Sportsstudio

Kristian Hennie

Richarlison med hattrick på 23 minutter:

Brasil-stjernen Richarlison ga Tyskland en real smell i OL-møtet mellom de to fotballgigantene torsdag. Han scoret et raskt hattrick på veien mot 4-2-seier.

Kun seks minutter var spilt da Richarlison satte den første ballen i mål bak tyskernes keeper Florian Müller. Everton-spissen doblet ledelsen etter 22 minutter og scoret ytterligere en gang sju minutter senere.

Like før pause brente Matheus Cunha et straffespark og en mulighet til å punktere kampen fullstendig.

Tyskernes OL-lag reduserte ved Nadiem Amiri elleve minutter etter sidebytte. Og selv om Maximilian Arnold ble utvist for sitt andre gule kort noen minutter senere, klarte Tyskland å redusere igjen ved Ragnar Ache etter 82 minutter.

Seieren skulle uansett gå til Brasil. Paulinho la på til 4-2 på overtid og befestet trepoengeren. Brasilianerne topper OL-gruppe D, der Elfenbenskysten tidligere torsdag slo Saudi-Arabia 2-1 i sin åpningskamp.

Argentina fikk en overraskende tung åpning på mesterskapet. Australia vant 2-0 etter scoringer av Lachlan Wales og Marco Tilio.

(NTB)

Foto: Phil Noble/Reuters/NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Avbrøt kamp etter rasistiske rop:

Aurelien Tchouameni (21) har blitt utsatt for rasistiske rop.

Det skjedde etter han scoret for Monaco mot Sparta Praha i Champions League-kvalikken tirsdag kveld.

Hovedpersonen selv og lagkameratene løp over til Monacos trener Niko Kovac og dommer Michael Oliver da det kom rasistiske rop fra tribunen etter scoringen.

Etter det avbrøt dommeren kampen i noen minutter, mens det ble vist en melding på resultattavlen og en melding ble sendt ut fra høyttallerne om at kampen ville bli stoppet hvis det gjentok seg.

- Vi er alle veldig triste. En fotballbane er en del av verden og disse holdningene må stoppes, sa Monacos hovedtrener Niko Kovac ifølge nyhetsbyrået AFP.

Monaco vant kampen 2-0 etter at Kevin Volland doblet ledelsen i andre omgang, noe som dermed gir dem et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

- Vi vant kampen og vi vant også over rasismen. Jeg håper dette ikke skjer igjen, sa han.

Foto: Shutterstock

Tidligere toppløper er død:

Friidrettsprofilen Thor Helland døde natt til 2. august, 84 år gammel. Han løp inn til åttendeplass på 5000 meter i Tokyo-OL i 1964.

Helland gikk bort mens han var innlagt på Aker sykehus, skriver VG. BUL omtaler dødsfallet i et minneord på Oslo-klubbens nettsider.

- Det er veldig spesielt at Thor skulle sovne inn midt under OL i Tokyo 57 år senere. Han har betydd enormt mye for BUL og norsk friidrett, sier Rune Stenersen til VG.

Stenersen var selv aktiv i BUL gjennom mange år. I en periode var han trener sammen med Helland for klubbens mellom- og langdistanseløpere.

Helland tok i alt tolv NM-gull på 1500, 5000 og 10.000 meter samt terrengløp. Han ble nummer åtte på 5000-meteren i 1964-OL i Tokyo med tiden 13.57,0. USAs gullvinner Bob Schul vant på 13.48,8. Plasseringen var den beste av Norges friidrettsutøvere i lekene.

(NTB)

Foto: NTB

Nærmer seg tysk fotball:

Ifølge overgangsguru Fabrizio Romano har Eintracht Frankfurt nettopp lagt inn et nytt offsielt bud på AC Milans Jens Petter Hauge (21).

- Avtalen skal nå være klar, skriver han på Twitter.

Overgangssummen skal være på 12 millioner euro etter at det første budet til tyskerne ble avslått forrige måned.

Hauge tok hele Norge med storm etter sitt storspill for Bodø/Glimt og ble signert av den italienske giganten.

Dessverre har det blitt lite spilletid for landslagsspilleren som står med 24 kamper og fem scoringer for AC Milan.

Foto: NTB

Bytter beite:

Den slovakiske seiersmaskinen Peter Sagan (31) går fra UCI WorldTeam Bora–Hansgrohe til TotalEnergies.

Det bekreftet laget tirsdag på sine nettsider. Sagan kunngjorde i juli at han ikke kom til å forlenge kontrakten med Bora-Hansgrohe, som han har syklet for siden 2017.

Den tidligere trippelverdensmesteren kommer fra et skuffende Tour de France som han måtte trekke seg fra grunnet en kneskade. Samme skade gjorde at 31 åringen ikke deltok i OL.

Sagan har vunnet den grønne poengtrøya i Tour de France hele sju ganger. Han står også oppført med 12 ettapeseire i Touren og har også levert varene i både Giro d'Italia og Vuelta a España.

Foto: AFP

Thorstvedt i mesterligatrøbbel:

Kristian Thorstvedt entret gresset som Genk-innbytter i 1-2-tapet hjemme mot Sjakhtar Donetsk i kvalifiseringen til Champions League tirsdag.

Belgia-proffen slapp til på stillingen 1-1 i det 67. minutt. Et snaut kvarter senere ble Alan Patrick matchvinner for de ukrainske gjestene.

Før pause hadde Paul Onuachu gitt Genk ledelsen. Den varte inntil Teté utlignet på et straffespark etter litt over time.

Returkampen spilles i Ukraina neste uke. Sammenlagtvinneren går til mesterligaens siste kvalifiseringsrunde.

Genk spilte gruppespill i verdens gjeveste klubbturnering så sent som i 2019/20-sesongen. Den gang gjorde belgierne det med Sander Berge på laget.

(NTB)

Foto: NTB

Tap mot svensk motstand:

Steven Gerrard ledet Rangers til 1-2-tap borte mot Malmö i Champions League-kvalifiseringen. Et mål på siste spark på ballen gir stor spenning i returkampen.

Fem minutter på overtid styrte Steven Davis inn målet som ga Rangers et bedre utgangspunkt.

Neste uke må det skotske mesterlaget vinne med to mål hjemme på Ibrox i Glasgow for å gå videre uten ekstraomganger og eventuell straffesparkkonkurranse.

En snuoperasjon kreves hvis Gerrard skal drømme videre om å møte gamleklubben Liverpool til høsten.

Malmö sjokket de skotske gjestene med to mål på to minutter kort tid etter pause. Søren Rieks sto helt fri på bakerste stolpe da han på volley ordnet 1-0.

Deretter snappet MFF opp ballen rett etter Rangers' avspark. Ballen havnet hos Veljko Birmancevic, som iskaldt dunket inn 2-0 via høyre stolpe.

Svenskene styrte mot en tomålsseier foran snaut 6000 tilskuere, men langt ut i tilleggstiden slapp de inn et bittert baklengsmål.

Jo Inge Berget spilte hele kampen på topp for Malmö.

(NTB)

Foto: NTB

Coronasmitte utsetter sesongstart:

Bayern Münchens cupkamp mot Bremer går ikke som planlagt fredag. Smittetilfeller hos motstanderlaget sørger for det.

Oppgjøret er utsatt på ubestemt tid etter at lokale helsemyndigheter iverksette karantenetiltak overfor Bremer. Klubben spiller til daglig på nivå fem i tysk fotball.

Siden kampen ikke blir spilt fredag, har Tysklands fotballforbund valgt å utsette trekningen av cupens 2. runde.

Bayern München starter i stedet den nye sesongen borte mot Borussia Mönchengladbach i Bundesliga-premieren 13. august.

(NTB)

Foto: NTB

Ny kontrakt:

Liverpool har sikret seg Fabinho for mange sesonger framover. Brasilianeren forlenger med klubben til sommeren 2026.

Midtbaneprofilen signerte den nye avtalen mens han og resten av Liverpools stjernegalleri er på treningsleir i franske Evian.

- Jeg er glad for å ha skrevet under en ny avtale. Det er dette jeg ville. Jeg har trivdes veldig godt her de siste tre årene, sier Fabinho.

Brasilianeren, som kom til Liverpool fra Monaco i 2018, hadde to år igjen av den opprinnelige kontrakten. Merseyside-klubben opplyser ikke om hvor langvarig forlengelsen er, men britiske medier er samstemte om at den strekker seg ut 2025/26-sesongen.

Fabinho har vunnet både Champions League og Premier League som Liverpool-spiller. Han står med 122 kamper for laget.

(NTB)

Foto: NTB

Norsk stortalent til Juventus:

Midtbanespilleren har lenge vært linket til flere av verdens største klubber.

Nå bekrefter Juventus signeringen av 17 år gamle Elias Solberg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til 2024.

- Velkommen, skriver klubben på Twitter.

Solberg er tiltenkt en rolle på klubbens talentfulle U19-lag, og det blir spennende å se om nordmannen kan gå gradene i klubben.

Unggutten blir hentet fra Ullensaker/Kisa hvor han har fått 16 kamper i OBOS-ligaen.

Solberg har også levert fem målpoeng for Ull/Kisa og står oppført med flere U15 landskamper.

Han blir den tredje nordmannen som spiller for Juventus, etter Ingvild Isaksen og Vajebah Sakor.

Foto: Juventus F.C

Ny disiplinærsak:

Det engelske fotballforbundet er på nytt i trøbbel etter sommerens EM.

Tidligere åpnet UEFA en disiplinærsak etter at en tilskuer rettet laser mot flere av de danske spillerne under EM-semifinalen mellom England og Danmark.

Tirsdag skriver det europeiske fotballforbundet (UEFA) i en pressemelding at det åpnes en ny disiplinærsak.

Det skyldes at fans utenfor stadion skal ha kjempet mot politiet og sikkerhetsvakter da de forsøkte å bryte seg gjennom portene under EM-finalen som ble avholdt i juli.

- Et resultat av mangel på orden og disiplin fra tilhengerne, skriver UEFA om saken.

I følge BBC skal FA-sjef Mark Bullingham ha bedt om unnskyldning og sagt at sikkerhetsteamet «aldri hadde sett noe lignende».

Foto: Reuters

Annonsørinnhold