Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Sparket:

Torsdag fikk Nottingham Forest-manager Chris Hughton (62) sparken. Han har fortid som hovedtrener i klubber Newcastle, Birmingham, Norwich og Brighton.

Som spiller fikk 62-åringen hele 297 kamper for Tottenham og 53 landskamper for Irland.

Til nå denne sesongen har det blitt seks nederlag på de sju første kampene under Hughtons ledelse. Det resulterer i ett poeng og sisteplass på tabellen.

Onsdagens nederlag 0-2 tap for Middlesbrough har fikk ledelsen til å ta grep. Han har hatt treneransvaret siden oktober 2020.

- Steven Reid vil midlertidig ta ansvaret for førstelaget som hovedtrener. Søket etter en permanente etterfølger har begynt, og klubben vil oppdatere supportere etterhvert. Klubben ønsker Chris alt godt i fremtiden, skrives det på klubbens hjemmeside.

Det er lenge siden Forest-tilhengerne har fått smake på suksess, men klubben er en gammel storhet.

Legendariske Brian Clough ledet Forest til to strake titler i serievinnercupen (dagens Champions League) i 1979 og 1980.

Vi må helt tilbake til 1999 for å finne sist klubben spilte i Premier League, og forbedres ikke resultatene nå risikerer klubben å spille på nivå tre til høsten.


Foto: PA
Studioet fortsetter under annonsen

Killi gjør comeback i Sveits:

Friskistjernen Johanne Killi (24) er tilbake på ski og stiller i verdenscuppremieren i big air i Sveits fredag.

Killi ødela et leddbånd i kneet i januar og mistet resten av sesongen.

– Kneet føles veldig bra, like sterkt og stabilt som før operasjonen. Motivasjonen og skigleden har gått opp og ned i det siste. Det er mye tanker som surrer, spesielt inn i en OL-sesong. Jeg er veldig spent på verdenscupåpningen, sier hun i en pressemelding.

Det er kvalifisering fredag formiddag. Finalene starter klokken 18 samme dag.

Disse stiller for Norge:
Kvinner:
Johanne Killi (Dombås IL), Sandra Moestue Eie (Bærums Skiklub).

Menn:
Christian Nummedal (Hakadal IL), Ulrik Samnøy (Bærums Skiklub), Ferdinand Dahl (Ingiærkollen Rustad), Tormod Frostad (Bærums Skiklub), Birk Ruud (Bærums Skiklub).

(NTB)

Foto: NTB

Testet positivt for corona:


Bayern München-manager Julian Nagelsmann (34) har testet positivt på coronaviruset. Dette til tross for at han er fullvaksinert, melder klubben.

Den tyske storklubben spilte mot Benfica i Champions League onsdag kveld, hvor Nagelsmann var ute på grunn av sykdom.

Det viser seg at det var på grunn av en positiv coronatest, og Nagelsmann reiser nå hjem alene fra Portugal uten resten av laget for å isolere seg.

Foto: NTB

Klatrer på FIFA-rankingen:

Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten.

Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år.

Solbakkens lag er ubeseiret så langt i høst. Siste tap kom i en treningskamp mot Hellas spilt i spanske Malaga i juni. I oktober greide Norge et sterkt 1-1-resultat borte mot Tyrkia og vant noen dager senere 2-0 hjemme mot Montenegro.

(NTB)

Foto: Bjørn Langsem

- Ikke friskmeldt :

En seier mot et B-lag i Europa gjør ikke at problemene for Manchester United er over, mener eksperter.

Det ble til slutt en festaften på Old Trafford onsdag kveld. United snudde 0-2 til 3-2 mot Atalanta i Champions League og Cristiano Ronaldos seiersmål ble høydepunktet.

– Dette gjenspeiler det som har skjedd de siste ukene. De er sjeldent gode i 90 minutter, og det blir kaoskamper der de er avhengig av enkeltmannsprestasjoner. De møter et sterkt redusert lag, men de har maksnivået, matchvinnertypene og bredden i stallen – veldig mye er på plass for å danne et topplag, sier Morten Langli til TV 2.

– Et B-lag fra Atalanta skal slås. Det er et minimum, men det er måten det skjer på som gjør det til en episk kamp. Men det er ingen grunn til å friskmelde United etter dette, slår Simen Stamsø-Møller fast.

Ole Gunnar Solskjær fikk pusterommet han trengte, men fikk også spørsmålet om spillerne spilte for hans overlevelse som United-manager.

– De spilte for Manchester United! Jeg sa til dem at de er de heldigste i verden, både startelleveren og innbytterne, som får spille for denne klubben. Det er så mange millioner som ønsker det, sa Solskjær etter kampen.

(NTB)

Foto: NTB

Tar Instagram-pause:

Mjøndalen-keeper Sosha Makani (34) har stengt sine sosiale medier-kontoer fram til sesongslutt.

Det forteller 34-åringen med over 800 000 følgere på Instagram til Drammens Tidende.

Makani er en stor stjerne i Iran, men har fått gjennomgå av supportere etter 0-7 tapet mot Haugesund. Keeperen forteller at supportere av Makanis tidligere arbeidsgiver Perspolis har lagt sitt hat på ham fordi han er supporter av klubbens erkerival Esteghlal:

- De prøver alt de kan på å ta vekk konsentrasjonen min og de hater meg. Så nå er tiden inne for å holde seg langt unna sosiale medier, sier han til Drammens Tidende:

Makani fortsetter:

- Det er 30 millioner røde fans som er sure på meg og som prøver å distrahere meg og ta vekk fokuset mitt.

Foto: NTB

Ny Elverum-seier i mesterligaen:

Elverum har fått fart på poengplukkingen i mesterligaen i håndball. Tirsdag ble Zagreb slått 30-25 foran et entusiastisk hjemmepublikum.

Elverum fulgte opp bragdseieren borte mot ungarske Szeged forrige uke. Det kroatiske hovedstadslaget ble et nummer for liten og var ikke i ledelsen en eneste gang.

Storspill av keeper Emil Kheri Imsgard bidro til at kampen langt på vei ble avgjort i de siste minuttene før pause. Halvveis ledet Elverum 15-10, og gjestene kom aldri nærmere enn tre mål i den andre omgangen.

- Vi vinner håndballkamper, og det er det beste jeg vet, sa Imsgard til TV4 etter at han igjen ble kåret til banens beste.

- Dette var solid. Vi var det beste laget, sa trener Børge Lund.

Innledningsvis scoret lagene annenhver gang. Elverum tok ledelsen sju ganger, Zagreb utlignet hver gang. Men så satte Elverum inn det første rykket og scoret tre på rad.

I minuttene før pause drev Imsgard gjestene til fortvilelse. På 13-10 leverte han en strålende dobbeltredning på straffe og retur fra Ivan Cupic, og Stig Tore Moen Nilsen økte ledelsen til fire mål.

Så reddet Imsgard igjen på innhopp fra Cupic, og Simen Holand Pettersen satte inn 15-10. En ny redning fra Filip Vistorop sørget for at Børge Lund kunne ta pausepraten med fem måls ledelse.

- Jeg synes vi ser bra ut. Så langt er det årsbeste bakover, iallfall, sa Lund til TV4 i pausen.

Elverum beholdt grepet gjennom den andre omgangen og sikret seg en svært kjærkommen hjemmeseier foran 2000 tilskuere. Sindre Heldal, Eric Johansson, Simen Holand Pettersen og Tobias Grøndahl scoret fem mål hver. Heldal traff med alle sine avslutninger i kampen.

Szeged, som forrige uke ble slått av Elverum, greide 32-32 borte mot et Kiel-lag som manglet koronasmittede Sander Sagosen. Harald Reinkind scoret fem mål for Kiel, som avga poeng etter å ha ledet 25-18. Kent Robin Tønnesen og Alexander Blonz scoret to hver for Szeged.

Aalborg topper gruppa med åtte poeng etter å ha slått Vardar Skopje 33-29. Kristian Bjørnsen scoret tre mål og Sebastian Barthold ett for den danske klubben.

Med seks poeng på fem kamper henger Elverum med for fullt i sin gruppe, to poeng bak Aalborg, mens Zagreb har bare ett poeng.

(NTB)

Foto: NTB

Akershus skikrets stiller ikke mistillitsforslag:

Akershus skikrets stiller ikke mistillitsforslag mot styret i Norges skiforbund. De vil heller komme med en alternativt forslag til løsning, skriver de i en uttalelse onsdag kveld.

- På bakgrunn av en risikovurdering knyttet opp mot norsk skiidrett, vil vi ta med oss ett forslag til løsning, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommende helg.
Denne løsningen vil bli presentert partene før kretsledermøte.
Vi mener at denne løsningen vil være bedre enn et mistillitsforslag, skriver kretsen.

Styret i Akershus skikrets hadde i dag et møte der de skulle ta stilling til om man skulle fremme mistillitsforslag mot styret i Norges Skiforbundet. Bakgrunnen er den betente konflikten mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund.

Tidligere i dag kom det fram at Buskerud skikrets ikke lenger har tillit til styret i Norges Skiforbund. Det skrev de et brev som ble sendt forbundet onsdag, ifølge Adresseavisen.

– Vi vil ha endringer. Det er vårt utgangspunkt. Derfor kommer vi med dette varselet, sier styremedlem og leder for langrennskomiteen i Buskerud skikrets, Gabriel Johannessen til avisen.

Foto: NTB

Reddet Barcelona fra mesterligafiasko:

Barcelona hadde kniven på strupen mot Dinamo Kiev i mesterligaen. Bare seier var godt nok, og Gerard Piqué mestret presset da han scoret kampens eneste mål.

Dermed frelste han klubben fra total fiasko i turneringen der klubben har feiret så mange triumfer. Barcelona brøt en rekke på tre strake hjemmetap i mesterligaen, like mange som i klubbens 74 foregående hjemmekamper i turneringen.

I det 36. minutt greide ikke gjesteforsvaret å klarere et hjørnespark ordentlig, og Jordi Alba kom til innlegg. Ved lengste stolpe så han Piqué løpe ganske uforstyrret inn, og den rutinerte stopperen kunne sette foten på ballen fra 5-meterstreken og flukte den i mål.

Det var Barcelonas første mesterligascoring for sesongen, etter 0-3-tap i de to første gruppekampene. Barcelona fikk til en fattig avslutning mellom stengene i løpet av kampene mot Bayern München og Porto, men framsto giftigere i tirsdagens skjebnekamp.

- Vi spiller for vår framtid i turneringen, sa trener Ronald Koeman før tirsdagens kamp, uten å nevne sin egen framtid i klubben. Den var nok også i spill.

I det andre oppgjøret som hadde avspark 18:45 vant Salzburg 3-1 mot Wolfsburg.

(NTB)

Foto: NTB

Poengtap for Rekdal:

HamKam startet best, men måtte tåle 1-1 borte mot Sogndal onsdag. Fredrikstad sikret sin 13. seier for sesongen med 3-1 mot tabelljumbo Strømmen.

Serieleder HamKam styrte kampen fra start mot Sogndal, og etter flere sjanser tok de ledelsen ved Morten Bjørlo. Bjørlo ventet i feltet og dunket ballen i mål på innlegget fra Samual Rogers.

Bare minuttet ut i 2. omgang sto det 1-1. HamKam-keeper Nicholas Hagen mislyktes totalt i klareringsforsøket etter et hjørnespark og slo ballen i eget mål. Det ble også resultatet.

Fredrikstad, som er godt plassert i kvalifiseringskampen om opprykk, møtte onsdag et Strømmen i akutt poengnød. Laget hadde før kampen 19 poeng og en tøff jobb foran seg om plassen skulle beholdes.

Håvard Åsheim sendte Fredrikstad i ledelsen etter ti minutter, men fire minutter senere klarte Strømmen å utligne ved Sander Birkeland.

Etter 33 minutter gikk Fredrikstad igjen opp i ledelsen. Taofeek Ishmael satte inn 2-1 etter en flott soloprestasjon. Olav Øby sikret 3-1 med en sen scoring.

I kampen mellom Ull/kisa og opprykkskandidat Jerv endte det 0-0. Jerv var nærmest etter blant annet et tverrliggertreff fra Willis Furtado.

(NTB)

Foto: NTB

Møter pressen i Bodø:

Jose Mourinho møter pressen i forkant av torsdagens oppgjør i Conference League-møtet mellom Bodø/Glimt og AS Roma.

Roma topper gruppa før oppgjøret, mens Bodø/Glimt ligger på andreplass. Det skiller to poeng mellom lagene.

- Det er veldig stor forskjell på kunstgress og gress. Det er vanskelige forhold og det er mange spillere som er skadet så de kommer ikke til å ta noen sjanser. Til tross for kunstgresset og værforholdene er jeg veldig glad for å være her. Jeg har aldri spilt en kamp her, sier Mourinho til pressen.

- Til tross for dårlige værforhold er jeg glad for å være her, sier han videre.

Portugiseren ønsker å ikke å snakke om Glimts enkeltspillere.

- Jeg ønsker ikke å snakke om enkeltspillere, men de er et godt organisert lag.

Han ble spurt om dommerens innsats i oppgjøret mot Empoli forrige helg.

- Jeg fokuserer bare på eget lag og ønsker ikke å fokusere på dommerne.

Mourinho tror ikke det blir en enkel kamp mot Bodø/Glimt.

- Vi har seks poeng til nå og har fortsatt to kamper på hjemmebane igjen. Laget består av gode spillere, men de har forberedt seg godt og vet det blir en vanskelig kamp.

Frykter du kampforholdene?

Nei, fotball er fotball. Det er en vintersport også og en sport for alle som elsker fotball. Vi må spille i disse forholdene for å gi folk det de elsker. Jeg bare håper ingen spillere blir skadet.

Hva forventer du av Bodø/Glimt i morgen?

- Vi har analysert Glimts tidligere kamper og spillere, men vi kommer til å spille vårt eget spill.

Foto: Shutterstock

Annonsørinnhold