Sportsstudio

Pontus Egelandsdal

Pappa-Barmen med forsvarstale for sønnen:

Som kjent fikk Kristoffer Barmen fredag sparken av Brann for sin rolle på det mye omtalte skandale-nachspilet på Brann Stadion.

Hans far, Rolf Barmen, la i dag ut et innlegg på sin Facebook-profil der han forsvarte sønnen.

Rolf Barmen er administrerende direktør i Fjordkraft og tidligere styreleder i Sportsklubben Brann.

Innlegget lyder:

- Stolt. Tenker på at jeg er ufattelig stolt. Over å ha en sønn som tar ansvar for sine handlinger og står opp for sine lagkamerater. Som valgte å gi sitt ansikt til en kollektiv hodemist for at andre skulle slippe. Over å ha en sønn som vurderer sannhet og rettferdighet som mer verdifullt enn penger. Over å ha en sønn som alltid har gitt alt for sin arbeidsleder, noe som har gjort at trenere gjennom 18 år i Brann, har betraktet han som så verdifull for laget, at de alltid har valgt å spille han. Og som nå støtter han og sender han gode ord og tanker. Så tenker jeg på at jeg er stolt over at vi er en storfamilie som står sammen, bryr oss, støtter og hjelper og er like glad i hverandre uansett. Blod er tjukkere enn vann. Så er jeg ordentlig stolt over at vi begge kjenner så vanvittig mange fine mennesker som virkelig bryr seg og tilbyr sin støtte. Gjennom handlinger og ord. Tusen tusen takk. Og Roger Stjernberg, du skriver fabelaktig. Så er jeg også forundret. Forundret over hvordan verdier som ærlighet blir behandlet av de som mener ærlighet skal være en verdi. Forundret over hvor ulikt godt lederskap kan oppfattes. Forundret over hvor mange ansikter sannheten kan ha. Men undring gir utvikling og nysgjerrighet avler fremskritt.

Foto: Marit Hommedal / NTB
Sparket av Brann

Sparket av Brann

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Thorsby med scoring i Italia :

Morten Thorsby topper gule kort-listen i Serie A etter at han havnet i dommerboka for femte gang i høst. Han scoret for Sampdoria i 1-3-tapet mot Cagliari.

Advarselen fra dommeren betyr at han må stå over neste kamp. Nordmannen er en terrier på midtbanen. Han ligger også øverst på listen over spillere med flest frispark mot seg i den italienske eliteserien.

Thorsby er oppe i 23 gule kort i Serie A siden han kom til Italia fra nederlandske Heerenveen i 2019.

Han fikk ti gule kort i serien forrige sesong.

Sampdoria ligger nede i bunnstriden med seks poeng etter åtte seriekamper. Thorby reduserte til 1-2 etter 82 minutter mot Cagliari.

(NTB)

Foto: Annika Byrde / NTB

Solberg på sjuendeplass i Rally Catalonia:

Oliver Solberg avsluttet Rally Catalonia og sitt første VM-rally på asfalt med sjuendeplassen. Lagkameraten Thierry Neuville vant totalt.

Det er 20-åringens debut-VM-rally i den største klassen på asfalt. Derfor brukte han mange av prøvene til å tilvenne seg bilen og forholdene og til å lære mer om kjøring på asfalt.

Han sikret seg nye erfaringer og det var hele tiden utfordringer å ta tak i. Søndagen ble vanskelig på grunn av mørket på de første prøvene og vekslende forhold.

- Det var litt skremmende med vekslende forhold. Det var skiftende fra regn og tørt og ikke den prøven man ta særlig sjanser. Jeg er er glad for å komme meg igjennom og avslutte rallyet uten noen feil, skrev Solberg på sin twitterkonto.

Lørdag lå han an til å avansere ytterligere, men kløtsj-problemer ødela for ham på den siste publikumsprøven.

Foto: Micke Fransson / NTB

Rotich satte rekord i Paris:

Kenyanske Elisha Rotich smadret løyperekorden i Paris maraton da han noterte 2.04.23 i sitt løp.

Den forrige rekorden hadde mangedoble VM- og OL-vinneren Kenenisa Bekele som avsluttet på 2.05.04 i sitt løp i 2014.

Kvinnenes løp gjennom Paris' gater ble vunnet av Tigist Memuye fra Etiopia med tiden 2.26.11.

Rundt 35.000 løpere stilte til start i maratonløpet som egentlig skulle gått i april, men som ble utsatt på grunn av koronapandemien.

(NTB)

Foto: AP

Mjøndalen med sørgebånd etter Kongsberg-tragedien:

Etter tragedien som rammet Kongsberg onsdag kveld, velger Mjøndalen IF å spille med sørgebånd i kveldens eliteseriekamp mot FK Haaugesund.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Mjøndalen skriver at de er dypt berørt av hendelsen:

- Kongsberg er ikke langt unna, og vi har både spillere, støtteapparat og mange tilhengere med tilknytning til byen og idrettslagene der. Våre varmeste tanker og dypeste medfølelse går til alle de som er berørt av tragedien, og av respekt for de drepte og deres pårørende har vi valgt å spille med sørgebånd på søndag, sier daglig leder i MIF Fotball, Berenike Wulfsberg.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Akershus skikrets tar mistillitsavgjørelse onsdag:

Skipresident Erik Røste og hans styre kan få et mistillitsforslag i fanget om ikke lenge på grunn av Clas Brede Bråthen-håndteringen.

- Trykker vi på knappen nå, blir det dramatisk. Det vil føre til furore i skiidretten.

Det sier Dag Helland-Hansen, leder for langrennskomiteen i Akershus skikrets, til Adresseavisen. I et møte hans komité hadde 13. oktober, ble det enstemmig vedtatt at den vil stille mistillitsforslag mot sittende skistyret.

Onsdag skal kretsstyret i Akershus behandle saken. Da blir det endelig avgjort om skikretsen stiller mistillitsforslag eller ikke. Bakgrunnen er den betente konflikten mellom hoppsjef Bråthen og Norges Skiforbund.

NRK omtalte saken først.

Dette sier Røste om Helland-Hansens uttalelser og mulig mistillit:

- Denne saken er en stor belastning for hele organisasjonen, og vi har stor forståelse for frustrasjonen i Ski-Norge. Det er ingen tvil om at den negative oppmerksomheten den får i mediene og sosiale medier, gjør tillitsvalgte urolige. Det viktigste nå er at saken så raskt det lar seg gjøre får en avklaring. Det ble som kjent gjennomført drøftingsmøte tidligere denne uka, og dialogen fortsetter kommende uke, sier Røste til Adresseavisen.

17. august avslørte TV 2 Norges Skiforbunds beslutning om å avslutte Bråthens kontrakt som hoppsjef. Hans nåværende avtale løper ut i april neste år.

(NTB)

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Haaland med ny rekord: - Overlegen:

Erling Braut Haaland dominerer igjen sportssidene i tyske aviser og snakket i TV-studioene. Lørdag slettet han nok en gang en bestenotering i Bundesliga.

Med to mål mot Mainz rundet han 49 mål i den tyske eliteserien. Det klarte han på bare 49 kamper. Den tidligere rekorden var Uwe Seelers. Han oppnådde samme antall scoringer etter 59 Bundesliga-kamper og scoret hele 404 ganger på 476 kamper for Hamburger SV i sin tid (1953-72).

Det var også 19. gang Haaland sto for mer enn ett mål i en seriekamp i Tyskland. Det gjør ham til minst dobbeltscorer hyppigere enn hver tredje kamp.

Tirsdag er det Ajax-forsvaret som støter på Haaland i Champions League. Med seg til Amsterdam har Haaland er klubbstatistikk av de helt sjeldne. Han har scoret 70 mål på 68 kamper i Borussia Dortmund-drakten.

- Haaland er helt overlegen. Han binder alltid opp tre spillere, sier klubbkollega Marco Reus ifølge avisen Bild.

Haaland er bare 21 år gammel og sammen med Kylian Mbappé verdens mest ettertraktede fotballspiller. Nettstedet Transfermarkt har nordmannens antatte salgsverdi på 1,5 milliarder kroner. Det er tett bak Mbappé som topper oversikten.

(©NTB)

Foto: AP

Kilde usikker til Sölden-starten:

Det er usikkert om Aleksander Aamodt Kilde deltar i den alpine verdenscupåpningen i Sölden om en uke.

- Hvis jeg kjører, skal jeg kjenne at jeg er i skikkelig form og kan kjøre for toppresultater, og det er ikke veldig sannsynlig nå, sier Kilde til VG og fortsetter:

- Jeg ble litt forkjølet og mistet noen dager med trening som skulle være litt avgjørende for å eventuelt rekke sesongstarten, så vi får se. Men jeg har ikke gitt det helt opp.

Kilde er en av verdens beste alpinister. Han vant verdenscupen sammenlagt for to sesonger siden. I fjor ledet han før korsbåndet røk på trening i januar.

(NTB)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Skeptisk til fotball-VM annethvert år:

Den internasjonale olympiske komité (IOC) mener Fifas planer om å avholde fotball-VM for menn dobbelt så ofte kan være skadelig for annen sport og likestilling.

Det kontroversielle forslaget til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har blitt møtt med skepsis fra flere hold, og den siste i rekken er IOC.

- Fotballforbund, klubber, spillere, spillerforeninger og trenere har uttrykt stor bekymring rundt planene om å generere flere inntekter for Fifa, uttalte IOC i en pressemelding lørdag.

IOC listet opp tre hovedpunkter med kritikk. De er bekymret for at fotball-VM annethvert år for menn vil:

* Undergrave mangfoldet og utviklingen av andre idretter enn fotball.

* Være et hinder for likestilling mellom kjønnene i fotballen. Flere herreturneringer vil gjøre det vanskeligere for kvinnefotballen å hevde seg.

* Være dårlig for spillernes helse. Å doble antallet fotball-VM vil skape nok en stor belastning på spillernes fysiske og mentale helse.

- IOC deler bekymringene og støtter oppfordringen om en bred gransking av planene, med utøvernes representanter involvert, noe som åpenbart ikke har skjedd, heter fra organisasjonen.

Planene er utarbeidet av blant andre den tidligere Arsenal-treneren Arsène Wenger. Wenger, som nå er utviklingsdirektør i Fifa, håper at fotball-VM kan holdes hvert andre år fra 2028.

Blant kritikerne finner man det europeiske fotballforbundet (Uefa) og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol), som har gått hardt ut mot planene.

(NTB)

Foto: AP

Bruk av høydehus skal rapporteres til Antidoping Norge:

Norske toppidrettsutøvere som ønsker å benytte høydehus, må melde det inn til Antidoping Norge. Dette selv om simulert høyde ikke står på WADAs forbudsliste.

Det besluttet det ekstraordinære Idrettstinget med stemmetallene 146-2 søndag, melder VG og TV 2.

Det kom fram at det ikke finnes noen sanksjonsmuligheter mot dem som ikke bruker høydehus i tråd med de retningslinjene som idrettstinget søndag vedtar.

- De som vil bruke simulert høyde, skal rådføre seg med eksperter i Olympiatoppen. Det skal bare brukes av utøvere som er på svært høyt internasjonalt nivå over tid. Og bruken skal registreres hos særforbundet - og viderebringes til Antidoping Norge, sa visepresident i NIF Vibecke Sørensen på søndagens ting.

Grunnen til denne ordningen er ifølge Sørensen denne: – Fordi bruk av høydehus kan maskere andre ulovlige metoder, og fordi det kan gi endret blodprofil hos utøveren.

Retningslinjene gjør at det kun er utøvere som befinner seg på «svært høyt internasjonalt nivå» (aktuelle for OL, Paralympics, VM, EM eller lignende på seniornivå) som kan benytte seg av simulert høyde.

Det er ikke satt noen aldersgrense for vedtaket, slik at en 13-åring i teorien kan ta i bruk høydehus dersom vedkommende befinner seg på et høyt internasjonalt seniornivå.

Det særnorske forbudet mot bruk av simulert høyde, ble opphevet i vår.

I Norge var bruk av høydehus forbudt fra 2003. Forslag om å skrote forbudet ble nedstemt av idrettstinget både i 2008 og 2015.

(NTB)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fotballkeeper angrep medspiller etter baklengsmål:

Det gikk hardt for seg mellom to lagkamerater i fotballen i Nord-Irland lørdag. Målvakten slo og filleristet en utespiller fra eget lag.

Det var i oppgjøret i den øverste divisjonen Glentorans Aaron McCarey mistet besinnelsen. Motstanderen hadde akkurat utlignet til 2-2 da keeperen oppsøkte Bobby Burns i straffefeltet.

Det stoppet ikke med snakk. McCarey brukte neven og sendte et slag mot lagkameraten. Han tok også tak i drakten hans mens han skjelte ut Burns.

Publikum og spillere ikke trodde de så. Burns hadde noen sekunder før utligningen mistet ballen på midtstreken.

McCarey ble utvist og la seg så flat overfor resten av laget i garderoben, ifølge avisen Belfast Telegraph.

En bildeserie publisert i avisen viser deler av opptrinnet.

(NTB)

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Annonsørinnhold