Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Guinea trekker seg fra OL:

Guinea avstår fra å delta i årets sommerleker i Tokyo. Landets myndigheter peker på coronafrykt, men lokale medier hevder økonomiske problemer ligger bak.

Sportsministeren til det vestafrikanske landet kunngjorde onsdag at Guinea ikke stiller med utøvere til start i Tokyo-OL.

«På grunn av et oppsving av nye coronavarianter har regjeringen, med bakgrunn i bekymring for utøvernes helse, dessverre besluttet å avlyse Guineas OL-deltakelse», skriver Sanoussy Bantama Sow i et brev adressert til presidenten i landets olympiske komité.

Nyhetsbyrået AFP skal selv ha sett et utkast av brevet. Men en kilde tett på de nasjonale myndighetene mener å vite at årsaken er økonomisk og har ingenting med frykt for coronaviruset å gjøre.

«Myndighetene har ikke råd», skal kilden ha uttalt ifølge nyhetsbyrået AFP.

Også lokale medier i Guinea mener å vite at avgjørelsen om å avlyse OL-deltakelsen bunner i økonomi.

Guinea skulle i utgangspunktet sende fem utøvere til OL i Tokyo: Fatoumata Yarie Camara (bryting), Mamadou Samba Bah (Judo), Fatoumata Kamarana Toure og Mamadou Tahirou Bah (svømming), og Aissata Deen Conte (100 meter sprint).

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

I bunnsjiktet:

Viktor Hovland klarte ikke å følge opp sin glitrende OL-avslutning da han var tilbake på PGA-touren i Tennessee. Han gikk åpningsrunden tre slag over par.

Nordmannen ligger dermed helt nede på 63.-plass av 66 spillere i turneringen. Hovland noterte ikke en eneste birdie på runden, og veien opp til teten er lang.

Han startet runden på det tiende hullet og gikk fire runder på par før han noterte en bogey på hull 14. Deretter ble det ytterligere ni par-hull før Hovland fikk trøbbel mot slutten.

23-åringen måtte tåle en bogey på hull 6 og en ny på hull 8. Dermed endte han dagen på 73 slag.

Nylig ble Hovland nummer 14 i OL-turneringen i Tokyo etter å ha gått sisterunden på sju under par.

Harris English fra USA gikk en 62-runde og er i ledelsen to slag foran landsmannen Jim Herman, Carlos Ortiz (Mexico), Ian Poulter (England) og Matthew Wolff (USA).

(NTB)

Europa-nedtur for Bodø/Glimt:

Bodø/Glimt spilte lenge en solid bortekamp mot Prishtina i Kosovo, men en keeperblemme og kommunikasjonssvikt ga 1-2-tap torsdag.

Dermed må Bodø/Glimt vinne for å snu oppgjøret i returkampen hjemme på Aspmyra i conferenceligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Glimt tok ledelsen tidlig ved Erik Botheim og skapte mange sjanser, men var uheldig – og klønete – da vertene fikk utligne på et godt tidspunkt like før pause.

Ti minutter før slutt tok vertene dessuten ledelsen da Marius Lode skulle heade ballen tilbake keeper Nikita Haikin. Målvakten hadde gått ut av målet, og ballen gikk rett inn i eget nett.

Haikin hadde også vært i fokus tre minutter før sidebytte. Russeren var på bærtur på kanten av eget felt og tapte duellen mot Prishtina-spiss Otto John. Ballen traff Johns hode og gikk i mål.

I annen omgang brente Glimt flere store sjanser. Ola Solbakken skjøt like utenfor fra god posisjon etter 61 minutter, mens Ulrik Saltnes avsluttet rett på keeper seks minutter senere. Ytterligere tre minutter senere misset Sondre Brunstad Fet alene med keeper fra litt ekkel vinkel.

Botheims scoring etter ti minutter kom i et klassisk Glimt-angrep der Solbakken spurtet langs venstresiden og slo inn foran mål. Spissen bredsidet inn 1-0.

Glimt trenger tomålsseier i returkampen i neste uke for å avansere til fjerde og siste runde i kvalifiseringen til conferenceligaens gruppespill. Der venter i så fall slovenske Mura eller Zalgiris Vilnius fra Litauen.

(NTB)

Foto: NTB

Målfest og dramatikk i Tyrkia:

Molde ble kjørt kraftig, men viste stayerevne i 3-3-kampen borte tyrkiske Trabzonspor i kvalifiseringen til conferenceligaen. Etzaz Hussain berget uavgjort.

Gjestene fra Romsdal kunne fort å ha gått på en stjernesmell i Tyrkia, men nektet å gi opp foran 17.000 tilskuere. To mål fra Ola Brynhildsen og en sen utligning fra Etzaz Hussain ordnet et sterkt utgangspunkt.

Langt ut i overtiden ble Trabzonspor tildelt et straffespark av det svært billige slaget, men Anastasios Bakasetas bommet og sendte ballen i stolpen.

3-3-målet kom da Hussain dunket til på en 45-graderspasning fra Brynhildsen med fem minutter igjen av ordinær tid

Ti minutter tidligere hadde Djaniny gitt det Trabzonspor trodde skulle bli vinnermålet. Det kom akkurat da Molde så ut til å ha sluppet unna det verste.

Tidligere i kampen hadde Brynhildsen gjort både 1-1 og 2-2. Moldes tomålsscorer storspilte og var helt sentral i bortelagets offensiv.

Anthony Nwakaeme ga Trabzonspor ledelsen etter litt over et kvarter. Han stusset en corner forbi en sjanseløs Andreas Linde. Etter snau time la Edgar Ié på 2-1 etter et voldsomt trykk.

Med den målrike uavgjortkampen lever Europa-håpet for MFK. Om en uke møtes lagene på nytt i Molde.

(NTB)

Foto: NTB

Klar for storklubb:

Ryktene har svirret lenge rundt Jack Grealishs (25) framtid.

Nå bekrefter Manchester City at de har kapret signaturen til den engelske landslagsspilleren. Han forlater dermed Aston Villa som han har tilbrakt hele karrieren sin.

- Jeg er utrolig glad for å ha sluttet meg til Manchester City. City er det beste laget i landet med en manager som anses å være den beste i verden. Det er en drøm som går i oppfyllelse å være en del av denne klubben, sier han til klubben.

Hos den regjerende Premier League-mesteren får han draktnummer ti, og han har signert en kontrakt som strekker seg til 2027.

Det betyr at 25 åringen overtar draktummeret til klubblegenden Sergio Aguero som forlot klubben denne sommeren. Argentineren scoret 260 mål på 290 kamper for de lyseblå.

Flere britiske medier melder at overgangssummen skal være 100 millioner pund. Hvis det stemmer blir han det dyreste kjøpet i Premier Leagues historie.

Foto: PA

Strålende utgangspunkt:

Rosenborg fikk ikke all verdens utfordring i hjemmemøtet med slovakiske Domzale i 3. runde av conferenceliga-kvalifiseringen. Trønderne vant kontrollert 6-1.

Resultatet fjerner i realiteten all tvil om hvilket lag som kommer til å avansere i kvalifiseringen og møte franske Rennes i det avgjørende dobbeltmøtet om en plass i conferenceligaens gruppespill.

Adam Andersson, Dino Islamovic (2), Erlend Dahl Reitan og nyervervelsen Noah Holm scoret for RBK i en kamp de dominerte fullstendig. I tillegg laget Domzale et selvmål. Fire av vertenes scoringer kom før pause.

Særlig Emil Konradsen Ceïde og Islamovic var konstante trusler mot Domzale. Førstnevnte terroriserte gjestenes forsvar gjennom hele kampen, mens Islamovic scoret sitt ellevte og tolvte mål på de siste åtte kampene.

Full kontroll
I et pøsende regnvær på Lerkendal skulle det bare ta seks minutter før hjemmefansen kunne juble for scoring. Adam Andersson kom susende inn i feltet, møtte pasningen fra Carlo Holse og hamret et prosjektil inn i hjørnet.

RBK holdt trykket oppe og ble belønnet for pent angrepsspill i det 23. minuttet. Vebjørn Hoff slo inn fra høyre, og Islamovic gjorde 2-0 med et akrobatisk hopp ved bakre stolpe.

Ti minutter senere kom 3-0-målet. Ceïde satte fart på venstrekanten og rappet til. Keeper Ajdin Mulalic reddet, men måtte gi retur, og den skled Sven Karic i eget mål i duell med Islamovic.

Oppgjøret ble langt på vei punktert kort tid etterpå. Ceïde var på farten igjen og slo ballen 45 grader inn mot Islamovic. Han fikk ikke tak i ballen, men Erlend Dahl Reitan kom løpende og bredsidet den i mål.

Tatt på senga
Det eneste skåret i gleden for Rosenborg før pause var Enes Alics redusering på tampen av omgangen. Domzale-vingen fintet seg forbi et par RBK-spillere og avsluttet kjapt fra kanten av 16-meteren. Skuddet kom så overraskende på André Hansen at han ikke rakk å stoppe ballen.

Rosenborg økte ledelsen igjen 16 sekunder etter pause. Ceïde fortsatte å skape trøbbel for Domzale-forsvaret, og etter å ha snappet ballen la han den igjen til Islamovic, som skrudde inn 5-1.

En komisk situasjon oppsto i det 59. minuttet, da Mulalic sendte et utspark rett på pannen til Holse. Keeperen fikk kastet seg tilbake og avverget at ballen gikk i mål.

Noah Jean Holm gjorde sin andre kamp for RBK etter overgangen fra Portugal, og han fikk æren av å sette inn 6-1-målet på tampen. Rosenborg har minst ett bein i 4. og siste kvalrunde i conferenceligaen. Returkampen i Slovakia spilles neste torsdag.

(NTB)

Foto: NTB

Forlater Barcelona:

FC Barcelona melder på sine nettsider at de ikke har kommet til enighet med Lionel Messi (34) om en ny kontrakt.

Messi har vært klubbløs siden kontrakten hans med Barcelona gikk ut 1. juli.

Argentineren signerte proffkontrakt helt tilbake i 2005, og kan vise til 977 målpoeng på 778 kamper.

Han har vunnet Ballon d'Or (Gullballen) ved seks anledninger, noe ingen kan matche. Det har også blitt hele 34 trofeer for Messi i klubben han har tilbrakt hele sin profesjonelle karriere.

Foto: Reuters

Utnevnt som kaptein:

Tidligere landslagskaptein Stefan Johansen (30) er utnevnt som QPRs kaptein. Det bekrefter London-klubben på Twitter.

- Denne gruppa er strålende og har et spesielt samhold. Dette er en ære for meg, og det følger med et ansvar, sier han til klubben.

Midtbanespilleren var utlånt fra Fulham til QPR forrige sesong. I juni ble det bekreftet at Johansen meldte overgang permanent til Loftus Road.

Kapteinsoppgavene er ikke noe nytt for Johansen som var Norges kaptein i en rekke år før han ga seg på landslaget i mars. Det ble totalt 55 landskamper og fem nettkjenninger for vardøværingen.

Johansen har også 142 kamper for Fulham, 114 for Celtic og 77 kamper for Strømsgodset.

Foto: NTB

Vant Arctic Race-åpningen:

Uno-X-rytteren Markus Hoelgaard traff blink med et rykk på slutten og utklasset konkurrentene på 1. etappe i Arctic Race of Norway.

Ingen klarte å følge den 26 år gamle jærbuen da han rykket drøyt to kilometer før mål i Tromsø. Andreas Leknessund ga det et forsøk, men måtte slippe. Det ga Hoelgaard muligheten til å kontrollere inn seieren og strekke armene triumferende i været.

Det ble spurt om plassene bak Uno-X-rytteren, og Alexander Kristoff, som representerte Norge, vant kampen om 2.-plassen foran B&B Hotels-rytteren Bryan Coquard.

(NTB)

Foto: NTB

Vålerenga henter danske:

Nicolaj Thomsen (28) er klar for Vålerenga på en avtale ut sesongen. Den danske midtbanespilleren kommer til Oslo-laget på en fri overgang.

Tidligere i sommer ble Thomsen fristilt av FC København da kontrakten løp ut. De neste månedene får han muligheten til å vise seg fram i Eliteserien.

- Det føles veldig deilig å være på plass i Vålerenga. Det er lenge siden jeg har følt meg så motivert for å komme i gang. Det er et fantastisk anlegg her, og jeg gleder meg til å spille foran supporterne, sier Thomsen til VIFs nettsted.

Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen forteller at nyervervelsen har fått gode skussmål fra Ståle Solbakken. Norges landslagssjef trente i flere år Thomsen i FCK.

- Vi har ikke lagt skjul på at vi har jobbet med å forsterke troppen i dette overgangsvinduet, og da er det godt å kunne fortelle at Nikolaj nå er Vålerenga-spiller, sier Ingebrigtsen.

Thomsen blir beskrevet som en anvendelig spiller. Han står med én A-lagskamp for Danmark og har spilt 180 kamper i dansk superliga. Midtbanespilleren har også en fortid som høyreback.

(NTB)

Foto: NTB

Krever grep etter rasisme:

Aurelien Tchouameni (21) ble utsatt for trusler og rasistiske rop. Nå krever han grep fra UEFA.

Hendelsene skjedde etter han scoret for Monaco mot Sparta Praha i Champions League-kvaliken tirsdag kveld.

- Det er vanskelig å finne ordene for å fortelle hva jeg føler om det som skjedde, skriver han på Twitter.

- Jeg feiret målet mitt på samme måte som vanlig, mens det kom apelyder fra tribunen. Vi bestemte oss som et lag å svare på den beste måten: På banen. Jeg er stolt av lagkameratene, treneren og teamet for reaksjonen vi hadde.

Etter det ble vist en melding på resultattavla og en melding ble sendt ut fra høyttalerne om at kampen ville bli stoppet hvis det gjentok seg.

- De hatefulle meldingene og drapstruslene jeg mottok vil ikke komme inn i hodet mitt. Jeg lar ikke hat vinne dette spillet. Når det er sagt, skal det som skjedde i kampen ikke forbli ustraffet.

Dommeren i kampen refererte til UEFA-protokollen. Det gjør at 21 åringen stiller spørsmål.

- Hvorfor er ikke vi som blir utsatt for rasisme, assosiert med opprettelsen av protokollen?

Tchouameni mener det er rart at man kan stoppe kamper for å ta riktig kampavgjørelser, men ikke gjøre noe med rasismen.

- I kampen fanget kamerateamet vårt alt, det var klart og tydelig. Vi hørte det.

Monaco-spilleren skriver at han er stolt av røttene sine, og at ingen vil ta det fra ham.

- Rasisme tilhører ikke fotball eller noen annet sted for den saks skyld. Mangfold er det mest dyrebare vi har i denne verden.

Foto: Shutterstock

Annonsørinnhold