Sportsstudio

Didrik Kjær

Tennisstjerna har blitt mor:

Caroline Wozniacki har blitt mor, det skriver hun på Instagram.

På bildet poserer hun sammen med sin mann David Lee.

- Familie på tre. Olivia Wozniacki Lee, født 11. juni 2021, skriver Wozniacki.

30-åringen fra Danmark la opp som tennisspiller i januar 2020.

Hennes største sportslige triumf var å vinne Australian Open i 2018.

Wozniacki er gift med tidligere basketballspiller David Lee, som spilte for flere NBA-klubber, og ble mester med Golden State Warriors i 2015.

Foto: Shutterstock editorial
Studioet fortsetter under annonsen

Real Madrid-stjerne testet positivt:

David Alaba har testet positivt for corona. Det melder Real Madrid i en offisiell pressemelding på klubbens hjemmesider.

Alaba signerte gratis for Real Madrid tidligere i sommer, ettersom kontrakten hans med Bayern Munchen gikk ut 31. juni.

29-åringen regnes som en av verdens beste forsvarsspillere og ble hentet til Real Madrid som Sergio Ramos' erstatter.

Østerrikeren røk ut av EM med landet sitt etter å ha blitt slått 2-1 av Italia i åttedelsfinalen.

Regjeringen åpner for konkurranseidrett på tvers av regioner:

Regjeringen venter med å innføre trinn fire i gjenåpningsplanen, men fra mandag kan voksne delta på idrettsarrangementer på tvers av regioner og kretser.

Det ble klart da regjeringen holdt pressekonferansen om koronasituasjonen onsdag.

I dag kan kun barn og unge delta på idretts- og kulturarrangementer, slik som kamper og stevner, på tvers av regioner og kretser. Denne adgangen blir altså nå utvidet til også å gjelde voksne, opplyser regjeringen.

Breddeidretten for voksne kunne starte opp igjen da trinn tre i gjenåpningsplanen ble iverksatt 20. juni, men da med geografiske begrensninger.

Endringen vil blant annet ha betydning for herrenes 3. divisjon i fotball der en del kamper går på tvers av regioner. De tre øverste nivåene har allerede hatt unntak fra denne regelen.

Regjeringen har sagt at det skal gå minst tre uker mellom hvert trinn i gjenåpningsplanen. Onsdag opplyste helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at de venter minst to uker før Norge kan gå over til trinn fire.

(NTB)

Foto: NTB

Regjeringen om gjenåpningen:

I dag holder regjeringen pressekonferanse om koronasituasjonen ​med helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og assisterande FHI-direktør Gun Peggy Strømstad Knudsen.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 227 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 175, så trenden er fortsatt stigende, ifølge NTB.

I alt har 136 370 personer testet positivt på corona i Norge siden februar i fjor.

Tirsdag var 22 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før. Foreløpige tall viser at 799 coronasmittede personer er døde i Norge siden mars i fjor.

VIF-legende er død:

En av de aller største heltene i Vålerenga, Einar Bruno Larsen, døde tirsdag. Oslo-klubbens toppscorer gjennom tidene i fotball ble 81 år gammel.

Larsen spilte både fotball og ishockey for Vålerenga og utmerket seg i begge sporter.

Han spilte 155 toppseriekamper for Vålerenga og scoret 56 mål i Norges øverste divisjon. Det resulterte i tre kamper for landslaget.

Langt flere landskamper ble det i ishockey, der han fikk 60 VM- og OL-kamper for Norge. På klubbnivå i Vålerenga ble han norgesmester seks ganger og vant gullpucken som årets spiller i 1963.

Einar Bruno Larsen var kjent som en av «bohemene» i Vålerenga, som har satt sin farge på klubbkulturen til den dag i dag.

(NTB)

Foto: Robert S. Eik / Dagbladet

Ovetsjkin skrev under på ny kontrakt med Capitals:

35 år gamle Aleksandr Ovetsjkin har signert en femårsforlengelse med Washington Capitals. Kontrakten har en verdi på over 400 millioner kroner.

Det er klubben selv som bekrefter avtalen på egne nettsider.

Capitals-kaptein Ovetsjkin ville stått uten kontrakt ved midnatt onsdag, etter hele 13 sesonger for hovedstadsklubben. Etter det ble klart at han blir værende i Washington, tvitret Ovetsjkin et bilde av seg selv hvor han holder Stanley Cup-pokalen fra 2018, med bildeteksten «Jeg er tilbake DC».

- Alex er en verdensklasse-atlet som for alltid vil være høyt ansett, ikke bare for å ha ledet laget til Stanley Cup-triumf, men også for å ha inspirert den neste generasjonen med supportere og unge spillere, uttalte Capitals-eier Ted Leonsis til klubbens sider.

Ovetsjkin er nummer seks på listen over de mestscorende spillerne i NHL-historien, med 730 scoringer totalt. Den russiske målmaskinen har likevel ett stykke opp til hockey-ikonet Wayne Gretzky som noterte seg for hele 894 mål.

(NTB)

Foto: NTB

Takket nei til Real Madrid:

Massimiliano Allegri letter på sløret og avslører at han ble tilbudt den ledige trenerjobben i Real Madrid, men takket nei til fordel for Juventus.

Den 53 år gamle italieneren erstattet tidligere Juventus-helt Andrea Pirlo i mai, etter at eks-midtbanemaestroen kun maktet å lede Torino-laget til en svak 4.-plass i Serie A.

Tirsdag bekreftet den erfarne treneren at han hadde muligheten til å gå til Real Madrid før Carlo Ancelotti ble utnevnt som hovedtrener for «los blancos».

- Jeg må takke Real Madrid og presidenten for muligheten han ga meg (til å trene laget). Jeg tenkte en liten stund og valgte Juventus, sa Allegri under sin første offisielle pressekonferanse tilbake som Juve-sjef.

- Det var en kjærlighetsgest til en klubb som har gitt meg så mye og som jeg liker å trene, fortsatte han.

53-åringen ledet laget fra Torino til fem strake Serie A-titler, fire italienske cuptriumfer og to mesterligafinaler, under sitt forrige opphold hos «den gamle dame».

(NTB)

Foto: Reuters

Bamba har signert for tyrkisk klubb:

Brann-spiss Daouda Bamba forlater klubben etter tre år. Han har signert for den tyrkiske klubben Altay.

Bamba kom til Brann fra Kristiansund for 9 millioner kroner i 2018 og fikk med seg 81 kamper og 29 mål for klubben fra Bergen. Kontrakten med de rødkledde går i utgangspunktet ut ved årsskiftet.

- Bamba har gjort det bra for Brann, og det er synd å miste han nå. Men med en kontrakt som snart går ut, var dette et godt tilbud som vi ikke kunne takke nei til. Vi ønsker han alt det beste i Tyrkia, sier sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen til klubben nettsider.

- Jeg har mange gode minner fra tiden min i Brann, og det er trist å forlate klubben nå. Jeg ønsker å takke alle supporterne som har støttet meg gjennom opp- og nedturer, alle spillerne jeg har blitt kjent med og alle som jobber i klubben, sier Bamba selv.

Bergensavisene Bergens Tidende og Bergensavisen skrev begge mandag at ivorianeren var på plass i Tyrkia.

- Det gjør selvfølgelig litt vondt. Bamba har laget mange mål i det siste, men vi kan ikke bare la oss styre av den siste perioden, sa sportssjef Jacobsen til BT mandag.

Altay rykket forrige sesong opp til den tyrkiske eliteserie og starter ny sesong 15. august.

(NTB og Dagbladet)

Foto: NTB

Rekordfattig OL for svømmerne:

Etter tre dager er det ikke satt en eneste individuell verdensrekord i svømming under OL i Tokyo. Det kan skyldes koronapandemien, tror Sveriges landslagssjef.

Mens det etter tre dager med finaler under OL i Rio i 2016, som hadde samme program som årets leker, var satt fire verdensrekorder individuelt og ett i stafett, er rekorden til de australske kvinnene på 4 x 100 meter fri den eneste til nå i Tokyo.

Ulrika Sandmark, svenskenes landslagstrener, tror mye av skylden må legges på at det har vært begrenset med konkurranser gjennom koronapandemien.

- Vi har konkurrert lite. Det har alle gjort. Man blir jo god på det man gjør ofte, sier hun til nyhetsbyrået TT og får støtte fra Sarah Sjöström.

- Jeg har ikke gjennomført forsøk, semifinale og finale siden VM i Gwangju, og det er to år siden, sier den svenske stjernen, som endte på 7.-plass på 100 meter butterfly mandag.

Foto: Reuters

Tocmac og Zachariassen videre med Ferencvaros:

Med to nordmenn med fra start hadde Ferencváros små problemer med ta seg videre til 3. kvalifiseringsrunde. Tirsdag slo de Zalgiris 3-1 og sikret 5-1 sammenlagt.

Laget til Kristoffer Zachariassen og Tokmac Nguen kom til returoppgjøret borte i Litauen med 2-0-ledelse etter det første oppgjøret sist uke. Mye lå dermed til rette for norsk jubel og videre avansement.

Ett minutt før halvspilt kom spikeren i Zalgiris-kisten. Myrto Uzuni fant lagkamerat Ryan Mmaee som sendte Ferencváros i ledelsen. Snaut 20 minutter før slutt var duoen på farten igjen. Uzuni sendte til Mmaee som doblet ledelsen.

Elhadji Pape Diaw reduserte for Zalgiris på overtid, mens Zacharariassen fikk målgivende da Róbert Mak fastsatteresultatet til 3-1

Dermed ble det en oppskriftsmessig seier for Nguen og Zachariassens Ferencváros, som sikret seg spill i 3. runde av mesterligakvalifiseringen. Laget tok seg hele veien til gruppespillet i fjorårets utgave av turneringen. I neste runde venter tsjekkiske Slavia Praha. Første kamp spilles 3. eller 4. august.

Mens Zachariassen fikk fullføre hele oppgjøret, ble Nguen byttet ut etter 69 minutter.

(NTB)

Foto: AP

Espejord forlenger låneavtalen:

Runar Espejord blir værende i Tromsø og har forlenget låneavtalen fra Heerenveen ut 2021, opplyser den nederlandske klubben. .

Espejord returnerte til moderklubben Tromsø fra Heerenveen på lån i september i fjor. Avtalen ble i januar forlenget til å vare fram til sommeren.

Nå er leieperioden utvidet ut 2021, skriver Heerenveen på Twitter.

– Vi er veldig glade for at Runar blir med oss ut sesongen og håper han får muligheten til å bidra i mye større grad enn hittil i sesongen. En Runar i form, er blant Eliteseriens beste spisser. Vi ønsker også å rette en stor takk til Heerenveen som bidrar i stor grad for å få dette til, sier Andressen til Tromsøs nettsider.

Espejord har vært ute med skade siden mai, men er ventet å være spilleklar innen kort tid, opplyser Tromsø.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold