Sportsstudio

Kristian Hennie

- Stjernebud avslått:

Manchester United har fått sitt bud på 67 millioner pund, omkring 785 millioner kroner, avslått av Borussia Dortmund, melder BBC.

Kanalen , som ikke har noen åpne kilder i saken sin, hevder at Dortmund vil ha 117 millioner kroner mer, inkludert en bonusbetaling på toppen av det hele.

I fjor sommer var den 21 år gamle vingen sterkt koblet til Manchester United. I år ønsker klubben til Ole Gunnar Solskjær å unngå en reprise. Da nektet Dortmund å rikke seg på prisen som var satt på den engelske stjernen.

Også den tyske avisen Bild melder at United har lagt inn et bud på Sancho, som i disse dager forbereder seg til EM med England.

Lagkameraten til Erling Braut Haaland i Dortmund leverte 20 målpoeng (8 mål og 12 målgivende) i Bundesliga denne sesongen. I mesterligaen ble det fem målpoeng (2+3) på seks kamper.

(NTB)

Foto: Reuters
Studioet fortsetter under annonsen

Rekdals HamKam fortsatte seiersrekken:

HamKam vant 2-1 over Sogndal. Det ga serielederen fire poengs luke til nærmeste rival Fredrikstad, som tapte.

Akor Jerome Adams scoret først for Sogndal etter kvarteret spilt, men Jonas Enkerud utlignet like før pause. Etter pause scoret angriperen Kristian Eriksen sitt fjerde mål for sesongen, og det ble vinnermålet. Sogndal ga seg ikke, og seks minutter før slutt var Endre Kupen nær å utligne, men avslutningen hans gikk i tverrliggeren.

Hamarsingene er det eneste ubeseirede laget i 1. divisjon og har sluppet inn kun fire mål. Det er tre færre enn de neste på lista, Åsane og Strømmen.

De antatte topplagene Ranheim og Aalesund, som begge har slitt til nå, vant sine kamper 4-2 og 5-1 over henholdsvis Raufoss og Stjørdals-Blink. Aalesund og Start er sju poeng bak Hamkam, mens Ranheim har ni poeng opp til toppen.

(NTB)

Foto: NTB

Storseier for Start:

Sindre Tjelmeland (31) fikk en kjempestart som Start-trener med 4-1-seier over Grorud i 1. divisjon tirsdag. De andre antatte topplagene leverte også varene.

Start sto med tre strake kamper uten seier og hadde nylig sparket sin hovedtrener Joey Hardarson. Inn portene i Kristiansand var tidligere Ull/Kisa-trener Sindre Tjelmeland kommet.

Han fikk ikke god tid på seg til å gjøre endringer før oppgjøret mot Grorud, men kampen begynte bra.

Etter 13 minutter scoret Martin Ramsland sesongens tredje mål. Grorud tok mer og mer over spillet og skapte noen store sjanser uten å score. Etter hvilen banket den danske innbytteren Sebastian Buch inn 2-0 for sørlendingene.

Start avgjorde kampen ved kaptein Kristoffer Tønnessen med et flott skudd etter 70 minutter. Like etter var det Eirik Schulzes tur etter flott forarbeid av Ramsland. Grorud satte inn et trøstemål ved Oscar Aga og fikk endelig uttelling etter å ha skapt mange gode muligheter.

De antatte topplagene, som likevel har slitt til nå, Ranheim og Aalesund, vant sine kamper henholdsvis 4-2 og 5-1 over Raufoss og Stjørdals-Blink.

Den sjuende runden i 1. divisjon inneholdt hele 30 mål fordelt på de sju første kampene. HamKam er serieleder før sin kamp mot Sogndal.

(NTB)

Foto: NTB

Utestengt i fire år - OL-drømmen knust:

Den kinesiske svømmeren Sun Yang tapte kampen for deltakelse i Tokyo-OL da Idrettens voldgiftsrett (CAS) tirsdag utestengte ham i fire år og tre måneder.

Sun straffes for brudd på antidopingreglementet. Han ble opprinnelig utestengt i åtte år, men kineseren fikk i fjor medhold i sveitsisk høyesterett, som kjente utelukkelsen ugyldig og sendte saken tilbake til CAS.

Den nye behandlingen endte med en utelukkelse på 51 måneder, med virkning fra 28. februar i fjor.

Bakgrunnen for straffen er at Sun saboterte et forsøk på å dopingteste ham i 2018. Først nektet han å avgi prøve. Da dopingjegerne omsider greide å innhente prøven, ble prøveglasset ødelagt av en person i støtteapparatet hans.

Sun har forsvart seg med at dopingjegerne ikke legitimerte seg og at han tvilte på at de var det de utga seg for.

Sun har tidligere sonet tre måneders utelukkelse for et annet brudd på antidopingreglementet.

Sun ble i 2012 første kinesiske mann med OL-gull i svømming. Han er også den første mannlige svømmer med OL- og VM-gull på alle fridistanser fra 200 til 1500 meter. Til sammen har han tre OL- og 11 VM-gull. Han er en superstjerne i hjemlandet.

(NTB)

Foto: NTB

Knuste Stjørdals-Blink:

Aalesund knuste Stjørdals-Blink 5-1 i 1. divisjon i fotball.

Bare noen minutter ut i første omgang tok Aalesund ledelsen ved Sigurd Haugen. Det var Aalesund-angriperens fjerde scoring for sesongen. Etter 13 minutter scoret Torbjørn Kallevåg for Aalesund, og Erlend Segberg la på til 3-0 ett kvarter før sidebytte. David Fällman økte til 4-0 for Aalesund fire minutter senere. Lagene gikk av banen til pause på stillingen 4-0 til Aalesund.

Quint Jansen scoret selvmål for Aalesund sju minutter etter pause. Fem minutter senere la Kristoffer Ødemarks-bakken på til 5-1 for Aalesund.

Stjørdals-Blink har tapt sine fem siste kamper.

Aalesunds Simen Rafn og David Kristjan Olafsson fikk gult kort. For Stjørdals-Blink fikk Ask Tjærandsen-Skau og Joachim Olufsen gult kort.

Etter sju runder har Aalesund ti poeng, og Stjørdals-Blink har tatt tre poeng.

Ole-Alexander Ekeli Valen dømte kampen på Color Line stadion. 2000 tilskuere hadde tatt turen.

27. juni skal Aalesund møte Ull/Kisa, og Stjørdals-Blink møter Ranheim.

(NTB)

Foto: NTB

Ny generalsekretær i FIS:

Michel Vion (61), Frankrikes skipresident siden 2010, ble tirsdag ansatt som ny generalsekretær i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Det skjedde på det første styremøtet ledet av nyvalgt FIS-president Johan Eliasch. Et enstemmig styre stilte seg bak ansettelsen av Vion, melder forbundet på sitt nettsted.

Vion har vært medlem av FIS-styret siden 2004, men han trekker seg fra det vervet og som hjemlandets skipresident for å konsentrere seg om sin nye jobb.

- Michel gir oss den perfekte kombinasjon av lederegenskaper og ekspertise innen vår idrett, sier FIS-president Eliasch i en uttalelse.

- FIS er virkelig heldig som har en person av hans kaliber rede til å lede våre daglige operasjoner når vi tar de neste steg inn i framtiden.

Vion var i sin tid en toppalpinist. Han ble verdensmester i kombinasjon i 1982 og fikk tre pallplasseringer i verdenscuprenn, deriblant en seier i Wengen i 1985. Senere var han sportssjef for alpint i Frankrikes skiforbund, og han har også hatt lederstillinger hos flere skiprodusenter.

- Jeg er beæret og ydmyk ved tilliten FIS-styret har vist meg, sier Vion.

(NTB)

Foto: NTB

Fire mål mot Klepp:

Lillestrøm Kvinners Emilie Haavi (29) glitret mot Klepp og vartet opp med fire scoringer da LSK vant 5-1 i Toppserien-kampen tirsdag.

Blant de fire målene var det flotteste hvor hun hadde løpt seg fri på venstrekanten. Etter hvert skar hun inn i feltet og banket ballen i det lengste hjørnet.

Før det sendte hun LSK i føringen 1-0 med en avslutning fra seks meter. men Klepp utlignet ved Marie-Yasmine D'Anjou like etter. Deretter kom raidet før et straffespark sørget for 3-1 til pause. Etter hvilen scoret 29-åringen 4-1-målet da hun utnyttet et høyt Klepp-forsvar og en keeper på halvdistanse.

Mimmi Löfwenius la på til 5-1 like før slutt for LSK som har scoret 16 mål på sesongens første fire kamper.

Haavi er toppscorer i Toppserien med seks mål. I fjorårssesongen gikk Haavi til topps på NTB-børsen og fikk prisen som årets spiller.

LSK Kvinner har full pott så langt med fire seirer. Vålerenga, Rosenborg og Sandviken har også full pott på sine tre første kamper og følger tett på.

(NTB)

Foto: NTB

Tillater 60.000 tilskuere på Wembley:

Britiske myndigheter tillater at det får slippe inn 60.000 tilskuere på Wembley får å se semifinaler og finale i EM, det melder Sky Sports.

Semifinalene og finalen i EM vil dermed innta de største folkemengdene samlet på et og samme sportsarrangement i Storbritannia på over 15 måneder.

– Finalene ligger an til å bli et uforglemmelig øyeblikk, når vi nå skal forsøke å hente oss inn igjen etter pandemien, sier kulturminister Oliver Dowden.

Tilskuerkapasiteten på Wembley er 90.000.

Rapporter tydet på at Budapest skulle overta kampene som skulle spilles på Wembley. Slik ble det altså ikke. Italia fremmet Roma som et alternativ.

Foto: NTB

Maalen ferdig i Ranheim:

Svein Maalen slutter som trener i 1. divisjonsklubben Ranheim. Avgjørelsen ble offentliggjort kun noen timer før tirsdagens hjemmekamp mot Raufoss.

Avgjørelsen om å avslutte samarbeidet med Maalen bekreftes på Ranheims nettsider.

Der heter det at Maalen og klubbledelsen gjennom helgen har vært i dialog. Den endte med at partene har bestemt seg for å skille lag.

«Da vi innledet dialogen i helgen opplevde vi at klubben over tid har kjørt seg fast med tanke på sportslig utvikling og prestasjoner. Det kan være noe som skjer uten at en trener gjør en svakere jobb, men gjennom at det oppstår slitasje etter mange gode år sammen», skriver klubben.

«Vi har sterk tro på at et skifte vil kunne skape og utløse sportslig utvikling for både klubben og Svein som trener», heter det videre.

Ranheim har kun Stjørdals-Blink bak seg på tabellen etter seks serieomganger i 1. divisjon. Fem poeng er fasiten så langt.

– Jeg har som styremedlem i fjor og nå som styreleder fått lov til å jobbe tett med Svein i 16 måneder. Det har vært både spennende, lærerikt og ikke minst veldig hyggelig. Jeg har virkelig både ønsket, og jobbet hardt for, at vi skulle få dette til sammen med Svein, men slik ble det altså ikke, sier styreleder Lars Asle Einarsen i en uttalelse.

Maalen selv takker for opplevelsene i trønderklubben.

– Jeg har hatt utrolige år i Ranheim og hatt gleden av å gi mitt bidrag til at klubben har gått fra å være en liten underdog til å bli en klubb som kan konkurrere med de største i norsk fotball, sier han.

43-åringen ble assistenttrener i Ranheim i 2013. I 2015 fikk han jobben som hovedtrener.

I 2018 ble Maalen kåret til årets trener i Eliteserien.

(NTB)

Holmgren Pedersen solgt til Feyenoord:

Moldes høyreback Marcus Holmgren Pederse er solgt til nederlandske Feyenoord. Det bekrefter Molde selv.

Den tidligere Tromsø-spilleren er klar for klubben fra 1. juli.

Foto: NTB

Ruud enkelt videre:

Casper Ruud slo amerikanske Tennys Sandgren og er klar for kvarfinale i ATP-turneringen i tennis på Mallorca. Der venter trolig verdenstoer Daniil Medvedev.

Tirsdagens 2. rundekamp endte med settsifrene 6-3, 6-4.

Nordmannen ser ut til å ha funnet seg til rette på det spanske gresset. Med sin hittil beste plassering på verdensrankingen (14) og en tennisbag full av selvtillit, var Ruud storfavoritt mot 68. rangerte Sandgren.

De to duellantene fulgte hverandre svært tett og viste begge fram strålende serving i begynnelsen av det første settet. Men det var nordmannen som kunne smile først. På stillingen 4-3 vartet Snarøya-gutten opp med strålende spill, og tok initiativet i gamet etter en lang ballveksling. Ruud beholdt forspranget og brøt amerikanernes serve.

Ruud gjorde videre ingen feil i egen serve og tok det første settet 6-3.

Amerikaneren med den harde serven måtte på ny gi tapt i egen serve tidlig i det andre settet. Nordmannen hadde på sin side ingen problemer i egneservegame og tok seg dermed enkelt videre i turneringen med 6-4.

Tirsdagensoppgjør var Ruud og Sandgren sitt tredje møte på en snau måned. De to spillere kjente derfor godt til hverandres styrker og svakheter før møtet under den varme spanske solen.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold