykt mye motivasjon til å strekke seg litt lenger for å kunne komme tilbake, sier Høgh, som fikk 817 kamper for OB.

Tottenhams europacupkamp utsatt etter smitteutbruddet
Foto: Adam Davy / AP / NTB

Tottenhams europacupkamp utsatt etter smitteutbruddet

Tottenhams hjemmemøte med Rennes i conferenceligaen blir ikke spilt torsdag. Årsaken er coronakaoset i London-klubben.

Det bekrefter Tottenham i en pressemelding. Laget har de siste dagene fått stadig flere coronatilfeller, og antallet er nå så stort at torsdagens oppgjør mot Rennes ikke lar seg gjennomføre.

Tidligere onsdag ble det kjent at åtte Tottenham-spillere har testet positivt på coronaviruset. I tillegg er det påvist smitte hos fem medlemmer i støtteapparatet.

- Selvfølgelig er vi redde, for vi vet ikke hva som vil skje, sa Spurs-manager Antonio Conte.

Italieneren beskrev videre det hele som «alvorlig». Det var antatt at kampen mot franske Rennes ikke sto i fare fordi Uefa-reglene sier at kamper skal gjennomføres så lenge klubber har 13 førstelagsspillere tilgjengelig.

Tottenham risikerer å ryke ut av gruppespillet i conferenceligaen med poengtap mot Rennes. Nord-London-klubben ligger på 2.-plass foran Vitesse på innbyrdes oppgjør. Begge har sju poeng før siste runde, mens Rennes allerede er sikret førsteplassen. Vitesse møter torsdag tabelljumbo Mura.

Til helgen skal Tottenham etter planen møte Brighton, men der vil det fort komme en utsettelse.

(NTB)

Annonse

Reiten og Chelsea sløste med sjansene mot Juventus

Chelsea med Guro Reiten på banen slet foran mål og spilte 0-0 i mesterligakampen hjemme mot Juventus. Det til tross for mange sjanser og spillemessig overtak.

Stort sjansesløseri felte Chelsea. Reiten var blant dem med flere gode forsøk for vertene. Juventus la seg lavt og solgte seg dyrt i eget forsvar.

Chelsea vant sist helg FA-cupen med 3-0 over Arsenal, og London-laget dominerte igjen banespillet i onsdagens oppgjør. Etter 22 minutter testet Reiten skuddfoten, men Juventus-målvakten reddet avslutningen fra 20-25 meter til corner.

Etter en halvtime fikk Reiten nok en gang ballen i god posisjon, men skuddet gikk himmelhøyt over. I annen omgang var Juventus litt mer med, men Chelsea fortsatte å trykke på uten å få nettkjenning.

Chelsea leder an i gruppen med sine elleve poeng mot Juventus' åtte. Wolfsburg har også åtte poeng, mens Servette har null.

Maren Mjelde var ikke med i Chelsea-troppen etter å ha gjort comeback fra kneskade. Hun jobber fortsatt med å komme tilbake for fullt.

I den tidlige kampen i gruppen slo Wolfsburg sveitsiske Servette med 3-0 på bortebane.

(NTB)

Barcelona er ute av Champiosn League
Foto: Christof Stache / AFP / Reuters

Barcelona er ute av Champiosn League

Barcelona er ute av Champions League! Det er klart etter kveldens 3-0-tap mot Bayern München. Det har ikke skjedd på 21 år at katalanerne ikke har gått videre i turneringen fra gruppespillet.

Forans kveldens kamp var det klart at Barcelona måtte ta poeng, samtidig som at Benfica ikke kunne vinne sin kamp i den samme gruppa.

Resultatene gikk derimot ikke det spanske storlagets vei i det hele tatt. Samtidig som at de selv aldr var i nærheten mot Bayern München, vant Benfica 2-0 i sin kamp mot Dynamo Kiev.

Dermed må Barcelona ta til takke med Europa League på sin videre ferd i Europa denne sesongen.

Annonse
Champions League-kamp utsatt
Foto: Spada / AP / NTB

Champions League-kamp utsatt

Kampen mellom Atalanta og Villareal er foreløpig utsatt på grunn av snøvær.

Kampen var opprinnelig utsattt i 20 minutter, men 21.15 kom meldinga om at kampen er ytterligere utsatt.

Kampen er nå utsatt til torsdag.

Fra gruppe F er det allerede klart at Manchester United er videre, men det er ikke klart om det er Villareal eller Atalanta som slår følge med de røde djevlene.