Sportsstudio

Pontus Egelandsdal

Expressen: Sverige henter inn ekstra spillere :

Ifølge den svenske avisen Expressen, henter det svenske landslaget inn en gruppe spillere som skal trene parallelt med den ordinære landslagstroppen.

De skal trene sammen og være klare til å slutte seg til EM-troppen.

Beslutningen kommer etter noen dramatiske dager, hvor Dejan Kulusevski testet positivt for corona, i tillegg til at Mattias Svanberg kort tid etter også avga positiv test.

Dermed gjør svenskene det samme som Spania, der både Sergio Besquets og Diego Llorente testet positivt for viruset.

– Vi sier ingenting om det akkurat nå. Janne Andersson kommer til å møte på pressekonferansen 14:30, sier landslagets pressesjef Jakob Kakembo Andersson til Expressen.

Foto: AFP
Krise: - Hardt slag

Krise: - Hardt slag

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Depay klar for Barcelona:

Den nederlandske fotballprofilen Memphis Depay har signert for Barcelona.

Det bekrefter den katalanske fotballstorheten på sine nettsider lørdag.

Depay kommer fra franske Lyon og hentes gratis. Kontrakten hans utløper i sommer. Avtalen som nå er signert med Barcelona, strekker seg ut 2022/23-sesongen.

Depay spiller i øyeblikket EM med Nederland.

(NTB)

Foto: NTB

Sandefjord knuste Viking:

Sandefjord kvittet seg med hjemmespøkelset i Eliteserien i en dominant 3-0-kamp mot Viking lørdag.

Den kjærkomne hjemmeseieren var Sandefjords første siden Molde ble slått 1. august i fjor. Trepoengeren kom på det 13. forsøket.

Seks kamper har gitt Sandefjord seks poeng. Det holder til en 12.-plass på tabellen. Viking har dobbelt så mange poeng, men har også spilt to kamper mer.

Sandefjords neste oppgave blir borte mot Strømsgodset førstkommende torsdag. Dagen etter får Viking ny kamp på Østlandet når rogalendingene gjester Sarpsborg.
(NTB)

Foto: NTB

Eriksens kjæreste bryter tausheten:

Christian Eriksens kjæreste, Sabrina, har kommet med sin første uttalelse til den italienske avisen Gazetta Dello Sport, gjengitt av danske BT.

- Chris har det godt. Nå er vi her og vi har bruk for litt tid og ro, sier hun til avisen.

Hun var selv vitne til at Eriksen kollapset og fikk hjertestans under EM-kampen mot Finland i Parken i København, forrige helg.
Og bildene av at den danske landslagskapteinen Simon Kjær som trøster Eriksens kjæreste har gått verden over.

Familien skal tilbringe tiden fremover i Odense for å roe helt ned, forklarer hun videre. Fredag ble det kjent at Eriksen har fått operert inn en hjertestarter på Rikshospitalet i København, der han har ligget til observasjon siden hjertestansen.

Foto: NTB

Friidrettslegende døde av corona:

En av Indias første store idrettstjerner, Milkha Singh, er død 91 år gammel. The Guardian skriver at den tidligere friidrettsstjerna døde som følge av Covid-19-komplikasjoner.

- Han kjempet hardt, men Gud har sine sider, sier familien ifølge The Guardian.

"The Flying Sikh" testet positivt for viruset i slutten av mai etter at hans kone døde av viruset noen dager tidligere.

Singh var første inder til å vinne gull på Commonwealth Games, men fikk ikke med seg noen OL-medaljer. Singh deltok i OL i 1956, 1960 og 1964.

I 2013 ble det laget en Bollywood-film om livet til den indiske atleten.


Foto: NTB

Jansrud kritisk til Beijing-OL:

Alpinist Kjetil Jansrud synes ikke noe om at vinter-OL er lagt til Beijing. Han kommer uansett til å reise, men synes det er problematisk.

Vinterens OL blir 35-åringens siste.

- Jeg syns det er problematisk at OL legges til regimer som ikke holder den standarden man ønsker, som bidrar til sportsvasking, sier Jansrud til VG.

- Jeg vil definitivt dra til OL i Kina, men jeg syns det er trist å måtte gjøre det, sier Jansrud.

Vinstra-mannen tror ikke det hadde hatt en stor internasjonal effekt om han hadde boikottet lekene, men håper det vil skje en endring når det kommer til tildeling av mesterskap.

- Jeg syns det er på høy tid at det blir gått runder på arrangering av mesterskap i de store organisasjonene. Vi må ikke gjøre VM og OL til ting de ikke skal være. Det skal være en fest. Det må de som sitter på toppen, sørge for at det blir, sier han.

Kritikken mot Kina kommer av flere påståtte menneskerettighetsbrudd fra regjeringen. Kinas behandling av uigurene har av flere blitt beskrevet som «folkemord».

Kinas regjering har hele tiden avvist beskyldningene.

(©NTB)

Foto: NTB

OL-drømmen brast for Jæger etter stygt fall:

Henriette Jæger (17) frykter at hun er ute over en lengre periode etter et stygt fall på 100 meter hekk i tyske Ratingen lørdag.

Jæger måtte bryte på den første øvelsen, som var 100 meter hekk, etter det stygge fallet like før målgang.

– Hun hektet i femte hekk og kom helt ut av balanse. Hun prøvde å komme seg over sjette hekk, men trynet skikkelig inn i den og gikk ned for full telling, sier mor og trener Unn Merete Jæger til NRK.

I forkant av sjukampen lørdag så det tøft ut for Jæger å komme til OL, selv om det var en mulighet. Nå blir det ikke olympiske leker i Tokyo for stortalentet.

– OL brast nå. Det innser vi, det gikk ad undas, men det er ikke det som bekymrer oss mest akkurat nå. Nå håper vi det bare ikke er en alvorlig skade i foten slik at U20-EM ryker, sier hun og peker på mesterskapet som arrangeres fra 15. til 18. juli i Estland.

17-åringen pådro seg en skade i både foten og kneet da hun falt, forteller mor.

– Hun har revet opp knehasen med piggskoen, sier hun.

(NTB)

Foto: NTB

Kenyansk OL-sjokk:

Jakob Ingebrigtsen største utfordrer på 1500-meter, Timothy Cheruiyot, er utelatt fra Kenyas OL-tropp.

Kenya har selv offentliggjort lista over utøvere som skal til OL, og der er ikke Cheruiyot ett av navnene.

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, sier til NRK at han blir overrasket om det viser seg at Cheruiyot ikke løper i Tokyo.

- Det er overraskende hvis det viser seg å bli sånn. Jeg tar litt forbehold rundt det. Basert på historien så har det kenyanske friidrettsforbundet gjort litt forskjellige ting rundt uttak til mesterskap, sier han til NRK.

I kvalifiseringa ble kenyaneren nummer fire. Etter rapportene skal han ha blitt sett hinkende ut av stadionområdet og inn i telt hvor han skal ha fått medisinsk behandling.

25-åringen tok VM-gull på 1500-meter i Doha i 2019, og har også VM-sølv fra London i 2017.

Han har møtt Ingebrigtsen hele elleve ganger tidligere og gått seirende ut av alle duellene med nordmannen.

Det var NRK som først omtalte saken.


Saken oppdateres!

Foto: NTB

Verstappen med ny seier på trening i Frankrike Grand Prix:

Max Verstappen viste muskler på den siste treningsrunden før Frankrike Grand Prix og var best av samtlige kjørere lørdag formiddag.

Red Bull-kjøreren er fire poeng foran Lewis Hamilton i sammendraget etter seks konkurranser.

Valtteri Bottas var nest best, mens Carlos Sainz var tredje beste. Sergio Pérez var nummer fire, mens Hamilton hadde femte beste tid.

Bottas var raskest på den første treningen, mens Verstappen gikk til topps i den andre på fredag.

For to uker siden var Max Verstappen på vei mot sin annen strake Formel 1-triumf, men en punktering og krasj fire runder før slutt ødela alt. Seieren i Baku gikk til Sergio Pérez.

Søndagens løp er sesongens sjuende av 23.

(NTB)

Utestengt etter Copa America-kritikk:

Bolivianske Marcelo Martins har blitt utestengt i én kamp av Copa America etter at han kritiserte avgjørelsen om å flytte mesterskapet til Brasil.

Det søramerikanske fotballforbundet Conmebol bekreftet dette fredag og sa også at han kan risikere å bli utestengt fra fotballen i ett år, hvis det skjer igjen.

I tillegg har Martins fått 20.000 dollar i bot. Det er drøyt 170.000 kroner.

Spissen testet positivt på coronaviruset lørdag, dagen før Bolivia spilte sin åpningskamp mot Paraguay. Han kritiserte så fotballforbundet i sosiale medier for måten han mente de satte turneringen foran spillernes helse.

Til nå har 65 personer med tilknytning til Copa America testet positivt på coronaviruset, opplyser Det søramerikanske fotballforbundet torsdag.

Han har ikke vært i troppen til Bolivia i de siste kampene. De møter Uruguay torsdag og Argentina tirsdag 29. juni.

(NTB)

Foto: NTB

Svensk løpedronning død:

Sara Wedlund, en av Sveriges fremste langdistanse- og terrengløpere har gått bort 45 år gammel. Det bekrefter familien til Aftonbladet.

- Hun var en god person. En vi kommer til å savne, sier styreleder i Hässelby SK til samme avis.

Wedlund løp inn til en sterk niende plass under friidretts-VM i Göteborg i 1995, og året etter tok hun ellevte plassen i OL i Atlanta på 5000-meteren.

Karrierens høydepunkt kom i 1996 da hun tok gull på samme distanse under det svenske mesterskapet.

Svensken var sterkt preget av skader, og la piggskoene på hylla i 2003.


Foto: NTB

Annonsørinnhold