Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Finn-Hågen Krogh (30) landslagsvraket:

Stafetthelten fra VM i 2017 er vraket til landslaget. Det bekrefter han til NRK.

- Jeg syns jo selvfølgelig at det er kjedelig å ikke være med videre, jeg trodde jeg akkurat skulle beholde plassen, sier Krogh til Dagbladet, som fikk beskjeden for en uke siden.

- Begrunnelsen var rett og slett at dem skulle kutte en plass på herresiden. Nå skal det være 11 utøvere både på jente- og guttesiden. Og da var det jeg som røyk, sier han videre.

- Jeg fikk høre i god tid i forkant at det var 50 prosent sjanse. Så det kom ikke brått på. Man blir jo så klart litt skuffa og man føler at de mister litt trua på deg. Da blir man litt lei seg, men det var veldig lite dramatikk rundt det egentlig.

Finn-Hågen Krogh satser likevel frem mot OL og har hatt dialog med Team Elon Nord-Norge rundt et sporstlig opplegg i den videre satsingen.

Fra før er det kjent at Didrik Tønseth, som også var med stafettgullet i Lahti vrakes.

Tidligere mandag ble det kjent at OL-vinner fra 2018, Ragnhild Haga, er vraket på kvinnesiden.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Manchester United - Fulham:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tar imot Fulham klokka 19.00. Solskjær gjør tre endringer fra Liverpool-kampen torsdag.

Her er lagene:

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Tuanzebe, Lindelöf, Shaw, Fred, McTominay, Pogba, Fernandes, Greenwood, Cavani

Fulham: Areola, Bryan, Ream, Adarabioyo, Reid, Lemina, Reed, Anguissa, Lookman, Carvalho, Cavaleiro

Hynne reiser til Diamond League-stevnet i Doha:

Friidrettsprofilen Hedda Hynne har bestemt seg for å løpe Diamond League-stevnet i Doha i Qatar fredag.

Hynne innleder utendørssesongen i et internasjonale stevne i tsjekkiske Ostrava onsdag kveld. Deretter går turen til Doha, melder NRK.

Trener og samboer Erik Sakshaug bekrefter overfor kanalen at 31-åringen stiller på 800-meteren i Qatar.

Hynna vurderte å trekke seg fra stevnet som følge av norske innreise- og karanteneregler. Reisende fra land utenfor EØS og Schengen må i øyeblikket på karantenehotell ved hjemkomst.

Det ville vært lite forenlig med friidrettsprofilens treningssituasjon.

Nå unngår Hynne problemet ved å reise til Nederland etter stevnet i Doha. Hun blir værende der til hun skal konkurrere i Hengelo 6. juni.

(NTB)

Foto: NTB

Slår tilbake mot Kane-rykter:

Fungerende Tottenham-manager Ryan Mason sier det er ukjent for ham at stjernespissen Harry Kane har sagt han vil vekk fra klubben.

Tottenham-spissen skal etter det flere engelske medier erfarer ha uttrykt ønske om å bli solgt denne sommeren. Klubber som Manchester United, Manchester City og Chelsea skal være med i jakten på den engelske landslagsspissen.

– Nei, det visste jeg ikke, svarte manager Mason da han tirsdag fikk spørsmål om Kane har ønsket seg vekk.

Mason sitter med ansvaret i Tottenham til ut sesongen.

– Alle mine samtaler med Harry har handlet om kampene. Jeg husker jo ikke alle samtalene. Jeg vet ikke helt, svarte manageren videre.

– Jeg snakker med Harry så å si hver eneste dag. Sammen er vi spente foran (onsdagens) kamp mot Aston Villa. Våre eneste diskusjoner har vært om kampen i morgen, og vi ser fram til den, sa Spurs-toppen.

Mason bekreftet samtidig at Kane, som sikter mot sin tredje toppscorertittel i Premier League, vil være i startoppstillingen foran 10.000 hjemmefans.

– Han spiller fra start fordi han har vært vår beste angriper og en av de beste spissene i verden, sa Mason.

Foto: NTB

Corona-smittet. Mister VM-runde:

Rallyfører Andreas Mikkelsen er smittet av coronaviruset og kommer ikke til start i denne ukens VM-runde i Portugal. Det bekrefter motorsportprofilen på sin YouTube-kanal.

-Jeg er selvsagt veldig, veldig skuffet over å gå glipp av Rally Portugal, men vi kommer tilbake til Sardinia», sier Mikkelsen.

Han har ingen alvorlige symptomer som følge av sykdommen.

– Jeg føler meg ganske bra. Jeg har bare sår hals, litt hodepine og feber. Utover det føler jeg meg ganske bra. Mest av alt gjør dette vondt mentalt. Det er vanskelig å sitte hjemme og vite at alle er i Portugal for å kjøre rally, sier rallyprofilen.

Han føler også at han har skuffet laget og satt dem i en vanskelig situasjon.

31-åringen vet ikke når han ble smittet.

(NTB)

Foto: NTB

Mot Frankrike-comeback for Benzema:

Flere store medier i både Frankrike og Spania melder om at Karim Benzema vil være en del av 26-mannstroppen til EM som Frankrike-trener Didier Deschamps kommer skal presentere tirsdag.

Real Madrid-stjernen har ikke vært å se på det franske landslaget siden 2015 etter både bråk og kontroverser. Den mest profilerte av disse har vært utpressingssaken mot tidligere lagkamerat Mathieu Valbuena, som til slutt ledet til Benzemas vraking.

Vellykket operasjon:

Sverre Lunde Pedersen, som falt stygt på en sykkeltur tidligere i mai, har gjennomgått en vellykket operasjon i nakken. Han hadde en liten glidning mellom to nakkevirvler som kirurgene valgte å operere på søndag 16. mai for å stabilisere.

- Kirurgen bekrefter at det var en vellykket operasjon, skriver Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

Lunde Pedersen er flyttet fra intensiven, men er fortsatt preget av episoden. I tillegg til nakkeproblemene fikk 28-åringen med gull og bronse fra OL i 2018 også rift i leveren og to brudd i en hånd.

- Han har så vidt prøvd seg ut av senga, men er fortsatt preget av situasjonen, opplyser Norges Skøyteforbund.

Foto: NTB

- Fikk vaktsjef til å gråte:

Line Andersens advokater legger fram dokumentasjon som de mener viser at NRK-profilen delvis eller helt ble holdt utenfor prosessen som endte med at hun nå er under opplæring til å bli nettjournalist, istedenfor å lede sjakk- og andre sportssendinger på TV.

Et møte i sjakkredaksjonen 30. oktober er gjentakende tema. Under møtet stormet Andersen ut, etter å ha kalt kollegene «jævla idioter», og gråt på gangen.

Sportsredaktør Egil Sundvor kom etter hvert ned og kunngjorde at hun var tatt av skjermen inntil videre.

Andersens advokat Jostein Jenssen leser fra et notat fra Sundvor som han forfattet etter møtet. Der går det fram at en vaktsjef for sjakksendingene begynte å gråte under møtet.

«Vaktsjef [NN] var rystet og i tårer [...] hovedårsaken til uro og frykt var Line Andersens måte å være på. På grunn av utskjelling på SMS helga før møtet valgte redaksjonssjefen å blokkere henne fra telefonen», skriver sportsredaktøren.

Den aktuelle vaktsjefen, som var ny i rollen, ga i ettertid klart uttrykk for at han ikke ville arbeide med Andersen, går det fram av et notat fra den eksterne konflikthåndtereren NRK brakte inn i prosessen, psykolog Astri Lindholm.

Advokat Jenssen mener det var altfor tett samarbeid mellom Lindholm og NRKs ledelse i prosessen.

- Det framstår som Lindholm bygger direkte på NRKs notat, sier advokaten og sikter til likheter i ordlyden og framstillingen mellom de to dokumentene.

Line Andersen mener seg usaklig «endringsoppsagt» etter møtet 30. oktober. Hun mener også at endringen i rolle er ugyldig, ettersom NRK blant annet bygger på en anonym medarbeiderundersøkelse, hvor flere varsler mot henne framkom. I tillegg mener hun at den angivelige omplasseringen er hevn fra NRK, ettersom hun selv sendte et varsel til ledelsen.

NRK avviser påstandene, og mener Andersens nye rolle er innenfor deres såkalte styringsrett; 47-åringen var ansatt som «journalist», ikke «programleder», og de nye oppgavene er i tråd med definisjonen av stillingen, hevder de.

Andersens andre advokat, Tron Dalheim, fortalte tidligere i dag at Andersen i forkant av møtet følte seg «stuet bort eller satt på tørkeloftet» etter at NRK endret pressemateriellet foran VM i fischer random chess, som hun ikke kunne programlede, ettersom hun var sykmeldt.

- Hun fikk inntrykk av at hun hadde fått sparken, sa Dalheim.

Etter Jenssen og Dalheims innledningsforedrag skal NRK framføre sin versjon av begivenhetene - etter planen i løpet av rettsdagen i dag.

KJEMPER FOR COMEBACK: Line Andersen (47) ønsker å komme tilbake på skjermen for NRK-sporten. Her anommer hun Oslo tingrett i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- NRKs fulle rett

- NRKs fulle rett

dagbladet

Gir seg etter sesongen:


Crystal Palace-manager Roy Hodgson (73) bekrefter det som ble rapportert av engelsk presse forrige uke: Han gir seg som manager i London-klubben etter at sesongen er over.

- Etter mer enn 45 år som trener har jeg bestemt at tiden er inne for å trekke meg tilbake fra Premier League-fotballen, så de to siste kampene vil være mine siste som manager i Crystal Palace, sier han i en pressemelding.

Hodgson har ledet klubben siden 2017 og har tidligere vært manager for klubber som Liverpool, England og Viking. Han spilte blant annet i Crystal Palace som ungdomspiller tilbake på 60-tallet.

Ray Lewington gir seg samtidig som assistenttrener i klubben, som ligger på en 13. plass i Premier League.

Foto: NTB

Friskmeldt:

Håndballstjernen Sander Sagosen er friskmeldt og klar til å møte tidligere klubbkamerater i Paris Saint-Germain onsdag.

Han har stått over noen kamper i det siste på grunn av infeksjonssykdom. I et intervju med lokalavisen Kieler Nachrichten tirsdag melder Sagosen seg klar.

Han forlot PSG for snart et år siden. Champions League-returen på hans tidligere hjemmebane vest i Paris, blir det første møtet med gamleklubben.

– Dette blir som en finale. Det er klart at det blir litt spesielt, men jeg tror PSG-spillerne også er glade for at jeg er frisk igjen, sier Sagosen.

Kiel vant hjemmekampen 31-29 etter ti Kiel-mål av Harald Reinkind. Sammenlagtvinneren er sikret plass i Final Four-sluttspillet i Köln i midten av juni.

Kiel vant mesterligaen i romjula og jakter på en dobbel.

(NTB)

Foto: NTB

Coronasmitte i LSK Kvinner:

Det er coronasmitte i LSK Kvinner. Det bekrefter klubben overfor Romerikes Blad.

- Jeg kan bekrefte at det er en spiller som har testet positivt. Vi ble informert et godt stykke utpå dagen i går. Lillestrøm kommune har jobbet med smittesporing for å finne ut hvem som skal i karantene, opplyser trener Knut Slatleim til RB.

Prøven ble tatt etter treningskampen mot Kolbotn i helga. Spilleren skal ha vært nærkontakt med en person utenfor laget som testet positivt, skriver avisa.

Fungerende daglig leder i LSK Kvinner, May Gulbrandsen, bekrefter at spillerne som var i bussen etter kampen lørdag nå er i karantene. De restrerende spillerne tester seg tirsdag.

LSK skulle etter planen serieåpne hjemme mot Lyn til helga. Den kampen er utsatt, bekrefter Norges Fotballforbund.

-Vi vil i samråd med klubbene komme tilbake med nytt tidspunkt for kampen, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Foto: NTB

Annonsørinnhold