Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Haaland-rival: - Jeg er bedre enn noensinne:

Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski (33) føler seg sikker på at han kan spille i minst fire år til på toppnivå.

Det forteller polakken i et intervju med tyske Bild. Lewandowski viste seg tirsdag fram igjen med to scoringer i mesterligaåpningen mot Barcelona (3-0-seier borte).

Bayern-spissen er blitt 33 år gammel, men scorer fortsatt mål på løpende bånd. Og han avslører at resultatene fra sommerens fysiske tester var de beste han har oppnådd noensinne.

- Jeg er i god fysisk form, og jeg har riktig mentalitet. Jeg kan spille i mange år til. Jeg er sikker på at det blir minst fire år til. Og så får vi se om jeg kan legge listen enda høyere, sier han til Bild, ifølge Daily Mail.

- I sommer hadde jeg de beste resultatene i karrieren. Så om jeg var 27 år (fysisk) for et år siden, er jeg 25 eller 26 nå. Statistikken er enda bedre. 33 er bare et tall, og det forteller ikke hvor gammel jeg egentlig er, fortsetter Lewandowski.

Han regnes av mange som verdens beste spiss og er favoritt til å bli toppscorer både i mesterligaen og Bundesliga. Naturlig nok sammenlignes polakken ofte med spissrivalen Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund, som ble toppscorer i Champions League forrige sesong.

Begge har startet 2021/22-sesongen skarpt, både for klubb- og landslag, men Lewandowski ligger så vidt foran med sine ti mål på seks kamper for Bayern. 21-åringen Haaland har gjort åtte mål på seks kamper for Dortmund før onsdagens mesterligamøte med Besiktas i Tyrkia.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Barcelona unngikk hjemmeflause i sluttminuttene :

Ronald Araújo nikket inn 1-1 for Barcelona i en frustrerende kamp mot Granada mandag. Utligningen kom etter et voldsomt trykk på tampen.

Det måtte et stoppermål til for å berge Barcelona fra et pinlig hjemmetap. I siste ordinære minutt satte Araújo hodet på Gavis innlegg og styrte ballen i nettmaskene. Scoringen var fortjent etter en sterk sluttoffensiv fra vertene.

Granada sjokkerte i vår ved å slå Barcelona på Camp Nou. Noen måneder senere var laget minutter unna å gjenta bedriften.

Gjestene tok ledelsen etter kun 85 sekunder. Sergio Escudero slo presist inn i boksen og fant hodet til Domingos Duarte på bakerste stolpe. Ballen gikk inn i et åpent bur.

Scoringen kom i kjølvannet av en corner, og Barcelona ble straffet for defensive feil fra flere av lagets mest rutinerte spillere. Blant annet så Frenkie de Jong kun på ball og oppdaget ikke faren som lurte bak ryggen hans. Det ga Escudero gode forhold til å time headingen.

Uavgjortresultatet gjør at Barcelona står med åtte poeng etter fire kamper. Katalanerne fikk nylig bank av Bayern München i mesterligaen, men i La Liga er de fortsatt ubeseiret.

(NTB)

Foto: AP

TV-drama rundt fotballjentenes VM-kamp:

Norges kvinnelandslag i fotball spiller borte mot Kosovo i VM-kvalifiseringen tirsdag, men kampen ligger ikke an til å bli sendt på NRK.

Det melder NRK selv under et døgn før kampstart i Pristina. Årsaken er at fotballforbundet i Kosovo trøbler med å få til en avtale som gjør at oppgjøret blir filmet og produsert for TV.

- Vi synes det er synd at det så tett opp mot kampstart ikke er avklart, for nå er ingen alternative muligheter lenger mulig, sier Knut Kristvang i Norges Fotballforbund.

Han er daglig leder i det NFF-eide selskapet Fotball Media. Kristvang har vært i kontakt med det kosoviske forbundet siden gruppene i VM-kvalifiseringen ble trukket.

- Jeg vet ikke hvorfor de har utfordringer med å produsere kampen.

Kristvang forteller at NFF har prøvd å være løsningsorientert og tilbudt motparten en bytteavtale, men uten å lykkes. Han mener «en minimumsproduksjon burde være en del av forutsetningene for kvaliken».

NFF tok mandag kontakt med Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å klargjøre hva de forventer av hjemmenasjoner i en mesterskapskvalifisering.

Norge innledet nylig VM-jakten med 10-0 over Armenia. I tillegg til Kosovo er også Belgia, Polen og Albania i gruppe F.

(NTB)

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ny Godset-unggutt skrev langtidskontrakt:

Tobias Fjeld Gulliksen (18) er siste tilskudd i rekken over talenter som har forlenget med Strømsgodset. Midtbanejuvelens avtale varer til sommeren 2024.

Det bekreftet drammensklubben mandag kveld. Gulliksen har i år fått sitt store gjennombrudd i Eliteserien. Der har han fått elleve kamper fra start og scoret to mål.

- Jeg har veldig lyst til å bli værende i Strømsgodset en stund til og gi noe tilbake til klubben. Det er det viktigste etter den tilliten som Godset og trenerteamet har vist meg. Den perioden her har vært helt fantastisk. Nå er det bare å fortsette å utvikle seg videre, sier 18-åringen.

I sommer forlenget klubben med Ole Kristian Enersen (19) og Halldor Stenevik (21). De signerte avtaler ut 2024-sesongen.

(NTB)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Klæbo trøbler med mageonde:

Johannes Høsflot Klæbo har de siste dagene vært satt ut av mageproblemer og slapphet. Langrennsstjernen står over et rulleskirenn i Trysil tirsdag.

Det opplyser far og manager Haakon Klæbo overfor TV 2.

- Johannes har ikke følt seg bra de siste dagene. Han har slitt med litt mageonde og følt seg litt slapp. Og da lytter Johannes til kroppen og holder seg i ro, sier han.

Klæbo-leiren lar seg ikke stresse av situasjonen. Det blir påpekt at det fortsatt er en stund igjen til sesongstarten og ikke minst vinterlekene i Beijing.

- Vi håper at han kan være i gang igjen om to-tre dager, og det er ingen grunn til panikk. Det er lenge til OL, sier Haakon Klæbo.

(©NTB)

Foto: Geir Olsen / NTB

Vilt overtidsdrama reddet Berg:

Henning Berg var på fullt fart mot en krisestart på tittelforsvaret med Omonoia Nikosia, men to mål i tilleggstiden ga 2-1-seier på Kypros mandag.

Det så svært ille ut for Bergs lag hjemme mot Doxa Katokopia. På stillingen 0-1 måtte Omonoia spillte sluttminuttene med ti mann. Jordi Gómez' utvisning sørget for det.

Sist sesongs seriemestere lå an til null poeng etter to kamper, men på overtid snudde alt. Først fikk gjestenes Damjan Shishkovski marsjordre for sitt andre gule kort, og like etter utlignet Michal Duris fra straffemerket.

Dramaet stopper ikke der. I det åttende tilleggsminuttet satte Jan Lecjaks inn det avgjørende 2-1-målet.

Berg har vært Omonoia-trener juni 2019. I vår ledet han klubben til serietittelen på Kypros. Også året før tok han den til førsteplass, men ble ikke offisielt kåret til mester ettersom serien ikke var ferdigspilt da den ble avbrutt av koronapandemien.

I fjor høst styrte han Omonoia til gruppespill i europaligaen, mens det i høst ble spill i conferenceligaen.

(NTB)

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dortmund-sjefen: - Vi finner en ny toppspiss:

Erling Braut Haaland blir vanskelig å beholde, erkjenner Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke. Han hinter om at klubben ser etter en erstatter.

Det kommer fram i et intervju Watzke i helgen ga til Welt am Sonntag. Dortmund greide i sommer å holde på Haaland, men det blir trolig langt mer vrient å gjenta neste år.

- Selvsagt blir det tøft, men jeg sier ikke at det er helt umulig. Vi vil gjøre alt for å holde våre beste spillere lojale til oss i framtiden, sier Watzke.

Han mener klubben må ha nok tro på seg selv til at den vil takle et Haaland-salg.

- Vi er nødt til å ha selvtilliten til å si at vi vil finne en ny toppspiss.

Søndag plusset Haaland på to nye mål til sin allerede ville Dortmund-statistikk. Der står han bokført med 68 scoringer på 67 kamper. Sommervinduet 2022 er ventet å bli dominert av Haaland-spekulasjoner.

Jærbuens kontrakt med Dortmund varer til 2024, men det er rapportert at en utkjøpsklausul vil gjelde fra neste sommer. Den skal ligge på et sted mellom 75 og 100 millioner euro.

(NTB)

Foto: AP

Vålerenga forlenger med stortalenter:

Vålerenga satser videre på ungguttene Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Begge har skrevet under nye kontrakter med Oslo-klubben.

Det opplyser VIF mandag. Talentduoen har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommerens europacupkvalifisering.

Dicko Eng ble hentet fra Lyn i januar. Etter bare noen uker fikk han være en del av A-laget.

- Jeg er veldig takknemlig for å få denne muligheten. Vålerenga er en klubb som får fram unge spillere, og jeg ønsker veldig gjerne å bli en av dem, sier 17-åringen.

Jatta har vært involvert i 17 A-lagskamper denne sesongen. I sommer scoret han sitt første seriemål i borteseieren mot Stabæk.

- Det betyr veldig mye å ha signert en ny kontrakt. Det viser at coachen (treneren) har troen og ønsker å satse på meg, sier Jatta.

Dicko Eng har inngått en avtale som varer til juli 2024, mens Jatta har forlenget til sommeren 2025.

(NTB)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Dommer skriver Premier League-historie:

Jared Gillett hentes inn fra Australia for å dømme Watford – Newcastle lørdag. Det blir første gang at Premier League bruker en kampleder som ikke er britisk.

Det ble klart da den engelske toppdivisjonen mandag la fram dommerlista for kommende helgs ligarunde.

Gillett dømmer til vanlig i den australske A-ligaen. Lørdag får 34-åringen med seg engelskmennene Lee Betts og Constantine Hatzidakis som assistenter, mens Martin Atkinson blir fjerdedommer på Vicarage Road.

Craig Pawson er tildelt oppgaven som VAR-ansvarlig i kampen mellom Watford og Newcastle.

(NTB)

Foto: Reuters

Aalerud nummer 27 på VM-tempoen:

Katrine Aalerud tråkket inn til 27.-plassen i kvinnenes temporitt i sykkel-VM mandag. Det ble vunnet av Nederland-stjernen Ellen van Dijk.

Aalerud var Norges eneste representant i eliteklassen i Belgia. Hun gikk ut på den tre mil lange tempoen med startnummer 17.

26-åringen fra Vestby endte til slutt 3.31 minutter bak vinnertiden.

Van Dijk innfridde som en av de store favorittene. Nederlenderen slo sveitsiske Marlen Reusser med ti sekunder, mens det var ytterligere 14 sekunder ned til landskvinnen Annemiek van Vleuten.

Nylig vant van Dijk fellesstarten i landveis-EM. Der tok hun også sølv i tempo.

Mandagens ritt startet i Knokke-Heist og hadde målgang i Brugge.

(NTB)

Foto: Heiko Junge / NTB

Tennisstjerne gjør helomvending:

Tennissportens verdenstreer Stefanos Tsitsipas snur i vaksinespørsmålet og skal før årsskiftet ta stikkene som gir ham beskyttelse mot coronaviruset.

Det forteller grekeren i et intervju med fjernsynskanalen Antenna TV i hjemlandet. Forrige måned uttalte Tsitsipas at han i frykt for bivirkninger ikke ville ta vaksinen frivillig.

- Jeg blir vaksinert før året er omme. Det vil jeg gjøre for å kunne spise på restaurant og gå i butikker. Jeg støtter alle som lar seg vaksinere, sier Tsitsipas.

Det er helt andre toner enn det han sa i august. Da mente han at det ikke hastet å få beskyttelse mot corona. I tillegg sådde han tvil rundt vaksinen.

- Den er ikke blitt testet tilstrekkelig, og for oss unge personer tror jeg det er bra å spre viruset slik at vi kan bygge opp immunitet, sa 23-åringen.

Tsitsipas la til at han kun ville ta vaksinen hvis det ble et konkurransekrav. Utspillet ble ikke godt mottatt av greske myndigheter. En talsperson slo tilbake med at tennisstjernen «ikke har kunnskap som gir ham rett til å ha innsikt om vaksinen».

- Jeg er ikke lege, men en tennisspiller. Så jeg har kanskje ikke meninger med mest substans i medisinske spørsmål, erkjenner Tsitsipas noen uker senere.

ATP-touren har trykket på for å overbevise spillere til å la seg vaksinere. Verdensener Novak Djokovic har vært tennisens mest profilerte motstander mot å gjøre vaksineringen obligatorisk.

(NTB)

Foto: Shutterstock editorial

Annonsørinnhold