Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Sparket trener som nektet coronavaksine:

Assistenttrener Sylvain Lefebvre i NHL-klubben Columbus Blue Jackets er ferdig i klubben fordi han ikke ville la seg vaksinere mot coronaviruset.

Det opplyste klubben på eget nettsted mandag.

- Vi er skuffet, men vi respekterer at det er en personlig beslutning for Sylvain, og vi ønsket ham alt godt, sier daglig leder Jarmo Kekäläinen i klubben.

- Vi var tvunget til å ta den beslutningen ettersom han ikke kunne gjøre jobben sin, la han til.

Det er en rekke protokoller man må innordne seg under i NHL, og en av reglene er at man må være vaksinert for å reise rundt med lagene.

NHL-sesongen begynner 12. oktober.

(NTB)

Foto: AP
Studioet fortsetter under annonsen

Dortmund-sjefen: - Vi finner en ny toppspiss:

Erling Braut Haaland blir vanskelig å beholde, erkjenner Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke. Han hinter om at klubben ser etter en erstatter.

Det kommer fram i et intervju Watzke i helgen ga til Welt am Sonntag. Dortmund greide i sommer å holde på Haaland, men det blir trolig langt mer vrient å gjenta neste år.

- Selvsagt blir det tøft, men jeg sier ikke at det er helt umulig. Vi vil gjøre alt for å holde våre beste spillere lojale til oss i framtiden, sier Watzke.

Han mener klubben må ha nok tro på seg selv til at den vil takle et Haaland-salg.

- Vi er nødt til å ha selvtilliten til å si at vi vil finne en ny toppspiss.

Søndag plusset Haaland på to nye mål til sin allerede ville Dortmund-statistikk. Der står han bokført med 68 scoringer på 67 kamper. Sommervinduet 2022 er ventet å bli dominert av Haaland-spekulasjoner.

Jærbuens kontrakt med Dortmund varer til 2024, men det er rapportert at en utkjøpsklausul vil gjelde fra neste sommer. Den skal ligge på et sted mellom 75 og 100 millioner euro.

(NTB)

Foto: AP

Vålerenga forlenger med stortalenter:

Vålerenga satser videre på ungguttene Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Begge har skrevet under nye kontrakter med Oslo-klubben.

Det opplyser VIF mandag. Talentduoen har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommerens europacupkvalifisering.

Dicko Eng ble hentet fra Lyn i januar. Etter bare noen uker fikk han være en del av A-laget.

- Jeg er veldig takknemlig for å få denne muligheten. Vålerenga er en klubb som får fram unge spillere, og jeg ønsker veldig gjerne å bli en av dem, sier 17-åringen.

Jatta har vært involvert i 17 A-lagskamper denne sesongen. I sommer scoret han sitt første seriemål i borteseieren mot Stabæk.

- Det betyr veldig mye å ha signert en ny kontrakt. Det viser at coachen (treneren) har troen og ønsker å satse på meg, sier Jatta.

Dicko Eng har inngått en avtale som varer til juli 2024, mens Jatta har forlenget til sommeren 2025.

(NTB)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Dommer skriver Premier League-historie:

Jared Gillett hentes inn fra Australia for å dømme Watford – Newcastle lørdag. Det blir første gang at Premier League bruker en kampleder som ikke er britisk.

Det ble klart da den engelske toppdivisjonen mandag la fram dommerlista for kommende helgs ligarunde.

Gillett dømmer til vanlig i den australske A-ligaen. Lørdag får 34-åringen med seg engelskmennene Lee Betts og Constantine Hatzidakis som assistenter, mens Martin Atkinson blir fjerdedommer på Vicarage Road.

Craig Pawson er tildelt oppgaven som VAR-ansvarlig i kampen mellom Watford og Newcastle.

(NTB)

Foto: Reuters

Aalerud nummer 27 på VM-tempoen:

Katrine Aalerud tråkket inn til 27.-plassen i kvinnenes temporitt i sykkel-VM mandag. Det ble vunnet av Nederland-stjernen Ellen van Dijk.

Aalerud var Norges eneste representant i eliteklassen i Belgia. Hun gikk ut på den tre mil lange tempoen med startnummer 17.

26-åringen fra Vestby endte til slutt 3.31 minutter bak vinnertiden.

Van Dijk innfridde som en av de store favorittene. Nederlenderen slo sveitsiske Marlen Reusser med ti sekunder, mens det var ytterligere 14 sekunder ned til landskvinnen Annemiek van Vleuten.

Nylig vant van Dijk fellesstarten i landveis-EM. Der tok hun også sølv i tempo.

Mandagens ritt startet i Knokke-Heist og hadde målgang i Brugge.

(NTB)

Foto: Heiko Junge / NTB

Tennisstjerne gjør helomvending:

Tennissportens verdenstreer Stefanos Tsitsipas snur i vaksinespørsmålet og skal før årsskiftet ta stikkene som gir ham beskyttelse mot coronaviruset.

Det forteller grekeren i et intervju med fjernsynskanalen Antenna TV i hjemlandet. Forrige måned uttalte Tsitsipas at han i frykt for bivirkninger ikke ville ta vaksinen frivillig.

- Jeg blir vaksinert før året er omme. Det vil jeg gjøre for å kunne spise på restaurant og gå i butikker. Jeg støtter alle som lar seg vaksinere, sier Tsitsipas.

Det er helt andre toner enn det han sa i august. Da mente han at det ikke hastet å få beskyttelse mot corona. I tillegg sådde han tvil rundt vaksinen.

- Den er ikke blitt testet tilstrekkelig, og for oss unge personer tror jeg det er bra å spre viruset slik at vi kan bygge opp immunitet, sa 23-åringen.

Tsitsipas la til at han kun ville ta vaksinen hvis det ble et konkurransekrav. Utspillet ble ikke godt mottatt av greske myndigheter. En talsperson slo tilbake med at tennisstjernen «ikke har kunnskap som gir ham rett til å ha innsikt om vaksinen».

- Jeg er ikke lege, men en tennisspiller. Så jeg har kanskje ikke meninger med mest substans i medisinske spørsmål, erkjenner Tsitsipas noen uker senere.

ATP-touren har trykket på for å overbevise spillere til å la seg vaksinere. Verdensener Novak Djokovic har vært tennisens mest profilerte motstander mot å gjøre vaksineringen obligatorisk.

(NTB)

Foto: Shutterstock editorial

Gündogan inn på Manchester Citys skadeliste:

Midtbanemann Ilkay Gündogan utvider skadelisten til Manchester City før en viktig uke med flere store oppgjør.

Gündogan spilte hele kampen som endte 0-0 mot Southampton lørdag. City-manager Pep Guardiola sa mandag at Gündogan «trolig» er skadd. I kampen mot Southampton måtte de lyseblå klare seg uten John Stones, Aymeric Laporte og Oleksandr Zinchenko i forsvaret, samt midtbanespiller Rodri.

Den neste tiden venter Chelsea (25. september), Paris Saint-Germain (28. september) og Liverpool (3. oktober).

Før det er det Wycombe i ligacupen tirsdag. Der kan det komme flere unggutter på banen.

– Jeg har ikke noe annet valg. Vi kommer til å spille med noen unge spillere og noen førstelagsspillere, men noen må hvile for de tre andre kampene vi har foran oss, sa Guardiola.

Ruben Dias og João Cancelo har spilt samtlige minutter for City til nå denne sesongen og får hvile mot Wycombe, opplyste Guardiola. Ellers kan fotballfans trolig få muligheten til å stifte bekjentskap med spillere som Luke Mbete, Joshua Wilson-Esbrand, Romeo Lavia, Cole Palmer, Liam Delap, James McAtee og Sam Edozie.

(NTB)

Fotballtrener tiltalt for seksuelle overgrep mot barn:

En mann i 50-årene fra Agder er tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter under 16 år, skriver Fædrelandsvennen.

Ifølge tiltalen skjedde de første overgrepene mot en jente over flere måneder for ti år siden. Noen år senere skal han ha forgrepet seg på en jente han var fotballtrener for og hatt omsorgsansvar for, ifølge Fædrelandsvennen.

Mannens forsvarer Bernt Christian Birkeland ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke statsadvokat Leif Aleksandersen vil kommentere tiltalen.

Det er satt av tre dager til saken som starter i Agder tingrett 26. november.

(NTB)

Keeper Lie legger opp – blir sportsjournalist:

Aalesund-keeper Andreas Lie (34) gir seg med fotball etter sesongen. Da går han i gang med jobben som sportsjournalist.

Lie begynner i Sunnmørsposten etter sesongen.

- Jeg ønsker å legge opp nå fordi jeg mangler motivasjon til å fortsette i den rollen jeg har i dagens AaFK-mannskap. Da frister det mye mer for meg å være sportsjournalist i Sunnmørsposten enn å spille fotball. Jeg er veldig trygg på at det er en riktig avgjørelse for meg og familien, og jeg er veldig ydmyk og stolt over at jeg kan gå inn i denne rollen fra desember av, sier Lie til Sunnmørsposten.

Lie hadde opprinnelig lyst til å legge opp i september, men AaFK klarte aldri å finne en erstatter for ham i overgangsvinduet. I år har han fungert som andrekeeper bak amerikanske Michael Lansing som har stått samtlige seriekamper for oransjetrøyene.

- Jeg trenger ikke å legge skjul på at det blir en utfordring å fortsette ut sesongen. Det er noe jeg, klubben og Sunnmørsposten hadde en intensjon om å få til før overgangsvinduet stengte, men det lot seg ikke gjøre, sier Lie.

Lie har også vært innom Hødd og Odd i sin fotballkarriere og spilt 32 aldersbestemte landskamper.

(NTB)

Skadetrøbbel for Klopp:

Liverpools Trent Alexander-Arnold og Thiago blir ikke klare til ligacupkampen mot Norwich tirsdag. Thiago er ute også til helgen.

Det opplyste Liverpools assistenttrener Pep Lijnders på en pressekonferanse dagen før kampen mot Norwich.

Thiago har en leggskade som setter ham ute av spill også mot Brentford i Premier League til lørdag. Alexander-Arnold sto over helgens kamp mot mot Crystal Palace med sykdom.

– Han føler seg fortsatt ikke 100 prosent. Han vil jogge litt, men kommer ikke til å være med troppen i morgen. Han har ingen covid-19-symptomer, men vi har testet likevel. Forhåpentligvis er han tilbake til helgen, sa Lijnders.

Også Roberto Firmino er utilgjengelig mot Norwich. Han pådro seg en lårskade før landslagspausen i slutten av august.

(NTB)

Venter barn med ekskonas niese:

Tidligere var den brasilianske fotballspilleren Hulk (35) kjent for å ha en vanvittig fysikk og et såkalt tungt skudd. I seinere tid har han derimot fått oppmerksomhet for noe helt annet.

Rundt juletider i 2019 kunne Givanildo Vieira de Sousa, som han egentlig heter, bekrefte at han hadde forlatt sin kone, som han giftet seg med for tolv år siden, for hennes niese, Camilla.

Trekantdramaet fikk mye oppmerksomhet i internasjonale medier. Hulk bekreftet forholdet via en talsperson.

- Han har valgt å være åpen om det for å unngå løgner og ondsinnede kommentarer, uttalte representanten til brasilianske UOL Esporte.

Nå halvannet år seinere kan Hulk bekrefte i et Instagram-innlegg ​at paret nå venter barn.

- Jeg er glad for å kunne dele nyheten med dere om at jeg for fjerde gang blir velsignet med et nytt barn. Hjertet mitt er fullt av så mye lykke, og det eneste jeg kan si er: Tusen takk, Gud, skriver Hulk på Instagram.

Hulk spiller for øyeblikket for den brasilianske klubben Clube Atlético Mineiro. Brasilianeren har vært innom flere klubber, blant annet Zenit og Porto.

35-åringen har spilt 47 kamper og scoret elleve mål for Brasils landslag.

Foto: Instagram/Hulkparaiba

Annonsørinnhold