Sportsstudio

Pontus Egelandsdal

Strømsgodsets hovedtrenere fortsetter ut sesongen:

Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen har signert en avtale som hovedtrenere for eliteserielaget Strømsgodset ut 2021-sesongen.

De tok over ansvaret etter at Henrik Pedersen gikk av som hovedtrener i april. Nå fortsetter duoen ut sesongen, opplyser klubben på sine nettsider.

– Vi mener det er viktig å skape ro og forutsigbarhet rundt trenerspørsmålet. Spesielt med tanke på det vi som klubb har vært gjennom før sesongen. Vi kan ikke bare leve fra uke til uke og kamp til kamp. Derfor er vi glade for at vi nå har fått på plass en avklaring med trenerne ut sesongen, sier fungerende styreleder Elisabeth Lohk.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Lag slår seg sammen: Sundby satser stort på Ski Classics:

Martin Johnsrud Sundby blir frontfigur for et nytt langrennslag. Veteranen har satt seg mål om å vinne klassikere som Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Satsingen skjer etter sammenslåingen mellom Team Koteng og Team Eidissen/BN Bank. Det nye laget vil gå under navnet Team Koteng/Eidissen, og det vil i tillegg til Sundby bestå av Niklas Dyrhaug, Chris Jespersen, Torleif Syrstad og Astrid Øyre Slind.

– Etter mange år på landslag og i verdenscupen trigger det meg veldig å gå 100 prosent inn for langløp. Jeg fikk mye igjen personlig for å kjøre på egen hånd sammen med Niklas i Team Eidissen/BN Bank og bygger videre på dette nå, sier Sundby i en pressemelding og fortsetter:

– Ski Classics blir en litt ny verden for min del. Det gir motivasjon og lyst til å gjøre det som må til for å prestere. Jeg føler vi har funnet en optimal løsning og tror alt ligger til rette for at både jeg og laget kan prestere som vi vil til sesongen.

Sundby og co. har som mål å ta tronen som verdens beste langløpslag. Laget vil ha base i Trondheim, men skal også samles i Oslo.

Ski Classics har blant annet klassikere som Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrennet på programmet.

(NTB)

Foto: NTB

Fakta om de siste lettelsene for idretten:

Dette blir myknet opp for idretten i tredje trinn av regjeringens gjenåpningsplan:

* Hele toppidretten kan gå som normalt. Det vil si seriespill både inne og ute.

* Breddeidretten for voksne over 20 år får unntak fra anbefalingen om 1 meters avstand både ute og inne. De får dermed trene med fysisk kontakt for første gang siden koronapandemien rammet Norge.

* Voksne i breddeidretten kan spille kamper og konkurrere innenfor samme region/krets.

* Det oppfordres til aktivitet utendørs heller enn innendørs.

* For voksne kan det samles inntil 30 personer innendørs i samme gruppe, mens antallet blir 40 utendørs.

* Barn og unge kan konkurrere både innen- og utendørs på tvers av kommunegrensene.

* Flere tilskuere får se kamper. På fast tilviste plasser kan inntil 5000 publikummere slippe inn på en utendørsarena ved bruk av adgangstest eller koronasertifikat. Innendørs er maksantallet 2500. Normal kapasitet skal ikke overstige 50 prosent. Uten testing og sertifikat vil det toppen være lov til 2000 tilskuere utendørs og 1000 innendørs.

* En begrenset gruppe idrettsutøvere fra utlandet kan få unntak fra karantenebestemmelsene ved innreise til Norge. Det åpner for blant annet Bislett Games 1. juli og hjemmekamper for norske lag i europacupkvalifisering i fotball.

Landslagsmålvakt Fiskerstrand tilbake til LSK:

Cecilie Fiskerstrand (25) er tilbake i LSK-trøya fra 1. juli, melder toppserieklubben på sitt nettsted.

Hun kommer fra Brighton i engelsk superliga, hvor hun fikk med seg sju seriekamper.

– Det er utrolig gøy å være tilbake i LSK Kvinner. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Jeg vet det er en veldig fin og profesjonell gjeng, som jeg ser fram til å bli enda bedre kjent med og jobbe sammen med, sier Fiskerstrand.

Fiskerstrand har vært en del av kvinnelandslaget siden 2014, men det var først etter at Ingrid Hjelmseth ga seg i 2019 at hun ble førstevalget på keeperplass.

Foto: NTB

Norsk Toppfotball-sjefen overlykkelig over gjenåpning:

– Dette er kinderegg-dagen for norsk idrett, jubler direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball etter regjeringens siste gjenåpninger for idretten.

Øverland kunne fredag glede seg over å få oppfylt tre ønsker på én gang: Voksne i breddefotballen får trene med kontakt igjen, Bodø/Glimt får spille europacupkamper på hjemmebane, og det kommer inntil 5000 tilskuere på norske fotballkamper.

– Gratulerer til bredden som endelig kommer i gang. Gratulerer til Nord-Norge med Bodø/Glimt, som blir historiske ved å få å spille Champions League-fotball på Aspmyra. Og endelig kan fansen komme til våre stadioner igjen. Det er så deilig, sier Øverland til NTB.

De gode nyhetene for idretten ble varslet av kulturminister Abid Raja (V) fredag ettermiddag. Regjeringens oppmykning går lenger enn varslet på forhånd for trinn tre.

(NTB)

Foto: NTB

Breddeidretten får trene som normalt:

En 15 måneder lang ventetid er over for de voksne i breddeidretten. Det blir lov for alle med kontakttrening både inne og ute. Treningskamper blir også mulig.

Det bekrefter kulturminister Abid Raja (V) overfor TV 2 før regjeringen fredag presenterer en videre gjenåpning av Norge. Prosessen er kommet til tredje trinn av i alt fire.

Breddeidretten for utøvere over 20 år har ligget brakk siden koronapandemien rammet landet i mars i fjor. I hele denne perioden har de ikke fått trene som normalt.

Først nå får bredden endelig unntak fra anbefalingen om 1 meters avstand. Toppfotballen har allerede hatt det i ett år.

– Vi åpner for breddeidretten. Dette gjelder fotball og alle andre typer breddeidrett. Det betyr at det norske folk nå kan trene både utendørs og innendørs, sier Raja til TV 2.

Oppmykningen går lenger enn varslet på forhånd. I den opprinnelige trinnmodellen gjaldt lettelsene kun utendørs, men fredag fikk innendørsidretten likevel en etterlengtet åpning.

Innendørs kan det samles 30 personer i samme gruppe, mens antallet er 40 utendørs. Flere grupper kan samles på samme areal så lenge de holdes atskilt.

I tillegg er det åpnet for kamper og konkurranser innenfor samme region/krets. Kamper for voksne breddeutøvere lå i utgangspunktet inne i fjerde og siste trinn i gjenåpningsplanen.

Barn og unge har en stund fått lov til å konkurrere. Nå åpnes det også for konkurranser og arrangementer på tvers av kommunegrensene.

Også toppidretten fikk gode nyheter. Der får alt seriespill starte opp igjen både uten- og innendørs. Norge kan også igjen arrangere internasjonale idrettsarrangementer nå som det blir mulig å gi en begrenset gruppe toppidrettsutøvere fra utlandet unntak fra karantenebestemmelsene.

I tillegg åpnes det for vesentlig flere tilskuere. På fast tilviste plasser kan inntil 5000 publikummere slippe inn på en utendørsarena ved bruk av adgangstest eller koronasertifikat. Normal kapasitet skal ikke overstige 50 prosent.

Uten testing og sertifikat vil det maksimalt være lov til 2000 tilskuere utendørs. Flere eliteserieklubber i fotball har signalisert at de i første omgang vil holde seg til denne grensen.

(©NTB)

Foto: NTB

Grønt lys for Bislett Games:

Krav om innreisekarantene truer ikke lenger Bislett Games 1. juli. Regjeringen tar grep som gjør friidrettsfesten med utenlandske stjerner mulig.

Det bekrefter kulturminister Abid Raja (V) overfor TV 2 i forkant av regjeringens framlegging av videre gjenåpning av Norge fredag.

Unntaket gjør at en begrenset gruppe med utenlandske idrettsutøvere slipper karantenetid.

– Det første store internasjonale arrangementet blir Bislett Games. De får ja. Det betyr at deltakere fra utlandet kan komme til Norge og delta, sier Raja.

Endringen var en forutsetning for at Bislett Games kunne gå som planlagt om snaut to uker. Den gjør det også mulig for Bodø/Glimt å ta imot Legia Warszawa i mesterligakvalifiseringen uten karantenetrøbbel for de polske gjestene. Hjemmekampen spilles 6. eller 7. juli.

Fra søndag blir det også åpnet for maksimalt 5000 tilskuere på utendørsarenaer. Kravet er at normal kapasitet ikke overstiger 50 prosent, og det må være bruk av adgangstesting eller koronasertifikat.

(NTB)

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Raja: Bodø/Glimt får spille mesterligakvalifisering på hjemmebane:

Kulturminister Abid Raja (V) lover Bodø/Glimt at det blir gitt karanteneunntak slik at Legia Warszawa kan gjeste Aspmyra i mesterligakvalifiseringen i juli.

Det melder TV 2.

Til nå har regjeringens karantenebestemmelser forhindret internasjonale konkurranser i Norge, men Raja lover at det blir gitt unntak for dette i forbindelse med Glimts europacupkamper i sommer.

– Det unntaket dere har søkt om, får dere ja til. Så når disse utlendingene kommer til Norge på Aspmyra, så har dere én ting å gjøre, og det er å knuse dem skikkelig med mange mål, sier kulturministeren.

Helsedirektoratet har i sitt faglige grunnlag anbefalt regjeringen å gi unntak fra karantenereglene for «en begrenset gruppe toppidrettsutøvere».

Det betyr at for eksempel Bislett Games 1. juli kan bli en realitet.

(NTB)

Foto: NTB

Helsedirektoratet anbefaler åpning av idretten:

Helsedirektoratet anbefaler i trinn tre i gjenåpningen at voksne breddeidrettsutøvere får unntak fra énmetersregelen både ute og inne.

Dermed går det mot en etterlengtet åpning etter 15 måneders venting for alle de voksne i breddeidretten.

I Helsedirektoratets anbefaling heter det at «voksne kan få unntak fra 1-metersregelen der det er nødvendig for utøvelse av aktiviteten ved organisert aktivitet utendørs og innendørs for voksne på trinn 3».

Det legges også opp til at voksne i breddeidretten kan gjennomføre kamper innenfor sin region eller krets.

Helsedirektoratet mener regjeringen kan gi unntak fra karantenereglene for en «en begrenset gruppe toppidrettsutøvere».

Karantenebestemmelsene har til nå forhindret internasjonale konkurranser i Norge.

Helsedirektoratet skriver i sitt faglige grunnlag i forbindelse med videre gjenåpning av Norge at det nå kan lempes på reglene.

– Det kan gis unntak for innreisekarantene for en begrenset gruppe toppidrettsutøvere og støttepersonell i forbindelse med internasjonale idrettsarrangementer, skriver direktoratet.

Dette kan påvirke gjennomføringen av Bislett Games og Bodø/Glimts hjemmekamp i mesterligakvalifiseringen mot polske Legia Warszawa i begynnelsen av juli.

Helsedirektoratet mener det er trygt å åpne for seriespill på alle nivåer som defineres som toppidrett.

Det skriver direktoratet i sitt faglige grunnlag foran regjeringens presentasjon av trinn 3 i den nasjonale gjenåpningsplanen.

Fra før har for eksempel Eliteserien og Toppserien i fotball kunnet spille serie.

«Øvrig seriespill innen toppidrett kan starte, både utendørs og innendørs», heter det i anbefalingen fra Helsedirektoratet.

Det betyr blant annet at eliteserielagene i ishockey, som ikke har fått spille siden januar, kan få klarsignal til å starte opp med seriespill.

(NTB)

Deler gladnyhet:

Sander Sagosen har forlovet seg med Hanna Bredal Oftedal. Det avslører paret på Instagram fredag.

- Winning in life, skriver Sagosen til bildet hvor Oftedal viser frem en ring på fingeren.

Paret har vært sammen i syv år. Bredal Oftedal er søster av Stine Bredal Oftedal, og har selv en håndballkarriere i klubber som Stabæk, Issy Paris og den danske klubben Silkeborg-Voel.

Foto: Skjermdump/Instagram

Ny jobb:

Marit Bjørgen blir ny programleder for «Landskampen» på TV 2. Hun
erstatter Petter Northug i rollen, og vil bli en duo med svenske Gunde Svan.

- For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort, så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen. Men dét tenker jeg er en god ting, og som gjør at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Akkurat som i idretten gjelder det også i denne rollen å være «på» og levere der og da, sier Marit Bjørgen i en pressemelding.

Bjørgen var deltaker selv i forrige sesong av suksessprogrammet hvor norske og svenske toppidrettsstjerner konkurrerer om hvilket land som er best.

TV 2 er veldig fornøyd med signeringen.

– Å få tidenes vinterolympier på laget er noe vi i TV 2 rett og slett føler oss svært beæret over. Men Marit Bjørgen er mer enn en fantastisk idrettsutøver, hun har også egenskaper som gjør at hun vil fungere utmerket i rollen som programleder for «Landskampen», sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen til VG.

Foto: NTB

Annonsørinnhold