Sportsstudio

Martin Langeveld

Ruud til semifinale i Sveits:

Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad.

Dermed er Ruud klar for semifinale mot den tsjekkiske kvalifiseringsspilleren Vit Kopriva. Nordmannen vant Båstad-turneringen i forrige uke – hans tredje ATP-tittel i karrieren – og er virkelig i siget.

- Jeg føler at jeg er i god form, og jeg har god selvtillit etter å ha spilt mange kamper i det siste, kommenterte Ruud på pressekonferansen etter seieren over Paire.

Han tilpasset seg høyden i Gstaad kjapt og fortsette å serve glitrende i fredagens duell. Franskmannen skulle tidlig havne i trøbbel, men bød også på solid motstand utover i kampen.

Ruud brøt Paire allerede i franskmannens første servegame, og etter hvert tok han ledelsen 4-1. Han brøt Paire igjen på 5-2 og vant det første settet.

Serven en nøkkel
I innledningen på annet sett servet begge spillerne meget bra, og de vant i egne servegame fram til stillingen 5-5. I neste game ble Ruud brutt, og Paire utnyttet muligheten i egen serve til å skaffe et tredje og avgjørende sett.

Ruud har overfor NTB forklart at tynnluften i Gstaad, som ligger drøyt 1000 meter over havet, gjør at ballen går fortere og spretter høyere. Derfor er det også lettere å serve motstanderen ut, og nordmannen har tapt kun ett servegame i Gstaad-turneringen.

Ruud så meget frustrert ut etter å ha tapt det andre settet, men han gikk hardt til verks i det tredje. Etter et kjapt første game brøt han Paire i det andre, og deretter gikk han opp til 3-0-ledelse.

Paire innfridde så i egne servegame, men settet gikk i Ruuds favør med seier 6-3.

- Han er en frustrerende spiller å møte, for han kan gjøre hva som helst med ballen og slår noen syke vinnere innimellom. Men jeg bryter ham tidlig i tredje sett, og det hjalp selvfølgelig veldig, sa Ruud.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Solskjær og co i trøbbel:


(67 min): Manchester United har vært farlig frempå ved et par anledninger. Mason Greenwood hadde en kjempesjanse, men Areola i West Ham-buret reddet.

(46 min): De siste 45. minuttene er i gang.

(9 min) 0-1: West Ham tar en tidlig ledelse på Old Trafford! Fredericks drar seg nydelig ned til dødlinja og finner Lanzini inne i feltet. Argentineren gjør ingen feil og sender West Ham i ledelsen.

Se målet i videovinduet under:

Disse møtes i cupen:

Den fjerde NM-runden ble trukket onsdag kveld:

KFUM - Brann
Åsane - Sarpsborg 08
Aalesund - Bodø/Glimt
Kongsvinger - Viking
Nardo - Lillestrøm
Raufoss - Strømsgodset
Sandnes Ulf - Start
Molde - Odd

Kampene spilles 12. og 13. mars 2022.

Foto: Carina Johansen / NTB

Hodestups ut av cupen:

Viking freste over Rosenborg og vant 3-1 på eget gress i onsdagens cupduell i 3. runde. Vertene dro også hjelp av et feilaktig godkjent mål.

Ballen som Even Hovland sendte i eget nett til 2-0 tidlig i annen omgang, gikk nemlig via hånden til Viking-kanten Yann-Erik de Lanlay. Regelverket sier tydelig at målet skal annulleres hvis ballen er borti hånden til en spiller fra angripende lag, men dommerne trodde åpenbart at den traff en annen av de Lanlays kroppsdeler.

Rosenborg reduserte ti minutter senere, og dermed så det en stund ut til at handsmålet skulle bli avgjørende. Men drøye ti minutter før slutt ble RBK rundspilt i eget felt, og Zlatko Tripic kunne styre inn 3-1.

Viking fortsetter dermed sitt tittelforsvar i cupen etter en intens kamp i et regntungt Stavanger. Etter en jevn åpning koblet vertene et sterkere og sterkere grep om kampen, og det var ikke ufortjent da Kristoffer Løkberg stanget inn 1-0 på et flott innlegg fra Veton Berisha etter 32 minutters spill.

Vertene var farlige på overganger, og en ny kontring ga 2-0 i det 50. minuttet. Tripic slo inn fra venstre, og i en tett duell styrte Hovland ballen i mål via hånden til de Lanlay.

En time ut i kampen satt ballen omsider i mål for Rosenborg. Det fløt godt i angrep, og ballen endte opp hos Carlo Holse, som vendte av en mann og skrudde ballen elegant i mål.

Reduseringen ga RBK blod på tann, og de skapte farligheter, men uten å score. I stedet var det Tripic, matchvinneren fra cupfinalen i 2019, som fikk roet nervene til hjemmefansen.

Veien tilbake fra 1-3 ble for lang for Rosenborg. Dermed må trønderne, som kjemper om gull i Eliteserien, vente en god stund på neste cupkamp.

(NTB)

Foto: NTB

Runar-smell borte mot Kolstad:

Runar Sandefjord kom med tre seire av tre mulige, mens Kolstad hadde tre tap på sine tre første kamper. Onsdag var det sistnevnte som var best og vant 34-27.

Simen Ulstad Lyse stoppet på ni mål for hjemmelaget, mens Kristoffer Stenberg Henriksen scoret sju for Runar i onsdagens eliteserieduell i håndball.

Nærbø slo Fjellhammer borte med 29-25 og tok seg opp til tredjeplassen på tabellen bak ØIF Arendal og Elverum. John Thue og Andreas Horst Haugseng ble toppscorere og Nærbø med seks mål hver, mens Ole-Henry Dahl stoppet på seks for Fjellhammer.

Haslum tok også sesongens første seier da Halden ble sendt hjem med 37-30. Stian André Brevik og Henrik Johan Bielenberg stoppet på sju mål, mens hos Halden var det Hannes Nystrøm som var best og stoppet på seks mål.

Drammen tok også en etterlengtet seier med å vinne 31-28 borte mot Bækkelaget. Petter Dahl Christensen ble hjemmelaget mest målfarlige med sju mål, mens Gøran Sørheim stoppet på elleve mål for Drammen.

(NTB)

Foto: Vidar Ruud / NTB

Obaidli herjet med Follo:

Anniken Obaidli var kampens dominerende spiller da Storhamar inntok tabelltoppen med 35-25 borte mot Follo i eliteseieren i håndball for kvinner.

Anniken Obaidli stoppet på ti fulltreffere i kampen hvor det sto 17-11 ved pause. Martine Kåringstad Andersen og Mina Hesselberg var sitt lags giftigste med fem mål hver.

Sola hadde små problemer borte mot Oppsal. Det endte med 34-29. Kaja Horst Haugseng og Kristian Sirum Novak stoppet på sju mål hver, mens Lina Marie Jensen ble Oppsals storscorer med åtte mål.

Tertnes vant med 35-29 hjemme mot Larvik. Det sto 15-15 ved pause for hjemmelaget rykket ifra i 2. omgang. Madeleine Hilby og Hermine Mozfeldt Auberg ble hjemmelagets målfarligste med sju fulltreffere hver. Hos gjestene var det Tirill Alexandrine Solumsmoen Mørch som var best med åtte mål.

(NTB)

Foto: Ali Zare / NTB

Cupbombe: Kristiansund slått ut:

Kristiansund gikk på en skikkelig smell i NM da KFUM vant 3-1 i hovedstaden i 3. runde. Lillestrøm ble reddet av Thomas Lehne Olsen mot Grorud.

Mjøndalen, Stabæk og Vålerenga ble det andre, tredje og fjerde eliteserielaget som røk ut av fotball-NM i 3. runde.

For mens Stabæk og VIF møtte overmakten i henholdsvis Strømsgodset og Odd, gikk Mjøndalen på et kjedelig 2-4-tap mot 1.-divisjonslaget Start i Kristiansand.

Mikael Ugland, Martin Ramsland, Eman Markovic og Sander Sjøkvist scoret målene som skapte full jubel på Sørlandet.

Vålerenga hadde håpet å gå lenger i cupen enn sist, da det ble tap mot Bærum i 3. runde i 2019, men ble stoppet av trener Dag-Eilev Fagermos gamleklubb Odd.

Gjestene fra Skien tok ledelsen ved Milan Jevtovic i det 20. minuttet, og to raske mål av Sander Svendsen i annen omgang trygget seieren for Odd. 3-0 ble også sluttresultatet.

I Drammen tok Stabæk ledelsen etter bare fire minutter mot Strømsgodset, men vertene snudde oppgjøret og vant hele 5-1 etter scoringer av Halldor Stenevik, Gustav Valsvik og Jordan Kadiri (3).

4. runde av cupen spilles i mars.

(NTB)

Foto: Annika Byrde / NTB

James Rodríguez solgt til qatarsk klubb:

Midtbanestjernen James Rodríguez (30) er solgt fra Everton til toppklubben Al-Rayyan i Qatar.

Det opplyser Everton på sitt nettsted. Colombianeren ble i Liverpool-klubben i bare ett år etter overgangen fra Real Madrid i fjor.

Det er ikke kjent hvor mye Al-Rayyan betaler for å sikre seg Rodríguez. Klubben ble nummer tre i den qatarske toppligaen sist sesong.

(NTB)

Foto: AP

Norge møter Ukraina i Davis Cup:

Norge og Casper Ruud får hjemmekamp igjen i neste Davis Cup-runde. Ukraina blir motstander siste helgen i november.

Norge slo Usbekistan 3-1 i duellen i Oslo sist helg, og onsdag ble trekningen av de neste Davis Cup-møtene klar.

Det norske laget får fordelen av hjemmebane igjen i møtet med Ukraina. Det skal spilles inntil fem kamper, hvorav fire i single og én i double. Datoer for kampene er 26. og 27. eller 27. og 28. november.

Foruten Ruud var Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby med på Norges lag i forrige runde.

Tolv lag vant sine kamper på nivå 1 i Davis Cup i forrige runde. De åtte beste på nivået går til kvalifisering til verdensgruppen, som spilles neste år. Det betyr at seier mot Ukraina vil gjøre at Norge vil være med i kvalifiseringen til sluttspillet i Madrid i 2022.

(NTB)

Foto: Terje Pedersen / NTB

PL-oppstart etter Qatar-VM legges til Boxing Day:

Det blir ikke mange dager til å hente seg inn for de Premier League-spillerne som tar seg til VM-finale i fotball neste år.

Onsdag diskuterte representanter for de 20 klubbene i engelske Premier League neste sesong, som for første gang må ta pause på grunn av VM.

Mesterskapet i Qatar spilles fra 21. november til 18. desember. Ifølge Sky Sports vil Premier League ta pause etter helgen 12. og 13. november og starte opp igjen med tradisjonelle Boxing Day-kamper 2. juledag.

Det betyr at Premier League-spillerne som tar seg til VM-finale med sine landslag, vil få seks fridager mellom Qatar-avslutningen og neste klubbkamp.

(NTB)

Foto: AP

Tony Martin avsluttet karrieren med VM-gull:

Den tyske tempoeksperten Tony Martin avsluttet karrieren med å ta gullet i blandet lagtempo i sykkel-VM i Brugge.

På det tyske laget syklet også Lisa Brennauer, Lisa Klein, Mieke Kröger, Niklas Arndt og Max Walscheid.

De henviste Nederland med Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Riejanne Markus, Koen Bouwman, Bauke Mollema og Jos van Emden til sølvplassen. Det nederlandske laget ble slått med 12 sekunder. Van Dijk vant kvinnenes individuelle tempogull tidligere i mesterskapet.

Italias Marta Cavalli, Elene Cecchini, Elisa Longo Borghini, Edoardo Affini, Filippo Ganna og Matteo Sobrero tok bronsen, 37 sekunder bak Tyskland. Ganna forsvarte gullet på mennenes individuelle tempo søndag.

36 år gamle Martin, som har gått under kallenavnet «Panzerwagen» fordi han virket ustoppelig, endte opp med fem VM-gull på tempo. Fire av dem tok han individuelt fra 2011 til 13 og i 2016.

Han også fem etappeseirer i Tour de France fra perioden 2011 til 2015. I tillegg har han to etappeseirer i Vuelta a España.

(NTB)

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Annonsørinnhold