Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Thorstvedt i mesterligatrøbbel:

Kristian Thorstvedt entret gresset som Genk-innbytter i 1-2-tapet hjemme mot Sjakhtar Donetsk i kvalifiseringen til Champions League tirsdag.

Belgia-proffen slapp til på stillingen 1-1 i det 67. minutt. Et snaut kvarter senere ble Alan Patrick matchvinner for de ukrainske gjestene.

Før pause hadde Paul Onuachu gitt Genk ledelsen. Den varte inntil Teté utlignet på et straffespark etter litt over time.

Returkampen spilles i Ukraina neste uke. Sammenlagtvinneren går til mesterligaens siste kvalifiseringsrunde.

Genk spilte gruppespill i verdens gjeveste klubbturnering så sent som i 2019/20-sesongen. Den gang gjorde belgierne det med Sander Berge på laget.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Klæbo stiller ikke i Trysil:

Johannes Høsflot Klæbo som ikke har følt seg frisk de siste dagene, må stå over den årlige rulleskisprinten i skibygda. Det melder Østlendingen.

Mandag kveld ble det bestemt at trønderen, som har tatt seks VM-gull og tre OL-gull de siste tre mesterskapene, ikke stiller til start i Trysil, slik han har gjort de siste årene.

- Johannes har ikke følt seg bra de siste dagene. Han har slitt med litt mageonde og følt seg litt slapp. Og da lytter Johannes til kroppen og holder seg i ro. Han skulle selvsagt mer enn gjerne dratt til Trysil. Han synes det er et artig rulleskirenn med folk tett på og god stemning. Og Johannes liker selvsagt ikke at han ikke får trent, forteller pappa og manager, Haakon Klæbo, til TV 2, som først meldte om forfallet.

Foto: NTB

Vender tilbake til Norge - Klar for Brann:

Midtbanespiller Vajebah Sakor (25) har signert en kontrakt med eliteserielaget Brann som strekker seg ut sesongen.

Brann opplyser om overgangen på eget nettsted. Sakor kommer gratis ettersom han har vært klubbløs etter at han ble fristilt fra den greske klubben OFI Crete i sommer.

– Vi har hentet Vajebah fordi vi står overfor en lang og viktig høstsesong. Han har mye erfaring for å være så ung, og han tilfører oss en kvalitet som vi får bruk for i kampene fremover. Han kan spille alle plasser på midtbanen og er dyktig til å komme til gode muligheter, sier sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen.

Brann ligger nest sist ned to poeng opp til trygg plass med elleve kamper igjen av sesongen.

(NTB)

Foto: NTB

Federer på vei tilbake etter kneopreasjon:

Den sveitsiske tennisveteranen Roger Federer (40) er fornøyd med utviklingen etter sin siste operasjon, men har et stykke fram til gamle høyder.

Roger Federer er på vei tilbake etter sin siste kneoperasjon. 40-åringen har så langt ikke hatt noen tilbakeslag og håper å gjøre comeback som snart som mulig. Det kan derimot ta litt tid.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har ikke hatt noen tilbakeslag. Jeg føler meg sterk og klar for det som kommer. Jeg ønsker å være tilbake på tennisbanen så raskt som mulig, men jeg må være tålmodig, sier han til Eurosport.

Federer røk ut av Wimbledon i kvartfinalen i sommer og trakk seg senere fra US Open. I fjor ble han operert to ganger for kneproblemer.

– Det er en veldig rolig periode nå. Jeg må ta ett steg av gangen. Enn så lenge er det alt bra, sier den sveitsiske veteranen som har falt på rankingen. Nå har han Casper Ruud halsende bak seg. De to er nummer ni og ti på siste ATP-ranking.

Mens både Federer og Rafael Nadal har slitt med skadeproblemer har verdensener Novak Djokovic benyttet seg av anledningen til å komme à jour i antall Grand Slam-titler. Alle tre står nå med 20 seirer. Djokovic hadde muligheten til å bli første mann til 21, men tapte US Open-finalen for Daniil Medvedev.

Hadde serberen vunnet hadde han blitt den første siden 1969 til å vinne fire Grand Slam-titler i det samme året. Federer tror derimot at det ikke vil være helt umulig for noen å lykkes med den bedriften i nærmeste framtid.

– Jeg tror det er mulig at det vil skje igjen. Vi har sett det med Novak og Rafa at de har vært nærme, men jeg tror man trenger flaks, utholdenhet og styrke. Derfor blir det vanskelig, men det er mulig, sier han.

(NTB)

Foto: NTB

Hegerberg tilbake etter skademareritt:

Ada Hegerberg er på vei tilbake fra sitt skademareritt. Mandag trente hun igjen med lagvenninnene i storklubben Lyon.

Lyon har publisert Twitter-melding der klubben skriver «hei, hei, Ada», sammen med en video av Hegerberg og lagvenninnene på trening.

Den norske stjernespissen har ikke spilt en kamp siden hun ble korsbåndskadd i januar i fjor. Senere har hun blitt forstyrret av andre skader og flere operasjoner.

Ifølge franske RMC er det første gang Hegerberg trener med resten av laget siden hun ble skadd for 20 måneder siden. Det er ikke kjent om hun er aktuell for fredagens hjemmekamp mot Guingamp.

I desember forlenget hun kontrakten med Lyon til 2024.

(NTB)

Foto: NTB

Ryder Cup trolig uten Tiger Woods:

Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag.

Den amerikanske kapteinen Steve Stricker sa under en pressekonferanse mandag at man neppe vil se Woods under kampen mot Viktor Hovland og resten av det europeiske laget på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

Woods har spilt åtte Ryder Cup. Han var sist med da USA tapte for Europa i 2018. I februar kjørte derimot golfstjernen av veien i California under høy hastighet og pådro seg omfattende skader. Han er for tiden fortsatt under rehabilitering.

– Det skjer trolig ikke, svarte Stricker på spørsmål om Woods ville dukke opp under turneringen.

– Jeg har ham ofte på øret og jeg har snakket med ham relativt ofte. Han er en del av vårt Ryder Cup-lag. Han er en del av det vi gjør, sa Stricker.

– Jeg vet at noen av spillerne har vært og hilst på ham, men jeg tror at det ikke vil være bra for ham å være her rent fysisk med tanke på hvor han befinner seg i rebahliteringen. Han blir bedre og bedre, og han er fullt fokusert på å komme tilbake for å spille igjen. Vi skal ikke være i veien for ham, for vi vil alle se ham tilbake på banen, sa USA-kapteinen.

(NTB)

Foto: NTB

Skjerpet sikkerhet etter trusler:

Det newzealandske cricketforbundet (NZC) har høynet sikkerheten rundt sitt kvinnelandslag etter et trusselbrev under lagets opphold i England.

Den hatefulle eposten ble sendt til Englands og Wales' cricketforbund (ECB).

– ECB har mottatt et trusselbrev relatert til NZC. Selv om det ikke spesifikt ble referert til White Ferns så ble det trusselen tatt på alvor, utredet og funnet som ikke troverdig, opplyser ECB i en uttalelse.

New Zealands kvinnelandslag, som kalles White Ferns, er i Storbritannia for å spille en kamp i Leicester tirsdag. Til tross for at trusselen ikke ble sett på som troverdighet har man likevel skjerpet sikkerheten rundt laget.

Nasjonens herrelandslag valgte nylig under dramatiske omstendigheter å trekke seg fra en turnering i Pakistan som følge av bekymring av sikkerheten. Englands cricketlandslag på både kvinne- og herresiden har opplyst at de ikke vil delta i en turneringen i Pakistan i oktober med henvisning til økt bekymring rundt sikkerheten i regionen.

(NTB)

Foto: NTB

Russiske skistjerner i skandalerenn:

VM på rulleski i Val Di Fiemme endte som en stor skandale. Flere av løperne måtte avslutte rennet til fots, på grunn av problemer med utstyret, skriver det russike nettstedet Championat.

Natalia Nepryaeva og Denis Spitsov var blant utøverne som ble rammet. Sistnevnte falt nesten umiddelbart etter start og måtte låne et par rulleski av en tilskuer. Mange andre idrettsutøvere måtte også avslutte rulleskirennet på grunn av lav kvalitet på rulleskiene.

Arrangøren skal ha gitt utøverne rulleski fra den italienske produsenten CK4 Skiroll. Men av alle de utlånte rulleskiene var det kun 30 prosent som holdt standard i løpet, skriver nettstedet. Blant annet skal kulelagrene ha låst seg.

Alexey Chervotkin ble verdensmester i det mest uheldige motbakkeløpet. Natalia Nepryaeva og Anna Grukhvina vant til slutt lagsprinten. Alexandr Bolsjunov måtte stå over løpet på grunn av en operasjon etter en infeksjon i tannkjøttet.

Foto: NTB

Bolsjunov måtte opereres:

Johannes Høsflot Klæbos fremste rival, Aleksandr Bolsjunov, måtte opereres for en betennelse i tannkjøttet.

Det bekrefter treneren hans, Jurij Bodavok til det russiske nyhetsbyrået Tass.

- Han måtte opereres. Han fikk en betennelse i tannkjøttet og fikk feber, forklarer treneren til nyhetsbyrået.

Bolsjunov droppet en treningsleir i Sibir for å gå VM på rulleski i Italia. Men på grunn av betennelsen kunne han ikke gå et eneste renn.

I følge treneren er den russiske skiløperen er imidlertid tilbake i trening. Men sesongoppkjøringen har vært langt fra optimal.

Problemene startet allerede i mai, da laget hans var på en treningsleir i Krim.

- Han hadde en mindre skade på treningsleiren. Derfor kunne han ikke fullføre det treningsarbeidet som vi hadde planlagt, sa Borodavko til russiske medier den gang. Helseproblemene fortsatte ut i juni, da helseproblemer satte en stopper for treningen.

Han avlyste også Blink-festivalen og Martin Fourcades showrenn på grunn av coronasituasjonen.


Foto: NTB

Barcelona unngikk hjemmeflause i sluttminuttene :

Ronald Araújo nikket inn 1-1 for Barcelona i en frustrerende kamp mot Granada mandag. Utligningen kom etter et voldsomt trykk på tampen.

Det måtte et stoppermål til for å berge Barcelona fra et pinlig hjemmetap. I siste ordinære minutt satte Araújo hodet på Gavis innlegg og styrte ballen i nettmaskene. Scoringen var fortjent etter en sterk sluttoffensiv fra vertene.

Granada sjokkerte i vår ved å slå Barcelona på Camp Nou. Noen måneder senere var laget minutter unna å gjenta bedriften.

Gjestene tok ledelsen etter kun 85 sekunder. Sergio Escudero slo presist inn i boksen og fant hodet til Domingos Duarte på bakerste stolpe. Ballen gikk inn i et åpent bur.

Scoringen kom i kjølvannet av en corner, og Barcelona ble straffet for defensive feil fra flere av lagets mest rutinerte spillere. Blant annet så Frenkie de Jong kun på ball og oppdaget ikke faren som lurte bak ryggen hans. Det ga Escudero gode forhold til å time headingen.

Uavgjortresultatet gjør at Barcelona står med åtte poeng etter fire kamper. Katalanerne fikk nylig bank av Bayern München i mesterligaen, men i La Liga er de fortsatt ubeseiret.

(NTB)

Foto: AP

TV-drama rundt fotballjentenes VM-kamp:

Norges kvinnelandslag i fotball spiller borte mot Kosovo i VM-kvalifiseringen tirsdag, men kampen ligger ikke an til å bli sendt på NRK.

Det melder NRK selv under et døgn før kampstart i Pristina. Årsaken er at fotballforbundet i Kosovo trøbler med å få til en avtale som gjør at oppgjøret blir filmet og produsert for TV.

- Vi synes det er synd at det så tett opp mot kampstart ikke er avklart, for nå er ingen alternative muligheter lenger mulig, sier Knut Kristvang i Norges Fotballforbund.

Han er daglig leder i det NFF-eide selskapet Fotball Media. Kristvang har vært i kontakt med det kosoviske forbundet siden gruppene i VM-kvalifiseringen ble trukket.

- Jeg vet ikke hvorfor de har utfordringer med å produsere kampen.

Kristvang forteller at NFF har prøvd å være løsningsorientert og tilbudt motparten en bytteavtale, men uten å lykkes. Han mener «en minimumsproduksjon burde være en del av forutsetningene for kvaliken».

NFF tok mandag kontakt med Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å klargjøre hva de forventer av hjemmenasjoner i en mesterskapskvalifisering.

Norge innledet nylig VM-jakten med 10-0 over Armenia. I tillegg til Kosovo er også Belgia, Polen og Albania i gruppe F.

(NTB)

Foto: Terje Pedersen / NTB

Annonsørinnhold