Annonse

Sportsstudio

Brighton imponerte mot Leeds
Foto: NTB

Brighton imponerte mot Leeds


Scoringer av Pascal Gross og Danny Welbeck ga Brighton en fortjent og viktig 2-0-seier over Leeds i Premier League lørdag.

Trepoengeren var den første på fem kamper for Graham Potters lag, og den gjør at Brighton øker avstanden ned til nedrykksstreken til ti poeng.

Det forspranget er det lite sannsynlig at Brighton klarer å rote bort i sesonginnspurten.

Vertene tok ledelsen bare 13 minutter ut i lørdagens kamp. Welbeck ble lagt i bakken i Leeds-feltet av Ezgjan Alioski og fikk straffespark, og det omsatte Gross i scoring selv om keeper Illan Meslier var etter ballen.

Straffesparket er det niende Leeds har laget denne sesongen. Det er flest i ligaen sammen med West Bromwich.

Leeds hadde på sedvanlig vis mest ballinnehav, men det var Brighton som skapte de største sjansene. Leandro Trossard brente en kjempemulighet fem minutter før pause, mens Welbeck skjøt like utenfor kort tid etter.

Uten kreative Raphinha (skadd) fikk Leeds til lite. Laget skaffet seg riktig nok en rekke cornere, men vertene fikk ryddet unna i eget felt ved alle anledninger.

Brighton har slitt kraftig med uttelling på sjansene gjennom sesongen, og det var tilfellet også lørdag. Joël Veltman og Neal Maupay leverte dårlige avslutninger på store sjanser etter pause.

Men Brighton-fansen slapp å bite negler altfor lenge. I det 79. minuttet lurte Welbeck Leeds-forsvaret med en frekk vending, og han dundret ballen inn i lengste hjørne til 2-0.

Leeds maktet ikke å svare på Brightons tomålsledelse. De hvitkledde blir liggende på 9.-plass med 47 poeng etter lørdagens kamp. Brighton på 14.-plassen har 37.

(NTB)

Annonse
Keeper bevisstløs - kamp avbrutt
Foto: NTB

Keeper bevisstløs - kamp avbrutt

RKC Waalwijk-keeper Etiënne Vaessen skal ha skadet seg stygt i kampen mot Ajax i Nederland i kveld.

Det skjedde etter en kollisjon med Ajax-spiller Brian Brobbey, som kom alene med Vaessen og traff ham i hodet med beinet, som gjorde at sisteskansen lå urørlig på bakken.

Bilder fra hendelsen viser hvordan hjelpemannskaper holder oppe store presenninger for å skjule Vaessen for tilskuerne, mens lagkamerater bryter ut i gråt over alvorligheten.

Det stygge hendelsen skjedde på stillingen 2-3 etter 84 minutter. Ifølge rapporter fra nederlandske aviser, deriblant Algemeen Dagblad, vil ikke kampen bli spilt ferdig fordi spillerne er for opprørte.

Ifølge nederlandske The Telegraph ble det gjort livreddende førstehjelp på Vaessen, som ble fraktet ut av banen på båre noen minutter etter den stygge hendelsen.

Ellevillt målshow fra Martinez
Foto: NTB

Ellevillt målshow fra Martinez

Lautaro Martinez slapp til fra benken og fikk fart på Inter-offensiven mot Salernitana. Han scoret alle målene i 4-0-kampen i Serie A.

Argentineren entret banen ti minutter etter hvilen. Inter hadde før det hatt gode tendenser, men manglet det siste lille som trengtes for å bryte ned Salernitana. Martinez-byttet ga effekt nesten umiddelbart.

Spissen gjorde 1-0 på et innlegg som ble slått lavt. Kvarteret senere doblet han ledelsen, og Martinez hadde mer å komme med.

I sluttminuttene fullførte han hattricket fra straffemerket og rakk i tillegg å gjøre 4-0. Ni scoringer er fasiten hans hittil i Serie A-sesongen.

Inter topper tabellen med 18 poeng fra sju kamper. Det samme antallet har byrival Milan etter lørdagens 2-0-seier over Lazio.

Emil Bohinen fikk snaut 80 minutter på Salernitanas midtbane, mens Erik Botheim var ubenyttet reserve. Salerno-laget er i bunnsjiktet med kun tre poeng så langt.

(NTB)

Annonse
Vålerenga til cupfinalen
Foto: NTB

Vålerenga til cupfinalen

Vålerenga måtte slå tilbake flere ganger for å bli Rosenborgs motstander i årets NM-finale. Etter ekstraomganger ble byrival Lyn senket 3-2.

Dermed har Oslo-klubben spilt seg til sin fjerde cupfinale på fem år. To av dem har endt i titteltriumf, og den siste kom da Sandviken (Brann i dag) ble slått 2-1 i 2021.

Lyn spilte på sin side sin første semifinale i klubbens historie og lå lenge an til å ta det et steg videre.

Det var nemlig 17 år gamle Kamilla Melgård som scoret kampens første mål og sikret Lyn en pauseledelse.

– Det var veldig, veldig deilig. Jeg hadde en sjanse der jeg kanskje skulle skutt i stedet, så det var deilig å få den i nettet, sa Melgård til NRK etter første omgang.

Etter hvilen spilte VIF seg inn i kampen igjen, og etter 65 minutter sto det likt igjen i hovedstaden. Karina Sævik sto bak utligningen.

Tolv minutter senere sendte Miriam Mjåseth Lyn opp i ledelsen igjen, men den holdt bare i to minutter før Felicia Rogic fikset 2-2 og påfølgende ekstraomganger.

Tre minutter inn i første ekstraomgang fullførte Elise Thorsnes snuoperasjonen da hun banket Vålerenga opp i 3-2 etter litt klabb og babb på et frispark.

(NTB)

Skeid rykket ned fra 1. divisjon

Skeid gikk på sitt tiende strake tap i 1. divisjon etter 0-2 borte mot Mjøndalen lørdag. Klubben må ta turen ned til nivå tre i norsk fotball.

Etter lørdagens kamp ligger Skeid 16 poeng bak Åsane på kvalifiseringsplassen når fem runder gjenstår. De har dermed ingen mulighet til å redde plassen i 1. divisjon.

Vi må helt tilbake til 4. juni for å finne Oslo-lagets siste seier. Da ble det 2-0 hjemme over Bryne, og siden den tid er det blitt 13 tap på 14 kamper.

Skeid fikk en fryktelig start på kampen da Mathias Bringaker stusset Mjøndalen i ledelsen etter 23 minutter. To minutter etter pause satte Bringaker inn sitt andre mål for dagen og fastsatte både resultater og Skeid-nedrykket.

I august trakk Gard Holme seg som Skeid-trener og ble erstattet av Arne Erlandsen, som fikk i oppdrag å berge plassen på det nest øverste nivået av norsk fotball.

Så langt har det endt med seks tap på seks kamper for 63-åringen.

Skeid rykket opp til 1. divisjon foran forrige sesong og berget i fjor plassen med et nødskrik etter de måtte ut i playoffkamper mot Arendal.

(NTB)

Annonse