Sportsstudio

Pontus Egelandsdal

Raja: Bodø/Glimt får spille mesterligakvalifisering på hjemmebane:

Kulturminister Abid Raja (V) lover Bodø/Glimt at det blir gitt karanteneunntak slik at Legia Warszawa kan gjeste Aspmyra i mesterligakvalifiseringen i juli.

Det melder TV 2.

Til nå har regjeringens karantenebestemmelser forhindret internasjonale konkurranser i Norge, men Raja lover at det blir gitt unntak for dette i forbindelse med Glimts europacupkamper i sommer.

– Det unntaket dere har søkt om, får dere ja til. Så når disse utlendingene kommer til Norge på Aspmyra, så har dere én ting å gjøre, og det er å knuse dem skikkelig med mange mål, sier kulturministeren.

Helsedirektoratet har i sitt faglige grunnlag anbefalt regjeringen å gi unntak fra karantenereglene for «en begrenset gruppe toppidrettsutøvere».

Det betyr at for eksempel Bislett Games 1. juli kan bli en realitet.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

«Mål-Pål» vender hjem fra Danmark:

Spissen Pål Alexander Kirkevold (30) er på vei fra Hobro til Stabæk, opplyser den danske klubben. Både spilleren og Stabæk bekrefter at en overgang er aktuell.

Det ligger an til en retur til Eliteserien for Kirkevold, som sist spilte i Norge da han var utlånt fra Hobro til Sarpsborg i 2016-sesongen. Fra før har han spilt for HamKam, Mjøndalen og Sandefjord på seniornivå.

Kirkevold hadde et halvt år igjen av Hobro-kontrakten, men er nå fristilt fra den, og klubben skriver at superligatoppscoreren fra 2017/18-sesongen har tatt farvel med lagkameratene og sendes av sted til Norge.

Hobro meldte først at spissen er Stabæk-klar, men fjernet senere denne opplysningen.

- Det stemmer ikke helt at det er klart. Det gjør det ikke. Men vi er i god dialog. Det ser bra ut så langt, for å si det sånn. Men det er ingenting som er signert eller på plass, sier sportslig leder Torgeir Bjarmann i Stabæk til Budstikka.

Kirkevold bekrefter overfor NTB at han har flyttet hjem til Norge, men at han ikke er i mål med en Stabæk-overgang, slik Hobro først meldte.

(NTB)

Foto: NTB

Høgmo-yndling ferdigspilt for sesongen:

Häcken-spissen Ali Youssef (20), som har nytt tillit hos nytreneren Per-Mathias Høgmo, har røket korsbåndet i kneet. Dermed er han ute av spill i lang tid.

Youssef scoret i Høgmos to første kamper som Häcken-trener, men ble skadd i kvalifiseringskampen til conferenceligaen mot Aberdeen i forrige uke.

Uten Youssef spilte Häcken 1-1 hjemme mot Elfsborg søndag. Høgmo er fortsatt ubeseiret på fire kamper i serien.

- Det føles dritt, men jeg kommer tilbake, sier Youssef om skaden.

Trolig er han ute i rundt ni måneder. Operasjon og en lengre rehabiliteringsperiode venter.

- Vi lider så klart med Ali. Hevelsen i kneet må gå ned før han kan opereres, og så begynner rehabiliteringen kort etter det, sier Häckens fysioterapeut Patrik Ghazarian.

Häcken startet sesongen svakt, men er oppe på 7.-plassen etter tolv serierunder.

(NTB)

Foto: NTB

Inntekter fra norsk trusebot i håndball gis til veldedighet:

Det europeiske håndballforbundet donerer pengene som kom inn fra Norges beachhåndball-bot til en stiftelse som jobber for likestilling i idretten.

Det opplyser forbundet på sine nettsider mandag.

«Vi er svært bevisste på oppmerksomheten dette temaet har fått de siste dagene, og selv om endringer ikke kan komme over natten, er vi opptatt av at noe godt skal komme ut av dette nå, og det er grunnen til at EHF har donert boten til en god sak som støtter likestilling i idretten», heter det i en uttalelse fra president Michael Wiederer.

Han understreker at endringer i det hardt kritiserte regelverket for beachhåndball-spillerne utelukkende kan gjøres av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

- Vi skal gjøre alt vi kan for å påvirke dette, sier Wiederer.

Boten Norges Håndballforbund fikk nylig, var det EHF som sto bak.

De norske beachhåndballkvinnene protesterte nylig mot regelen som pålegger dem å spille i bikinitruser. Det gjorde de ved å spille i tights i bronsefinalen i EM i Bulgaria. Det resulterte i bot.

(NTB)

Foto: NTB

Overgangsguru: Stjernestopper nær United-overgang:

Real Madrid-stopper Raphael Varane skal være veldig nær en overgang til Manchester United, det skriver vanligvis velinformerte Fabrizio Romano på Twitter.

- Det er kun de siste detaljene som gjenstår i forhandlingene mellom Man United og Real Madrid, skriver Romano.

Ifølge Romano skal United og Varane allerede være enige om de personlige betingelsene i kontrakten.

Foto: AFP

Barcelona og Neymar enige om forlik :

Fotballgiganten Barcelona opplyser at klubben har inngått forlik i de juridiske stridighetene de har hatt med sin tidligere stjernespiller Neymar.

I en kort melding på klubbens nettsider opplyser Barcelona at de rettslige sakene mellom Neymar og Barcelona er avsluttet, og at partene har underskrevet en forliksavtale.

Neymar var Barcelona-spiller fra 2013 til 2017, da han gikk til Paris Saint-Germain. I etterkant av overgangen gikk Barcelona til søksmål og krevde en bonus for kontraktsforlengelse tilbakebetalt.

Til sammen ba Barcelona om minst 80 millioner kroner fra Neymar, og anførte at PSG burde være forpliktet til å dekke deler av summen.

Barcelona ønsket i utgangspunktet ikke å selge Neymar, men med en overgangssum på to milliarder kroner ble overgangen et faktum og Neymar verdens dyreste spiller.

(NTB)

165.000 nordmenn så Norge ta OL-gull:

Kristian Blummenfelt tok Norges første OL-gull på ni år da han vant triatlon-øvelsen natt til mandag. 165.000 nordmenn fikk med seg triumfen.

Triatlon-øvelsen begynte rett før midnatt natt til mandag.

Så langt er det kvinnenes håndballkamp mot Sør-Korea søndag morgen som har lokket flest nordmenn. På det meste var 280.000 seere innom, og i snitt fulgte 231.000 sendingen, skriver Kampanje.

Discovery har rettighetene til Tokyo-OL og var den største TV-gruppen lørdag og søndag. Det inkluderer seertall fra TV Norge og Eurosport og strømmetjenesten Discovery+.

Seerandelen var på 50 prosent i den kommersielle målgruppen, som er seere i aldersgruppen 20–59 år.

(©NTB)

Slik spilles 2. runde i cupen:

Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand.

1. runde i NM ble spilt i helgen, og mandag kom oppsettet for neste runde fra Norges Fotballforbund.

Haugesund, tapende finalist i 2019, røk ut i straffesparkkonkurranse mot Stord i 1. runde, men de øvrige 15 eliteserielagene er klare for mer cupfotball.

Mens Viking spiller borte mot haugesundslaget Djerv fra 3. divisjon, er det flere andre gode lokaloppgjør i vente.

Orkla mot Rosenborg, Hødd mot Molde, Junkeren mot Bodø/Glimt og Fana mot Brann blir blant de imøtesette duellene som spilles 31. juli og 1. august.

Det eneste 4.-divisjonslaget som er videre, Harstad, skal møte Senja fra 2. divisjon. En av overraskelsene fra 1. runde, 3.-divisjonslaget Ullern, skal møte Vålerenga.

Her er kampene:
Moss - Fredrikstad (1. aug)
Nordstrand - Sarpsborg 08 (1. aug)
Skeid - Lillestrøm (1. aug)
Kjelsås - Grorud (1. aug)
Ready - Strømsgodset (1. aug)
Ullern - Vålerenga (1. aug)
Eidsvold Turn - Raufoss (1. aug)
Ull/Kisa - Stabæk (1. aug)
Notodden - Mjøndalen (1. aug)
Kongsvinger - Strømmen (1. aug)
Gjøvik/Lyn - HamKam
Fram - Odd (1. aug)
Arendal - Sandefjord (1. aug)
Fløy - Jerv (1. aug)
Vidar - Start
Sola - Bryne
Åkra - Sandnes Ulf
Djerv 1919 - Viking
Stord - Åsane
Fana - Brann (1. aug)
Fyllingsdalen - Øygarden (1. aug)
Florø - Sogndal (1. aug)
Hødd - Molde (1. aug)
Brattvåg - Aalesund (1. aug)
Orkla - Rosenborg (1. aug)
Nardo - Stjørdals/Blink (1. aug)
Tiller - Kristiansund
Levanger - Ranheim (1. aug)
Junkeren - Bodø/Glimt (1. aug)
Harstad - Senja
Fløya - KFUM Oslo
Alta - Tromsø (1. aug)

Warholm-rekorden endelig godkjent:

Karsten Warholms ferske verdensrekord på 400 meter hekk er godkjent av Det internasjonale friidrettsforbundet.

Nordmannen er en av de største gullfavorittene i Tokyo-OL etter sine prestasjoner de siste årene. Flere drømmer om en ny verdens- og OL-rekord når Warholm skal opp mot Rai Benjamin og co. i Japan.

Warholms ferske verdensrekord lyder 46,70 og ble satt på Bislett 1. juli. Da slettet han Kevin Youngs rekord fra Barcelona-OL i 1992, som var på 46,78.

Årsaken til at det har tatt så lang tid å få tiden godkjent er at nordmannens sko måtte bli undersøkt og godkjent før rekorden ble gyldig. Det internasjonale friidrettsforbundet melder mandag at Warholms verdensrekord er godkjent og dermed offisiell verdensrekord.

OL-finalen for Warholm er 3. august.

(NTB)

Foto: NTB

Legenden slutter i jobben:

John Terry forlater assistentjobben i Aston Villa. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Det tidligere Chelsea-stopperen signerte en ettårskontrakt som klubbkaptein i 2017, før han så kom tilbake til klubben et år seinere, og ble assistenttrener under Dean Smith.

Nå slutter 40-åringen i den jobben.

- Det har vært en enorm ære og et privilegium å ha tilbrakt de siste tre åra i Aston Villa, men jeg føler at det er riktig tid for meg å ta den ekstremt vanskelige beslutningen å slutte, sier Terry til klubbens hjemmeside.

- Jeg vil være så respektfull overfor manageren og alle i Aston Villa som jeg kan, og etter å ha tatt en seriøse vurdering om min framtid i løpet av sommeren, føler jeg virkelig ikke det er rettferdig å gå inn i en ny sesong uten å være sikker på om jeg vil fortsette.

Terry sier at han nå vil bruke tid med familien.

- Min umiddelbare plan er å tilbringe litt kvalitetstid med familien min og deretter forhåpentligvis ta opp noen invitasjoner til å besøke klubber og managere rundt om i Europa for å utvikle meg til å bli en bedre manager.

Foto: Pa

Hegerberg kan være tilbake i spill i september: - Har ingen smerter:

Ada Hegerberg har vært skadd siden januar 2020, men begynner å se enden av tunnelen. Hun kan bli spilleklar til september, sier Lyon-trener Sonia Bompastor.

Den norske storscoreren røk korsbåndet for halvannet år siden og ble operert for et tretthetsbrudd i leggen i august 2020. Hele forrige sesong med Lyon røk for 26-åringen, men kommende sesong kan hun fort spille en stor del av.

Til avisen L'Equipe sier Lyons trener Sonia Bompastor at Hegerberg nærmer seg en retur.

– Hun har startet opptreningen og føler seg bra. Hun har ingen smerter. September kan være en mulighet, sier Bompastor til den franske storavisen.

Lyon serieåpner mot Reims 28. august og skal spille tre kamper i løpet av september.

Uten Hegerberg måtte laget forrige sesong se seriegullet glippe til rivalen PSG. Den franske storklubben, som nylig sikret seg Celin Bizet Ildhusøy fra Vålerenga, vant ligaen poenget foran Lyon.

(NTB)

Foto: AP

Annonsørinnhold