Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Christiansen greide ikke ny EM-medalje på 400 meter fri:

Norges svømmestjerne Henrik Christiansen endte på en skuffende 7.-plass i finalen på 400 meter fri i langbane-EM. Han hadde ambisjoner om medalje i Budapest.

Tiden 3.46,87 holdt heller ikke for Christiansen til å slå sin egen bestenotering. I 2016 satte han norsk rekord på 3.46,37.

Mandagens finale ble vunnet av Martin Maljutin fra Russland, mens Felix Auböck (Østerrike) og Danas Rapsys (Litauen) tok de øvrige medaljene.

Christiansen kom sent i gang i finalen, men klarte å ta seg opp på bronseplass da løpet var på vei inn i sluttfasen. Dessverre for romerikingen falt han av i avslutningen.

24-åringen ble klar for finalen etter en bunnsolid kvalifisering tidligere på dagen. Der var kun den sveitsiske overraskelsen Antonio Djakovic bedre med 28 hundredeler.

Mandagens øvelse var den første av flere for Christiansen under EM i Ungarn.

– 400 fri er ikke Henriks hovedøvelse, og han får et tøft EM med både 800 og 1500 fri igjen på programmet, sa landslagstrener Petter Løvberg til NTB i forkant av finalen.

I slutten av juli reiser Christiansen til OL i Tokyo som et norsk medaljehåp.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Tennisstjerna har blitt mor:

Caroline Wozniacki har blitt mor, det skriver hun på Instagram.

På bildet poserer hun sammen med sin mann David Lee.

- Familie på tre. Olivia Wozniacki Lee, født 11. juni 2021, skriver Wozniacki.

Foto: Shutterstock editorial

Ruud dropper OL:

Det opplyser han selv i en pressemelding på Twitter.

- Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen for min del og etter nøye vurdering med mitt team, har vi kommet frem til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver Ruud i pressemeldingen.

- Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltagelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med å kjempe om medaljene der, skriver han.

Foto: Reuters

TV 2: Ferdig i Start :

Joey Hardarson har fått sparken i Start, det skriver TV 2. Lokalavisa Fædrelandsvennen melder også det samme.

Hans assistent Mattias Andersson blir heller ikke med videre, ifølge kanalen.

Start ligger på en skuffende 7. plass i OBOS-ligaen så langt denne sesongen. I helga tapte de 2-0 mot Åsane.

Hardarson fikk hovedtrenerjobben i 2019 etter å ha vært assistent i klubben i to år tidligere.

Foto: NTB

Snart kan 5.000 gå på fotballkamp:

Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

- Gjennom pandemien har man kunnet gjøre de små, men viktige tingene og møte de nærmeste. Nå kommer tiden der vi kan ha det gøy på andre måter igjen. Snart kan vi gå på store konserter, på fotballkamp eller festival. Det vet jeg at det er mange som har gledet seg til, sier helseministeren.

For arrangementer uten faste sitteplasser gjelder en begrensning på 2000 personer utendørs og 1000 innendørs.

Koronasertifikatet ble presentert forrige uke. Det viser vaksineringsstatus, om du er frisk fra smitte og testresultater.

Høie understreker at koronasertifikat ikke kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5A grunnet ukontrollert smitte, men at det kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5B eller 5C.

(NTB)

Foto: NTB

Viking «fakturerte» Dønnum etter bollebord-velten:

Etter Vikings 4-1-seier over Vålerenga fikk VIF-profil Aron Dønnum utløp for frustrasjonen og veltet et bord med boller. Viking tar bakverkene sine alvorlig.

I en melding fra Vikings Twitter-konto heter det: «Hei, Aron Dønnum. You've got mail», vedlagt et bilde av en faktura.

Vingen var langt nede etter søndagens tap og veltet et bord med skoleboller over ende da han var på vei inn i garderoben. Det fikk et TV-kamera med seg, og klippet er delt hyppig i sosiale medier i etterkant.

Fakturaen lyder på 2074,50 kroner og er adressert til Aron Dønnum i det som må ses på som en humoristisk vri på å ta hendelsen med Vålerenga-spilleren videre. Viking deler hyppig bilder og video av baksten sin som er for tilskuere og presse i forbindelse med kamp. Rogalendingene så dermed sitt snitt til å få mer oppmerksomhet om søndagens seier.

I fakturaen lister Viking opp «Dagens skoleboller», «Rift i skolebollebord» og «Tort og svie skolebollemannen» for å vise kostnadene.

(NTB)

Foto: NTB

Ingen endringer for Sverige:

Det blir ingen endringer i den svenske landslagstroppen i EM etter at Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg testet positivt for corona.

Etter de to spillernes positive tester ble seks spillere kalt inn til en reserveboble. Den blir nå oppløst, ifølge Aftonbladet.

Kulusevski og Svanberg ble bekreftet smittet 8. juni.

Det svenske landslaget hadde til mandag på seg å beslutte om noen av reservene skulle kalles inn eller ikke.

Sverige EM-åpner mot Spania mandag kveld klokken 21. De har også Polen og Slovakia i sin gruppe.

(NTB)

Foto: NTB

Farah gjør et siste OL-forsøk:

Den britiske OL-mesteren på 5000 og 10.000 meter, Mo Farah (38), skal i neste uke gjøre et siste forsøk på å kvalifisere seg til Tokyo-lekene.

Det skjer under det britiske mesterskapet i Manchester 25. juni. Han må under 27.28 minutter på 10.000 meter for å kvalifisere seg og få muligheten til å forsvare OL-titlene sine fra 2016 og 2012 på distansen.

Det virker også sannsynlig at han forsøker å kvalifisere seg på 5000-meteren samme sted.

Farah noterte 27.50,75 under et britisk OL-kvalifiseringsstevne i Birmingham 5. juni og ble bare nummer åtte der. Han ga seg som baneløper i 2017 for å satse på maraton, men føler at han er nødt til å forsøke å forsvare OL-tittelen.

– Ja, jeg håper på det. Det krever mot og baller å klare og stå imot disse karene, sa Farah etter å ha gått på sitt første nederlag på 10.000 meter på ti år.

– Samtidig, hvis situasjonen er som nå, har jeg ikke noe valg. Men jeg tror at hvis jeg virkelig tar meg sammen de neste tre eller fire ukene og får dette lille problemet (ankel) ut av verden, så går det forhåpentligvis bra, sa han.

Farah er akkurat tilbake etter å ha slitt med ankelproblemer, og det britiske mesterskapet vil være hans siste mulighet til å ta seg til Tokyo.

Stevnet i Birmingham var den offisielle OL-kvalifiseringen for britiske utøvere, og Farah endte som nest beste brite bak Marc Scott. Det betyr at 38-åringen vil bli tatt ut til OL hvis han klarer tidskravet som er satt.

(NTB)

Foto: NTB

Peter Schmeichel avslører: Ble presset av UEFA:

Peter Schmeichel, far til Danmark-keeper Kasper Schmeichel forteller til Good Morning Britain at de danske spillerne ble presset av UEFA til å spille ferdig kampen mot Finland etter Christian Eriksens hjertestans.

- Jeg har sett sitater fra UEFA hvor de sier at de fulgte spillernes ønske og at de insisterte på å spille. Det er ikke sannheten, sier Schmeichel på programmet.

- De ble gitt tre muligheter. Den ene var å spille ferdig kampen, komme inn dagen etter klokka 12 og spille ferdig de siste 50 minuttene, eller trekke seg og tape 3-0. Hadde noe valg? Jeg tror ikke de hadde det, sukker Schmeichel på programmet.

Foto: NTB

NRK har fått over 80 klager:

NRK har fått inn 86 henvendelser om Fotball-EM i løpet av helgen. Et flertall av disse omhandler bildene som rullet over skjermen da Danmarks Christian Eriksen fikk hjertestans.

Det bekrefter Eirik Skarrud til Medier24.

Rådssektretæren i Kringskastiningsrådet forteller til nettstedet at det ikke vil skje noe mer med klagene før seinere på året.

- Det skjer ikke noe mer med klagene nå enn at de tas imot nå og sendes ut sammen med alle andre henvendelser til rådet og NRK-ledelsen i september, skriver Skarrud til Medier24.

Mange reagerte på at NRK fortsatte å vise bildene da Eriksen mottok hjertekompresjon. NRK sendte bilder fra produksjonen til UEFA.

Hele Fotball-verden var i sjokk etter at Eriksen kollapset og fikk hjertestans ute på banen.

Etter 15 minutter med aktiv livredning, der det blant annet ble foretatt hjertekompresjon, ble Eriksen fraktet av banen.

Siden har det kommet beskjeder om at danskenes superstjerne er stabil og er våken på Rikshospitalet i København.

Senest mandag formiddag da tre av de danske spillerne møtte pressen, ble det kjent at Eriksens tilstand fortsatt er stabil.

Danmark spiller sin neste kamp på torsdag mot Belgia.

Foto: NTB
- Meget ubehagelig

- Meget ubehagelig

dagbladet

EM-vertsby måtte ta coronagrep:

Lokale myndigheter i EM-byen St. Petersburg i Russland har forbudt arrangementer med over 3.000 personer på grunn av en økning i coronavirustilfeller.

Grepet er tatt av bystyret etter at en stor folkemengde samlet seg for å se Russlands 0-3-tap mot Belgia lørdag.

Den nye begrensningen vil trolig ikke påvirke de som skal inn på fotballarenaer i byen, fordi spesielle tiltak og restriksjonene gjelder for EM-kampene.

Russland spiller onsdag mot Finland på stadion i St. Petersburg, og i neste uke møtes Finland og Belgia samme sted.

Fra og med torsdag blir det ikke tillatt å selge mat i de offentlige supportersonene i byen.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold