Sportsstudio

Thomas Haarstad

Tung beskjed :

Linn Svahn hadde sitt definitive gjennombrudd i VM-sesongen i fjor. Hun tok flere verdenscupseire, men før VM falt hun i et verdenscuprenn i Sverige og mesterskapet i Oberstdorf endte med en solid nedtur.

Under VM hevdet Svahn atskuldra ikke plaget henne nevneverdig, men i dag avslører den svenske sprintkometen at hun fortsatt sliter etter fallet.

Hun sliter såpass at hun ikke kunne bli med på en høydesamling i Frankrike sammen med resten av det svenske landslaget.

- Jeg har fortsatt noen begrensinger. Jeg må holde meg i sjakk hjemme, forklarer hun.

- Tok du en stor sjanse ved å delta i VM?

- Det er lett å være etterpåklok, men jeg var ikke hundre prosent da jeg konkurrerte i VM. Det var ingen risiko, for VM var sesongen store mål. Jeg skulle gjerne ha hatt noen uker eller måneder til for å bli bedre form, for jeg sliter fortsatt. Det var ikke optimalt, forklarer Svahn til Dagbladet.

Svahn forteller at hun kom godt i gang med treningen i vår, men at hun har fått en nytt tilbakeslag den siste tida. Nå handler det om å bruke tid på å bygge skulderen ordentlig opp igjen, for per dags dato kan ikke Svahn trene som hun vil.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Herjet med Spurs - satte ny rekord:

Chelsea våknet etter hvilen og sikret 3-0-seier og alle poengene i derbyet mot Tottenham. Det var Chelseas sjette borteseier på rad i London og ny klubbrekord.

Kampen måtte vente til etter hvilen før målene og de største sjansene skulle komme. En brennhet Marcos Alonso sto for store deler av det.

Chelsea kom ut i et høyere tempo, før et hjørnespark fra Alonso fant hodet til Thiago Silva som stanget de blå i ledelsen etter 49 minutter.

Og Alonso hadde mer å by på framover på banen. Noen minutter etter scoringen var Alonso svært nær å doble ledelsen, men ballen ble reddet på streken.

Etter en snau time ville innbytter N'Golo Kante også være med på leken. Chelsea vant ballen høyt og Kante mottok ballen like utenfor sekstenmeteren. Han fyrte så av gårde et skudd som gikk via Eric Dier og stang inn bak en utspilt Lloris.

Chelsea hadde enorme muligheter til å score flere mål mot slutten, og i overtiden la Antonio Rüdiger på til 3-0 med en markkryper.

Hjemmelaget hadde ingenting å by på framover på banen i tapet.

Seieren betyr at Chelsea for første gang i klubbhistorien har vunnet seks bortekamper på rad i London.

(©NTB)

Foto: NTB

Avgjorde med brassespark:

Viking hadde ledelsen inn til pause, men det var et heltent Bodø/Glimt som kom ut etter hvilen. Amahl Pellegrin ble matchvinner med et brassespark i 3-1-kampen.

Veton Berisha sendte vertene i føringen etter seks minutters spill. Harald Tangen sendte Kristoffer Løkberg gjennom, men avslutningen gikk rett på Nikita Khajkin. På returen ventet Berisha som enkelt satte inn 1-0.

Glimt kom ut i et høyere tempo etter hvilen og styrte banespillet, men klarte ikke å skape de aller største sjansene.

Det var før Brede Moe fikk muligheten i feltet. Et hjørnespark falt etter hvert ned på foten hans, og han kunne enkelt pirke inn 1-1 etter 67 minutter.

Med ett kvarter igjen var Amahl Pellegrino lei av sjansesløsingen. Han vartet opp med et brassespark og sendte Glimt opp i 2-1. Erik Botheim la på til 3-1 i overtiden.

Etter en drøy halvtime var Viking nære å doble ledelsen. Berisha dukket opp på bakerste stolpe men klarte ikke å få ballen på mål. Etter det handlet som nevnt det meste om Glimt.

Seieren betyr at Glimt på ny går opp på 38 poeng og serieledelse. Viking på sin side har sju poeng opp til nordlendingene på topp.

(©NTB)

Foto: NTB

Mjøndalen mot tøff høst etter uavgjort mot Sandefjord:

Mjøndalen går som vanlig mot en knallhard høstsesong etter å ha sløst med sjansene og bare spilt 1-1 hjemme mot Sandefjord i Eliteserien.

Kampen startet med litt avventende spill fra begge lagene. Ingen av lagene turte å risikere noe særlig framover. Etter en drøy halvtimes sto hjemmelagets spillere i kø for å score, men to ganger ble ballen reddet på streken.

Helt mot slutten omgangen scoret Marc Vales inn 1-0-målet for gjestende litt mot spillets gang. Han fikk stå umarkert på bakre stolpe etter en corner og banket ballen i mål.

Mjøndalen hadde en god mulighet helt mot slutten av omgangen da målvakt Jacob Storevik var på en bærtur, men Fredrik Brustads avslutning mot åpent mål ble blokkert av en Sandefjord-forsvarer i siste liten.

– Er det ikke typisk. Vi har to-tre store sjanser og de en halv sjanse de scorer på, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery.

Mjøndalen fortsatte der de slapp etter hvilen og dominerte banespillet stort. Etter en drøy times spill fikk de lønn for strevet.

Markus Nakkim utlignet til 1-1 etter å ha brent flere gode forsøk i 1. omgang. Nok en gang ble det mål etter en corner. Ingen Sandefjord-forsvaret fikk klarert Nakkims styring på Kent Håvard Eriksens skudd.

Mjøndalen ligger på kvalifiseringsplass med 14 poeng. Laget står uten seier siden 3-0-kampen over Haugesund 10. juli. Det er blitt bare tre uavgjort og resten tap siden den gangen.

PS: Mjøndalen slo Sandefjord med 3-0 i serieåpningen 16. mai.

(©NTB)

Foto: NTB

Skaffet straffe:

Alexander Sørloth fikk søndag sin debut fra start for Real Sociedad. Han skaffet straffe i kampen som endte med 0-0 og poengdeling mot Sevilla.

Nordmannen og hans svenske navnebror Alexander Isak utgjorde angrepet til vertene.

Etter en snau halvtime skaffet Sørloth straffe til vertene etter at Diego Carlos dundret inn i trønderen. Etter en VAR-sjekk pekte til slutt dommeren på straffemerket. Mikel Oyarzabal satte imidlertid straffesparket rett på Sevilla-keeper Yassine Bounou.

Sørloth bemerket seg ikke særlig mye videre i hans tid på banen, og han ble byttet ut etter 73 minutters spill.

Sociedad var nærmest scoring mot slutten, men de klarte ikke å finne nettmaskene.

(NTB)

Foto: NTB

Kristoff spurtet til 3.-plass i tysk sykkelklassiker:

Alexander Kristoff fikk ingen optimal spurt, men endte på 3.-plass i det tyske endagsrittet Eschborn-Frankfurt. Jasper Philipsen vant rittet.

Rittet ble som ofte før avgjort med spurt i Frankfurts gater. Her lå stavangermannen lenge an til å kunne ta sin femte seier i rittet, men uten en optimal spurt ble det med 3.-plass bak Philipsen og John Degenkolb.

«Der Radklassiker», som rittet ofte kalles, er blitt et av Kristoff best. Han vant rittet fire ganger på rad fra 2014 til 2018 (rittet ble avlyst i 2015 på grunn av en antatt terrortrussel). I 2019 vant hjemmehåpet Pascal Ackermann, mens det ble koronaavlyst i fjor.

En 15 mann stor gruppe etablerte seg med i det kuperte terrenget med i overkant av fem mil til mål, men de fikk aldri noen stor luke, og hovedfeltet virket hele veien til å ha kontroll på utbryterne.

I tillegg til UAE-trioen Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen, var det norske laget Uno-X på start i Tyskland. Deres i utgangspunktet største håp i spurten, Rasmus Fossum Tiller, hang ikke med over de siste stigningen. Anders Skaarseth ble lagets bestemann på 11.-plass.

(NTB)

Omgjorde frispark til straffe:

Dramatikk på Intility! Først får Molde frispark rett utenfor 16-meteren til Vålerenga, men så omgjør dommeren frisparket til straffe. Straffen setter Ellingsen kontant i mål, og 1-1 i Oslo. Vålerenga-spillerne er rasende etter situasjonen.

Henrik Bjørdal sender Vålerenga i ledelsen mot Molde. Sunnmøringen blir felt inne i 16-meteren og det blir dømt straffe. Den tar han selv, og sender Vålerenga opp i 1-0.

Følg alle kampene i Eliteserien her:

Foto: Annika Byrde / NTB

Første seier for Östersund og Perry:

Takket være et hat trick av Blair Turgott tok Östersund første seier under Per Joar Hansens ledelse i Allsvenskan. Det ble 3-1 over sterke Elfsborg.

Det ble tap 0-1 for Sirius for Per Joar Hansen i hans første kamp som Östersund-trener. Laget ligger fortsatt helt sist i Allsvenskan med sine 12 poeng. Det er nå seks poeng opp til Degerfors på sikker plass.

Det var lagets første seier siden Sirus ble slått 3-0 22. mai.

Elfsborg er ikke noe hvem som helst. Laget holder fortsatt tredjeplassen og er bare to poeng bak serieleder Djurgården.

Blair Turgott sto for hjemmelagets mål etter 22 og 39 minutter i 1. omgang og fikk sitt hat trick ti minutter før slutt. Samuel Holmén sto for bortelagets trøstemål.

Per Joar Hansen var assisttrener for det norske landslaget under Lars Lagerbäck.

(NTB)

Foto: Per Danielsson / NTB

NÅ: Haaland scoret igjen! :

83 min: Haaland scorer igjen!

82 min: Union reduserer igjen! Gjestenen Andreas Voglsammer header inn 3-2 for Union. Skal det bli spennende på slutten her?

55 min: Julian Ryerson skaffer straffe for Union Berlin og Max Kruse setter den sikkert i mål. 3-1 på Signal Iduna Park.

52 min: Dortmund går opp i 3-0. Et nydelig angrep ender ute hos Marco Reus som legger inn foran mål. Der er en Union-spiller uheldig og setter ballen i eget mål.

23 min: Haaland scorer! Nordmannen får et flott innlegg av Thomas Meunier og header inn 2-0 for hjemmelaget. Hans 67. mål på 67 kamper.

10 min: Dortmund tar ledelsen! Det er en drømmescoring av Raphaël Guerreiro. Backen dunker ballen i krysset fra skrått hold.

Erling Braut Haaland og Dortmund møter Union Berlin på Signal Iduna Park.

Jærbuen starter på naturligvis for de gule, mens Julian Ryerson starter for Union Berlin.

Borussia Dortmund (4-3-1-2): Kobel - Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro - Dahoud, Witsel, Bellingham - Reus - Malen, Haaland.

Foto: Reuters

Nordmann med nydelig assist:

Marcus Holmgren Pedersen vartet opp med en nydelig assist for Feyenoord i kampen mot PSV.

Se assisten i videoen under.

Kampen, som Feyenoord leder 3-0, pågår fortsatt.

Foto: NTB

Tande på fjerde:


Daniel-André Tande tok en oppløftende fjerdeplass i sin andre konkurranse etter fallet i Planica i mars. Fredrik Villumstad vant COC-rennet i Midstubakken.

Tande landet på 100 meter og var tre poeng bak lederen Stefan Hula på en sjetteplass etter første omgang. I finalen fikk han 98 meter, og det holdt til å ende 8,2 poeng bak Villumstad.

Sistnevnte hoppet seg opp fra fjerdeplass til seier med 104,5 meter i finaleomgangen.

Den østerrikske veteranen Manuel Fettner ble nummer to med 101 meter i siste hopp. Han var 3,3 poeng bak Villumstad.

Anders Fannemel gjorde også sin første konkurransehelg i Midtstubakken etter at de to siste sesongene ble ødelagt av skader. Fannemel slo til med 104,5 meter i søndagens første svev, men ble trukket mye på grunn av en dårlig landing. Det holdt til annenplass, 0,7 bak polske Hula.

I finalen ble det 98 meter på hopperen fra Hornindal, og han falt tilbake til 7.-plass. Det ble fire nordmannen blant de ti beste. Benjamin Østvold med 101,5 meter var bare 1,3 poeng bak Hula i første omgang, men ble nummer åtte etter 95 meter i finalen.

Tande havnet på 9.-plass i lørdagens renn, som ble vunnet av Andreas Granerud Buskum. Buskum skuffet dagen derpå med 20.-plass etter hopp på 95,5 og 93 meter.

Kvinnenes renn ble vunnet av tyskeren Katharina Althaus, som var i en klasse for seg og vant med en margin på hele 54,4 poeng. Beste norske ble Frida Berger på 21.-plass.

(NTB)

Annonsørinnhold