Sportsstudio

Sindre Lie

Henriksen ute i flere måneder:

Rosenborg opplyser på sine hjemmesider at Markus Henriksen er ute i 12-16 uker med en leddbåndskade.

– Markus har fått en ny skade i samme leddbånd som for en måned siden. Men skaden er lokalisert et annet sted enn den forrige, sier Rosenborg-lege Reidar Due i pressemeldingen.

Henriksen selv tok beskjeden tungt.

- Jeg er knust. Det var en veldig tung beskjed å få. Men jeg skal prøve å bidra med det jeg kan i garderoben og på sidelinjen, sier han.

- Nå skal jeg følge planen jeg får nøye og sørge for at jeg er tilbake på banen så fort som mulig, sier Henriksen.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Biles på startlisten til OL-finalen i bom:

Den amerikanske turnstjernen Simone Biles (24) er aktuell for OL-finalen i bom etter å ha stått over de tre siste øvelsene.

Da startlisten til finalen ble klar mandag formiddag norsk tid var Biles med blant de åtte utøverne. USAs turnforbund har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse om hvorvidt hun skal delta.

Biles gjorde det sterkt i innledende runde og kvalifiserte seg for samtlige apparatfinaler i Tokyo. I lagkonkurransen trakk hun seg imidlertid etter en miss i sprangøvelsen, og senere har hun trukket seg fra mangekampen samt apparatfinalene i sprang, skranke og frittstående.

Den beslutningen har en av OLs største stjerner forklart med at hun trengte å pleie sin mentale helse. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal hun ha blitt rammet av et fenomen som kalles «the twisties», som er en mental sperre.

– Etter prestasjonen jeg gjorde i sprang hadde jeg ikke lyst til å fortsette. Jeg må fokusere på min mentale helse. Jeg stoler rett og slett ikke på meg selv i øyeblikket, har Biles forklart.

Nå ser hun imidlertid ut til å være klar for konkurranse igjen. Amerikaneren tok fire gull og bronse i Rio-OL for fem år siden.

(NTB)

Ny karrierebeste for Ruud:

Etter sin tredje strake turneringsseier på rad i ATP-touren klatrer Casper Ruud til 12.-plass på verdensrankingen i tennis. Det er ny bestenotering.

Casper Ruud gikk lørdag til topps i grusturneringen i Kitzbühel. Det var tredje turnering på rad på favorittunderlaget der Oslo-gutten gikk hele veien til finalen og vant.

Det gjør at han kan notere seg for den beste plasseringen på ATP-rankingen hittil i karrieren med 12.-plass.

Han klatrer forbi argentinske Diego Schwartzman og polske Hubert Hurkacz på listen over verdens beste tennisspillere.

Ruud går også forbi Hurkacz på årets ranking, som gjør at han er blant de åtte beste denne sesongen. Dersom han holder seg inne blant de åtte beste vil han kvalifisere seg til ATP-tourfinalen i Torino i november.

Pappa og tidligere tennisspiller Christian Ruud tror topp ti på verdensrankingen kan være innen rekkevidde, selv om sønnen nå skal spille på hardcourt fremover.

– Det er håp om det. Jeg tror at spillet til Casper fungerer på hardcourt også. Den serven og forehanden hans skader folk der også. Det har vært litt av målet vårt i år, sa Christian Ruud til NTB etter sønnens seier i Kitzbühel.

(NTB)

Foto: NTB

Bestenotering for Hovland - inne topp ti:

Viktor Hovland avanserer én plass på verdensrankingen i golf fra 11. til 10.-plass. Det er ny karrierebeste for det norske golfesset.

Nordmannen avsluttet OL-golfen gnistrende og spilte hele sju under par på den avsluttende runden i Tokyo. Det holdt til en sterk 14.-plass totalt under sommerlekene i Japan.

Den sterke plasseringen betyr også at nordmannen sanket viktige rankingpoeng. Dermed er han nå inne topp ti på verdensrankingen.

Hovland har klatret fem plasser på rankingen siden starten av året.

Den rykende ferske olympiske mesteren Xander Schauffele klatrer fra 5. til 4.- plass på listen. Spanske Jon Rahm beholder førsteplassen tross at OL-deltakelsen glapp grunnet coronasmitte.

(NTB)

Foto: NTB

Lille ble franske supercupmestere:

En klassescoring fra Xeka sørget for at Lille vant den franske supercupen med 1-0-seier over Paris Saint-Germain søndag.

Oppgjøret mellom sist sesong serievinnere i Lille og cupvinnere i PSG ble spilt i Tel Aviv i Israel. Der var det Lille som trakk det lengste strået og vant klubbens første supercuptittel. Dermed fikk den nyansatte Jocelyn Gourvennec en drømmestart som Lille-trener.

Xeka ble matchvinner med sin scoring etter 45 minutter. Portugiseren fikk ballen på 15 meter og hamret til. Sekunder senere lå den i nettmaskene bak Keylor Navas.

Abdou Diallo burde utlignet for PSG i den andre omgangen med sitt hodestøt nærmest på åpent mål, men bommet. Dermed måtte PSG se at sesongens første kamp av betydning endte med tap.

PSG kom til kampen med et B-preget lag, men stilte likevel med kanoner som Navas, Achraf Hakimi, Presnel Kimpembe, Ander Herrera og Mauro Icardi. Nysigneringen Georginio Wijnaldum fikk 20 minutter som innbytter, mens verken Kylian Mbappé, Neymar, Gianluigi Donnarumma eller Sergio Ramos var å se på banen for hovedstadsklubben.

(NTB)

Foto: AP

Formel 1: Sebastian Vettel diskvalifisert :

Aston Martins Sebastian Vettel har mistet sin andreplass fra søndagens Ungars Grand Prix. Det skriver Formel 1 på sine hjemmesider.

Grunnen skal være at en av løpets dommere ikke klarte å ta den nødvendige drivstoffprøven fra bilen hans etter løpet.

- I henhold til de tekniske forskriftene må bilførerne sikre at en 1,0 liters drivstoffprøve kan tas fra bilen når som helst under arrangementet, men det var bare mulig å ta 0,3 liter fra Vettels Aston Martin etter søndagens løp, står det i uttalelsen fra Formel 1.

Laget skal ha fått flere sjanser til å vise frem den nevnte literen.

Det betyr at Lewis Hamilton går fra tredje til andreplass på resultatlisten, og Carlo Sainz går fra fjerde til tredje.

Ifølge autosport.com er Aston Martin klare til å anke avgjørelsen.

Hvis avgjørelsen står seg, betyr det at Lewis Hamilton øker forstranget til Max Verstappen med to poeng på sammenlagtlista.

Drømmedebut for Dønnum:

Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

Fredag 23. juli ble Dønnums overgang fra Vålerenga til Standard Liège bekreftet i en video på den belgiske klubbens Twitter-konto. Der kom det fram at Dønnum skal spille i drakt nummer 11 for klubben som endte på 8.-plassen i den belgiske toppdivisjonen sist sesong.

Dønnum var opprinnelig kontraktsfestet til ytterligere tre sesonger med Vålerenga, men ble solgt for et tosifret millionbeløp.

Andreas Hanche-Olsen spilte hele kampen for Gent mot Beerschot-Wilrijk. Oppgjøret endte 2–2. Hanche-Olsen og co. har ett poeng etter to kamper.

(NTB)

Foto: NTB

Ny cupbombe: Sandefjord slått ut:

Sandefjord røk ut av 2. runde i fotball-NM etter 4-5-tap for Arendal etter ekstraomganger. Ellers tok de andre eliteserielagene som spilte 18.00 seg videre.

Det så ut til at Sandefjord skulle cruise videre i cupen og ta seg til tredje runde da Sivert Gussiås scoret sitt andre i kampen til 3-1 etter 50 minutter, men ti minutter senere sto det 3-3. Det ble også sluttresultatet, og dermed var det duket for ekstraomganger i Arendal.

Tidligere Sandefjord-spiller Stefan Mladenovic scoret ekstraomgangenes første mål da han hamret ballen i nettaket etter 93 minutter til 4-3 til Arendal.

Alexander Ruud Tveter var nær da han skjøt i stolpen etter et frispark etter 103 minutter, men like etter kontret Arendal inn 5-3 da Daniel Roppestad på lekkert vis plasserte inn kampens åttende.

Vidar Ari Jónsson reduserte til 4-5 etter 117 minutter, da han dro seg inn i banen og plasserte ballen lekkert i mål. Nærmere kom ikke Sandefjord, som dermed røk ut.

(NTB)

Foto: NTB

Islamovic med fire i storseier:

Rosenborg kjørte over stakkars Orkla og vant hele 11-1, etter fire scoringer fra Dino Islamovic, samt to mål og to målgivende fra debutant Olaus Skarsem.

Det sto 0-0 etter de første elleve minuttene på Fannremsmoen, men så skrudde Rosenborg om og scoret fem mål på de neste 18 minuttene. Dino Islamovic scoret to mål, samt ett mål og to målgivende fra debutant Olaus Skarsem.

Til pause sto det hele 7-1, etter enda et mål fra både Islamovic og Skarsem.

Seks minutter ut i den andre omgangen scoret Islamovic igjen, sitt fjerde for kvelden. Og bare tolv minutter senere sto det 10-1, etter at Emil Conradsen Ceide og Anders Konradsen scoret hvert sitt mål.

Ceide fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 11-1 like før full tid.

Selv om seieren var stor, var det langt fra klubberekorden fra 2003, da de slo Buvik 17-0. Da scoret Dagfinn Enerly og Harald Martin Brattbakk tre mål hver.

(NTB)

Foto: NTB

Alexander Søderlund til FK Haugesund :

Søderlund vender hjem til gamleklubben. Haugesund bekrefter signeringen i en pressemelding.

33-åringen var i forrige uke svært nær en overgang til Brann, men avtalen ble avblåst i siste sekund.

Han forlot Haugesund i 2013 til fordel for Rosenborg, før han dro utenlands. Med unntak av sitt andre opphold i Rosenborg (2018-2020), har han spilt i klubbene Saint-Etienne, Hacken og Çaykur Rizespor.

- Jeg får helt frysninger av å være tilbake. Det er et sterkt øyeblikk for meg og jeg føler veldig på det å være tilbake i FK Haugesund, sier Søderlund til Haugesunds egen nettside.

Spissen har 32 landskamper for Norge.

Foto: NTB

Første serietap for Høgmo:

Per-Mathias Høgmo gikk søndag på sitt første tap i Allsvenskan. Djurgården inntok tabelltoppen med 2-1-seier over Høgmos Häcken.

Søndagens batalje mot et titteljagende Djurgården ble en tett affære for Per-Mathias Høgmos Häcken.

Etter 45 minutter i den svenske hovedstaden sto det 0-0 mellom de to duellantene. Det ble derimot langt mer livlig i den siste omgangen. Djurgården tok ledelsen etter 48 minutter etter et selvmål av Tobias Karlsson.

Men Häcken slo raskt tilbake og utlignet ti minutter senere, også denne gangen et selvmål. Denne gangen var det trønderen Aslak Fonn Witry som var uheldig.

Etter 64 minutter kom avgjørelsen. Djurgårdens Jacob Une Larsson ble matchvinner med sin 2-1-scoring og sendte med det stockholmslaget opp på tabelltopp.

Høgmos første tap i Allsvenskan etter at han overtok Häcken var dermed et faktum. Laget ligger på sjuendeplass før alle kampene i den 13. serierunden er ferdigspilt.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold