Sportsstudio

Martin Daldosso

Amalie Iuel: - Mye dårlig humor:

Amalie Iuel (27) håper at dårlige vitser og mye dårlig humor skal bidra til at hun løper sitt aller beste løp under OL i Tokyo.

Under precampen i Fukuoka har det vært viktig å tilpasse seg en ny tidssone så fort som mulig. Det har handlet om ikke å sove på dagtid og holde ut til at tiden er inne for soving.

Hun tilbringer det aller meste av tiden sammen med teamkamerat Karsten Warholm og treneren Leif Olav Alnes.

- Vi bruker mye tid sammen slik at vi ikke skal bli fristet til å sove. Da blir det mye tid sammen. Vi har trent hver dag, og vi har ligget på solsenga for å tilpasse oss varmen. Det blir mye prat og mye dårlig humor, sa Iuel da hun snakket med pressen via digital link onsdag.

Det drøyer før 27-åringen ankommer Tokyo. Først sent neste uke er det kvalifisering på 400 meter hekk.

Iuel slo igjennom på den internasjonale scenen i VM i Doha i 2019. Da løp hun på 54,72 i forsøket og satte norsk rekord. I semifinalen et par dager senere ble det 55,03. Det holdt ikke til en plass i finalen.

I år har det kun blitt ett løp på henne. I Diamond League-stevnet på Bislett 1. juli noterte hun 55,04. Etterpå fortalte hun at formen var bedre enn noen gang.

- Jeg har prøvd å ta med meg godfølelsen fra Bislett hit til Japan. Jeg har trent godt og føler meg i slag, men vi skal over ti hekker og alt kan skje.

Amalie Iuel debuterte i OL-sammenheng i Rio de Janeiro i 2016. 56,75 gjorde at hun ble slått ut i forsøket.

- Det var i Rio jeg møtte Leif Olav og Karsten, og jeg bestemte meg for å dra hjem og trene med dem etter at jeg var ferdig med college. Jeg har hatt fem år med trening og oppfølging i et bra team. Oppfølgingen er den største forskjellen fra fem år siden. Det har vært inspirerende, og jeg har lært mye, sier Amalie Iuel.

Iuel håper at hun kan få til noe av det samme i Tokyo som hun klarte i Doha.

- Vi i teamet snakker mye om utvikling, og jeg håper at jeg kan ta et steg videre. Kanskje kan jeg gjøre noe lignende som i Doha og kanskje kan forbedre den personlige rekorden min. Jeg har ikke satt meg noen konkrete mål med tanke på plassering, for jeg ser at nivået er skrudd opp flere hakk siden 2019 og i fjor.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Medier: Grealish nærmer seg City:

Jack Grealish skal være svært nære en overgang til Manchester City.

Det melder flere britiske medier, deriblant Sky Sports og The Athletic, som erfarer at prislappen på den engelske stjernespilleren vil ligge på omtrent 100 millioner pund.

Foto: Reuters

Milliardavtale for La Liga - kan løse Barcelona-problemer:

La Liga har sikret en avtale med det aktive eierfondet CVC til en verdi av 2,7 milliarder euro. Det kan gi store positive utslag for Barcelona og Real Madrid.

Den spanske ligaen bekrefter onsdag på sitt nettsted at de selger 10 prosent av sin bedrift til CVC for en pengesum tilsvarende over 28 milliarder kroner.

Det gir spanske lag en etterlengtet tilstrømming av penger, etter at flere har slitt med vanskelig økonomi som følge av blant annet koronapandemien.

Spesielt viktig kan det bli for ligaens to største klubber, Barcelona og Real Madrid. De kan få henholdsvis 270 og 261 millioner euro som et resultat av avtalen, melder Marca ifølge nyhetsbyrået AFP.

Storklubbene har måttet selge unna spillere for å ha god nok økonomi til å signere forsterkninger.

Memphis Depay ble bekreftet klar for Barcelona av klubben 19. juni, men signerte først en drøy måned senere for katalanerne.

Barcelona skal også være enig med Lionel Messi om å signere argentineren igjen etter at kontrakten hans gikk ut 30. juni. Partene skal ha vært enige om ny kontrakt siden midten av juli, men signeringen har drøyd ettersom Barcelona har måttet få orden på økonomien.

(NTB)

Stabæk låner svensk back:

Stabæk har sikret seg svenske Victor Wernersson fra Mechelen på lån ut sesongen. Venstrebacken kommer med en mulig kjøpsopsjon.

Det bekreftet Stabæk på egen hjemmeside onsdag.

Den 26 år gamle backen blir dermed det nyeste tilskuddet i Eirik Kjønøs forsøk på å sikre ny eliteseriekontrakt for bærumsklubben.

Wernersson ble hentet fra IFK Göteborg til den belgiske-klubben Mechelen i 2020. Laget endte på 8.-plass i den belgiske toppdivisjonen forrige sesong. Svensken står oppført med ni opptredener for belgierne ifølge nettsiden Transfermarkt.

(NTB)

Ny jobb - møter Norge:

Louis Van Gaal er Nederlands nye landslagstrener og har signert kontrakt til og med VM i Qatar 2022. Det melder landslaget på sine sider.

Det er den tidligere Manchester United-trenerens tredje periode som Nederlands landslagssjef. Sist ledet han laget til bronse i VM 2014.

Van Gaals første test kommer mot Norge på Ullevaal i september.

Foto: Shutterstock

Bundesliga-profil til Aston Villa:

Leverkusens Leon Bailey har signert en fireårsavtale med Aston Villa. Overgangen skal ha en verdi på i underkant av 370 millioner kroner.

Premier League-klubben bekrefter overganger på egne nettsider onsdag.

Jamaicaneren tilbrakte 3,5 år i den tyske storklubben Leverkusen. Der noterte han seg for 39 mål og 22 assist på 156 kamper.

– Leon er en veldig spennende angrepsspiller, med stor fart og mye kreativitet. Han har hatt en suksessrik karriere i Leverkusen, og vi gleder oss nå til å se ham vise fram ferdighetene og talentet sitt for Aston Villa i Premier League, sier Villa-trener Dean Smith om overgangen.

Villa serieåpner borte mot nyopprykkede Watford lørdag 14. august.

(NTB)

Avbrøt kamp etter rasistiske rop:

Aurelien Tchouameni (21) har blitt utsatt for rasistiske rop.

Det skjedde etter han scoret for Monaco mot Sparta Praha i Champions League-kvalikken tirsdag kveld.

Hovedpersonen selv og lagkameratene løp over til Monacos trener Niko Kovac og dommer Michael Oliver da det kom rasistiske rop fra tribunen etter scoringen.

Etter det avbrøt dommeren kampen i noen minutter, mens det ble vist en melding på resultattavlen og en melding ble sendt ut fra høyttallerne om at kampen ville bli stoppet hvis det gjentok seg.

- Vi er alle veldig triste. En fotballbane er en del av verden og disse holdningene må stoppes, sa Monacos hovedtrener Niko Kovac ifølge nyhetsbyrået AFP.

Monaco vant kampen 2-0 etter at Kevin Volland doblet ledelsen i andre omgang, noe som dermed gir dem et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

- Vi vant kampen og vi vant også over rasismen. Jeg håper dette ikke skjer igjen, sa han.

Foto: Shutterstock

Tidligere toppløper er død:

Friidrettsprofilen Thor Helland døde natt til 2. august, 84 år gammel. Han løp inn til åttendeplass på 5000 meter i Tokyo-OL i 1964.

Helland gikk bort mens han var innlagt på Aker sykehus, skriver VG. BUL omtaler dødsfallet i et minneord på Oslo-klubbens nettsider.

- Det er veldig spesielt at Thor skulle sovne inn midt under OL i Tokyo 57 år senere. Han har betydd enormt mye for BUL og norsk friidrett, sier Rune Stenersen til VG.

Stenersen var selv aktiv i BUL gjennom mange år. I en periode var han trener sammen med Helland for klubbens mellom- og langdistanseløpere.

Helland tok i alt tolv NM-gull på 1500, 5000 og 10.000 meter samt terrengløp. Han ble nummer åtte på 5000-meteren i 1964-OL i Tokyo med tiden 13.57,0. USAs gullvinner Bob Schul vant på 13.48,8. Plasseringen var den beste av Norges friidrettsutøvere i lekene.

(NTB)

Foto: NTB

Nærmer seg tysk fotball:

Ifølge overgangsguru Fabrizio Romano har Eintracht Frankfurt nettopp lagt inn et nytt offsielt bud på AC Milans Jens Petter Hauge (21).

- Avtalen skal nå være klar, skriver han på Twitter.

Overgangssummen skal være på 12 millioner euro etter at det første budet til tyskerne ble avslått forrige måned.

Hauge tok hele Norge med storm etter sitt storspill for Bodø/Glimt og ble signert av den italienske giganten.

Dessverre har det blitt lite spilletid for landslagsspilleren som står med 24 kamper og fem scoringer for AC Milan.

Foto: NTB

Bytter beite:

Den slovakiske seiersmaskinen Peter Sagan (31) går fra UCI WorldTeam Bora–Hansgrohe til TotalEnergies.

Det bekreftet laget tirsdag på sine nettsider. Sagan kunngjorde i juli at han ikke kom til å forlenge kontrakten med Bora-Hansgrohe, som han har syklet for siden 2017.

Den tidligere trippelverdensmesteren kommer fra et skuffende Tour de France som han måtte trekke seg fra grunnet en kneskade. Samme skade gjorde at 31 åringen ikke deltok i OL.

Sagan har vunnet den grønne poengtrøya i Tour de France hele sju ganger. Han står også oppført med 12 ettapeseire i Touren og har også levert varene i både Giro d'Italia og Vuelta a España.

Foto: AFP

Thorstvedt i mesterligatrøbbel:

Kristian Thorstvedt entret gresset som Genk-innbytter i 1-2-tapet hjemme mot Sjakhtar Donetsk i kvalifiseringen til Champions League tirsdag.

Belgia-proffen slapp til på stillingen 1-1 i det 67. minutt. Et snaut kvarter senere ble Alan Patrick matchvinner for de ukrainske gjestene.

Før pause hadde Paul Onuachu gitt Genk ledelsen. Den varte inntil Teté utlignet på et straffespark etter litt over time.

Returkampen spilles i Ukraina neste uke. Sammenlagtvinneren går til mesterligaens siste kvalifiseringsrunde.

Genk spilte gruppespill i verdens gjeveste klubbturnering så sent som i 2019/20-sesongen. Den gang gjorde belgierne det med Sander Berge på laget.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold