Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Avbrøt kamp etter rasistiske rop:

Aurelien Tchouameni (21) har blitt utsatt for rasistiske rop.

Det skjedde etter han scoret for Monaco mot Sparta Praha i Champions League-kvalikken tirsdag kveld.

Hovedpersonen selv og lagkameratene løp over til Monacos trener Niko Kovac og dommer Michael Oliver da det kom rasistiske rop fra tribunen etter scoringen.

Etter det avbrøt dommeren kampen i noen minutter, mens det ble vist en melding på resultattavlen og en melding ble sendt ut fra høyttallerne om at kampen ville bli stoppet hvis det gjentok seg.

- Vi er alle veldig triste. En fotballbane er en del av verden og disse holdningene må stoppes, sa Monacos hovedtrener Niko Kovac ifølge nyhetsbyrået AFP.

Monaco vant kampen 2-0 etter at Kevin Volland doblet ledelsen i andre omgang, noe som dermed gir dem et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

- Vi vant kampen og vi vant også over rasismen. Jeg håper dette ikke skjer igjen, sa han.

Foto: Shutterstock
Studioet fortsetter under annonsen

Ryder Cup trolig uten Tiger Woods:

Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag.

Den amerikanske kapteinen Steve Stricker sa under en pressekonferanse mandag at man neppe vil se Woods under kampen mot Viktor Hovland og resten av det europeiske laget på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

Woods har spilt åtte Ryder Cup. Han var sist med da USA tapte for Europa i 2018. I februar kjørte derimot golfstjernen av veien i California under høy hastighet og pådro seg omfattende skader. Han er for tiden fortsatt under rehabilitering.

– Det skjer trolig ikke, svarte Stricker på spørsmål om Woods ville dukke opp under turneringen.

– Jeg har ham ofte på øret og jeg har snakket med ham relativt ofte. Han er en del av vårt Ryder Cup-lag. Han er en del av det vi gjør, sa Stricker.

– Jeg vet at noen av spillerne har vært og hilst på ham, men jeg tror at det ikke vil være bra for ham å være her rent fysisk med tanke på hvor han befinner seg i rebahliteringen. Han blir bedre og bedre, og han er fullt fokusert på å komme tilbake for å spille igjen. Vi skal ikke være i veien for ham, for vi vil alle se ham tilbake på banen, sa USA-kapteinen.

(NTB)

Foto: NTB

Skjerpet sikkerhet etter trusler:

Det newzealandske cricketforbundet (NZC) har høynet sikkerheten rundt sitt kvinnelandslag etter et trusselbrev under lagets opphold i England.

Den hatefulle eposten ble sendt til Englands og Wales' cricketforbund (ECB).

– ECB har mottatt et trusselbrev relatert til NZC. Selv om det ikke spesifikt ble referert til White Ferns så ble det trusselen tatt på alvor, utredet og funnet som ikke troverdig, opplyser ECB i en uttalelse.

New Zealands kvinnelandslag, som kalles White Ferns, er i Storbritannia for å spille en kamp i Leicester tirsdag. Til tross for at trusselen ikke ble sett på som troverdighet har man likevel skjerpet sikkerheten rundt laget.

Nasjonens herrelandslag valgte nylig under dramatiske omstendigheter å trekke seg fra en turnering i Pakistan som følge av bekymring av sikkerheten. Englands cricketlandslag på både kvinne- og herresiden har opplyst at de ikke vil delta i en turneringen i Pakistan i oktober med henvisning til økt bekymring rundt sikkerheten i regionen.

(NTB)

Foto: NTB

Russiske skistjerner i skandalerenn:

VM på rulleski i Val Di Fiemme endte som en stor skandale. Flere av løperne måtte avslutte rennet til fots, på grunn av problemer med utstyret, skriver det russike nettstedet Championat.

Natalia Nepryaeva og Denis Spitsov var blant utøverne som ble rammet. Sistnevnte falt nesten umiddelbart etter start og måtte låne et par rulleski av en tilskuer. Mange andre idrettsutøvere måtte også avslutte rulleskirennet på grunn av lav kvalitet på rulleskiene.

Arrangøren skal ha gitt utøverne rulleski fra den italienske produsenten CK4 Skiroll. Men av alle de utlånte rulleskiene var det kun 30 prosent som holdt standard i løpet, skriver nettstedet. Blant annet skal kulelagrene ha låst seg.

Alexey Chervotkin ble verdensmester i det mest uheldige motbakkeløpet. Natalia Nepryaeva og Anna Grukhvina vant til slutt lagsprinten. Alexandr Bolsjunov måtte stå over løpet på grunn av en operasjon etter en infeksjon i tannkjøttet.

Foto: NTB

Bolsjunov måtte opereres:

Johannes Høsflot Klæbos fremste rival, Aleksandr Bolsjunov, måtte opereres for en betennelse i tannkjøttet.

Det bekrefter treneren hans, Jurij Bodavok til det russiske nyhetsbyrået Tass.

- Han måtte opereres. Han fikk en betennelse i tannkjøttet og fikk feber, forklarer treneren til nyhetsbyrået.

Bolsjunov droppet en treningsleir i Sibir for å gå VM på rulleski i Italia. Men på grunn av betennelsen kunne han ikke gå et eneste renn.

I følge treneren er den russiske skiløperen er imidlertid tilbake i trening. Men sesongoppkjøringen har vært langt fra optimal.

Problemene startet allerede i mai, da laget hans var på en treningsleir i Krim.

- Han hadde en mindre skade på treningsleiren. Derfor kunne han ikke fullføre det treningsarbeidet som vi hadde planlagt, sa Borodavko til russiske medier den gang. Helseproblemene fortsatte ut i juni, da helseproblemer satte en stopper for treningen.

Han avlyste også Blink-festivalen og Martin Fourcades showrenn på grunn av coronasituasjonen.


Foto: NTB

Barcelona unngikk hjemmeflause i sluttminuttene :

Ronald Araújo nikket inn 1-1 for Barcelona i en frustrerende kamp mot Granada mandag. Utligningen kom etter et voldsomt trykk på tampen.

Det måtte et stoppermål til for å berge Barcelona fra et pinlig hjemmetap. I siste ordinære minutt satte Araújo hodet på Gavis innlegg og styrte ballen i nettmaskene. Scoringen var fortjent etter en sterk sluttoffensiv fra vertene.

Granada sjokkerte i vår ved å slå Barcelona på Camp Nou. Noen måneder senere var laget minutter unna å gjenta bedriften.

Gjestene tok ledelsen etter kun 85 sekunder. Sergio Escudero slo presist inn i boksen og fant hodet til Domingos Duarte på bakerste stolpe. Ballen gikk inn i et åpent bur.

Scoringen kom i kjølvannet av en corner, og Barcelona ble straffet for defensive feil fra flere av lagets mest rutinerte spillere. Blant annet så Frenkie de Jong kun på ball og oppdaget ikke faren som lurte bak ryggen hans. Det ga Escudero gode forhold til å time headingen.

Uavgjortresultatet gjør at Barcelona står med åtte poeng etter fire kamper. Katalanerne fikk nylig bank av Bayern München i mesterligaen, men i La Liga er de fortsatt ubeseiret.

(NTB)

Foto: AP

TV-drama rundt fotballjentenes VM-kamp:

Norges kvinnelandslag i fotball spiller borte mot Kosovo i VM-kvalifiseringen tirsdag, men kampen ligger ikke an til å bli sendt på NRK.

Det melder NRK selv under et døgn før kampstart i Pristina. Årsaken er at fotballforbundet i Kosovo trøbler med å få til en avtale som gjør at oppgjøret blir filmet og produsert for TV.

- Vi synes det er synd at det så tett opp mot kampstart ikke er avklart, for nå er ingen alternative muligheter lenger mulig, sier Knut Kristvang i Norges Fotballforbund.

Han er daglig leder i det NFF-eide selskapet Fotball Media. Kristvang har vært i kontakt med det kosoviske forbundet siden gruppene i VM-kvalifiseringen ble trukket.

- Jeg vet ikke hvorfor de har utfordringer med å produsere kampen.

Kristvang forteller at NFF har prøvd å være løsningsorientert og tilbudt motparten en bytteavtale, men uten å lykkes. Han mener «en minimumsproduksjon burde være en del av forutsetningene for kvaliken».

NFF tok mandag kontakt med Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å klargjøre hva de forventer av hjemmenasjoner i en mesterskapskvalifisering.

Norge innledet nylig VM-jakten med 10-0 over Armenia. I tillegg til Kosovo er også Belgia, Polen og Albania i gruppe F.

(NTB)

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ny Godset-unggutt skrev langtidskontrakt:

Tobias Fjeld Gulliksen (18) er siste tilskudd i rekken over talenter som har forlenget med Strømsgodset. Midtbanejuvelens avtale varer til sommeren 2024.

Det bekreftet drammensklubben mandag kveld. Gulliksen har i år fått sitt store gjennombrudd i Eliteserien. Der har han fått elleve kamper fra start og scoret to mål.

- Jeg har veldig lyst til å bli værende i Strømsgodset en stund til og gi noe tilbake til klubben. Det er det viktigste etter den tilliten som Godset og trenerteamet har vist meg. Den perioden her har vært helt fantastisk. Nå er det bare å fortsette å utvikle seg videre, sier 18-åringen.

I sommer forlenget klubben med Ole Kristian Enersen (19) og Halldor Stenevik (21). De signerte avtaler ut 2024-sesongen.

(NTB)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Klæbo trøbler med mageonde:

Johannes Høsflot Klæbo har de siste dagene vært satt ut av mageproblemer og slapphet. Langrennsstjernen står over et rulleskirenn i Trysil tirsdag.

Det opplyser far og manager Haakon Klæbo overfor TV 2.

- Johannes har ikke følt seg bra de siste dagene. Han har slitt med litt mageonde og følt seg litt slapp. Og da lytter Johannes til kroppen og holder seg i ro, sier han.

Klæbo-leiren lar seg ikke stresse av situasjonen. Det blir påpekt at det fortsatt er en stund igjen til sesongstarten og ikke minst vinterlekene i Beijing.

- Vi håper at han kan være i gang igjen om to-tre dager, og det er ingen grunn til panikk. Det er lenge til OL, sier Haakon Klæbo.

(©NTB)

Foto: Geir Olsen / NTB

Vilt overtidsdrama reddet Berg:

Henning Berg var på fullt fart mot en krisestart på tittelforsvaret med Omonoia Nikosia, men to mål i tilleggstiden ga 2-1-seier på Kypros mandag.

Det så svært ille ut for Bergs lag hjemme mot Doxa Katokopia. På stillingen 0-1 måtte Omonoia spillte sluttminuttene med ti mann. Jordi Gómez' utvisning sørget for det.

Sist sesongs seriemestere lå an til null poeng etter to kamper, men på overtid snudde alt. Først fikk gjestenes Damjan Shishkovski marsjordre for sitt andre gule kort, og like etter utlignet Michal Duris fra straffemerket.

Dramaet stopper ikke der. I det åttende tilleggsminuttet satte Jan Lecjaks inn det avgjørende 2-1-målet.

Berg har vært Omonoia-trener juni 2019. I vår ledet han klubben til serietittelen på Kypros. Også året før tok han den til førsteplass, men ble ikke offisielt kåret til mester ettersom serien ikke var ferdigspilt da den ble avbrutt av koronapandemien.

I fjor høst styrte han Omonoia til gruppespill i europaligaen, mens det i høst ble spill i conferenceligaen.

(NTB)

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dortmund-sjefen: - Vi finner en ny toppspiss:

Erling Braut Haaland blir vanskelig å beholde, erkjenner Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke. Han hinter om at klubben ser etter en erstatter.

Det kommer fram i et intervju Watzke i helgen ga til Welt am Sonntag. Dortmund greide i sommer å holde på Haaland, men det blir trolig langt mer vrient å gjenta neste år.

- Selvsagt blir det tøft, men jeg sier ikke at det er helt umulig. Vi vil gjøre alt for å holde våre beste spillere lojale til oss i framtiden, sier Watzke.

Han mener klubben må ha nok tro på seg selv til at den vil takle et Haaland-salg.

- Vi er nødt til å ha selvtilliten til å si at vi vil finne en ny toppspiss.

Søndag plusset Haaland på to nye mål til sin allerede ville Dortmund-statistikk. Der står han bokført med 68 scoringer på 67 kamper. Sommervinduet 2022 er ventet å bli dominert av Haaland-spekulasjoner.

Jærbuens kontrakt med Dortmund varer til 2024, men det er rapportert at en utkjøpsklausul vil gjelde fra neste sommer. Den skal ligge på et sted mellom 75 og 100 millioner euro.

(NTB)

Foto: AP

Annonsørinnhold