Sportsstudio

Didrik Kjær

Verdensrekordholder døde:

Tidligere olympisk mester og nåværende verdensrekordholder i slegge Yuri Sedykh er død. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Sedykh skal ifølge det russiske friidretssforbundet fått hjerteinfarkt og mistet livet 66 år gammel.

- Jeg er i dyp sorg over tapet av Yuriy Sedykh. For meg var Yuriy en venn og en klok mentor, skriver World Vice Athletics senior visepresident og stavhopperen Sergei Bubka på Twitter.

Sedykh vant gull i OL 1976 og 1980, men misset lekene i Los Angeles i 1984 på grunn av den sovjetiske boikotten. Han kom tilbake og vant å sølvmedaljen under OL i Seoul 1988.

Sedykh satte verdensrekorden i slegge under EM i Stuttgart i 1986. Kastet på 86,74 meter står fortsatt den dag i dag som verdensrekord.

Foto: Topfoto
Studioet fortsetter under annonsen

Newcastle og Leeds fortsatt uten seirer:

Det aller meste av futt og fart skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

Newcastle tok sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med sine tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park. Et overhopp av Rodrigo satte Newcastles keeper Karl Darlow ute av spill, og dermed gikk Raphinhas innoverskrudde langskudd med venstreslegga på høyresiden rett i kassa.

To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen. Han mottok en pasning fra Joelinton like innenfor 16-meteren, og han dro seg elegant fri ved hjelp av en skuddfinte og et par berøringer til før han satte ballen sikkert i mål bak Leeds-keeper Illan Meslier.

Leeds hadde en fantastisk trippelsjanse mot slutten av omgangen uten at ballen ville i mål. Til sammen noterte vi rundt 20 avslutninger i 1. omgang. Begge lag har slitt med å få ballen i mål i starten på sesongen. Det kom heller ingen flere mål i de siste 45 minuttene.

Tidligere Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson satt på benken for Leeds.

(NTB)

Ut mot media etter seieren:

Magnus Carlsen slo fredag kveld VM-motstander Jan Nepomnjasjtsjij etter armaggedon og vant dermed Norway Chess for tredje året på rad.

Nå kritiserer Carlsen mediedekningen av han før turneringen.

- Neste år kan kanskje norsk media kjøre en annen oppbygging enn at «Magnus Carlsen vanligvis sliter under Norway Chess», skriver Carlsen selv på Twitter.

Carlsen fortalte TV 2 etter turneringen at han var sliten, men fornøyd.

- Jeg er litt sliten, men veldig fornøyd. Jeg spilte ikke gnistrende, men oppnådde alt jeg kunne håpe på, sa Carlsen til TV 2 og Chess24.

Carlsen vant turneringen i Stavanger for tredje gang på rad og viste at han ikke blir lett å ha med å gjøre verken i årets siste Champions Chess Tour-turnering og i den kommende VM-kampen.

- Det har skjedd mye underveis, og så endte det med at jeg vant fire av de fem siste kampene. Det har virkelig vært fullstendig hurramegrundt og masse action. Det hadde gitt høye odds for at det skulle ende med seier etter den starten på turneringen, sa Carlsen til TV 2.

(Dagbladet/NTB)

Foto: NTB

Drømmestart for Norge:

Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

Kampen gikk for tilnærmet fulle tribuner.

- Jeg er ganske bra fornøyd med kampen. Han spilte bedre enn rankingen skulle tilsi, men jeg varierte spillet bra og forsvarte meg godt, sa Casper Ruud til Eurosport.

Senere fredag vant Viktor Durasovic over Dennis Istomin. Til tross for Istomin en gang i tiden var ranket som nummer 33 i verden, var det nordmannen som tok det første settet med 6-4. I det andre settet brøt Durasovic til 3-2, og da var mye gjort. Durasovic gikk opp til 4-2 i eget game, og til slutt vant han også det andre settet 6-4.

Davis Cup fortsetter på hardcourten i Oslo Tennisarena lørdag. Lørdagens første kamp er en doublekamp mellom Ruud/Durasovic og Sanjar Fayziev/Istomin. Vinner Norge der er alt avgjort. i motsatt må det flere kamper til.

- Vi vil helst vinne 3-0 på forsøk, sa Durasovic til intervjueren i hallen.

(©NTB)

Foto: NTB

- Marerittet er endelig over:

Ett år etter at den australske svømmeren Shayna Jack vant gull under Commonwealth Games i 2018, kom sjokkbeskjeden.

Hun testet positivt for det ulovlige stoffet ligandrol og Sport Integrity Asutralia (SIA) ga Jack en fire års utestengelse fra sporten i 2019.

Dommen ble av den internasjonale voldgiftsretten for sport nedjustert til to år. En dom hun i juni i år dermed skulle være ferdig å sone.

Da anket verdens antidopingbyrå (WADA) og SIA nedjusteringen av dommen. Dermed kunne ikke Jack returnere til sporten før den anken var avgjort.

Nå opplyser den internasjonale voldgiftsretten for sport at anken er henlagt, ifølge AFP.

I et innlegg på Instagram forteller hun at hun endelig kan returnere til svømmingen etter det hun selv kaller en to og et halvt års lang kamp.

- Jeg er nå fri til å gjøre det jeg elsker, uten begrensninger og jeg er overveldet av glede. Jeg skal nå bruke litt tid for meg selv for å ta inn dette øyeblikket og reflektere over det jeg har vært igjennom. Marerittet er endelig over, skriver Jack.

- Jeg kommer til å snakke mer om dette i fremtiden, men ikke akkurat nå, fortsetter hun.

Jack har hele tiden hevdet at hun ikke tok det ulovlig stoffet med vilje, skriver News.com.

Voldgiftsretten for sport skriver i sin uttalelse at de mener det er sannsynlig at hun ikke konsumerte det forbudte stoffet med vilje.

Foto: AFP

Medier: - Tilbake på intensiven:

Den brasilianske fotballegenden Pelé skal ha blitt gjeninnlagt på intensivavdelingen ved Albert Einstein sykehuset i Brasil. Det skriver flere brasilianske medier, ifølge SkyNews.

Tilstanden hans skal være stabil, skriver ESPN Brasil.

Pelé fikk nylig operert bort en svulst i tykktarmen, men ble etter flere dager på sykehuset friskmeldt og sendt hjem igjen. Nå skal han altså være tilbake på sykehuset.

Torsdag forrige uke opplyste han selv at han var på bedringens vei etter operasjonen.

- Jeg er på vei til å komme meg, opplyste Pelé på sin Facebook-side forrige torsdag. Det var den første offentlige meldingen han selv hadde kommet med etter operasjonen.

Foto: Pa

Carlsen vant Norway Chess etter armaggedonseier:

Magnus Carlsen slo VM-motstander Jan Nepomnjasjtsjij etter armaggedon og dermed Norway Chess for tredje året på rad.

Det hjalp også at Alireza Firouzja slo Richard Rapport fra Ungarn i deres siste kamp.

Kampen mellom Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij var den siste foran VM-kampen som starter i Dubai i november, og det startet jevnt i klassiskpartiet.

Datamaskinene viste fordel for Magnus Carlsen for første gang etter 28 trekk, og allerede i det 33. trekket ble spillerne enige om remis, og dermed ble det armaggedon.

Der spilte Magnus Carlsen med svart, og han kunne nøye seg med remis for å ta det siste halve poenget. Carlsen var som vanlig på hugget i armaggedon, og han avgjorde til sin fordel. Russeren måtte gi opp, og Carlsen vant partiet.

Dermed var det opp til Firouzja. Rapport vill ha nemlig ha tvunget fram et omspill om turneringsseieren om han hadde vunnet med svarte brikker.

Det skjedde ikke. Firouzja vant, og med tre poeng for seieren sikret han seg 2.-plassen i årets Norway Chess.

Rapport ble henvist til 3.-plassen etter at han lenge var i tet.

Magnus Carlsen sikret seg 700.000 for turneringsseieren.

(©NTB)

Foto: NTB

Ny Aukland med NM-medalje:

17 år gamle Oliver Aukland syklet inn til sølvmedalje i NM gateritt for menn junior i Sandnes fredag.

Oliver Aukland er sønn av skiløperen Anders Aukland (49), og Aukland-familien har en rekke NM-medaljer i forskjellige idretter, for eksempel langrenn og friidrett.

Askers Oliver Aukland tapte spurten og kampen om gullet mot Glåmdalens Jon Rye-Johnsen.Begge syklet inn til 47.31 minutter etter 40 minutter med sykling pluss tre runder.

I seniorklassen for kvinner ble det seier til Nora Tveit. Hun syklet inn til 46.57 og slo lagvenninnen fra Stavanger, Pernille Larsen, i spurten. Malin Eriksen fra CK Viktoria kom like bak på bronseplass.

Juniorklassen for kvinner ble vunnet av Stjørdals-Blinks Camilla Rånes Bye foran Ringerikes Line Kristiansen. Juniorkvinnene syklet 30 minutter pluss tre runder, og trønderjenta Bye noterte deg for vinnertiden 36.55 minutter.

(NTB)

Bronse til Julie Arnesen i VM i rulleski:

Julie Arnesen tok bronse i VM rulleski 200 meter sprint i italienske Val di Fiemme fredag.

– Jeg er veldig godt fornøyd med medalje i mitt første senior-VM. Før start var jeg usikker i og med at jeg ikke har gått siden 2019. Det ble ikke fullklaff i prologen, men det gikk bedre og bedre utover rennet. Jeg fikk en veldig god følelse i kvart- og semifinalen, selv om det ble knepent tap i semifinalen. I bronsefinalen fikk jeg en fin start, men etter hvert fikk jeg noen feiltak. Men det holdt det helt inn, sa en fornøyd Julie Arnesen til NTB.

I klassen for menn ble Ragnar Bragvin Andresen beste norske på 4.-plass. Andresen var regjerende verdensmester fra to år tilbake.

– Jeg er superfornøyd med at jeg klarte å mobilisere fysisk så bra til VM, og jeg har nok ikke vært så rask siden 2019. Dessverre havnet jeg rett utenfor pallen, og det var synd at medaljen glapp, sier Andresen til NTB.

(NTB)

Ruud vant første kampen i Davis Cup for Norge:

Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

Lagene spiller på nivå 1.

Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

Senere fredag skal Norges Viktor Durasovic opp mot Dennis Istomin.

Davis Cup fortsetter på hardcourten i Oslo Tennisarena lørdag. Lørdagens første kamp er en doublekamp mellom Ruud/Durasovic og Sanjar Fayziev/Istomin.

(NTB)

Ny Aukland med NM-medalje:

17 år gamle Oliver Aukland syklet inn til sølvmedalje i NM gateritt for menn junior i Sandnes fredag.

Oliver Aukland er sønn av skiløperen Anders Aukland (49), og Aukland-familien har en rekke NM-medaljer i forskjellige idretter, for eksempel langrenn og friidrett.

Askers Oliver Aukland tapte spurten og kampen om gullet mot Glåmdalens Jon Rye-Johnsen.Begge syklet inn til 47.31 minutter etter 40 minutter med sykling pluss tre runder.

Juniorklassen for kvinner ble vunnet av Stjørdals-Blinks Camilla Rånes Bye foran Ringerikes Line Kristiansen. Juniorkvinnene syklet 30 minutter pluss tre runder, og trønderjenta Bye noterte deg for vinnertiden 36.55 minutter.

(NTB)

Annonsørinnhold