Sportsstudio

Kristian Hennie

Bundesliga-profil til Aston Villa:

Leverkusens Leon Bailey har signert en fireårsavtale med Aston Villa. Overgangen skal ha en verdi på i underkant av 370 millioner kroner.

Premier League-klubben bekrefter overganger på egne nettsider onsdag.

Jamaicaneren tilbrakte 3,5 år i den tyske storklubben Leverkusen. Der noterte han seg for 39 mål og 22 assist på 156 kamper.

– Leon er en veldig spennende angrepsspiller, med stor fart og mye kreativitet. Han har hatt en suksessrik karriere i Leverkusen, og vi gleder oss nå til å se ham vise fram ferdighetene og talentet sitt for Aston Villa i Premier League, sier Villa-trener Dean Smith om overgangen.

Villa serieåpner borte mot nyopprykkede Watford lørdag 14. august.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Sancho starter - Ronaldo ikke med:


9 min (0-1) West Ham tar en tidlig ledelse på Old Trafford! Fredericks drar seg nydelig ned til dødlinja og finner Lanzini inne i feltet. Argentineren gjør ingen feil og sender West Ham i ledelsen.

Bare tre dager etter at Manchester United slo West ham 2-1 i Premier League, står de nok en gang på hver sin banehalvdel - denne gangen i ligacupen.

Slik starter lagene:

Manchester United (4-2-3-1): Henderson - Dalot, Lindelöf, Bailly, Alex Telles - Matic, van de Beek - Lingard, Mata, Sancho - Martial.

West Ham (3-4-3): Areola - Johnson, Diop, Dawson - Fredericks, Kral, Noble, Masuaku - Lanzini, Yarmolenko, Bowen.

Foto: Reuters

Obaidli herjet med Follo:

Anniken Obaidli var kampens dominerende spiller da Storhamar inntok tabelltoppen med 35-25 borte mot Follo i eliteseieren i håndball for kvinner.

Anniken Obaidli stoppet på ti fulltreffere i kampen hvor det sto 17-11 ved pause. Martine Kåringstad Andersen og Mina Hesselberg var sitt lags giftigste med fem mål hver.

Sola hadde små problemer borte mot Oppsal. Det endte med 34-29. Kaja Horst Haugseng og Kristian Sirum Novak stoppet på sju mål hver, mens Lina Marie Jensen ble Oppsals storscorer med åtte mål.

Tertnes vant med 35-29 hjemme mot Larvik. Det sto 15-15 ved pause for hjemmelaget rykket ifra i 2. omgang. Madeleine Hilby og Hermine Mozfeldt Auberg ble hjemmelagets målfarligste med sju fulltreffere hver. Hos gjestene var det Tirill Alexandrine Solumsmoen Mørch som var best med åtte mål.

(NTB)

Foto: Ali Zare / NTB

Cupbombe: Kristiansund slått ut:

Kristiansund gikk på en skikkelig smell i NM da KFUM vant 3-1 i hovedstaden i 3. runde. Lillestrøm ble reddet av Thomas Lehne Olsen mot Grorud.

Mjøndalen, Stabæk og Vålerenga ble det andre, tredje og fjerde eliteserielaget som røk ut av fotball-NM i 3. runde.

For mens Stabæk og VIF møtte overmakten i henholdsvis Strømsgodset og Odd, gikk Mjøndalen på et kjedelig 2-4-tap mot 1.-divisjonslaget Start i Kristiansand.

Mikael Ugland, Martin Ramsland, Eman Markovic og Sander Sjøkvist scoret målene som skapte full jubel på Sørlandet.

Vålerenga hadde håpet å gå lenger i cupen enn sist, da det ble tap mot Bærum i 3. runde i 2019, men ble stoppet av trener Dag-Eilev Fagermos gamleklubb Odd.

Gjestene fra Skien tok ledelsen ved Milan Jevtovic i det 20. minuttet, og to raske mål av Sander Svendsen i annen omgang trygget seieren for Odd. 3-0 ble også sluttresultatet.

I Drammen tok Stabæk ledelsen etter bare fire minutter mot Strømsgodset, men vertene snudde oppgjøret og vant hele 5-1 etter scoringer av Halldor Stenevik, Gustav Valsvik og Jordan Kadiri (3).

4. runde av cupen spilles i mars.

(NTB)

Foto: Annika Byrde / NTB

James Rodríguez solgt til qatarsk klubb:

Midtbanestjernen James Rodríguez (30) er solgt fra Everton til toppklubben Al-Rayyan i Qatar.

Det opplyser Everton på sitt nettsted. Colombianeren ble i Liverpool-klubben i bare ett år etter overgangen fra Real Madrid i fjor.

Det er ikke kjent hvor mye Al-Rayyan betaler for å sikre seg Rodríguez. Klubben ble nummer tre i den qatarske toppligaen sist sesong.

(NTB)

Foto: AP

Norge møter Ukraina i Davis Cup:

Norge og Casper Ruud får hjemmekamp igjen i neste Davis Cup-runde. Ukraina blir motstander siste helgen i november.

Norge slo Usbekistan 3-1 i duellen i Oslo sist helg, og onsdag ble trekningen av de neste Davis Cup-møtene klar.

Det norske laget får fordelen av hjemmebane igjen i møtet med Ukraina. Det skal spilles inntil fem kamper, hvorav fire i single og én i double. Datoer for kampene er 26. og 27. eller 27. og 28. november.

Foruten Ruud var Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby med på Norges lag i forrige runde.

Tolv lag vant sine kamper på nivå 1 i Davis Cup i forrige runde. De åtte beste på nivået går til kvalifisering til verdensgruppen, som spilles neste år. Det betyr at seier mot Ukraina vil gjøre at Norge vil være med i kvalifiseringen til sluttspillet i Madrid i 2022.

(NTB)

Foto: Terje Pedersen / NTB

PL-oppstart etter Qatar-VM legges til Boxing Day:

Det blir ikke mange dager til å hente seg inn for de Premier League-spillerne som tar seg til VM-finale i fotball neste år.

Onsdag diskuterte representanter for de 20 klubbene i engelske Premier League neste sesong, som for første gang må ta pause på grunn av VM.

Mesterskapet i Qatar spilles fra 21. november til 18. desember. Ifølge Sky Sports vil Premier League ta pause etter helgen 12. og 13. november og starte opp igjen med tradisjonelle Boxing Day-kamper 2. juledag.

Det betyr at Premier League-spillerne som tar seg til VM-finale med sine landslag, vil få seks fridager mellom Qatar-avslutningen og neste klubbkamp.

(NTB)

Foto: AP

Tony Martin avsluttet karrieren med VM-gull:

Den tyske tempoeksperten Tony Martin avsluttet karrieren med å ta gullet i blandet lagtempo i sykkel-VM i Brugge.

På det tyske laget syklet også Lisa Brennauer, Lisa Klein, Mieke Kröger, Niklas Arndt og Max Walscheid.

De henviste Nederland med Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Riejanne Markus, Koen Bouwman, Bauke Mollema og Jos van Emden til sølvplassen. Det nederlandske laget ble slått med 12 sekunder. Van Dijk vant kvinnenes individuelle tempogull tidligere i mesterskapet.

Italias Marta Cavalli, Elene Cecchini, Elisa Longo Borghini, Edoardo Affini, Filippo Ganna og Matteo Sobrero tok bronsen, 37 sekunder bak Tyskland. Ganna forsvarte gullet på mennenes individuelle tempo søndag.

36 år gamle Martin, som har gått under kallenavnet «Panzerwagen» fordi han virket ustoppelig, endte opp med fem VM-gull på tempo. Fire av dem tok han individuelt fra 2011 til 13 og i 2016.

Han også fem etappeseirer i Tour de France fra perioden 2011 til 2015. I tillegg har han to etappeseirer i Vuelta a España.

(NTB)

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Oppløftende skadenytt for Maanum:

Frida Maanum unngikk brudd da hun fikk en smell i ribbeina i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Kosovo.

Det betyr at den norske midtbaneprofilen er tilbake i spill i løpet av de neste par ukene. Hun kan faktisk rekke søndagens toppkamp for Arsenal mot Manchester City, skriver NRK.

- I går var jeg redd, men i dag er jeg positiv. De kom fram til at det ikke var brudd, men et hardt slag mot ribbeinet. Så får jeg følge opp med medisinsk team i Arsenal når jeg kommer tilbake dit, sier Maanum til kanalen.

I verste fall kan Arsenal-spilleren gå glipp av tre kamper, opplyser landslagslege Anine Nordstrøm til VG.

- Det er en støtskade mot ribbeina som leges ganske raskt. I verste fall er hun ute av spill i et par uker.

Maanum markerte seg blant annet med en assist da Norge slo Kosovo 3-0 på bortebane tirsdag. Ribbeinssmellen fikk hun først på overtid, og da ble hun byttet ut.

(NTB)

Foto: Nikola Krstic / NTB

VM-syklist brakk skulderen i ulykke:

Tre østerrikske juniorryttere i sykkel-VM var onsdag involvert i en ulykke med en buss i Belgia. En av dem ble sendt til sykehus.

Det melder Cyclingnews og flere belgiske medier. Leila Gschwentner pådro seg brudd i skulderen og trengte sykehusbehandling. Det er uvisst om hun i tillegg fikk andre skader.

Ulykken skjedde mens østerrikerne var på treningstur i Flandern. Fire dager tidligere omkom tidligere toppsyklist Chris Anker Sørensen av skadene han fikk etter en påkjørsel i samme område.

Han var i Belgia for å dekke sykkel-VM som ekspertkommentator for dansk TV2.

(NTB)

Foto: AP

Ståplasser gjør comeback i Premier League:

Det blir igjen åpnet for å følge kamper stående på Premier League-arenaer. Britiske myndigheter har gitt et pilotprosjekt grønt lys.

De første kampene med ståseksjoner kan spilles fra januar. Engelsk fotball har hatt sittepåbud i de to øverste divisjonene siden 1994/95-sesongen.

- Vi har gjort det klart at vi vil jobbe med fans og klubber for å innføre trygge ståtribuner, sier Storbritannias sportsminister Nigel Huddleston.

Klubber som vil bli en del av pilotprosjektet, må sende inn søknad innen 6. oktober. Manchester United har jobbet for å få ståplasser på Old Trafford.

Forbudet mot ståtribuner var et av flere forslag som kom i årene etter Hillsborough-tragedien i 1989. Trengsel på arenaen førte til at 97 mennesker mistet livet.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold