Sportsstudio

Stian With

Skrekktall om OL-avlysning:

Mer enn 80 prosent av de spurte i en ny meningsmåling i den japanske befolkningen skulle helst sett av sommerens OL i Tokyo blir utsatt eller avlyst.

Det er avisen Asahi Shimbun som stå bak meningsmålingen som ble presentert mandag. Den viser at OL-motstanden er formidabel i arrangørlandet bare ti uker før lekene starter.

Sist fredag forlenget japanske myndigheter unntakstilstanden som er innført i en rekke regioner i landet. Det grepet er tatt for å bekjempe den siste bølgen med virussmitte.

Økningen i smittetilfeller den siste tiden har satt landets helsevesen under press. En rekke eksperter har advart mot at det kan bli mangel på medisinsk personell, og at pandemien begynner å tære hardt på kreftene til de som jobber i helsesektoren.

I befolkningen er skepsisen til OL stor. Meningsmålingen som ble presentert mandag viste at 43 prosent av de spurte ønsker at OL skal avlyses. Ytterligere 40 prosent mener en ny utsettelse er veien å gå.

Sommerlekene skulle vært arrangert i fjor, men måtte da skyves på som følge av virussituasjonen.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Ruud mot australier i første runde av Wimbledon:

Norges tennisess Casper Ruud (22) møter Jordan Thompson fra Australia i åpningsrunden av Grand Slam-turneringen Wimbledon til uka.

Thompson er rangert som nummer 76 i verden, mens Ruud innehar sin foreløpig høyeste rangering i karrieren med 14.-plass.

De to har møttes to ganger på ATP-touren tidligere: Én gang i Australian Open og én gang i Roland-Garros. Begge gangene har Ruud gått av med seieren mot 27-åringen fra Australia.

I 2019 var Thompson nummer 43 i verden, hans høyeste rangering i karrieren.

Gress er ikke Ruuds favorittunderlag. Grusspesialisten har lagt bak seg en svært god vårsesong og har mer beskjedne mål før turneringen i London.

- Jeg har ikke ekstremt høye forventninger til Wimbledon, men jeg har mer selvtillit enn før, sa han til NTB.

(NTB)

Foto: AP

Tyrkia får likevel Formel 1-runde i 2021:

Det blir likevel VM-runde i Formel 1 på tyrkisk jord denne sesongen. Tyrkias Grand Prix går i oktober som erstatning for det avlyste løpet i Singapore.

Det opplyser arrangøren av verdensmesterskapet fredag.

Tyrkias Grand Prix skulle i utgangspunktet ha vært avviklet 13. juni, som erstatning for Canadas Grand Prix, men ble avlyst som følge av reiserestriksjoner forbundet med viruspandemien.

Deretter ble VM-runden i Singapore avlyst av samme årsak, og nå er det klart at arrangørene Tyrkia tar dens plass 3. oktober.

Uken i forveien skal det kjempes om viktige VM-poeng i Russland, mens Japan Grand Prix går uken etterpå. Dermed ligger det an til et tøft program for Formel 1-eliten i september og oktober.

(NTB)

Foto: AP

Regjerende Wimbledon-vinner Halep melder forfall:

Tennisstjernen Simona Halep (29) får ikke med seg årets Wimbledon-turnering i London på grunn av en skade i leggen.

Den regjerende mesterens forfall ble offentliggjort av arrangøren fredag.

- Leggskaden har ikke blitt helt bra igjen, sier verdenstreeren.

Fjorårets turnering ble avlyst. I 2019 gikk Halep til topps.

- Jeg ga alt jeg kunne for å bli klar for å spille etter å ha fått så gode minner for to år siden. Jeg hadde gledet meg til å komme tilbake på de nydelige banen som regjerende mester, sier hun.

Turneringen starter i neste uke.

(NTB)

Foto: AP

Flyutfordringer for OL-troppen - fikk nei til å lande med charterfly i Japan:

Flyet med den norske OL-troppen til precampen i Fukuoka har fått nei av japanske myndigheter til å lande. Idrettspresidenten er likevel ikke bekymret.

Under fredagens åpen time-seanse med pressen opplyste idrettspresident Berit Kjøll at de japanske reglene har skapt utfordringer i OL-forberedelsene. Charterfly til Japan får kun lande hvis det er 100 eller færre om bord.

Det norske flyet skal etter planen ha omkring 190 passasjerer og er et samarbeid med Sverige.

– Vi har gjort en henvendelse for å søke om tillatelse til å lande med dette flyet. Får vi nei på det, må vi tenke om igjen om vi skal ha to mindre fly, et rutefly eller annet, sa Kjøll.

Guri Lium, prosjektkonsulent i Olympiatoppens OL/PL-avdeling opplyser til NTB at lokale myndigheter i Fukuoka har satt begrensning fordi Fukuoka ikke er en offisiell OL-flyplass.

– Vi har kontakt med ambassaden, og det siste vi har hørt, er at det jobbes med å finne en løsning, men vi har ikke fått det bekreftet, sier Lium.

Flyet er planlagt å reise fra Norge 12. juli.

OL starter 23. juli og varer til 8. august.

(NTB)

Foto: NTB

Slik spilles 1. runde i fotball-NM: – Det blir folkefest i Rana!:

Bodø/Glimt møter Rana, mens Rosenborg skal ut mot Melhus. Slik ble oppsettet for 1. runde i fotball-NM for menn.

Norges Fotballforbund offentliggjorde fredag oppsettet for åpningsrunden i cupen. Med unntak av Oslo-derbyet mellom Lyn og Vålerenga spilles kampene 24. juli.

Regjerende seriemester i Eliteserien, Bodø/Glimt, skal ut mot Rana. Molde møter Spjelkavik, mens Åge Hareides RBK-mannskap skal til Melhus.

- Det blir fest å møte Norges beste lag. Det er fantastisk at fotballen endelig åpnes opp igjen for annet enn toppen. Helt strålende. Det blir folkefest i Rana, sier Rana-leder Bjørn Audun Risøy til NTB.

Oppsettet for de øvrige eliteserieklubbene ble slik: Kvik Halden – Sarpsborg 08, Follo – Stabæk, Fu/Vo – Lillestrøm, Hønefoss – Strømsgodset, Åssiden – Mjøndalen, Eik Tønsberg – Odd, Pors – Sandefjord, Staal Jørpeland – Viking, Stord – Haugesund, Bjarg – Brann, Volda – Kristiansund, Skånland – Tromsø.

Foto: NTB

Real Madrid-president: - Superligaen fortsetter:

Fotballfamilien gikk til opprør da tolv europeiske storklubber gikk ut med planene om å danne en ny superliga.

I senere tid har flesteparten av lagene trukket seg ut av den kontroversielle alliansen, etter at de fikk massiv kritikk.

Nå avviser Real Madrids president, Florentino Perez, at Super League ikke blir noe av.

Perez sier til Marca at han venter på en domstol i Luxembourg skal avgjøre om klubbene som har trukket seg ut har lov til nettopp det.

- Det er en bindende avtale, og Super League fortsetter. UEFA truer oss for å beskytte sin dominerende posisjon, og de engelske klubbene ble et offer for den tvangen. Nå venter vi på at en domstol i Luxembourg skal avgjøre lovligheten i det, sier han til den spanske avisa.

Han er ikke fornøyd med UEFA-president Aleksander Ceferin for måten han gikk inn og stoppet Superligaen på.

Ceferin har gått inn for å utestenge de gjenværende klubbene i Superligaen, Real Madrid, Juventus og Barcelona, fra Champions League.

- De engelske lagene har ikke dratt, men de er blitt tvunget av FIFA. Vi taper åtte milliarder og Ceferin hever lønnen. Dette er mennesker som har privilegier og vil fortsette å opprettholde dem, sier Perez og sikter til UEFA-presidenten.


Foto: NTB
- Gjør det for å redde fotballen

- Gjør det for å redde fotballen

dagbladet

- Må velge mellom å være ammende mor og OL-utøver:

Coronareglene hindrer basketballspilleren Kim Gaucher å ta med seg sin fem måneder gamle datter når hun drar til OL i Tokyo.

Canada er kvalifisert for basketballturneringen for kvinner i OL. Men for 37 år gamle Kim Gaucher har det oppstått et problem i gleden over å ha blitt mor til Sophie i mars. Hun må la datteren være hjemme.

I en video på Instagram sier hun at hun blir tvunget til å velge mellom «å være en ammende mor og olympisk utøver».

Ifølge Gaucher har OL-arrangørene satt ned foten for å ta med familie eller venner. Hun sier hun også har undersøkt muligheten for å få sendt melk hjem, men heller ikke dette skal være mulig.

- Ingen kan gjøre noe, sier Gaucher i videoen på Instagram.

Canadas basketballag er ranket nummer fire i verden. De spiller sin første kamp mot Serbia 26. juli.

(NTB)

Foto: AP

Vaksinevegring i den britiske OL-troppen: - Problematisk:

Rundt en av ti britiske OL-uttatte utøvere vil ikke la seg vaksinere før de reiser til Japan, ifølge den britiske olympiatoppen.

Andy Anson i British Olympic Association (BOA) sier i et intervju med BBC at rundt 1000 utøvere og ledere er omfattet av det britiske OL-vaksineprogrammet.

Anson sier at det er enkelte som ikke vil la seg vaksinere.

- Vi prøver å overbevise dem om at det er det riktige å gjøre, sier OL-sjefen, som understreker at det selvsagt er frivillig å få stikket i armen før de reiser til Japan.

- Folk har retten til å velge, og vi må respektere det. Men det er ikke ønskelig (at de velger å si nei), sier han.

Storbritannia har hatt smitteøkning den siste tiden, og rundt 95 prosent av nye tilfeller er deltavarianten, som regnes som mer smittsom.

Japan har også hatt stort smittetrykk den siste tiden, og der er fortsatt en veldig liten andel av befolkningen vaksinert.

(NTB)

Foto: AP

Casper Ruud tror på Wimbledon-framgang:

Casper Ruud er tar med seg mer erfaring på gress og den høyeste seedingen noensinne til London og Wimbledon-turneringen til uka.

Etter at han til tider ble spilt av banen av verdenstoer Daniil Medvedev i kvartfinalen av ATP-turneringen på Mallorca torsdag, entrer Ruud over helgen sin tredje Grand Slam-konkurranse for året.

- Jeg har ikke ekstremt høye forventninger til Wimbledon, men jeg har mer selvtillit enn før, sier han til NTB.

Ruud er klar på at han må heve servingen sin om det skal bli jubel i London. Torsdag ble han brutt fire ganger av russiske Medvedev i siste sett.

Samtidig har han i år vist at han også kan lykkes på gress. Grusspesialisten har vunnet to av sine tre siste kamper på det grønne underlaget.

- Jeg har fått noen kamper på gress under beltet, så jeg skal ta med meg det inn i neste uke.

- Det hadde vært gøy å holde seedingen etter Wimbledon. Da kan man reise hjem fornøyd.

Første runde i Wimbledon starter mandag.

Foto: NTB

Montreal Canadiens til sin første Stanley Cup-finale på 28 år:

Scoring i forlengningen sendte Montreal til himmels og til NHL-finale før første gang siden 1993.

Før NHL-sluttspillet ville en Stanley Cup-seier til Montreal ha gitt 500 ganger pengene igjen.

Torsdag ga Canadiens-spillerne skeptikerne svar på tiltale. Med seier 3-2 i The Bell Centre foran 3500 elleville tilskuere sikret canadierne finaleplassen med 4-2 sammenlagt i kamper over Vegas Golden Knights.

De to lagene vekslet om ledelsen gjennom hele kampen. Til slutt var det finske Artturi Lehkonen som ble den store helten, med den avgjørende scoringen 1.40 inn i overtiden.

I finalen møter Montreal enten New York Islanders eller Tampa Bay Lightning, som gjør opp om finaleplassen natt til lørdag norsk tid.

(NTB)

Foto: AP

Annonsørinnhold