Annonse

Sportsstudio

Suverent gull!
Foto: Torstein Bøe / NTB

Suverent gull!

Birgit Skarstein hadde satt seg som mål å vinne medalje i Paralympics i Tokyo. I søndagens finale gikk hun helt til topps og sikret gullmedalje.

Allerede fra start fikk Skarstein en god ledelse. Etter 500 meter hadde hun over åtte sekunders forsprang - noe hun økte med ytterligere 12 sekunder ved målgang.

I lekene i 2016 endte Skarstein opp med den sure fjerdeplassen og i Tokyo siktet roeren seg inn på en plass på pallen.

Skarstein gikk i klar ledelse fra start og ledet med nesten 13 sekunder ned til israelske Moran Samuel halvveis på 2000 meteren.

Ledelsen fortsatte å øke og dermed kunne Skarstein sikre sin første gullmedalje i Paralympics.

- Fantastisk. Det var som en drøm. Det var akkurat sånn som jeg hadde trent på det, sa Skarstein etter finalen ifølge NTB.

32-åringen fra Levanger kvalifiserte seg direkte til finalen ved å vinne forsøksheatet natt til fredag.

I forkant av lekene i Tokyo listet Skarstein opp Samuel, franske Nathalie Benoit og brasilianske Claudia Santos som de største konkurrentene.

Samuel var den største rivalen, men var aldri i nærheten.

I 2016 knep Samuel bronsen foran Skarstein. I Rio vant Rachel Morris fra Storbritannia gull, mens kinesiske Wang Lili tok sølv. Verken Morris eller Lili stilte i Tokyo.

(NTB / Dagbladet)

Annonse
Åpnet målkontoen i Sverige
Foto: NTB

Åpnet målkontoen i Sverige

Veton Berisha fikk sin første start og havnet på scoringslisten for Hammarby da det svenske hovedstadslaget vant 3-0 hjemme mot Sundsvall i Allsvenskan søndag.

Nordmannen fikk sin Allsvenskan-debut da han kom inn fra benken i 1-2-tapet hjemme mot Värnamo forrige runde. Søndag fikk han muligheten på topp fra start.

28-åringen scoret Hammarbys andre mål etter at Abdelrahman Saidi sendte laget i ledelsen før minuttet var spilt. Spikeren i kisten kom etter 89 minutter etter et selvmål fra Sundsvall.

- Vi spiller en god kamp, men vi burde kanskje drept kampen ennå tidligere. Det er deilig med scoring i første kamp, og jeg håper det kommer flere. Å score i første kamp fra start er godt for selvtilliten, sa Berisha på svensk i et intervju med Discovery etter kampslutt.

I toppen av Allsvenskan er det særdeles jevnt mellom flere lag. Djurgården troner på topp med 33 poeng, men det skiller bare tre poeng ned til Malmö på 5.-plass. Av lagene som ligger topp fem har Hammarby, AIK og Malmö spilt 17 kamper, mens Djurgården og Per-Mathias Høgmos Häcken har én kamp mindre spilt.

AIK og Malmö tapte begge sine kamper søndag.

(NTB)

Etterforskes for vold
Foto: NTB

Etterforskes for vold

Borussia Dortmund-back Nico Schulz er under etterforskning for partnervold. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Statsadvokaten i Dortmund bekrefter at Schulz' hus har blitt ransaket i forbindelse med etterforskningen.

Det er eks-kjæresten til Schulz som har anmeldt ham, ifølge AFP.

I en pressemelding søndag bekrefter klubben at de er oppmerksomme på anklagene. De omtaler dem som «ekstremt seriøse og sjokkerende».

Videre skriver de at de har snakket med Schulz, som bedyrer sin uskyld.

- Spilleren avviser påstandene. Han har informert oss om at han vil forsvare seg selv mot disse anklagene med rettslig hjelp, og ber om at han ikke forhånddømmes, heter det i uttalelsen.

Annonse
Tatt på senga
UNITED-LEGENDE: Roy Keane. Foto: NTB

Tatt på senga

MANCHESTER (Dagbladet): Erling Braut Haaland (22) måtte tåle kritikk etter at Manchester City tapte 3-1 for Liverpool i Community Shield sist helg. Blant annet bommet han på en stor sjanse i sluttfasen.

Sky Sports-ekspert Roy Keane er uenig i kritikken. Han er ringside på London Stadium og ser West Ham mot Manchester City i kveld. Til engelske TV-seere gir han uttrykk for at han ble tatt på senga av å se Haaland «live» sist helg.

- Det jeg virkelig syntes var utrolig for en så ung spiller, var bevegelsene hans. Når du ser det i virkeligheten, er det fantastisk, sier Keane.

- City-spillerne må få opp tempoet og bruke ham. Bevegelsene til å være en så ung spiller er fantastiske. Jeg tror han garanterer for mål. City er et strålende lag. Men bevegelsene til en så ung spiller var strålende å se i virkeligheten, gjentar Keane.

Haaland spiller fra start mot West Ham.

Rotet bort seieren
Foto: NTB

Rotet bort seieren

Brendan Rodgers og Leicester ledet 2-0 hjemme mot Brentford i Premier League søndag, men de blåkledde kastet bort seieren etter et sent utligningsmål.

Etter en drøy halvtime av kampen pisket James Maddison et hjørnespark inn foran Brentfords mål. Fra kloss hold stanget belgiske Castagne hjemmelaget i føringen.

Landsmann Youri Tielemans fikk både én og to store muligheter til å øke Leicesters ledelse før pause, men midtbanespilleren fant ikke veien til nettmaskene.

Sekunder ut i andre omgang hamret Dewsbury-Hall inn 2-0 for Leicester, og de blåkledde kunne ta pausepraten med en solid ledelse.

Like etter at timen var unnagjort reduserte Ivan Toney for bortelaget, og med få minutter igjen å spille utlignet Josh Dasilva med en vakker avslutning. Dermed endte det 2-2 mellom Leicester og Brentford.

Norske Kristoffer Ajer var som ventet ikke med i Brentford-troppen søndag. Midtstopperen ble operert for en hamstringskade etter forrige sesong, men han er likevel ventet tilbake innen kort tid.

Leicesters neste kamp er borte mot Arsenal førstkommende lørdag. Thomas Frank og Brentford skal på sin side ta imot Manchester United.

(NTB)

Annonse
LIVE: West Ham - Manchester City 0-1
Foto: Reuters/NTB

LIVE: West Ham - Manchester City 0-1

35': Haaland skaffer straffe! Han tar den selv, og han scorer!

21': Haaland får en enorm mulighet! Phil Foden slår et innlegg fra høyre side, men ballen seiler akkurat over hodet til nordmannen. Der var Haaland utrolig nærme sitt første Premier League-mål.

Slik stiller lagene:

City: Ederson, Walker, Dias, Ake, Cancelo, Rodri, Gundogan, De Bruyne, Foden, Grealish, Haaland.

West Ham: Fabianski, Coufal, Zouma, Johnson, Cresswell, Rice, Soucek, Fornals, Lanzini, Bowen, Antonio.

Følg oppgjøret minutt for minutt nedenfor: