Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Sir Alex Ferguson: Hotellbesøk før storkamp:

PSG ligger under 2-1 før kamp nummer to mot Manchester City i Champions League-semifinalen tirsdag kveld.

Få managere har flere triumfer bak seg i nettopp Manchester enn Sir Alex Ferguson. Nå er det spørsmål om managerlegenden kan være Paris-lagets hemmelige våpen før skjebnemøtet.

Skotten ble nemlig avbildet på vei inn på The Lowry Hotel i Manchester tirsdag morgen, hotellet hvor PSG-troppen bor, ifølge Manchester Evening News.

Det er ikke lagt ut noen informasjon om den tidligere Manchester United-sjefens besøk. Men både 79-åringen, og PSG-manager Mauricio Pochettino har flere ganger snakket positivt om hverandre. De skal også ha møttes i 2013 ifølge Manchester Evening News.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Lewandowski feiret seriegull med hattrick – én scoring unna legendarisk rekord:

Stjernespiss Robert Lewandowski scoret tre ganger da Bayern München feiret sin niende strake Bundesliga-tittel ved å slå Borussia Mönchengladbach 6-0.

Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Det gjenstår to kamper igjen for Lewandowski til både å tangere og slå den.

Etter at Borussia Dortmund slo serietoer RB Leipzig 3-2 tidligere på dagen, var Bayern allerede seriemestere før avspark. Storklubben står med ni serietitler på rappen.

I tillegg til Lewandowskis 37., 38. og 39. seriemål scoret også Thomas Müller, Kingsley Coman og Leroy Sané i overkjøringen av Gladbach.

– Vi ønsket å vise på banen at vi er tyske mestere, sa Lewandowski etter brakseieren.

Han la til at han vil «gasse på videre» i jakten på Müllers rekord.

Leipzig-trener Julian Nagelsmann tar over det tyske storlaget foran den nye sesongen. Han har allerede gratulert sin framtidige arbeidsgiver med en «fortjent seier».

Tanguy Nianzou ble utvist for Bayern med et snaut kvarter igjen å spille.

(NTB)

Foto: NTB

Glesnes scoret med hodet i etterlenget MLS-seier:

Jakob Glesnes nikket inn 2-0-målet i Philadelphia Unions bortetriumf over Chicago Fire lørdag. Det var lagets første trepoenger i den nye MLS-sesongen.

Forsvarsspilleren fra Sotra sto midt foran mål da han doblet Unions ledelse med hodet. Scoringen kom i kjølvannet av en corner etter en times spill.

Ni minutter tidligere hadde Cory Burke sendt gjestene fra Philadelphia i føringen.

Glesnes spilte hele kampen i Unions midtforsvar. Målscoreren pådro seg et gult kort sju minutter på overtid.

27-åringen har spilt i MLS siden overgangen fra Strømsgodset i januar i fjor.

Philadelphia Union står med fire poeng etter like mange kamper. Lørdagens seier var klubbens første i MLS denne sesongen. Tidligere i uken tok Glesnes og co. seg til semifinale i Concacafs mesterliga.

(NTB)

Foto: NTB

Finaleplassen glapp for «norske» Herning-Ikast i europaliga-drama:

Herning-Ikast var ett sekund unna finale i europaligaen i håndball, men Stine Skogrand og co. ble til slutt slått 36-34 av Siofok etter ekstraomganger.

Det danske laget med en svær norsk kontingent så ut til å gå mot seier 31-30 i lørdagens semifinale, men et straffekast i siste sekund holdt liv i Siofoks finaledrøm.

Ungarerne taklet ekstraomgangene best. Helene Fauske skjøt riktignok inn 33-33 på straffe og forlenget kampen ytterligere, men Herning-Ikast fant ingen vei tilbake da Siofok på nytt var foran med to mål.

Skogrand og Ingvild Bakkerud bøttet inn sju mål hver seg i semifinalen. Av de norske fulgte deretter Fauske med fem fulltreffere, mens Vilde Johansen og Mie Sophie Sando noterte seg for henholdsvis to og én scoring.

Herning-Ikast var med i europaligaens finalehelg for første gang siden 2014. Siofok møter franske Nantes i søndagens finale og skal der kjempe om å gjenta bragden fra 2019.

Nantes slo også den rumenske vertsklubben Baia Mare 36-34, men den kampen ble avgjort i ordinær tid.

(NTB)

Tapte første sett:

Nei, nei, nei. Så skjer det som helst ikke bør skje. Berrettini bryter serven til Ruud igjen. Oppe i 4-3 i det andre settet nå. Nå MÅ Ruud bryte serven til italieneren.

Ruud møter italienske Matteo Berrettini på grusen i Madrid. Italieneren er ranket som nummer 10 i verden, mens Snarøya-gutten er ranket som nummer 22. Det er ventet at Ruud kan avansere helt opp til en 16.- plass om han skulle vinne kveldens match.

Foto: NTB

Flere ute for Liverpool:

Det er flere kjente navn som glimter med sitt fravær i Liverpools startoppstilling mot Southampton, som har avspark 21:15. Virgil van Dijk og Joe Gomez har begge vært ute lenge med skader, men til oppgjøret mot mangler også en av deres erstattere.

Ozan Kabak sliter nemlig med en skade, og går glipp av oppgjøret bekrefter Liverpool før kampen. Det betyr at Nathaniel Phillips og Rhys Williams starter i forsvaret for Liverpool.

Også James Milner, Naby Keita og Ben Davies er ute for Liverpool med diverse problemer, bekrefter klubben.

Liverpools startoppstilling:
Alisson - Alexander-Arnold, Williams, Phillips, Robertson - Wijanldum, Fabinho, Thiago - Mané, Jota, Salah

Tap for Berge i comebacket fra start:

Sander Berge spilte årets første kamp fra start i Sheffield United-trøya, men måtte se seg slått 0-2 i hjemmemøtet med Crystal Palace lørdag.

Berge startet for første gang siden han måtte gå av banen med hamstringskade mot Manchester United 17. desember.

Han var høyt og lavt i sin indreløperrolle og gjorde sine saker godt uten å prege kampen. Etter en snau time ble Berge tatt av banen.

Christian Benteke scoret allerede før to minutter var spilt. Og med to minutter igjen av kampen gjorde Palace-talentet Eberechi Eze kampens andre mål.

Berge var tilbake på banen mot Tottenham i forrige uke. I 0-4-tapet kom han inn etter pause.

Sheffield United har allerede rykket ned fra Premier League. Det gjenstår tre kamper for klubben, som kun har fem seirer og hele 28 tap denne sesongen.

(NTB)

Foto: NTB

Foss med knallsterk tredjeplass på åpningstempoen i Giroen:

Tobias Foss leverte en glimrende tempo og ble nummer tre på første etappe i Giro d'Italia. Han var 13 sekunder bak vinneren Filippo Ganna.

Den 104. utgaven av Giro d'Italia ble innledet med en tempo på 8,6 kilometer i Torinos gater. Tobias Foss tok femteplassen på tempoen i forrige sesongs Giro fra oktober. Det var hans debut i rittet.

Nordmannen var raskest blant de første startende, og han var i ledelsen i en snau halvtime da han ble straffet av Edoardo Affini. Lagkameraten snek seg tre sekunder foran. Ganna var ytterligere ti sekunder raskere.

Foss var sju sekunder bak ved en av mellomtidene, men det var bare Ganna som var raskere enn ham på den siste halvdelen.

Den regjerende verdensmesteren Ganna ble klokket i mål på 8.48 og hadde 58,69 km/t i snitthastighet. Han var i en klasse for seg og holdt så høy hastighet at han hadde problemer med utgangen av noen krappe svinger underveis.

Det var en tydelig lettet vinner. Italieneren var litt tvilende på formen etter innsatsen i Tour de Romandie nylig, men lørdag viste han klasse.

– Jeg er tilbake og er veldig godt fornøyd, sa Ganna.

Vingrom-syklisten Foss kjører for Jumbo-Visma-laget. Han er eneste norske deltaker i årets Giro.

Søndagens etappe er nesten helt flat. Der vil det være duket for at spurterne skal dominere.

(NTB)

Foto: NTB

Eliteseriekamp utsettes:

Hele Odds lag er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist covid-19. Det bekrefter klubben på sine hjemmeside.

Odd skulle i utgangspunktet ta imot Sandefjord på Skagerak Arena søndag kl 18, men den kampen er nå utsatt.

- I formiddag så meldte en av våre spillere at han hadde symptomer. Vi tok en test hos legen, og vi fikk svar for halvannen time siden. Den var positiv for covid-19, sier sportssjef Tore Andersen til Dagbladet.

Han bekrefter at de siden informerte NFF og Sandefjord om at de hadde en positiv test, og at de nå kommer til å teste resten av spillerne sine.

Videre forteller han at symptomene spilleren har hatt har vært problemer med luftveiene, men at han etter forholdene har det bra.

- Vi blir litt satt ut alle sammen. Det er ulike reaksjoner, vi snakka med spillergruppa klokken 17. Det er en gruppe som står sammen i det gode og det som ikke er fullt så bra. Vi avsluttet samtalen med at dette skal vi igjennom, og vi skal løfte hverandre gjennom dette også.

Uansett avviser Andersen at det er snakk om et karantenebrudd, eller noen form for urgelemessighet hos spilleren det gjelder.

- Det er ingen grunn til å tro at det er noe karantenebrudd. Det er det vi trygger ham på, så langt vi kjenner saken. Det er overhodet ingen karantebrudd her. Det er jeg hundre prosent sikker på.

Videre forklarte han at de nå vil snakke med NFF i starten av neste uke for å finne en løsning på kampen mot Sandefjord.

- NFF, ved Nils Fisketjønn, og jeg har snakket, vi tar opp tråden på mandagen. Vi skal ha svar på de andre testene på spillerne, og så må vi legge en plan etter det. Vi har ikke brukt noe energi på akkurat dette foreløpig.

Foto: NTB

Odd serieåpner uten publikum:

Odd får ikke ha tilskuere til stede når klubben går i gang med Eliteserien mot Sandefjord søndag, melder Telemarksavisa.

På grunn av økende smitte hadde Odd fått beskjed om å halvere antallet fra 600 til 300 tilskuere, men natt til søndag vil tiltaksnivå B slå inn i regionen, skriver Telemarksavisa.

I coronaforskriften står det: «Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer, jf. § 13, med unntak av: Utendørs treningskamper og seriekamper i fotballens to øverste divisjoner for kvinner og menn, uten publikum til stede».

Tiltakene, som gjelder Bamble, Porsgrunn og Skien, vil vare til og med tirsdag 25. mai.

(NTB)

Foto: NTB

Formel 1: Hamilton i beste startspor for 100. gang:

Formel 1-stjernen Lewis Hamilton tok sin 100. pole position da han vant lørdagens kvalifisering til Spanias Grand Prix.

Som så ofte før var briten raskest på banen i Barcelona. Hamilton har for lengst sikret seg rekorden over antall ganger en Formel 1-kjører har vært i beste startspor.

Den tyske legenden Michael Schumacher er nummer to på lista med 68 pole-plasseringer.

– Jeg vil for alltid huske akkurat denne, sa 36-åringen om kvalifiseringsløpet.

Mercedes-fører Hamilton slo så vidt Max Verstappen før søndagens Grand Prix-løp. 0,03 sekunder skilte de to. Valtteri Bottas tok tredjeplassen.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold