Sportsstudio

Jonas Kalsaas Riise

Zachariassen inn for Nguen i Ferencvaros-tap:

Ferencváros gikk på et overraskende 1-2-tap for Kisvarda lørdag. Det ble et helnorsk bytte da Kristoffer Zachariassen kom inn for Tokmac Nguen til pause.

Fjorårets ligamester fikk dermed en marerittåpning på denne sesongen med tap for Kisvarda, som ble nummer fem sist sesong.

Matheus sendte Kisvarda i ledelsen minuttet etter pause, før Jaroslav Navratil økte ledelsen for gjestene etter halvspilt 2. omgang. Ryan Mmaee reduserte seks minutter etter at han kom innpå, men scoringen etter 79 minutter ble bare et trøstemål for Ferencváros.

Tokmac Nguen startet kampen for ungarerne, men ble tatt av til pause. Inn kom Kristoffer Zachariassen, uten at han klarte å påvirke kampen for mye.

Innhoppet var Zachariassens første i serien og hans tredje kamp totalt for klubben, etter å ha spilt 22 og 90 minutter i Champions League-kvalifiseringskampene mot Zalgiris.

Tidligere Stabæk- og Aalesund-spiller Franck Boli spilte 90 minutter, men noterte seg kun for et gult kort i oppgjøret.

(NTB)

Foto: AP
Studioet fortsetter under annonsen

Sensasjonelt spark avgjorde NFL-kamp:

Justin Tucker satte ny NFL-rekord for det lengste trepoengspark noensinne, fra 66 yards, da han avgjorde for Baltimore Ravens i siste sekund mot Detroit Lions.

Lions ledet med ett poeng da det sto igjen tre sekunder på klokka. Derfor hadde ikke Ravens noe å tape, og de satte sin lit til Tucker. Mens klokka tikket ned til null seilte hans spark i en høy bue og dalte ned i målsonen. Ballen spratt på tverrliggeren og over den, og Ravens kunne juble for seier 19-17.

– Med en gang jeg så tilslaget tenkte jeg at det kunne gå. Han er den beste kicker i NFL-historien, sa Ravens-trener Matt Harbaugh ifølge The Athletic.

Den tidligere rekorden for lengste trepoengspark var 64 yards, satt av Matt Prater i 2013.

Tucker ble omfavnet av elleville lagkamerater etter sparket som utgjorde forskjellen mellom seier og tap, mens hjemmelaget fortvilte.

– Jeg er mer nervøs når jeg tenker på det etterpå enn jeg var da jeg skulle sparke, sa Tucker.

Ravens virket fortapt, men quarterbackstjernen Lamar Jackson satte laget i posisjon med en 36-yardspasning til Sammy Watkins. Så fikk Tucker sjansen til å skrive historie.

Hans personlige rekord før søndag var 61 yards. Også det sparket var vinnerpoengene i en kamp mot Lions.

(NTB)

Foto: NTB

Hovland og Europa-tap i Ryder Cup:

USA fullførte utklassingen av Europa i Ryder Cup i golf ved å dominere også avslutningsdagen. Collin Morikawa senket vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

På 17. hull slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

USA hadde vunnet tre av de fire singlekampene som på det tidspunkt var avsluttet og var oppe i 14 poeng. 14,5 holder til seier.

Hovland så lenge ut til å skulle utsette amerikanernes jubel. Morikawa hadde vunnet alle sine tre kamper tidligere i helgen, men nordmannen ga ham beintøff kamp. Med sier på 1.2, , 9., 12., 14. og 15. hull hadde Hovland uavgjort før de to siste hullene.

Morikawa vant fire hull på rad fra 4. hull og igjen på 10. og 13. før han sikret USAs sammenlagttriumf med seier på 17. hull. Samtidig sørget han for at Hovland ikke skulle få oppleve en kampseier i sin ellers sterke Ryder Cup-debut.

(NTB)

Foto: NTB

Økte ledelsen i finalen:

Magnus Carlsen ble satt på prøve av Shakhriyar Mamedyarov søndag, men vant i armageddon og økte sin ledelse i finaleturneringen i Champions Chess Tour.

Wesley So ble utklasset av Maxime Vachier-Lagrave, og dermed leder Carlsen med seks poeng.

Carlsen gjorde lørdag kort prosess med Jan-Krzysztof Duda i første runde i onlinetourens 10. og siste turnering. Da vant han de to første partiene og sikret seieren allerede med en rask remis i tredje parti.

Søndag fikk han atskillig tøffere motstand fra Mamedyarov, som med sedvanlig offensivt spill vant begge sine hurtigsjakkpartier med hvite brikker. Carlsen var begge ganger tvunget til å slå tilbake og vinne med hvitt for å holde seg inne i kampen, og det greide han.

I lynsjakkomspillet vant Carlsen først et kaotisk parti med hvite brikker. Mamedyarov gjorde en grov tabbe etter å ha spilt seg til en svært lovende stilling, og etter 25 trekk vant Carlsen. Dermed ledet han for første gang duellen mot aserbajdsjaneren.

Så var det Carlsens tur til å gjøre en stor feil. Han spilte offensivt med svart og skaffet seg en lovende stilling, men et tabbetrekk vippet partiet i motstanderens favør. For sjette gang på rad søndag vant spilleren med hvite brikket, og dermed ble det amargeddon.

Der kom den sjuende strake hvit-seieren da Carlsen vant etter 22 trekk.

(NTB)

Foto: NTB

Arsenal kjørte over Manchester City:

Arsenal tok føringen tidlig og slo Manchester City 5-0 søndag. Kim Little ble kampens store spiller med to mål. Frida Maanum spilte hele kampen for vertene.

Arsenal har fått en flott sesongstart og tok ledelsen etter ti minutter. Vivianne Miedema satte inn 1-0 etter at Manchester Citys målvakt var langt ute og feilet med klareringen.

Etter 23 minutter lå ballen igjen i mål for Arsenal. Miedema la igjen ballen til Kim Little, som gjorde resten selv før hum hamret ballen i krysset.

Katie McCabe satte inn 3-0 etter en times spill. Hun dempet en vakker langpasning fra Noëlle Maritz før hun snurret litt rundt med City-forsvaret. Ballen kom løs, og der var McCabe først og hamret den i mål.

Little satte inn sin andre scoring for kvelden på straffespark med rundt kvarteret igjen av kampen.

På overtiden ble vondt til verre for de lyseblå. Arsenal rullet fint opp på siden før innlegget kom. På enden ventet Leah Williamson som med et pent hodestøt fastsatte resultatet til 5-0.

Frida Maanum har ristet av seg smellen hun fikk i VM-kvalifiseringskampen i Kosovo og spilte hele kampen for Arsenal. Laget har full pott etter tre seriekamper og 12-2 i målscore.

(NTB)

Foto: NTB

Overlegen seier:

Casper Ruud og hans lagkamerater kunne søndag juble for seier over verdenslaget i Laver Cup i tennis allerede etter dagens første kamp.

Andrej Rublev og Alexander Zverev vant doublekampen mot Reilly Opelka og Denis Shapovalov og sørget for åttende Europa-seier på ni kamper så langt. Dermed er de tre avsluttende singlekampene uten betydning for utfallet.

Casper Ruud imponerte da han fredag spilte turneringens åpningskamp og slo Opelka i strake sett. Han ga Europa-laget en perfekt start i jakten på den fjerde turneringsseieren av like mange mulige.

Ettersom det var doble poeng for seier lørdag og tredoble søndag, var det ventet at lagets høyest rangerte spillere ville bli foretrukket de dagene, og Zvevev, Daniil Medvedevog Stefanos Tsitsipas skal spille singlekampene som nå bare blir oppvisningskamper.

Ruud er nummer ti på verdensrankingen, men det er dårligste plassering av de seks spillerne på Europas lag.

Han er derimot rangert foran alle de seks spillerne på verdenslaget som ble utklasset i årets Laver Cup.

(NTB)

Foto: NTB

Landslagskeeper ut med skade:

Landslagskeeper André Hansen fikk seg en trøkk i Rosenborgs eliteseriekamp mot Mjøndalen søndag og måtte byttes ut etter å ha fått tilsyn på banen.

Hansen måtte sette seg ned på gressmattene like etter at timen var spilt. Han fikk tilsyn av laglegen på banen, men måtte til slutt byttes ut med Julian Faye-Lund.

Keeperen er ikke den eneste landslagsspilleren som er rammet av skade den siste tiden. Lørdag ble det kjent at Alexander Sørloth må stå over kampene mot Tyrkia og Montenegro i oktober, mens Erling Braut Haaland sto over for Borussia Dortmund samme dag på grunn av muskulære problemer.

Det er landslagsuttak kommende tirsdag. Den viktige bortekampen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringen spilles 8. oktober. Tre dager senere kommer Montenegro til Ullevaal.

(NTB)

Foto: NTB

FULLTID: Bodø/Glimt - Vålerenga 1-0:

Bodø/Glimt vinner fullt fortjent på hjemmebane mot Vålerenga.

Vålerenga går på sin fjerde kamp uten seier og synker på tabellen.

Scoringen satt langt inn og kom ikke før Ulrik Saltnes serverte Erik Botheim som satt sitt 11. mål for sesongen.

Det ble aldri noen stor første omgang på Apsmyra Stadion og lagene gikk til pause med 0-0 i bagasjen.

Nærmest har Vålerengas Tobias Christensen vært da han smalt ballen i treverket.

Vertene ble snytt for straffespark midtveis i omgangen da Brunstad Fet ble felt av Vålerengas sisteskanse.

Dommer lot spillet gå og Pellegrino fikk en god mulighet, men avslutningen ble avverget av blå-trøyenes forsvarsspillere.

Bodø/Glimt sikter på å gå til topps i Eliteserien i kveld. Da må Vålerenga slås hjemme på Aspmyra. Glimt er uten sin store stjerne Patrick Berg som er ute med suspensjon.

Slik stiller lagene:

Bodø/Glimt: Haikin, Sampsted, Lode, Moe, Bjørken, Fet, Hagen, Saltnes, Solbakken, Pellegrino, Botheim.

Vålerenga: Haug, Borchgrevink, Nation, Näsberg, Zuta, Bjørdal, Oldrup Jensen, Thiago Holm, Jatta, Kjartansson, Christensen.

Følg kampen her:

Foto: NTB

Nytt Vipers-tap i mesterligaen:

Vipers greide ikke å henge med Metz og tapte til slutt 18-23 søndag. Tapet er tittelforsvarerens andre på tre kamper i mesterligaen i håndball.

Vipers hang riktignok med de ti første minuttene og ledet på et tidspunkt 4-3. Da Camila Micijevic ga Metz 6-5 i det 12. minutt begynte derimot en tung periode for Kristiansand-laget, og fem minutter senere lå de under med fem mål.

Vipers reduserte flere ganger, men gikk til pause på stillingen 14-9 til de franske kvinnene.

Sørlendingene hadde en bedre periode midtveis i 2. omgang og var på det minste kun to mål bak, men truet aldri Metz.

Nora Mørk ble toppscorer for Vipers med fem mål på 14 skudd, en sterk kontrast til forrige mesterligakamp mot svenske Sävehof sist helg da hun endte på tolv mål.

Seieren mot Sävehof var en opptur etter 29-35-nederlaget mot Györ i åpningskampen, men søndag ble det altså nytt nederlag.

Nettopp Györ, som slo CSKA Moskva 32-22 søndag, topper gruppe B med seks poeng, mens Metz har fire poeng med en kamp mindre spilt. De to beste lagene etter at alle de åtte lagene har møtt hverandre to ganger går direkte videre, mens 3.- til 6.-plass må ut i omspill om kvartfinaleplass.

(NTB)

Foto: NTB

LSK-blemme holder liv i Vålerengas medaljehåp:

Vålerengas fotballkvinner har et lite håp om medalje i Toppserien etter 2-1-seier i nøkkelkampen mot LSK Kvinner søndag.

Gjestene fra Lillestrøm hadde utlignet ved Mimmi Löfwenius Veum, men serverte Vålerenga seieren på tampen. Malin Brenn mistet på klønete vis ballen til Agnete Nielsen, som enkelt kunne sette inn vinnermålet.

Helt på tampen kunne Ina Gausdal ha sikret 2-2 for LSK, men Jalen Tompkins vartet opp med en kjemperedning og forhindret uavgjort.

Seieren gjør at regjerende mester Vålerenga bare er to poeng bak 3.-plasserte LSK Kvinner når fire serierunder gjenstår. Det skal imidlertid nevnes at LSK har en kamp til gode på rivalen.

Vålerenga ledet søndagens kamp lenge etter Marie Døvik Markussens 1-0-mål i det 34. minuttet. Hun ble frispilt på kanten og vippet ballen elegant over landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand.

Det var langt mellom de store sjansene etter Markussens mål, men Fiskerstrand måtte i aksjon og leverte en god redning på en avslutning fra Nielsen etter en drøy times spill.

Snaue kvarteret før slutt utlignet LSK takket være et flott og noe heldig sololøp fra Emilie Haavi. Hun fikk ballen tilbake etter å ha prøvd å slå inn, og på innlegg nummer to traff hun låret til Veum, slik at ballen spratt i mål.

Seieren skulle likevel gå til VIF etter forsvarsblemmen i det 88. minuttet. Det tenner et fornyet håp om en topp-tre-plassering for Oslo-laget.

(NTB)

Foto: NTB

Tre magiske minutter da Molde og Viking delte poengene:

69.11, 70.22 og 71.56 var tidspunktene for tre mål på snaue tre minutter i Molde. Ohi Omoijuanfo sendte inn landslagssøknad i 2-2-kampen mot Viking.

Ettersom landslagsspiss Alexander Sørloth har meldt forfall til de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro, var det knyttet spenning til om spissene Veton Berisha og Ohi Omoijuanfo kom til å legge inn søknad om å erstatte ham i troppen.

Der Berisha skuffet måtte forlate banen etter en drøy time, leverte Ohi sin søknad med sitt 2-1-mål og sitt 21. mål for sesongen med 20 minutter igjen.

Etter en del Molde-press var det Eirik Ulland Andersen som sendte Molde i ledelsen. Han pirket inn 1-0 med hodet etter fint oppbyggende spill av Molde.

Etter en drøy time satte utligningen for Viking. Samúel Fridjónsson prikket inn 1-1 etter innlegg fra Joe Bell.

Bare sekunder etterpå var det Ohis tur, før det kun sekunder etter det igjen var utlignet. Kevin Kabran fant Shayne Pattynama som satte inn 2-2.

Resultatet betyr at Molde leder ligaen på målforskjell før Bodø/Glimts oppgjør mot Vålerenga søndag kveld. Viking på sin side har fem poeng opp til medaljeplass.

Andre resultater i 18-runden:
FK Haugesund - Odd 1-3
Rosenborg - Mjøndalen 3-1
Sandefjord - Stabæk 0-3

(NTB)

Annonsørinnhold