Sportsstudio

Didrik Kjær

Barmen sparket av Brann: - Utrolig skuffende:

Kristoffer Barmens advokat, Erik Monsen, skriver i en pressmelding at Brann-spilleren har fått oppsigelsen i Bergen-klubben, det melder TV 2.

- Barmen var overrasket og han er sterkt berørt. Han har vært i klubben i en årrekke og det går veldig inn på han, forteller spillerens advokat Eirik Monsen til Dagbladet.

- De siste ukene har vært svært belastende for Barmen, sier Monsen.

Barmen var en av de tolv spillerne som deltok på nachspielet på Brann Stadion forrige uke.

- Det er fremsatt påstander Kristoffer Barmen (KB) ikke kjenner seg igjen i og KB føler seg åpenbart urettferdig behandlet, noe som forsterkes ved at han nærmest er plukket ut til å bære ansvaret alene for det aktuelle nachspiel. KB mener det foreligger en urimelig forskjellsbehandling og er åpenbart ikke enig i klubbens beslutning. Som rådgivere for KB reagerer man videre på måten denne prosessen er håndtert på fra arbeidsgivers side, hvor vi opplever at KB er satt under et stort press. Det vil bli fremsatt krav om forhandlinger, i tråd med arbeidsmiljølovens prosessregler, men nå trenger KB noe tid til å fordøye dette, står det i pressemeldingen fra Barmen.

– Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her, sa han til Bergensavisen forrige uke.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Skadeproblemer:

Martin Ødegaard ble benket i 3-1 seieren mot Aston Villa forrige fredag.

Det var forventet at han ville være tilbake i laget i tirsdagens dyst mot Leeds, men landslagskapteinen var plutselig utelatt fra troppen.

Etter kampen bekreftet Arsenal-manager Mikel Arteta at nordmannen sliter med skadeproblemer.

Den spanske manageren sa ingenting om skadeomfanget, men dette lover ikke godt for Norge og Ståle Solbakken. Det norske landslaget har allerede Erling Haaland, Julian Ryerson og Dennis Johnsen på skadelista.

Ødegaard har fått åtte kamper denne sesongen for Arsenal og notert seg for to målpoeng.

Foto: NTB

Avanserte uten Ødegaard:

Arsenal hadde marginene på sin side da det ble 2-0 mot Leeds i åttedelsfinalen i ligacupen. Calum Chambers avgjorde med første ballberøring.

Chambers avsluttet med hodet etter 55 minutter, umiddelbart etter å ha kommet på banen. Ballen ble nesten reddet på streken av Leeds-keeper Illan Meslier. Teknologien viste at den var de nødvendige centimeterne over linjen.

Målet ga Arsenal overtaket i en jevn kamp. Eddie Nketiah fikk all mulig hjelp av Leeds da han avgjorde etter 69 minutter.

Ballen var innom to Leeds-spillere, som begge headet hjemover. Keeperen feilberegnet – Nkethiah nådde ballen først, vippet den over Meslier og kriget inn 2-0.

Igjen var marginene på Arsenals side. Et skår i gleden ble at Ben White måtte ut med skade. Han ble erstattet av Chambers, som altså traff på direkten.

Begge lag gjorde omfattende bytter i laget fra serierunden i helgen. Arsenal stilte også uten Martin Ødegaard og Pierre-Emerick Aubameyang. Leeds hadde nordmennene Kristoffer Klaesson (keeper) og Leo Hjelde på reservebenken.

Ligacupen kan bli en god mulighet for Arsenal og Ødegaard til å sikre seg et trofé denne sesongen. I Premier League er Arsenal på 10.-plass. Lørdag venter Leicester.

(NTB)

Foto: NTB

Avanserte etter straffedrama:

Chelsea klarte ikke å avgjøre i ordinær tid da Southampton kom på besøk i ligacupen. Men kvartfinaleplass ble sikret i straffesparkkonkurransen.

Unggutten Will Smallbone og tidligere Arsenal-helt Theo Walcott bommet for Southampton. Da kunne Reece James avgjøre selv om Mason Mount hadde feilet for Chelsea.

Tirsdagens oppgjør kom i et tett kampprogram, og det preget troppene. Første omgang var av det tamme slaget.

Chelsea var ikke i nærheten av nivået som tok klubben til Champions League-triumf sist sesong og gjort dem til tittelutfordrer i Premier League. Southampton fikk til lite.

Helten fra CL-finalen, Kai Havertz, var forskjellen på lagene da han headet Chelsea i ledelsen minutter før pause.

I andre omgang steg intensiteten, kvaliteten i spillet og lydnivået på tribunen. Gjestene hevet seg, og Che Adams kunne utligne alene med mål etter en retur i omgangens åpningsminutt.

Tross store sjanser til begge lag sto det 1-1, og kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Landslagsspiller Mohamed Elyounoussi gikk glipp av kampen etter et lite inngrep i tommelen.

(NTB)

Foto: NTB

Brennhet Giroud ga seier:

Olivier Giroud scoret tirsdag i sin tredje strake kamp som Serie A-spiller. Han ble matchvinner hjemme mot Torino og sendte Milan til tabelltoppen.

Ifølge Sky Italia er det bare Mario Balotelli (2013) som i moderne tid har fått nettsus i sine tre første kamper i den italienske toppdivisjonen.

Franskmannen står med fire ligamål. Tirsdag avgjorde han etter 14 minutters spill. En corner fra Sandro Tonali ble lagt ned på bakerste stolpe av Rade Krunic. Giroud var først på ballen og styrte inn 1-0.

Milan og Napoli har fått et lite forsprang på topp i Serie A. Lagene hadde like mange poeng (25) før midtukekampene. Med tirsdagens seier la Milan press på rivalen.

(NTB)

Fikk polsk statsborgerskap:

Aston Villas forsvarsspiller Matty Cash er blitt polsk statsborger og kan spille for Polen allerede i VM-kvalifiseringen neste måned.

24-åringen ble født i England, men moren hans er fra Polen. Det gjør det mulig for ham å representere landet.

«Dette er en veldig viktig dag for meg og familien. Min søknad om polsk statsborgerskap er blitt godkjent. Jeg vil takke presidenten, familien min og alle som har hjulpet meg. Nå er det tid for nye utfordringer, og jeg vil gjøre mitt beste for dette landet», skriver Cash på Twitter.

Cash har vært i samtaler med Polens fotballforbund siden 2019 da han spilte i Nottingham Forest.

Polen er på andreplass i sin kvalifiseringsgruppe, tre poeng bak England. Kamper mot Andorra og Ungarn gjenstår.

(NTB)

Foto: NTB

Enkelt videre i Haalands fravær:

Regjerende mester Borussia Dortmund gikk enkelt videre i Erling Baut Haalands skadefravær.

Det skulle likevel ta tid før de overlistet Ingolstadt fra nivå to i den tyske cupen.

Så entret Thomas Hazard banen og vartet opp med to scoringer.

Belgieren glitret umiddelbart etter innhoppet i det 71. minutt. Fra fem meter styrte han straks inn en pasning fra Julian Brandt. Samme duo slo til igjen ni minutter senere.

Denne gangen doblet Hazard til 2-0 på volley.

Dortmund ble aldri satt ordentlig under press av Ingolstadt og gikk fortjent videre til 3. runde i cupen. Tøffere tester er derimot i vente. Før landslagspausen skal laget møte Köln hjemme og RB Leipzig borte.

Mellom de to kampene blir det et nytt møte med Ajax i mesterligaen. Forrige uke fikk Dortmund bank 0-4 i Amsterdam. Det var der Haaland pådro seg hofteskaden som i verste fall kan holde ham ute av spill fram til nyttår.

(NTB)

Foto: NTB

Til semifinale etter storseier:

Vipers Kristiansand lekte seg til semifinale i håndballcupen ved å banke Storhamar 38-23 i egen hall. Det skjedde få dager etter nok en smell i mesterligaen.

Storhamar reiste tirsdag sørover med håp om å gjøre Vipers-livet enda surere. Vertene fikk i helgen sitt tredje tap på høstens fem kamper i Europa. I tillegg har de slitt med tynn tropp i en hektisk periode.

Men etter en jevn åpning skulle det bli klasseforskjell på lagene. Vipers rykket fra 6-6 til 12-6 og cruiset inn avansementet. Hele ni minutter varte Storhamars måltørke som i praksis avgjorde kampen.

Storhamar topper eliteserien med full pott etter åtte kamper. Laget leder ett poeng foran Vipers, men i tirsdagens kvartfinale var de ikke i nærheten av å tukte de regjerende mesterne. Vipers jakter på sin femte strake NM-tittel.

(NTB)

Foto: NTB

Landslagsstopperen med dramatisk seier i Serie A:

Stefan Strandberg og hans Salernitana tok en trepoenger som kan bli livsviktig i kampen om å berge plassen i Serie A. Avgjørelsen kom fem minutter på overtid.

Da fikk Andrea Schiavone en gavepakke fra Venezia-keeper Sergio Romero, som mistet ballen. Schiavone utnyttet det og sikret Salernitana en 2-1-seier i bunnkampen.

Den gjør at Salernitana klatrer fra siste til nest sisteplass på tabellen. Opp til Spezia på trygg grunn er det bare ett poeng.

Det så stygt ut for Strandbergs lag da Mattia Aramu dukket opp umarkert i feltet og satte inn 1-0 etter 14 minutter. Den norske forsvarsspilleren var ikke direkte involvert i målet.

I andre omgang kriget Salernitana seg tilbake da den tidligere stjernen Franck Ribery spilte fri Federico Bonazzoli, som enkelt satte inn utligningen etter en times spill. Ribery står nå med målgivende i to kamper på rad for første gang siden 2017, da han var i Bayern München, skriver Sky Italia.

Kort tid senere fikk Venezias lånesoldat fra Chelsea, Ethan Ampadu, sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen. Så falt avgjørelsen langt ut i overtiden.

(NTB)

Foto: NTB

Ute av troppen:

Martin Ødegaard er ute av troppen som møter Leeds United i ligacupen.

Det var forventet at han skulle være tilbake i laget etter å ha blitt benket mot Aston Villa i Premier League.

Det er ikke bekreftet hvorfor han er utelatt fra kveldens tropp.

Motstander i kveldens dyst i ligacupen er Leeds United. Bielsas mannskap har slitt stort denne sesongen i Premier League, men det spiller liten rolle i kveld.

Arsenals vei til runde fire i cupen startet med en overbevisende 6-0 seier borte mot West Bromwich. Det var også Martin Ødegaards redebut etter overgangen fra Real Madrid.

Forrige runde ble AFC Wimbledon slått 3-0 på Emirates Stadium.

Ødegaard har fått åtte kamper denne sesongen og notert seg for to målpoeng.

Foto: Shutterstock

FULLTID: Norge - Beliga 4-0:

Norge vinner 4-0 mot Belgia!

Elisabeth Terland øker til 3-0 etter en strålende pasning fra Guro Reiten.

Maria Thorisdóttir fikk seg en kraftig smell etter et hjørnespark. Heldigvis kunne Manchester United-spilleren fortsette kampen.

Caroline Graham Hansen banket inn 2-0 og Barcelona-stjerna viste hvorfor hun er en av verdens beste spillere.

Vertene fikk en drømmestart mot Beliga da Bergsvand stanget inn 1-0 etter seks minutter! Caroline Graham Hansen noterte seg for den målgivende pasningen.

Kveldens duellanter har like mange poeng før avspark, men Belgia leder gruppa med bedre målforskjell.

Norge står med tre strake kamper uten nederlag og har imponerende 10-0 i målforskjell fra disse oppgjørene. Forrige oppgjør på Ullevaal Stadion ble en målfest med 7-0 mot Armenia.

Gruppevinneren går direkte til VM-sluttspillet, mens gruppetoeren må i omspill.

Norge: Fiskerstrand, Hansen, Bergsvand, Thorisdottir, Terland, Bøe Risa, Engen, Reiten, Graham Hansen, Maanum og Utland.

Foto: NTB

Annonsørinnhold