Sportsstudio

Christian Sander

Ruud knuste toppspiller:

Casper Ruud spilte canadiske Felix Auger-Aliassime av banen i Madrid Open i tennis. Nordmannen tok seg til andre runde etter en sterk kamp.

Oppgjøret endte med sifrene 6-1, 6-4.

Ruud vant førstesettet 6-1 etter å ha fått til det meste. Det tok bare vel en halvtime å spille de sju gamene på grusen i den spanske hovedstaden.

Det ble jevnere i andresettet, men Ruud sto for det første servebreaket da han gikk opp til 4-3-ledelse i solskinnet i Madrid. Deretter hadde nordmannen to matchballer på stillingen 5-3, men Auger-Aliassime avverget begge og reduserte til 4-5.

Ruud møter japanske Yoshihito Nishioka eller serberen Filip Krajinovic i andre runde. Slik tablået ser ut vil trolig verdensfemmeren Stefanos Tsitsipas vente allerede i tredje runde om Ruud spiller seg dit.

Auger-Aliassime er nummer 20 på ATP-rankingen der Ruud innehar 22.-plassen.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Sky Sports: Kane vil fortsatt forlate Tottenham:

Tottenham står overfor en tøff sommer. Stjernespissen Harry Kane har igjen fortalt klubben at han ønsker seg bort, erfarer Sky Sports.

Uten åpne kilder melder den britiske TV-stasjonen at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

Ifølge Sky Sports er Kane misfornøyd med Tottenhams manglende utvikling. Nylig fikk José Mourinho sparken etter flere svake resultater. Laget fra Nord-London vil i serieinnspurten i beste fall sikre seg europaligaspill til høsten.

Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum. Spurs nekter å diskutere Kanes situasjon offentlig.

- Vi ønsker ikke å kommentere det. Vårt fokus er på å avslutte sesongen så sterkt som mulig, sier en talsperson for klubben.

Harry Kane gikk gradene i Tottenhams akademi før han ble førstelagsspiller. Han står med 220 mål på 334 kamper.

(NTB)

Mancini fortsetter som Italia-sjef:

Roberto Mancini gjør ikke comeback i klubbfotballen med det første. Mandag forlenget 56-åringen avtalen som gjør ham til italiensk landslagssjef i fem år til.

Den tidligere stjernespilleren tok over Italia-jobben for tre år siden. Han fikk da i oppgave å gjenreise landslaget etter kvalifiseringsfiaskoen som holdt de asurblå hjemme fra 2018-VM.

Mancini fikk raskt resultater. I 2019 ledet han Italia til elleve strake seirer og slo rekorden som hadde stått siden 1930-årene. EM-kvalifiseringen gikk unna uten å avgi ett eneste poeng.

- Jeg er veldig glad. Vi ønsker å fortsette jobben som har begynt å bære frukter. I løpet av det neste året skal vi spille EM, nasjonsliga og VM. Målet er å vinne, selv om vi vet at det ikke blir enkelt. Vi må også ha litt flaks på veien, sier Mancini.

Veteranen har også en stor karriere som klubbtrener. Han har ledet både Inter og Manchester City til serietitler og cuppokaler.

(NTB)

Foto: NTB

Bournemouth tok første stikk i Premier League-jakten:

Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball.

Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt. Målet kom etter at Pontus Jansson mistet ballen på Bournemouths banehalvdel.

Vertene kontret i full fart og straffet svenskens slurv. Nettkjenningen var Danjumas 16. for sesongen.

I disse dager blir det åpnet for publikum på engelske tribuner. Mandag fikk Bournemouth lov til å slippe inn 2300 supportere på en stadion som har litt over 11.000 sitteplasser.

Bournemouth rykket i fjor ned etter fem strake sesonger i Premier League. Klubben fra sørkysten håper å kunne gjøre comeback på første forsøk, slik både Norwich og Watford gjorde nylig ved å bli blant mesterskapsseriens to beste lag.

Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen.

Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

(NTB)

Foto: Reuters

Tidligere Serie A-stjerne brøt Allsvenskan-tørke med drømmetreff:

Fotballprofilen Marek Hamsik sto uten scoringer i sine seks første seriekamper for IFK Göteborg. Mandag løsnet det endelig i 2-2-kampen mot Sirius.

Den tidligere Napoli-stjernen sendte hjemmelaget opp i 2-1 med et skudd som føk rett opp i krysset. Drømmemålet kom i etterkant av et hjørnespark tidlig i andre omgang.

Hamsiks overgang til svensk fotball overrasket svært mange. Den 33 år gamle slovaken ble hentet etter noen sesonger i Kina. Den offensive midtbanespilleren pådro seg en skade like etter at avtalen med IFK var i boks.

Han har dermed trengt tid på å finne formen. Før mandagens oppgjør hadde Hamsik spilt fem av seks kamper fra start, og i sin sjuende kamp kom den forløsende scoringen.

Men den skulle ikke holde til en kjærkommen seier. Et snaut kvarter senere kom utligningen som påførte IFK Göteborg nok et poengtap. Klubben har hittil bare vunnet én gang i den nye Allsvenskan-sesongen.

Den norske duoen Jo Inge Berget og Lars Sætra sto for hver sin målgivende pasning i Malmös 3-1-seier hjemme mot Kalmar. Tabelltoer MFF har 14 poeng mot leder Djurgårdens 16.

(NTB)

Foto: NTB

Kroos med positiv koronatest – mister spansk gullthriller:

Real Madrids midtbanestjerne Toni Kroos har fått påvist koronasmitte. Tyskeren må stå over kommende helgs neglebitende sesongavslutning i La Liga.

Allerede fredag ble 31-åringen sendt i karantene etter at en av hans nærkontakter hadde testet positivt på koronaviruset. Mandag fikk Kroos beskjed om at han er smittet.

Real Madrid opplyser ikke hvem Kroos har vært i nærkontakt med.

Tyskeren er en nøkkelspiller på midtbanen for de liljehvite. Kommende lørdag må de greie seg uten ham i hjemmekampen mot Villarreal. Real er to poeng bak byrival Atlético Madrid på tabelltoppen før siste La Liga-runde.

Atlético er sikret sin første serietittel siden 2014 om laget slår Valladolid på bortebane samme kveld. Ved poenglikhet forsvarer Real Madrid ligagullet på innbyrdes oppgjør.

(NTB)

Foto: NTB

Christiansen greide ikke ny EM-medalje på 400 meter fri:

Norges svømmestjerne Henrik Christiansen endte på en skuffende 7.-plass i finalen på 400 meter fri i langbane-EM. Han hadde ambisjoner om medalje i Budapest.

Tiden 3.46,87 holdt heller ikke for Christiansen til å slå sin egen bestenotering. I 2016 satte han norsk rekord på 3.46,37.

Mandagens finale ble vunnet av Martin Maljutin fra Russland, mens Felix Auböck (Østerrike) og Danas Rapsys (Litauen) tok de øvrige medaljene.

Christiansen kom sent i gang i finalen, men klarte å ta seg opp på bronseplass da løpet var på vei inn i sluttfasen. Dessverre for romerikingen falt han av i avslutningen.

24-åringen ble klar for finalen etter en bunnsolid kvalifisering tidligere på dagen. Der var kun den sveitsiske overraskelsen Antonio Djakovic bedre med 28 hundredeler.

Mandagens øvelse var den første av flere for Christiansen under EM i Ungarn.

– 400 fri er ikke Henriks hovedøvelse, og han får et tøft EM med både 800 og 1500 fri igjen på programmet, sa landslagstrener Petter Løvberg til NTB i forkant av finalen.

I slutten av juli reiser Christiansen til OL i Tokyo som et norsk medaljehåp.

(NTB)

Foto: NTB

Sagan sterkest i Giro-spurt:

Peter Sagan tok sin første etappeseier i årets Giro d'Italia. Sykkelstjernen slo til i en yttersving og holdt unna.

Slovaken hadde spurtsterke Fernando Gaviria på hjul, men lot ikke sin andre Giro-triumf i karrieren glippe. Gaviria ble toer foran hjemmehåpet Davide Cimolai.

Mandagens flate etappe var på 139 kilometer. Den startet i L'Aquila og hadde målgang i Foligno.

Tobias Foss kom i mål sammen med resten av hovedfeltet. Han er eneste norske innslag i årets Giro d'Italia.

Dagens brudd ble kjørt inn med litt over fire mil igjen. På det meste var utbrytergruppen på fem mann og ble lett etablert etter noen få kilometer.

Egan Bernal tok over sammenlagtledelsen etter sin sterke seier på søndagens fjelletappe. Ineos' colombianske stjernerytter fortsetter i den rosa ledertrøya når Giroen ruller videre onsdag.

Da står den 11. etappen for tur. Den 162 kilometer lange og kuperte strekningen går mellom Perugia og Montalcino. Tirsdag får rytterne sin første pause i Grand Tour-rittet.

(NTB)

Foto: NTB

Jakob Ingebrigtsen i stjerneselskap i Diamond League-åpningen:

Jakob Ingebrigtsens er et av stjernenavnene som trekkes fram på deltakerlistene foran kommende helgs Diamond League-åpning i friidrett i Gateshead.

Den norske mellomdistanse-stjernens sesongåpning utendørs er imøtesett. Han kommer til England med best personlig rekord av samtlige i startfeltet på 1500 meter.

20-åringen har 3.28,68 som bestenotering. Nærmest av konkurrentene i Gateshead er australske Stewart McSweyn, som har løpt på 3.30,51. Ronald Musagala fra Uganda har en personbeste på 3.30,58.

Storebror Henrik Ingebrigtsen skal på sin side løpe 5000 meter i årets første Diamond League-stevne. Der får han tøff konkurranse. Best personlig rekord i startfeltet har kenyaneren Nicholas Kipkorir Kimeli med 12.51,78. Henrik Ingebrigtsen har løpt på 13.15,38.

100-meteren for kvinner peker seg ut som en annen distanse med stjernespekket deltakelse. Dina Asher-Smith, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Elaine Thompson-Herah og Sha’Carri Richardson er del av et skarpskodd felt.

Stavkonkurransen for menn inneholder på sin side sterke navn som Mondo Duplantis, Sam Kendricks og Piotr Lisek.

Det var en stund tvil om strenge norske innreise- og karanteneregler vil sette en stopper for Ingebrigtsen-brødrenes planlagte start i Gateshead. Sist uke ble imidlertid det generelle påbudet om karantenehotell ved innreise opphevet for reisende fra Storbritannia.

Dermed kan friidrettsduoen gjennomføre karanteneperioden på hjemmebane i Sandnes etter hjemkomst.

Stevnet i Gateshead er kommende søndag.

(NTB)

Foto: NTB

Rangers fordømmer supportervold: – Skitner til klubbens rykte:

Feiringen av seriegullet til den skotske fotballklubben Rangers endte i voldsepisoder. Nå går ledelsen hardt ut mot supporterne som sto bak.

Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er skotsk seriemester for første gang på ti år. Etter lørdagens 4-0-seier over Aberdeen fikk spillerne trofeet overrakt.

Etter kampen strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

Fem politimenn skal ha blitt skadd og 28 personer ble pågrepet.

«Et lite mindretall av mennesker oppførte seg uhensiktsmessig og på en måte som ikke gir grunnlag for vår støtte. Noen av scenene var uakseptable og har skadet det gode ryktet til Rangers Football Club,» skriver Rangers mandag i sin første offentlige uttalelse om bråket.

«Disse såkalte «supporterne» bør reflektere over verdiene til klubben vår, og vurdere skaden dette gjør på klubbens omdømme», heter det videre.

Skottlands justisminister Humza Yousaf sier at regjeringen vil ta kontakt med fotballmyndighetene for å se hvilke ytterligere tiltak som kan iverksettes for å unngå lignende episoder.

Skotske myndigheter hadde i forkant av gullfeiringen anmodet sterkt om at fansen ikke samlet seg i for store grupper av hensyn til virussituasjonen.

Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller. Sist fredag forlenget lokale myndigheter en rekke restriksjoner i byen. De samme tiltakene er besluttet opphevet i resten av Skottland.

Rangers sikret seg serietittelen i skotsk fotball allerede for to måneder siden. Lørdagens kamp var sesongens siste, og først da ble trofeet utdelt.

(NTB)

Foto: NTB

Ter Stegen mister EM:

Den tyske keeperen Marc-André ter Stegen må stå over sommerens Fotball-EM. Det bekrefter Barcelona-burvokteren selv på sin Instagram-konto mandag.

- Jeg har bestemt at jeg kommer til å gjøre et inngrep på kneet mitt. Jeg er trist, for det betyr at jeg kommer til å gå glipp av sommerens EM med Tyskland, skriver Ter Stegen videre.

Det har vært en sesong med mange oppturer og nedturer for den Ter Stegen. De er akterutseilt i kampen om LaLiga-tittelen en runde før slutt, men har også sikret seg cupmesterskapet i Spania denne sesongen.

Foto: NTB

Annonsørinnhold