Sportsstudio

Ragna Kristine Sandholt

Coronaoppblomstring i Moskva – må stenge EM-supportersone:

Russlands hovedstad Moskva stenger sin supportersone under fotball-EM og forbyr samlinger på over 1000 mennesker som følge av økt coronasmitte.

Det opplyser byens ordfører, Sergej Sobjanin. Antallet nye coronatilfeller i Moskva har økt fra 3000 til 7000 daglig i løpet av få dager, og det er ventet at det blir over 9000 nye tilfeller fredag.

– Jeg ønsket ikke å gjøre dette, men vi må. Fra og med i dag begrenser vi store arrangementer til maksimalt 1000 personer, uttaler han.

Den offisielle supportersonen i Moskva er plassert like utenfor Luzjniki stadion.

– Vi stopper midlertidig alle store underholdningsarrangementer, og vi må også stenge fansonene, skriver Sobjanin.

Russland vant onsdag 1-0 over Finland i EM etter å ha tapt den første kampen 0-3 mot Belgia. Siste kamp i gruppespillet spilles mot Danmark i København mandag.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Zachariassen inn for Nguen i Ferencvaros-tap:

Ferencváros gikk på et overraskende 1-2-tap for Kisvarda lørdag. Det ble et helnorsk bytte da Kristoffer Zachariassen kom inn for Tokmac Nguen til pause.

Fjorårets ligamester fikk dermed en marerittåpning på denne sesongen med tap for Kisvarda, som ble nummer fem sist sesong.

Matheus sendte Kisvarda i ledelsen minuttet etter pause, før Jaroslav Navratil økte ledelsen for gjestene etter halvspilt 2. omgang. Ryan Mmaee reduserte seks minutter etter at han kom innpå, men scoringen etter 79 minutter ble bare et trøstemål for Ferencváros.

Tokmac Nguen startet kampen for ungarerne, men ble tatt av til pause. Inn kom Kristoffer Zachariassen, uten at han klarte å påvirke kampen for mye.

Innhoppet var Zachariassens første i serien og hans tredje kamp totalt for klubben, etter å ha spilt 22 og 90 minutter i Champions League-kvalifiseringskampene mot Zalgiris.

Tidligere Stabæk- og Aalesund-spiller Franck Boli spilte 90 minutter, men noterte seg kun for et gult kort i oppgjøret.

(NTB)

Foto: AP

Stor seier tre dager etter OL-gull:

Sykkelstjernen Annemiek van Vleuten vant kvinnenes San Sebastian-klassiker lørdag, tre dager etter at hun tok OL-gull i Tokyo.

Van Vleuten vant temporittet i OL onsdag. Tre elleville dager og en reise på 10.000 kilometer fra Japan senere vant hun San Sebastian Clasica i Spania.

Hun takker Movistar-laget for hjelpen de har gitt henne til å være klar etter en flytur på 12 timer med et OL-gull i bagasjen. I tett regnvær vant hun et hardt ritt i Spania. Det er andre gang klassikeren arrangeres også på kvinnesiden.

- Med jet lag, følte jeg meg litt mer sliten, så det ble ekstra hardt. Men hvis laget jobber så hardt for meg, må jeg levere, sa 38-åringen.

Hun har snart vunnet det som er å vinne i sykkelsporten.

- Dette er min første txapela, sa hun om den tradisjonelle baskiske beret-lua vinneren av klassikeren får.

Seieren sikret hun i et solobrudd 10 kilometer fra mål.

- Jeg var så sliten etter reisen, jeg fikk ikke sove noe særlig de siste to nettene. Mer enn en seier for meg, er dette en fantastisk seier for hele laget, sa hun.

Norske Katrine Aalerud er lagvenninne med van Vleuten, men deltok ikke i rittet.

(NTB)

Foto: Reuters

Stoppet for andre gang:

Regnværet har for andre gang stanset finalen av ATP-turneringen i Kitzbühel der Casper Ruud er på vei mot sin tredje seier på rad.

Etter en lengre pause mellom første og andre sett, ble spillet stanset kort tid ut i andresettet da regnværet igjen skapte problemer.

På banen har Ruud vært i en egen klasse, og vunnet førstesettet 6-1. I andresettet sto det 2-1 til spanske Pedro Martinez etter at begge spillerne hadde vunnet sine servegame.

(NTB)

Foto: AP

Hauger med større luke:

Etter at Dennis Hauger kjørte seg til 2. plass i fredagens kvalifisering, havnet han på 5. plass i begge lørdagens løp i Formel 3.

Hauger startet dagens første løp godt, og etter at hans største konkurrent i VM-sammendraget, danske Frederik Vesti, måtte gi seg med motorfeil, var bordet dekket for Hauger.

Nordmannen ledet VM-sammendraget foran helgen, og med danskens utkjøring, stakk Hauger ifra med sine to 5.-plasser i dagens to løp.

Hauger tok totalt 12 poeng i dagens to løp, og har nå en luke på 45 poeng ned til lagkamerat Oll Caldwell på 2.-plass i sammendraget.

I siste løp sikret Hauger seg 5.-plassen med en manøver på siste runde på David Schumacher. Han er fetteren til Formel 1-fører Mick Schumacher og nevøen til legenden Michael Schumacher.

I søndagens løp starter nordmannen fra den opprinnelige 2.-plassen han sikret seg på kvalifiseringen. Der skal det kjempes om 25 viktige VM-poeng til vinneren.

(NTB)

Foto: Shutterstock

Eiking på sjuende i sykkelklassiker:

Proffsyklist Odd Christian Eiking kom i mål med de beste og tok en sjuendeplass i San Sebastian-klassikeren. Han mener pallsjansen røk på en lei måte.

Eiking kom i mål sammen med de største favorittene, og hadde Julian Alaphilippe på plassen foran og Tour de France-sensasjon Jonas Vingegaard like bak seg.

- Jeg er veldig fornøyd med å sitte med de beste, sa Eiking til NTB.

Tre ryttere kom alene til mål og kjempet om seieren, og i spurten var amerikaneren Neilson Powless best foran Matej Mohoric og danske Mikkel Honoré.

Trioen brøt seg løs fra hovedfeltet etter den siste stigningen før mål, sammen med Lorenzo Rota, men etter en velt ble spanjolen frakjørt. Også dansken gikk i bakken.

Eiking mener favorittgruppa gikk på en smell da de lot de fire rytterne komme løs så nærme mål.

- Det er litt synd at det var fire ryttere som hadde falt av i bakkene, som fikk skli litt billig av gårde i en nedoverbakke. Hvis ikke hadde jeg vært på tredjeplass i dag, sa Eiking.

Eiking og favorittgruppa kom til slutt i mål 1.04 minutt bak vinneren. Rittet i Spania ble preget av regnvær. Akkurat det satte Eiking pris på.

- Jeg følte meg sterk i siste del av løpet. Jeg var heldig med bergensvær, tett yr hele dagen, sa Eiking.

(NTB)

Foto: NTB

Sogndal med brakseier i NM:

Det var langt mellom cupbombene i andre runde lørdag, uten noen eliteserielag i aksjon. KFUM, Bryne og Sogndal vant stort, mens Strømmen tapte for Kongsvinger.

I Florø var det Kristoffer Hoven-show. Angrepsspilleren ga seg ikke før han hadde scoret fire (!) mål – etter kvarteret, halvtimen, like før pause og etter timen. Sogndal vant 5-1 og er videre til cupens tredje runde. Tobias Bjørnebye scoret Sogndals femte mål.

KFUM hadde få problemer mot 3. divisjonslaget Fløya. På Fløya Arena ledet KFUM 3-0 etter 38 minutter, og vant til slutt 5-1. Divisjonskollega Bryne høvlet over Sola og vant 6-0, mens HamKam tok seg greit av Gjøvik-Lyn med 3-0 etter to mål fra Jonas Enkerud.

Start møtte Vidar og vant 2-0 etter en tidlig scoring fra Eirik Schulze, samt en punktering fra Adeleke Akinyemi på overtid. Aalesund slet lenge mot Brattvåg og lå under 1-0 i nesten hele første omgang, før de utlignet på overtid. Lars Arne Nilsen og co. vant til slutt 3-2.

Også Åsane, som slo Stord 4-0, er videre.

(NTB)

Foto: NTB

Aston Villa henter angrepsspiller:

Aston Villa opplyser at klubben er kommet til enighet med Bayer Leverkusen om en overgang for Leon Baily.

Angrepsspilleren fra Jamaica er ifølge britiske medier blitt tilbudt til en rekke engelske toppklubber i sommer, etter at Leverkusen ikke klarte å sikre en Champions League-plass.

Lørdag bekrefter Aston Villa at klubben har bitt på agnet, og skriver i en uttalelse at de er enig med tyskerne om en overgangssum.

Nå gjenstår kontraktsforhandlingene med Bailey og en medisinsk sjekk før overgangen kan gjennomføres. Britiske medier skriver også at dette kan være en overgang som gjør at Jack Grealish selges til Manchester City.

Bailey var aktuell for spill på det engelske landslaget, men valgte å representere Jamaica.

(NTB)

Foto: AFP

Ruud stoppet av regnvær :

Casper Ruuds ATP-finale mot Pedro Martínez er foreløpig stoppet grunnet regn.

Ruud vant det første settet overlegent 7-1, men de to spillerne må vente på bedre vær før de får satt i gang det andre settet i Kitzbühel.

Det norske esset kan ta sin tredje strake ATP-triumf på tre uker hvis han vinner dagens finale.

Foto: AP

Hamilton jakter seier nummer 100:

Lewis Hamilton tok et nytt stikk i kampen om VM-tittelen da han sikret seg beste startposisjon i Ungarns Grand Prix. VM-rival Max Verstappen ble treer.

De to formel-1-stjernene har kranglet i pressen siden Silverstone-løpet tidligere i juli, da Hamilton vant og Verstappen endte på sykehuset. Verstappen har nå bare åtte poengs ledelse i kampen om VM-tittelen.

I kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix var Hamilton best igjen, foran lagkamerat i Mercedes Valtteri Bottas. Verstappen kjørte inn til tredjeplass. Selve VM-løpet går søndag.

Hamilton, som har sju VM-titler i beltet, vil ta sin seier nummer 100 i formel 1-sirkuset dersom han vinner i Ungarn.

(NTB)

Foto: AP

Ajax-talent (16) døde:

Ajax-unggutten Noah Gesser (16) omkom i en bilulykke fredag kveld, det bekrefter klubben på sin nettside.

Gesser ble bare 16 år gammel.

- Ajax er dypt berørt over det tragiske dødsfallet av ungdomsspiller Noah Gesser. Våre tanker går ut til hans familie, venner og de som sto ham nær, skriver den nederlandske storklubben lørdag.

Foto: Ajax

Annonsørinnhold