Sportsstudio

Pontus Egelandsdal

Premier League-stjerne angivelig homo-hetset:

I kampen mellom Norwich og Liverpool lørdag skal Billy Gilmour ha fått homofobiske bemerkninger rettet sin vei, det skriver SkySports.

Ropene skal ha kommet fra et fåtall Liverpool-supportere.

- Ropene er støtende og upassende - en melding vi gjentatte ganger har kommunisert i samarbeid med Kop Out, skrev Liverpool på sin Twitter-konto.

Kop Out er en LHBT+-gruppe som holder til i Liverpool.

Foto: Pa Photos
Studioet fortsetter under annonsen

Gauseth blir fotballekspert for Discovery:

Christian Gauseth blir ekspert for Discovery i 2022-sesongen etter at han har fullført den nåværende for Mjøndalen.

37-åringen har for lengst sagt at han gir seg som aktiv fotballspiller etter 2021-sesongen. Det kan fort ende med nedrykk fra Eliteserien for Mjøndalen, selv om de fikk håp om fornyet plass etter 5-0 over Kristiansund onsdag kveld.

– Jeg ble tilbudt den råeste jobben i norsk fotball. Da trengte jeg ikke lang betenkningstid før jeg takket ja, sier Christian Gauseth til Eurosport.

Romsdalingen har ambisjonen klar.

– Jeg gleder meg til å bli en del av det kompetansemiljøet som er i Discovery, og å få brukt mine ferdigheter innen analyse og tabloid vinkling. Det kommer til å gjøre at dette blir et veldig fruktbart samarbeid for begge parter, sier Mjøndalen-spilleren.

Foto: NTB

Fana møter tittelholder Vipers:

Fana får en tøff semifinale borte mot Vipers Kristiansand i kvinnenes håndball-NM. I den andre semifinalen møtes Molde og Aker.

Vipers er storfavoritt til å ta tittelen igjen og dermed sikre sin femte strake NM-pokal. I kvartfinalen beseiret de Storhamar med hele 38-23.

Fana tok seg til semifinalen med 32-26-seier over Sola. Både Aker og Molde vant på bortebane i kvartfinalene mot henholdsvis Tertnes og Fredrikstad.

Semifinalene i NM spilles 10. november. Finalen går i Oslo Spektrum 29. desember.

(NTB)

Foto: NTB

Tar over Barcelona midlertidig:

Barcelona bekrefter onsdag at de har ansatt Sergi Barjuán som ny midlertidig trener for klubben. Han tar dermed steget opp fra Barcelonas B-lag, og skal lede klubben i tiden fremover.

Ronald Koeman fikk, som kjent, sparken som Barcelona-trener rett over midnatt onsdag, og siden har ryktene gått rundt hvem som skulle ta over.

Akademitrener Albert Capellas var den som ble hetest koblet med den midlertidige jobben, før det nå er klart at det er Barjuan som tar over.

Det rapporteres fra store deler av spansk presse at Barcelona-legenden Xavi vil ta over på permanent basis, men at det gjenstår en forhandlingsprosess med hans nåværende klubb, Al-Sadd.

Sergi Barjuán, som ofte omtales som kun Sergi, har en lang og begivenhetsrik karriere. Han spilte ni år i Barcelona (1993-2002), og var med å vinne tre seriemesterskap. Han har også 56 kamper for det spanske landslaget.

Avis: - Ronaldo støtter Solskjær:

Det stormer rundt Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, men ifølge lokalavisen Manchester Evening News skal nordmannen ha en sterk alliert inne i garderoben på Old Trafford.

Avisa rapporterer nemlig at Cristiano Ronaldo har påtatt seg rollen med å holde spillerne samlet, og oppfordrer spillerne til å støtte Solskjær.

Ifølge avisas kilder, skal han ha bedt spillerne om å ikke gi opp, selv om de skulle være motstandere av Solskjærs taktikk.

Den siste tiden har det filtrert saker i den britiske pressen om at flere United-spillere er misfornøyde med taktikken Solskjær har implementert i United.

Solskjærs menn tapte, som kjent, 0-5 hjemme mot Liverpool forrige seriekamp, og siden har nordmannen vært på nippet til å få sparken.

United møter Tottenham borte førstkommende lørdag, som ser ut til å bli en skjebnekamp for kristiansunderen.

Foto: NTB

Njåtun og Koren blir Nents skøytekommentatorer:

Den mangeårige skøyteløperen Ida Njåtun blir kommentator sammen med Eirik Koren under Nent Groups verdenscupsendinger kommende vinter.

Det ble gjort kjent under pressedagen for Viaplays vintersatsing i Oslo torsdag.

Njåtun la opp som skøyteløper etter forrige sesong. Koren har tidligere kommentert skøyter og langrenn for NRK og har blant annet vært sportsdirektør i Eurosport.

- Det blir veldig spennende og gøy. Jeg var ikke så veldig i tvil da jeg ble spurt. Jeg kjenner miljøet fra innsiden og vet mye om hva det går i, sier Njåtun til NTB.

Hun og Koren debuterer i verdenscuphelgen i Polen 12.-14. november.

De to siste sesongene har Even Wetten og Mikael Flygind Larsen kommentert skøyter for Nent/Viaplay. Hege Bøkko figurerte som ekspert sist vinter.

(NTB)

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Slutt på Dresden-sprinten etter årets sesong:

Den tyske byen Dresden skal ikke lenger arrangere verdenscuprenn i langrenn etter 2021/22-sesongen.

Med andre ord blir de kommende rennene 18.- og 19. desember de siste. Det er femte året at Dresden arrangerer sprintrenn ved bredden til elven Elbe.

Det er interesse i regionen for å arrangere flere skirenn i framtiden, men det skjer ikke i 2022/23-sesongen.

(NTB)

Foto: Sebastian Kahnert / NTB

Mann dømt etter fotballstjernas flykrasj:


David Henderson (67) er funnet skyldig i «å ha satt sikkerheten til et fly i fare» i forbindelse med dødsfallet til fotballprofilen Emiliano Sala i 2019. Det skriver engelske BBC.

Henderson, som organiserte flyturen, ble funnet skyldig etter en rettsak i walisiske Cardiff. Han vil få dommen 12. november.

Emiliano Sala døde i en flystyrt da han var på vei fra Nantes i Frankrike til Cardiff i Wales sammen med piloten David Ibbotson 21. januar. Fotballspilleren var da på vei for å sluttføre kontrakten med Cardiff.

Den walisiske klubben hadde kjøpt argentineren to dager før flyet forsvant, i det som var den dyreste handelen i klubbens historie.

Flyet med Sala ble funnet først 4. februar. Den 59 år gamle piloten Ibbotson er fortsatt savnet.

Foto: NTB

Rashford: - Jeg er flau:

Manchester United-stjernen Marcus Rashford trengte tid til å fordøye det stygge tapet mot Liverpool i helgen.

På Twitter kommer angriperen med en unnskyldning til United-fansen. 0-5 mot erkerivalen på hjemmebane er tungt å svelge for Rashford, som selv har vært United-supporter siden han var barn.

- Jeg kan ikke lyve. Grunnen til at dere ikke har hørt fra meg her, er at jeg, som United-fan, ikke visste hva jeg skulle si etter søndag. Jeg var flau. Jeg er flau, skriver 23-åringen og lover at han skal jobbe for å slå tilbake.

- Fansen vår er alt, og dere fortjente ikke dette. Vi jobber hardt for å prøve å fikse dette. Vi må reise oss.

Manchester United møter Tottenham borte til lørdag.

(NTB)

Foto: AP

Graham Hansen kan få gjev pris:

Caroline Graham Hansen kan bli kåret til årets kvinnelige fotballspiller i verden av den britiske allmennkringkasteren BBC.

Mediegiganten har plukket ut sine fem nominerte til den gjeve utmerkelsen. I finalefeltet har Graham Hansen selskap av Sam Kerr (Australia/Chelsea), Ashley Lawrence (Canada/PSG), Vivianne Miedema (Nederland/Arsenal) og Alexia Putellas (Spania/Barcelona).

Kvintetten er plukket ut av et panel av eksperter, blant dem trenere spillere og journalister.

Nå skal fansen stemme fram vinneren. Avstemningen avsluttes mandag 8. november, og prisen deles deretter ut 29. november.

Graham Hansen var en viktig bidragsyter da Barcelona gjorde rent bord forrige sesong. Det ble ligatriumf og cuptriumf på hjemmebane i Spania, og i tillegg ble det Champions League-triumf etter seier mot Chelsea i finalen.

Graham Hansen ble også Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen.

Hun var også nominert til prisen som årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Den gikk imidlertid til lagvenninnen Alexia Putellas.

Ada Hegerberg ble i 2019 kåret til årets spiller av BBC.

(NTB)

Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Spillerforening tror Fifa taper VM-slaget:

Fifa-toppene vil ha VM annethvert år. Spillernes forening Fifpro tror den massive motstanden setter en stopper for planene.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) skal i desember avgjøre om planene blir en realitet. Allerede har europeiske Uefa sagt klart nei, og flere land har truet med å forlate Fifa om VM hvert annet år blir vedtatt.

Fifpros generalsekretær Jonas Baer-Hoffmann mener forslaget allerede er dødt.

- Det har vært en serie tilbakeslag, noe de innser, sier Hoffmann i et intervju med AFP.

Fifa har argumentert med at hyppigere mesterskap vil øke fotballens inntekter, noe Fifpro tviler sterkt på.

- Vi har bedt om økonomiske analyser, men ikke fått noen, sier han.

Hoffmann minner om at det allerede er VM annethvert år – for kvinner og menn.

- Sannheten er at det allerede er to VM i løpet av fire år. Vi før heller ha større fokus på kvinnenes VM, sier han.

Uansett utfall av Fifa-toppmøtet i desember, er en utvidelse av mesterskapene på trappene. Mennenes VM blir utvidet til 48 lag i 2026, mens kvinne-VM utvides til 24 nasjoner i 2023.

(NTB)

Foto: Torstein Bøe / NTB

Annonsørinnhold