Sportsstudio

Jonas Kalsaas Riise

Drømmedebut for Dønnum:

Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

Fredag 23. juli ble Dønnums overgang fra Vålerenga til Standard Liège bekreftet i en video på den belgiske klubbens Twitter-konto. Der kom det fram at Dønnum skal spille i drakt nummer 11 for klubben som endte på 8.-plassen i den belgiske toppdivisjonen sist sesong.

Dønnum var opprinnelig kontraktsfestet til ytterligere tre sesonger med Vålerenga, men ble solgt for et tosifret millionbeløp.

Andreas Hanche-Olsen spilte hele kampen for Gent mot Beerschot-Wilrijk. Oppgjøret endte 2–2. Hanche-Olsen og co. har ett poeng etter to kamper.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Avbryter sesongen etter vaksinereaksjon:

Den franske tennisspilleren Jeremy Chardy har avbrutt sesongen. Han forklarer det med en kraftig reaksjon på coronavaksine.

34-åringen, som er nummer 73 på ATP-rankingen, ble vaksinert mellom OL og US Open.

- Siden jeg fikk vaksinen har jeg hatt problemer. Det har vært en serie plager. Plutselig kan jeg ikke trene, og jeg kan ikke spille, sier Chardy til nyhetsbyrået AFP.

Han sier at han får kraftige smerter over hele kroppen straks han anstrenger seg.

- Jeg har vært hos to ulike leger, og jeg har gjennomgått prøver. Jeg vet hva problemet er, og nå er det viktigste å ta vare på meg selv, sier han.

- Jeg foretrekker å bruke ekstra tid for å være sikker på at jeg kommer meg, i stedet for å skynde meg tilbake og så måtte slite videre med helseproblemer.

Chardy har på det beste vært blant de 30 høyest rangerte spillerne. Han har vunnet bare én singletittel i karrieren, men han har slått spillere som Roger Federer, Andy Murray og Daniil Medvedev.

(NTB)

Foto: AFP

Landslagsspiss haltet av banen:

Alexander Sørloth (25) fikk en smell og måtte gi seg på stillingen 2-2 i oppgjøret mellom Real Sociedad og Granada.

Det er ikke gode nyheter for det norske landslaget som møter Tyrkia om to uker i den avgjørende kampen i VM-kvalifiseringen.

Han startet sin andre kamp på rad for Real Sociedad mot Granada. Til nå har Sørloth fått tillit i fire LaLiga-kamper og én Europa League-kamp, men den norske landslagsspissen har ikke funnet veien til nettmaskene enda.

Det endte med 3-2 seier borte mot Granada og Sørloths lag klatrer opp på tredjeplass i LaLiga. Sesongstarten har vært god for La Real med 4 seire, én uavgjort og ett tap.

Sørloth kom seg til en rekke gode målsjanser, men maktet ikke å overliste Maximiano i Granada-buret. Han burde likevel fått med seg en assist da han på strålende vis serverte Mikel Merino som ikke fant veien til nettet.

Nordmannen ble klar for Real Sociedad i slutten av august og ble den fjerde nordmannen til å spille for klubben etter Bjørn Tore Kvarme, Vadim Demidov og Martin Ødegaard.

Foto: NTB

OL-vinner innlagt på sykehus:

Madison Wilson (27) vant OL med Australia i sommer, men nå er hun innlagt på sykehus etter å ha blitt coronasmittet.

I et innlegg på Instagram skriver Wilson at alle retningslinjer er fulgt, men hun skal likevel ha blitt rammet hardt.

- Jeg er ekstremt skuffet og trist over at jeg ikke kan konkurrere sammen med lagkameratene mine, skriver hun.

27-åringen har blitt smittet selv om hun allerede er fullvaksinert.

- Jeg føler meg eksremt uheldig og har tatt mine forhåndsregler, men likevel måtte jeg bukke under for viruset og jeg synes det er en stor vekker. Covid-19 er dypt alvorlig, og når det kommer, slår det hardt fra seg. Jeg ville vært dum hvis jeg sa at jeg ikke var redd, skriver hun.

Wilson tror hun vet årsaken til at hun er blitt smittet.

- Det har vært noen vanvittige måneder, og jeg tror det har gjort meg mer mottakelig siden jeg har vært helt utslitt mentalt og fysisk.

Foto: AP

Stortap for Thorsby:

Morten Thorsby har ristet av seg lårskaden og spilte fra start da Sampdoria tok imot Napoli i Serie A torsdag. Det endte med et stygt 0-4-tap.

Noen uker før den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Tyrkia så det bekymringsfullt ut da den norske midtbanekrigeren haltet av banen med skade i helgens serierunde, men det ble ikke noe skadeopphold.

Fire dager etter 3-0-seieren over Empoli var Thorsby med fra start igjen, men denne gang måtte laget finne seg i å få juling.

Victor Osimhen ga gjestene ledelsen før det var spilt ti minutter, og Fabián Ruiz doblet før pause. Osimhen og Piotr Zielinski økte ytterligere det første kvarteret av 2. omgang og sørget for en storseier for Napoli, som er på tabelltopp uten poengtap etter fem serierunder.

Thorsby ble byttet ut med landsmannen Kristoffer Askildsen 20 minutter før slutt.

(©TB)

Foto: AP

Knuste Sverige:

Norges G15-landslag i fotball var en klasse for god for Sverige i torsdagens landskamp på bortebane og ga seg ikke før kampen var vunnet 6-0.

RBK-spiller Sverre Halseth Nypan startet målfesten etter å ha vunnet ballen fra en motspiller rett utenfor 16-meteren. Litt senere dro han av en motspiller på egen halvdel og førte ballen i høyt tempo over halve banen før han satte opp Gustav Kjølstad Nyheim. Molde-spilleren gjorde 2-0.

Troy Engseth Nyhammer og Nyheim leverte forarbeid til 3-0-målet. Midtspiss Chrisander Sørum fra Strømsgodset fastsatte pauseresultatet på stolperetur etter at Måns Petersson holdt på å gjøre selvmål.

Tidlig i 2. omgang ble hjemmelaget redusert til ti mann da Philip Rolke ble utvist for å felle Sørum på vei gjennom. Minutter senere gjorde lagkaptein og midtstopper Aleksander Hammer Kjelsen fra Vålerenga 4-0 etter hjørnespark.

Norge fortsatte å dominere etter at begge lag gjorde mange bytter. Odd-spiller Fenuel Temesgen Tewelde skjøt i krysset fra 18 meter i det 87. minutt før Sindre Walle Egeli fra Sandefjord fastsatte resultatet på straffe. Det gjorde han på overtid. Både Tewelde og Egeli var innbyttere.

Lagene møtes igjen søndag.

(NTB)

Foto: NTB

Utestengt:

Jonson Clarke-Harris (27) bøtelegges og utestenges for et åtte år gammelt innlegg på sosiale medier melder BBC.

I august kom det fram at FA anklaget Clarke-Harris for innlegg på sosiale medier som angivelig referte til seksuell legning.

Peterborough United-spissen er nå utestengt i fire kamper og fått en bot på 5300 pund grunnet innlegget på sosiale medier.

27-åringen var 18 år da han skrev kommentarene. I tillegg til utestengelsen og boten må Clarke Harris gjennomføre et utdanningsprogram.

- Kommentarene var fornærmende, krenkende, upassende og brøt spillet i vanry, skrev FA i en uttalelse.

Avisa har ikke gjengitt kommentarene til Peterborough-spilleren, men han har innrømmet seks brudd på FAs reglement.

Dermed går han glipp av oppgjørene mot Coventry, Bournemouth, Bristol City og Middlesbrough.

Foto: Shutterstock

Vipers ga fra seg stor ledelse:

Vipers Kristiansand avga poeng i eliteserien håndball for første gang på over halvannet år da det ble 33-33 borte mot Fana torsdag.

Dermed er Storhamar og Sola på tabelltopp uten poengtap etter fem serierunder, mens Molde kan slutte seg til dem med seier over Flint Tønsberg søndag.

Vipers så også ut til å være på vei mot sin femte strake seier da laget dominerte første omgang mot et hardtsatsende og fremadstormende Fana-lag. Ved pause ledet favoritten 20-15.

Etter pause kom hjemmelaget voldsomt. Etter åtte minutter valgte Ole Gustav Gjekstad å ta timeout. Da var Fana bare ett mål bak på 21-22. Åtte minutter før slutt var Fana i ledelse på 30-29, og hjemmepublikum været en sensasjon.

Lagene vekslet på å lede i avslutningen. Isabelle Gulldén ga Vipers ledelsen med lagets 33. mål, men et snaut minutt før slutt utlignet Maren Langø. Gjekstad tok timeout igjen for å forberede sitt lag på å score det avgjørende målet, men en god Ida Drønen i Fana-målet reddet skuddet fra Nora Mørk.

Christine Karlsen Alver scoret åtte mål for Fana, mens Ana Debelic ble toppscorer for Vipers med seks.

Vipers avga poeng i serien for første gang siden hjemmetapet mot Storhamar 26. februar 2020. Det kom i en sesong der alle lagets øvrige seriekamper ble vunnet. I den amputerte koronasesongen sist vant Vipers alle de 12 seriekampene laget rakk å spille.

Laget vant også cupen og mesterligaen i vår. Torsdagens poengtap kom i en midtukekamp mellom to mesterligaoppgjør. Søndag er Metz motstander i Frankrike.

(NTB)

Foto: NTB

Måltørken fortsetter:

Granada - Real Sociedad 2-3

Alexander Sørloth (25) startet sin andre kamp på rad for Real Sociedad mot Granada.

Til nå har Sørloth fått tillit i fire LaLiga-kamper og én Europa League-kamp, men den norske landslagsspissen har ikke funnet veien til nettmaskene enda.

Sesongstarten har vært god for La Real med 4 seire, én uavgjort og ett tap som gir en tredjeplass på tabellen.

Det endte med 3-2 seier etter et innholdsrikt oppgjør. Sørloths Real Sociedad fikk en marerittstart på kampen og vertene trengte kun ni minutter på å ta ledelsen.

Seks minutter ut i andre omgang utliknet gjestene etter et hjørnespark. Forsvarsspiller Aritz Elustondo hadde full kontroll da han satt inn 1-1 etter et strålende innlegg signert Mikel Oyarzabal.

Åtte minutter seinere var kampen snudd da Mikel Merino banket inn 2-1 til Real Sociedad. Etter det rant målene inn på Nuevo Estadio de Los Cármenes. Først satt Granada inn 2-2, men La Real tok ledelsen på nytt og sikret seieren da Aritz Elustondo satte sin andre scoring for dagen.

Sørloth kom seg til en rekke gode målsjanser, men maktet ikke å overliste Maximiano i Granada-buret. Han burde likevel fått med seg en assist da han på strålende vis serverte Mikel Merino som ikke fant veien til nettet.

Sørloth ble bekreftet klar for klubben i slutten av august og ble den fjerde nordmannen til å spille for klubben etter Bjørn Tore Kvarme, Vadim Demidov og Martin Ødegaard.

Foto: NTB

Johaug best opp Tryvann:

Therese Johaug var overlegen opp Tryvann med tida 35.51,79.

Duellen mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen ble tidlig kveldens store høydepunkt fra Tryvann opp.

Begge stjernene kjempet seg gjennom løypa på 10,3 kilometer fra Sørkedalen til Tryvann i Oslo, men Bjørgen måtte gi slipp på overlegne Johaug og havnet til slutt nede på femteplass.

- Det var nesten litt flaut. Jeg klarte ikke å være med i starten, men tok vel igjen et par mot slutten. Det var knalltøft og brutalt, og man blir virkelig satt på plass. Det var en god økt og bra med tanke på vinteren, sa Bjørgen til NRK.

- Jeg så ikke så mye til henne underveis, nei, men er imponert over henne likevel. Hun har vært sterk på trening i vår, og jeg vet hva hun er god for til vinteren, sa Johaug om Bjørgen.

Nærmest Johaug fulgte langløperen Astrid Øyre Slind, som måtte slippe i stigningen opp fra Besserud til Holmenkollen. Johaug bare malte på, og i mål skilte det 1.10 minutt mellom de to. Silje Øyre Slind tok tredjeplassen, 1.50 minutt bak vinneren.

Foto: NTB

Ruud førstemann ut i Laver Cup:

Casper Ruud spiller åpningskampen i lagturneringen Laver Cup i tennis fredag, når han inntar hardcourten i Boston for å møte Reilly Opelka.

Samme helg som Viktor Hovland er på Europas lag i prestisjetunge Ryder Cup i golf mot vertsnasjonen USA, er Ruud på det europeiske laget i en tilsvarende duell mellom Europa og verdenslaget i tennis.

Det skal spilles tre single- og en doublekamp hver av de tre dagene. Ingen spiller kan spille flere enn to singlekamper, og Ruud skal altså i aksjon allerede i den aller første. Den starter 18.45 norsk tid.

Senere fredag spiller Matteo Berrettini mot Felix Auger-Aliassime og Andrej Rublev mot Diego Schwartzman, før Berrettini og Alexander Zverev møter John Isner og Denis Shapovalov i double.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold