Annonse

Sportsstudio

Annonse
Ny vending
Foto: NTB/Shutterstock

Ny vending

A22, som promoterer den kontroversielle Superligaen, har vunnet en ankesak i retten i Madrid.

Dette skriver CBS-jornalist Ben Jacobs på Twitter.

Dette betyr at Superligaklubbene ikke kan straffes av UEFA eller FIFA for promotering av den omdiskuterte turneringen - som planlegger å utfordre Champions League.

Dette ble godkjent etter at Superligaen fikk avslag på den første anken i april 2021.

Enda en anke ble sendt, og denne gangen gikk det i A22 sitt favør.

Åpner opp: - Leit
Foto: NTB

Åpner opp: - Leit

Mathilde Myhrvold var akkurat på utsiden av Norges VM-tropp til Planica.

Det skuffet sprinteren fra Gjøvik, først og fremst på grunn av måten hun har gått uttaksrennene.

- Jeg var forberedt på det. Jeg vet hvilke renn som har vært viktig. Jeg har hatt en del uhell og uflaks i de rennene. Det er det jeg er mest lei meg for, sier hun til Dagbladet.

- Er du enig i uttaket?

- Ja, med tanke på de rennene som var viktig. Jeg er bare skuffet over at jeg har vært så uheldig, og at det har vært så mye tull.

Sprint-håpet har en tredjeplass fra sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski denne sesongen, men fall, uhell og sykdom har dessverre preget sesongen. Seinest i uttaksrennet i Les Rousses i helga ble hun felt før oppløpet, og røyk ut i kvartfinalen.

I den klassiske sprinten på Beitostølen var hun også involvert i et fall i kvartfinalen.

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad sier at det var et krevende uttak.

- Det er krevende for Mathilde å havne akkurat utenfor. Nå gjelder det å ha fokus framover og jobbe for at det ikke skal være noen tvil ved neste uttak. Jeg syns Mathilde taklet det bra. Vi snakket mest om det som ventet framover, sier han til Dagbladet.

- Hva slags argumenter fikk Myhrvold?

- Det har vært en del klassiske sprinter gjennom vinteren. Hun gikk godt i Val di Fiemme, men hun har hatt en del sprinter der det ikke har vært helt stang inn.

Les hele saken

Her er Norges tropp til ski-VM

Annonse

23 personer arrestert i kampfiksingssak

Flere titalls fotballkamper i Spania, Gibraltar og Andorra etterforskes av spansk politi, Interpol og Europol. Flere spillere er mistenkt for kampfiksing.

I alt 23 personer er blitt arrestert i en sak som i Spania har fått tilnavnet «Operasjon Conifera». Europol bekreftet pågripelsene i en pressemelding tirsdag.

De mistenkte skal være knyttet til et tippesyndikat. Flere av dem er fotballspillere, og de er anklaget for å ha brukt sin posisjon til å styre utfallet i flere kamper.

Ifølge Europol skal spillene ha gitt et overskudd på 500.000 euro. Det tilsvarer 5,4 millioner kroner.

30 kamper er satt under etterforskning. De er fra turneringer i Spania, Gibraltar og Andorra, men det er ikke kjent hvilket nivå det dreier seg om.

Arrestasjonene i saken fant sted i november fjor i Badajoz, Cádiz, Ciudad Real, Cordoba, Tenerife og Ceuta.

(NTB)

Nedslående beskjed
Foto: NTB/PA

Nedslående beskjed

Manchester United-stjerna Christian Eriksen er ute med en langtidsskade.

Det bekrefter klubben tirsdag.

- Undersøkelser viser at Eriksen vil være ute av spill til slutten av april eller tidlig mai, skriver Manchester United på sin hjemmeside.

Den danske midtbanespilleren måtte byttes ut i FA Cup-oppgjøret mot Reading lørdag, etter en stygg takling fra Andy Carroll.

Annonse
Gladmelding
Foto: NTB

Gladmelding

Landslagskeeper Ørjan Nyland (32) blir å se i RB Leipzigs startellever i cupkampen mot Hoffenheim onsdag.

- Han var overbevisende da han spilte og ble integrert i gruppen fra dag én, sa trener Marco Rose på en pressekonferanse tirsdag.

Leipzigs Twitter-konto opplyser i en melding at 32-åringen skal vokte buret i onsdagens oppgjør.

Nyland signerte for Leipzig etter at Péter Gulácsi ble langtidsskadd. Den norske målvakten spilte hele kampen i 2-0-kampen mot Leverkusen 29. oktober. Det er til nå den eneste kampen han har spilt siden overgangen i fjor høst.

Rose la også til at han kommer til å gjøre flere endringer i lagoppstillingen.

Leipzig er i godt driv i hjemlig serie. Klubben er på 3.-plass med to poeng opp til serieleder Bayern München. Nylands lag har spilt elleve kamper i Bundesliga uten tap. (NTB)