Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Sagan sterkest i Giro-spurt:

Peter Sagan tok sin første etappeseier i årets Giro d'Italia. Sykkelstjernen slo til i en yttersving og holdt unna.

Slovaken hadde spurtsterke Fernando Gaviria på hjul, men lot ikke sin andre Giro-triumf i karrieren glippe. Gaviria ble toer foran hjemmehåpet Davide Cimolai.

Mandagens flate etappe var på 139 kilometer. Den startet i L'Aquila og hadde målgang i Foligno.

Tobias Foss kom i mål sammen med resten av hovedfeltet. Han er eneste norske innslag i årets Giro d'Italia.

Dagens brudd ble kjørt inn med litt over fire mil igjen. På det meste var utbrytergruppen på fem mann og ble lett etablert etter noen få kilometer.

Egan Bernal tok over sammenlagtledelsen etter sin sterke seier på søndagens fjelletappe. Ineos' colombianske stjernerytter fortsetter i den rosa ledertrøya når Giroen ruller videre onsdag.

Da står den 11. etappen for tur. Den 162 kilometer lange og kuperte strekningen går mellom Perugia og Montalcino. Tirsdag får rytterne sin første pause i Grand Tour-rittet.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Liverpool-keeper forlenger kontrakten:

Den spanske målvakten Adrian blir i Liverpool. 34-åringen har signert en ny avtale med Merseyside-klubben.

Det opplyser Liverpool på sine nettsider mandag.

Adrian ble hentet gratis til Liverpool i august 2019. Siden har han spilt 24 kamper for klubben. Nå fortsetter karrieren på Anfield.

Liverpool opplyser ikke om lengden på målvaktens nye kontrakt.

– Jeg er kjempefornøyd, og jeg er svært glad for å bli værende i klubben, sier spanjolen.

34-åringen har en fortid i blant annet Real Betis og West Ham.

(NTB)

Foto: AP

Tennisstjerna har blitt mor:

Caroline Wozniacki har blitt mor, det skriver hun på Instagram.

På bildet poserer hun sammen med sin mann David Lee.

- Familie på tre. Olivia Wozniacki Lee, født 11. juni 2021, skriver Wozniacki.

30-åringen fra Danmark la opp som tennisspiller i januar 2020.

Hennes største sportslige triumf var å vinne Australian Open i 2018.

Wozniacki er gift med tidligere basketballspiller David Lee, som spilte for flere NBA-klubber, og ble mester med Golden State Warriors i 2015.

Foto: Shutterstock editorial

Ruud dropper OL:

Det opplyser han selv i en pressemelding på Twitter.

- Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen for min del og etter nøye vurdering med mitt team, har vi kommet frem til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver Ruud i pressemeldingen.

- Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltagelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med å kjempe om medaljene der, skriver han.

Foto: Reuters

Ferdig i Start :

Joey Hardarson har fått sparken i Start, det opplyser klubben på sin hjemmeside.

- Styret i IK Start har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson. Klubben ønsker å takke dem begge for innsatsen de har lagt ned i arbeidet rundt å bygge opp IK Start som klubb, og ønsker lykke til videre i tiden som kommer, skriver Start.

Klubben opplyser at de vil komme med mer informasjon i løpet av kvelden.

TV 2 meldte først om nyheten.

Hardarsons assistent Mattias Andersson blir heller ikke med videre.

Start ligger på en skuffende 7. plass i OBOS-ligaen så langt denne sesongen. I helga tapte de 2-0 mot Åsane.

Hardarson fikk hovedtrenerjobben i 2019 etter å ha vært assistent i klubben i to år tidligere.

Foto: NTB

Snart kan 5.000 gå på fotballkamp:

Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

- Gjennom pandemien har man kunnet gjøre de små, men viktige tingene og møte de nærmeste. Nå kommer tiden der vi kan ha det gøy på andre måter igjen. Snart kan vi gå på store konserter, på fotballkamp eller festival. Det vet jeg at det er mange som har gledet seg til, sier helseministeren.

For arrangementer uten faste sitteplasser gjelder en begrensning på 2000 personer utendørs og 1000 innendørs.

Koronasertifikatet ble presentert forrige uke. Det viser vaksineringsstatus, om du er frisk fra smitte og testresultater.

Høie understreker at koronasertifikat ikke kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5A grunnet ukontrollert smitte, men at det kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5B eller 5C.

(NTB)

Foto: NTB

Viking «fakturerte» Dønnum etter bollebord-velten:

Etter Vikings 4-1-seier over Vålerenga fikk VIF-profil Aron Dønnum utløp for frustrasjonen og veltet et bord med boller. Viking tar bakverkene sine alvorlig.

I en melding fra Vikings Twitter-konto heter det: «Hei, Aron Dønnum. You've got mail», vedlagt et bilde av en faktura.

Vingen var langt nede etter søndagens tap og veltet et bord med skoleboller over ende da han var på vei inn i garderoben. Det fikk et TV-kamera med seg, og klippet er delt hyppig i sosiale medier i etterkant.

Fakturaen lyder på 2074,50 kroner og er adressert til Aron Dønnum i det som må ses på som en humoristisk vri på å ta hendelsen med Vålerenga-spilleren videre. Viking deler hyppig bilder og video av baksten sin som er for tilskuere og presse i forbindelse med kamp. Rogalendingene så dermed sitt snitt til å få mer oppmerksomhet om søndagens seier.

I fakturaen lister Viking opp «Dagens skoleboller», «Rift i skolebollebord» og «Tort og svie skolebollemannen» for å vise kostnadene.

(NTB)

Foto: NTB

Ingen endringer for Sverige:

Det blir ingen endringer i den svenske landslagstroppen i EM etter at Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg testet positivt for corona.

Etter de to spillernes positive tester ble seks spillere kalt inn til en reserveboble. Den blir nå oppløst, ifølge Aftonbladet.

Kulusevski og Svanberg ble bekreftet smittet 8. juni.

Det svenske landslaget hadde til mandag på seg å beslutte om noen av reservene skulle kalles inn eller ikke.

Sverige EM-åpner mot Spania mandag kveld klokken 21. De har også Polen og Slovakia i sin gruppe.

(NTB)

Foto: NTB

Farah gjør et siste OL-forsøk:

Den britiske OL-mesteren på 5000 og 10.000 meter, Mo Farah (38), skal i neste uke gjøre et siste forsøk på å kvalifisere seg til Tokyo-lekene.

Det skjer under det britiske mesterskapet i Manchester 25. juni. Han må under 27.28 minutter på 10.000 meter for å kvalifisere seg og få muligheten til å forsvare OL-titlene sine fra 2016 og 2012 på distansen.

Det virker også sannsynlig at han forsøker å kvalifisere seg på 5000-meteren samme sted.

Farah noterte 27.50,75 under et britisk OL-kvalifiseringsstevne i Birmingham 5. juni og ble bare nummer åtte der. Han ga seg som baneløper i 2017 for å satse på maraton, men føler at han er nødt til å forsøke å forsvare OL-tittelen.

– Ja, jeg håper på det. Det krever mot og baller å klare og stå imot disse karene, sa Farah etter å ha gått på sitt første nederlag på 10.000 meter på ti år.

– Samtidig, hvis situasjonen er som nå, har jeg ikke noe valg. Men jeg tror at hvis jeg virkelig tar meg sammen de neste tre eller fire ukene og får dette lille problemet (ankel) ut av verden, så går det forhåpentligvis bra, sa han.

Farah er akkurat tilbake etter å ha slitt med ankelproblemer, og det britiske mesterskapet vil være hans siste mulighet til å ta seg til Tokyo.

Stevnet i Birmingham var den offisielle OL-kvalifiseringen for britiske utøvere, og Farah endte som nest beste brite bak Marc Scott. Det betyr at 38-åringen vil bli tatt ut til OL hvis han klarer tidskravet som er satt.

(NTB)

Foto: NTB

Peter Schmeichel avslører: Ble presset av UEFA:

Peter Schmeichel, far til Danmark-keeper Kasper Schmeichel forteller til Good Morning Britain at de danske spillerne ble presset av UEFA til å spille ferdig kampen mot Finland etter Christian Eriksens hjertestans.

- Jeg har sett sitater fra UEFA hvor de sier at de fulgte spillernes ønske og at de insisterte på å spille. Det er ikke sannheten, sier Schmeichel på programmet.

- De ble gitt tre muligheter. Den ene var å spille ferdig kampen, komme inn dagen etter klokka 12 og spille ferdig de siste 50 minuttene, eller trekke seg og tape 3-0. Hadde noe valg? Jeg tror ikke de hadde det, sukker Schmeichel på programmet.

Foto: NTB

NRK har fått over 80 klager:

NRK har fått inn 86 henvendelser om Fotball-EM i løpet av helgen. Et flertall av disse omhandler bildene som rullet over skjermen da Danmarks Christian Eriksen fikk hjertestans.

Det bekrefter Eirik Skarrud til Medier24.

Rådssektretæren i Kringskastiningsrådet forteller til nettstedet at det ikke vil skje noe mer med klagene før seinere på året.

- Det skjer ikke noe mer med klagene nå enn at de tas imot nå og sendes ut sammen med alle andre henvendelser til rådet og NRK-ledelsen i september, skriver Skarrud til Medier24.

Mange reagerte på at NRK fortsatte å vise bildene da Eriksen mottok hjertekompresjon. NRK sendte bilder fra produksjonen til UEFA.

Hele Fotball-verden var i sjokk etter at Eriksen kollapset og fikk hjertestans ute på banen.

Etter 15 minutter med aktiv livredning, der det blant annet ble foretatt hjertekompresjon, ble Eriksen fraktet av banen.

Siden har det kommet beskjeder om at danskenes superstjerne er stabil og er våken på Rikshospitalet i København.

Senest mandag formiddag da tre av de danske spillerne møtte pressen, ble det kjent at Eriksens tilstand fortsatt er stabil.

Danmark spiller sin neste kamp på torsdag mot Belgia.

Foto: NTB
- Meget ubehagelig

- Meget ubehagelig

dagbladet

Annonsørinnhold