Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Lunde Pedersen har blitt operert:

Sverre Lunde Pedersen har i kveld blitt operert for to mindre brudd i venstre hånd og ett brudd i høyre underarm på Ullevål sykehus, det opplyser Norges skøyteforbund i en pressemelding.

- Operasjonen var vellykket, og han blir liggende til videre til observasjon på Ullevål, står det i pressemeldingen.

Skøyteløperen har i tillegg fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet, som ikke krever operasjon.

Han pådro seg også en rift i leveren, den skaden meldes å være under kontroll og stabil. Lunde Pedersen blir liggende på sykehus til videre observasjon.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Liverpool fikk grønt lys til å utvide Anfield:

Liverpool fikk tirsdag grønt lys av bystyret til å utvide tilskuerkapasiteten på Anfield til over 61.000 plasser.

Det er en økning på om lag 7000 seter fra dagens kapasitet.

Bystyret stemte for planene til tross for bekymringsmeldinger fra lokalbefolkningen og miljøverngrupper.

Det er ventet at Liverpools utbyggingsprosjekt vil stå ferdig i 2023.

– Dette er en stor milepæl i vår reise mot å få flere supportere inn på Anfield, sier administrerende direktør Andy Hughes.

Premier League klubben har samtidig fått tillatelse til å holde inntil seks konserter eller andre store arrangementer på sin arena i løpet av en femårsperiode.

(NTB)

Foto: AP

OL-utøverne risikerer å bli sendt hjem ved brudd på koronareglene:

Deltakerne i sommer-OL i Tokyo kan få strenge straffer for å bryte koronareglementet, opplyser Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Tirsdag ble den tredje og siste utgaven av regelboken som utøvere og støtteapparat må forholde seg til under sommerlekene publisert.

Der kommer det fram at brudd på koronareglene under oppholdet i Japan kan føre til alt fra advarsel, fratatt akkreditering, midlertidig eller permanent utestengelse, diskvalifisering og bøter.

– Brudd på koronareglene blir sett veldig alvorlig på, sa Pierre Ducrey, ansvarlig for OL-arrangementer i IOC, da han uttalte seg tirsdag.

I den oppdaterte versjonen av regelboken kommer det også fram at man kan straffes av japanske myndigheter om deres retningslinjer brytes.

OL-arrangøren krever ikke at involverte i Tokyo-lekene er vaksinert, men IOC har oppfordret alle til å være det og også bistått mange land i vaksineringsprosessen.

Over 80 prosent av utøverne ventes å være vaksinert, mens mellom 70 og 80 prosent av pressen vil være det, er den siste oppdateringen fra IOC.

(NTB)

Foto: AP

OL-troppen mister bosteder – flere må bo i leiren:

Den norske troppen har mistet flere av sine planlagte bosteder under sommer-OL i Tokyo. Dette rammer hovedsakelig roing og golf.

Det kunngjorde toppidrettssjef Tore Øvrebø på et pressemøte om annen del av det norske OL-uttaket.

Han fortalte at flere av bostedene som den norske troppen hadde bestilt, er kansellert, og at det medfører at flere utøvere enn planlagt må flytte inn i OL-landsbyen.

– Det blir trangt, men jeg tror vi kommer til å håndtere dette bra. Forhåpentlig vil vi takle de kompliserte forholdene bedre enn andre nasjoner, slik at det blir en konkurransefordel for de norske utøverne, sa Øvrebø.

Han fortalte at det først og fremst er ledere og støttepersonell som blir rammet av bostedsendringene, og at det spesielt gjelder golf og roing.

– Noen må bli hjemme eller bo et annet sted, sa Øvrebø.

(NTB)

Foto: NTB

32 nye utøvere klare for Tokyo-OL:

32 nye utøvere ble tirsdag bekreftet klare for den norske troppen til Tokyo-OL. Tolv av dem er friidrettsutøvere.

Løperbrødrene Jakob, Filip pg Henrik Ingebrigtsen er blant utøverne som nå har fått klarsignal av Olympiatoppen. Det samme er Karsten Warholm og Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Det er også gjort store uttak i skyting og sykling.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø offentliggjorde Olympiatoppens andre OL-uttak da han møtte pressen digitalt tirsdag.

I alt 19 utøvere samt to håndball-landslag fikk klarsignal til å delta i de utsatte sommerlekene i Japan i den første uttaksrunden midt i forrige måned.

Nå er troppen utvidet til å omfatte 51 utøvere. Totalt vil den norske OL-delegasjonen være på cirka 200 personer.

OL starter 23. juli og varer til 8. august.

(NTB)

Foto: NTB

Glimt møter Legia Warszawa:

Bodø/Glimt skal spille mot polske Legia Warsawa i den første kvalifiseringsrunden i Champions League.

Det ble klart etter en trekning i dag.

Bodø/Glimt var useedet i trekningen og møter de polske seriemesterne.

Første kamp spilles 6./7. juli og returkampen 13./14. juli.

– Vi er inne i et ekstremt kampprogram, så grunnleggende ønsker vi oss mest mulig kortreist, men dette er bingo, så det blir veldig spennende, sa sportssjef Aasmund Bjørkan til Glimts nettside i forkant.

Politianmeldes etter hets:

Det svenske fotballforbundet politianmelder hets mot landslagsspiller Marcus Berg. Det skriver Sportbladet.

- Dessverre er det ikke første eller siste gangen dette skjer, sier sikkerhetsansvarlig i fotballforbundet, Martin Fredman til Sportbladet.

Etter at Sverige klarte å holde Spania til 0-0 i gårsdagens EM-kamp, skulle man kanskje tro at det svenske folket var fornøyd med laget som klarte å ta med seg et poeng.

Men én får gjennomgå i etterkant - Marcus Berg.

Svensken bommet på åpent mål og skulle sendt de gule og blå i ledelsen etter 61. minutter. Det har fått svenske hoder til å koke over.

Det svenske fotballforbundet meldte sent i går kveld at de fulgte utviklingen tett.

- Vi følger med etter hendelsen. Vi har jevnlig kontakt med vår sikkerhetsavdeling i tilfelle vi må involvere politiet eller lignende, sa pressesjef for Sverige, Jakob Kakembo Andersson.

Nå har de altså politianmeldt hetsen.

Foto: NTB
Hetses etter dette

Hetses etter dette

dagbladet

Får lov til å løpe eller sykle Birken med coronasertifikat:

Birkebeinerløpet og rittet har fått grønt lys fra helsemyndighetene til å gjennomføre med inntil 5000 deltakere.

Deltakerne må vise coronasertifikat eller negativ test innen det siste døgnet før henting av startnummer, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Ifølge Birken selv skal det tradisjonelle Birkebeinerløpet og Halvbirken gjennomføres 4. september.

På sykkel er det kun selve Birkebeinerrittet som gjennomføres fredag 27. august.

Det betyr at UltraBirken, Birken Fjellmaraton, Birken 5 km og Ungdomsbirken foreløpig settes på pause.

Alle som er sjåfører, tilskuere eller lignende trenger ikke vise koronasertifikat, men får heller ikke komme inn i startsonen, skriver Birken på sine egne hemmesider.

Foto: NTB

Knuste Stabæk:

Ebiye Moses scoret to mål det første kvarteret da Tromsø slo Stabæk 3-0 i Eliteserien. Åpningsmålet kom etter en kjempetabbe fra Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

Med bare én seier hver så langt, var det to lag sulteforede på poeng som møttes på Nadderud, der bortelaget fikk en fantastisk åpning etter en gavepakke fra Stabæk.

Tromsø gikk opp i ledelsen allerede etter ni minutter, etter et svakt forsøk på å bokse vekk ballen av Sandberg. Dermed kunne til slutt Ebiye Moses sette inn 1-0 i åpent mål. Kun fem minutter senere doblet samme mann til 2-0.

Stabæks unge stoppertalent Nicolas Pignatel Jenssen måtte gi seg etter 35 minutter, hvilket gjorde at Simen Wangberg kom inn til et gjensyn med gamle lagkamerater. Det ble imidlertid ikke noe sportslig sett hyggelig gjensyn for Wangberg. Helt på tampen la Tomas Totland på til 3-0 for Tromsø.

Stabæk blir liggende på 13.-plass på tabellen med fem poeng på fem kamper, tre poeng bak Tromsø, som har spilt to kamper mer.

Gaute Helstrups menn tar imot Lillestrøm søndag, mens Stabæk må luke vekk feilene om de skal ta poeng i en tøff bortekamp mot Molde samme dag.

(NTB)

Foto: NTB

Skal etterforske mulig kampfiksing i Rio-OL:

Det internasjonale bokseforbundet har besluttet å iverksette etterforskning rundt mistanker om korrupsjon og kampfiksing under OL i Rio de Janeiro i 2016.

Mandag ble det kjent at forbundet har engasjert Richard McLaren, kjent for å ha gransket påstandene om russisk dopingjuks foran 2016-OL, til å lede etterforskningen.

– Våre folk vil gjennomføre en uavhengig etterforskning rundt spørsmålene som handler om korrupsjon og manipulasjon av sportsresultater under Rio-OL, identifisere de ansvarlige personene og anbefale nødvendige tiltak, sier McLaren i en uttalelse.

OL-turneringen i boksing i 2016 inneholdt flere omstridte avgjørelser. Irske Michael Conlan ble blant annet bøtelagt etter å ha gjort en uanstendig gest til dommerne etter å ha tapt en kamp mot russiske Vladimir Nikitin.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har allerede sørget for at Det internasjonale bokseforbundet ikke står for gjennomføringen av OL-turneringen i Tokyo i sommer. Ingen av dommerne fra 2016 får være involvert i Japan.

(©NTB)

Foto: AP

Liverpool-keeper forlenger kontrakten:

Den spanske målvakten Adrian blir i Liverpool. 34-åringen har signert en ny avtale med Merseyside-klubben.

Det opplyser Liverpool på sine nettsider mandag.

Adrian ble hentet gratis til Liverpool i august 2019. Siden har han spilt 24 kamper for klubben. Nå fortsetter karrieren på Anfield.

Liverpool opplyser ikke om lengden på målvaktens nye kontrakt.

– Jeg er kjempefornøyd, og jeg er svært glad for å bli værende i klubben, sier spanjolen.

34-åringen har en fortid i blant annet Real Betis og West Ham.

(NTB)

Foto: AP

Annonsørinnhold