Sportsstudio

Martin Langeveld

Nedslående beskjed:

Christian Eriksen må fjerne sin hjertestarter om han vil spille videre i Italia, forteller medlem av fotballforbundets medisinske komite.

- Christian Eriksen får ikke tillatelse til å spille i Italia, sier Francesco Braconaro til italienske Radio Kiss Kiss Napoli.

Han informerer samtidig at man vil vurdere saken, om dansken får pacemakeren sin fjernet og gjennomgår nye undersøkelser.

Det kommer neppe til å skje, opplyser italienske pressekilder til danske Ekstra Bladet.

- Det er ikke sannsynlig at pacemakeren kan fjernes de første årene, i verste fall aldri, informerer de.

Andre spillere har måttet droppe å spille i Serie A av samme grunn. Nederlandske Daley Blind fikk en ICD-enhet lik Eriksens operert inn i 2019. Han spiller nå som normalt i Ajax.

Du kan lese mer om saken her.

Foto: Pa
Nedslående beskjed

Nedslående beskjed

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Ruud til nok en finale:

Casper Ruud lot seg ikke stoppe av en lengre regnpause og slo Arthur Rinderknech i strake sett fredag. Dermed er han klar for sin tredje strake ATP-finale.

Kampen i Kitzbühel endte 6-3, 6-6 (9-7) i nordmannens favør.

I finalen møter Ruud Pedro Martinez. Slår han spanjolen tar han sin tredje strake ATP-tittel. Nordmannen, som valgte å stå over OL til fordel for grusturneringer i Europa, kom til Østerrike fra seier i svenske Båstad og sveitsiske Gstaad de siste to ukene.

Ruud startet kampen sterkt og brøt franskmannen allerede ved første mulighet. Etter å ha holdt sine tre første, mens Rinderknech holdt sitt andre game, ledet 22-åringen 4-1 da regnvær stanset oppgjøret.

Kampen, som startet litt etter klokken 16, ble stanset klokken 16.30. Ikke før klokken 18.30, om lag to timer etter, kunne kampen gjenopptas.

De to kamphanene vant begge sine to første servegame etter pausen, og Ruud sikret seg dermed det første settet

I andre sett fulgte de to hverandre hele veien til 6-6 og settet gikk til tiebreak. Der fikk Ruud to matchballer på stillingen 6-4, mens franskmannen reddet unna.

På ledelsen 8-7 brøt Ruud Rinderknechs serve og sikret finaleplassen.

(NTB)

Foto: AP

Alexander-Arnold forlenget med Liverpool :

Trent Alexander-Arnold har signert en langtidskontrakt med Liverpool fram til sommeren 2025

22-åringen er et produkt av klubbens akademi. Siden debuten i oktober 2016 har han spilt 179 kamper for førstelaget.

Alexander-Arnold gikk glipp av EM for England på grunn av en skade, men backen var tilbake på banen i to treningskamper mot Wacker og Stuttgart i Østerrike sist uke.

- Det er den eneste klubben jeg egentlig har kjent, så å være her nå og forlenge for å bli her enda lengre, er fantastisk for meg og familien, sier Alexander-Arnold til klubbens nettsider.

(NTB)

Foto: AP

Tore Reginiussen gjør comeback for Alta:

To måneder etter at han ga seg som fotballspiller, er Tore Reginussen klar for ungdomsklubben Alta i 2. divisjon.

10. mai opplyste Reginiussen på Instagram at han ville avslutte sin innholdsrike karriere etter inneværende sesong.

Finnmarkingen fikk ikke fortsette i Rosenborg etter forrige sesong, til tross for at han ønsket seg en ny avtale. I stedet gikk ferden til St. Pauli i Tyskland. Det ble med halv sesong i klubben.

Nå er han altså derimot klar for å spill i Alta og får sin debut allerede mot Tromsø i 2. cuprunde på søndag.

- Det var en lovnad jeg kom med en gang tiden, at jeg skulle avslutte karrieren hjemme i Alta som angrepsspiller, og nå var det vel på tide å holde det ordet, sier Reginiussen til klubbens nettsider.

Alta ligger for øyeblikket på 5.-plass i 2. divisjon avdeling 1. Etter ni kamper spilt har de seks poeng opp til ledende Kongsvinger.

(NTB)

Foto: NTB

Superliga-klubbene fortsetter samarbeidet:

FC Barcelona, Juventus, og Real Madrid kom i dag med en pressemelding angående den mye omdiskuterte Superligaen.

EUs øverste domstol støtter klagen fra initiativtakerne til Superligaen, og avviser UEFAs anke, og bekrefter advarselen til UEFA om at manglende overholdelse av avgjørelsen skal føre til bøter og potensielt straffansvar.

Saken vil bli vurdert av EU-domstolen i Luxembourg, som skal vurdere UEFAs monopolstilling overfor europeisk fotball.

- Vi er glade for at vi fremover ikke lenger vil være utsatt for pågående UEFA-trusler. Målet vårt er å fortsette å utvikle Superliga-prosjektet på en konstruktiv og samarbeidende måte, og alltid stole på alle interessenter i fotball: fans, spillere, trenere, klubber, ligaer og nasjonale og internasjonale foreninger, står det i pressemeldingen fra klubbene.

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Atlético Madrid, AC Milan og Chelsea har trukket seg fra prosjektet.

Foto: AP

Arsenal forsterker med megaovergang:

Tidligere denne uken ble det klart at Manchester United forsterket forsvaret med Raphaël Varane, nå forsterker også Arsenal.

Ben White har signert for London-klubben, det bekreftes i en pressemelding.

23-åringen blir hentet fra Premier League-kollega Brighton.

Det rapporteres om en overgangssum på 50 millioner pund.

Foto: www.arsenal.com

Ruuds semifinale stanset av regnvær:

Casper Ruud ledet det første settet 4-1 da semifinalen i ATP-turneringen i Kitzbühel ble stanset som følge av innkommende regnvær fredag ettermiddag.

Kampen, som startet litt etter klokken 16, ble stanset klokken 16.30.

Speakeren på tennisanlegget opplyste ikke lenge etter at kampen ville bli stanset i minst 45 minutter, men i 16.55-tiden viste TV-bildene at det regnet kraftig i den østerrikske alpebyen.

Ruud så ut til å få juling av svenske Mikal Ymer (rangert som 99 i verden) i kvartfinalen torsdag, men hentet seg inn og vant 2-1. I semifinalen er franske Arthur Rinderknech motstander.

Vinner Ruud kampen tar han seg til sin tredje strake ATP-finale. De to foregående, i svenske Båstad og i sveitsiske Gstaad, stakk han av med seieren.

(NTB)

Foto: AP

Kineser ble historisk - forsvarte bordtennisgullet:

Kineseren Ma Long slo lagkamerat Fan Zhendong i herrenes bordtennisfinale og ble den første til å ta to OL-gull i herresingle.

Det kinesiske fenomenet vant finalen med 4-2 i sett og forsvarte med det tittelen fra OL i Rio i 2016. 32-åringen har i tillegg vunnet de tre siste verdensmesterskapene og tatt en rekke lagtitler med Kina.

Svenske Mattias Falck, som tapte VM-finalen mot Ma Long i 2019, ytret før OL at han ønsket å slå ut kineseren blant annet for å sikre at landsmann Jan-Ove Waldner fremdeles skulle regnes som tidens beste. Falck røk derimot ut av lekene før han fikk muligheten mot Ma Long.

Kina har totaldominert Bordtennis de siste tiårene, men dominansen er i årets leker utfordret av OL-verten Japan, som vant mixed double-klassen.

I både herrenes og kvinnenes turnering ble derimot som vanlig kinesisk gull. Kinesere har vunnet de fire siste herregullene og samtlige ni kvinnegull.

(NTB)

Foto: Reuters

Dennis Hauger imponerte i kvalikken:

Dennis Hauger fortsetter den gode kjøringen i Formel 3-sirkuset. Fredag ble han kun slått av lagkompis Arthur Leclerc i kvalifiseringen til helgens løp.

Monegaskeren, som er yngre bror av Formel 1-stjernen Charles, var 89 hundredeler raskere enn Hauger og sikret med det sin første kvalifiseringsseier.

Leclerc fikk dermed med seg 4 poeng i VM-sammendraget, som Hauger leder klart. Etter tre løpshelger leder har han sikret seg 115 poeng, mens nærmeste utfordrer, dansken Frederik Vesti, har 74 poeng.

Det skal kjøres tre løp i helgen. De to første går av stabelen lørdag, der skal ikke Hauger starte først, men under det viktige søndagsløpet, som gir flere poeng, starter 18-åringen fremst i startfeltet.

(NTB)

Foto: NTB

Manchester United: - Ingen positive tester:

I går kom Manchester United ut med en pressemelding der de opplyste om at de hadde oppdaget noen mistenkelig coronatester fra mennesker i klubben.

Som følge av det, ble treningskampen mot Preston avlyst.

I en ny pressemelding fredag, skriver klubben at de har foretatt flere tester og kan bekrefte at det ikke er noen positive tilfeller i klubben, likevel.

- Etter samråd med Premier League, er de fornøyd med at alle corona-protokoller er fulgt riktig og laget kan gå tilbake til trening umiddelbart, står det i pressemeldingen.


Foto: Reuters

United-stjerne må opereres:

Marcus Rashford må operere skulderen, det opplyser klubben på sin hjemmeside.

Angrepsspilleren har slitt med skulderen i lengre tid og har nå bestemt seg for å operere den. Avgjørelsen skal være tatt i samråd med klubbens medisinske personell og spesialister.

- Han vil nå fokusere på rehabiliteringen for å komme seg tilbake så fort som mulig, skriver klubben på hjemmesida.

Det har lenge vært ventet at Rashford kom til å operere den vonde skulderen, men nå bekrefter også klubben at spilleren har bestemt seg. BBC skrev tidligere i sommer at det er forventet at det vil sette han ut av spill i 12 uker.

Foto: Pa

Annonsørinnhold