Sportsstudio

Christian Sander

Chelsea-stjerne ranet - medalje stjålet :

Chelsea-forsvarer Reece James har tatt til Instagram for å avsløre at tyver brøt seg inn i huset hans den 14.september.

Videoen som Chelsea-stjernen har delt, viser flere tyver som bryter seg inn i huset hans og stjeler en safe.

I safen skal blant annet hans Champions League- og UEFA Super Cup-vinnermedaljer ha vært, samt søvlmedaljen fra EM.

- En gruppe feige ranere brøt seg inn i huset mitt. De klarte å løfte en tung safe som inneholdt noen av mine personlige ting i bilen, skriver James på Instagram.

Det var under Champions League-kampen mellom Chelsea og Zenit at ranerne brøt seg inn i huset. James spilte hele kampen for London-klubben.

- Politiet, mine rådgivere og Chelsea (og mange andre) er alle bak meg, da vi har flere spor om hvem gjerningsmennene er, skriver James videre i innlegget.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

17:30: Manchester United - Liverpool: Solskjær benker Pogba:

Det er klart for storkamp på Old Trafford. Manchester United og Ole Gunnar Solskjær mot Liverpool og Jurgen Klopp.

Liverpool er ubeseiret i de siste siste seriekampene mellom disse rivalene. Tre kamper har de vunnet, mens tre kamper har endt med poengdeling.

Lagene møttes sist på Old Trafford på tampen av forrige sesong. Det endte da 4-2 til bortelaget selv etter at Fernandes sendte United opp i en tidlig ledelse.

Slik starter lagene:

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, McTominay, Fred, Greenwood, Fernandes, Rashford, Ronaldo.

Liverpool: Allison, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Keita, Jota, Salah, Firmino.

Foto: AFP

Gavi (17) fra start:

Storoppgjør i spansk fotball når Real Madrid gjester Barcelona på Camp Nou kl. 16:15.

På midtbanen til Barcelona starter 17-åringen, Gavi.

Her er lagene:

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Piqué, Èric García, Jordi Alba - Gavi, Busquets, De Jong - Dest, Ansu Fati, Memphis.

Real Madrid: Courtois - Lucas Vázquez, Militão, Alaba, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Vinícius.

Følg kampen her:

Foto: Shutterstock editorial

Golf: Matsuyama knuste konkurrentene:

Hideki Matsuyama innfridde de skyhøye forventningene på hjemmebane under Zozo Championship og vant overlegent. Det var fem slag ned til nestemann for japaneren.

Matsuyama gikk sisterunden fem slag under par, nest best av samtlige, og endte turningen totalt 15 slag under par. Til Brandon Steele og Cameron Tringale, som delte 2.-plassen, var det fem slag for 29-åringen, som tok sin sjuende seier på PGA-touren.

- Det var et av mine største mål, å vinne foran japanske fans. Jeg er så glad for å ha lyktes, sa Matsuyama etter seieren.

Matsuyama åpnet med fem strake par, før det ble en eagle på det sjette par 5-hullet. Det ble fulgt opp med par på hull sju, bogey på hull åtte og par på hull ni og ti.

Så satte han virkelig opp dampen og noterte seg for birdie på hull 11, 13 og 15, samt en eagle på banens siste hull. Dermed ble det en overlegen seier for Matsuyama, som også vant Masters-turneringen i april.

Dette var den tredje gangen turneringen ble arrangert. Legenden Tiger Woods vant den første utgaven i 2019, mens Patrick Cantlay vant i fjor.

Viktor Hovland hadde spillefri denne helgen.

(NTB)

Foto: AP

22-åring seiret i MotoGP-mesterskapet:

Franske Fabio Quartararo (22) ble søndag kåret til seierherre i MotoGP-mesterskapet etter et dramatisk løp i Italia. Hans rivaler måtte bryte.

Dermed er han kåret som vinner allerede før de to avsluttende løpene i Portugal og Spania. Bildene viste en tydelig rørt Quartararo som med 4.-plass i søndagens løp innkasserte mesterskapsseieren.

Han lå lenge på 3.-plass, men mot slutten ble han forbikjørt av Enea Bastianini. Marc Márquez trillet inn til en kontrollert seier i løpet, mens Pol Espargaró tok 2.-plass.

Quartararo feiret vilt foran tilskuerne.

Hans nærmeste rival, Francesco Bagnaia, måtte bryte etter en velt, og dermed er det ingen som kan true Quartararo.

VM-seieren til den franske 22-åringen er hans første, og samtidig den første til en som ikke er spansk siden 2012. Søndagens løpsvinner Márquez har til tider dominert mesterskapet med hele seks VM-titler siden 2013.

(NTB)

Foto: AP

Braathen gnistret i alpincomebacket:

Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Marco Odermatt vant i Sölden.

Med gode bevegelser kjørte Braathen inn til finaleledelse i solskinnet i Østerrike. Den satt han på lenge i målområdet. Først da det var ni utøvere igjen, ble 21-åringen jekket ut av tetrollen.

Til slutt holdt innsatsen til å bli nummer sju, og det skilte 72 hundredels sekund til sveitsiske Odermatt. Hadde han lyktes bedre i første omgang, kunne Braathen fått til noe virkelig stort i comebacket etter en korsbåndskade.

Fjorårets sensasjonsvinner i Sölden ble nummer 19 etter første gjennomkjøring. Der trøblet Braathen med svak fart og en del feil i løypa.

Rasmus Windingstad kjørte seg også mesterlig oppover resultatlista. Bærum-alpinisten klatret fra 22.- til 10.-plass. Han var 20 hundredeler bak Braathen, og lenge var det dobbelt norsk i Sölden.

Sesongåpningen ble ikke slik Henrik Kristoffersen håpet på. Alpinstjernen fra Rælingen tapte mye på tampen av finaleomgangen og falt fra 11.- til 14.-plass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 24.

(NTB)

Foto: Torstein Bøe / NTB

Helomvending fra Newcastle :

Newcastle oppfordret tidligere i uken fansen til ikke å møte opp til kamp i tradisjonelle arabiske klær. Noen dager senere gjør den nyrike klubben helomvending.

Onsdag la Newcastle ut en melding rettet til egne tilhengere. Der ba Premier League-klubben dem pent om å unngå bruk av Midtøsten-inspirerte klær og hodeplagg.

Etter lørdagens 1-1-kamp mot Crystal Palace kom det kontrabeskjed fra den nye ledelsen på St. James' Park.

- Dem som vil støtte klubben med å ikle seg kulturinspirerte klær, skal føle at de står fritt til å gjøre det, skriver Newcastle.

Klubben understreker igjen at de nye eierne ikke blir fornærmet av fansens bekledning. Mot Tottenham sist helg var det flere supportere som hadde på seg plagg som lignet på blant annet kefije og agal (hodetørkle og hodering).

Grunnen til at Newcastle i utgangspunktet ba fansen droppe arabiske klær, var at de mente påkledningen kunne være «kulturelt upassende og fornærmende for andre».

Den saudiarabiske PIF-gruppen, som har sikret seg 80 prosent av aksjene i Newcastle, er et offentlig investeringsfond som kontrolleres av kronprins Mohammed bin Salman.

(NTB)

Golferen Fredrik Andersson Hed (49) er død:

Det er The European Tour som meddeler den svenske golferens bortgang i en pressemelding. Også SvenskGolf.se bekrefter nyheten.

Andersson Hed sovnet inn søndag etter å ha tapt kampen kreft.

Han ble bare 49 år gammel.

Svensken ble proff i 1992 og konkurrerte på European Tour fram til 2015. En lang og imponerende karriere som ble kronet av seieren i Italian Open 2010 og to titler på Challenge Tour.

Bullen med kraftsalve mot bryteforbundet:

Bryterne Grace Bullen og Ramona Eriksen kritiserer bryteforbundet for vilkårene kvinnene på landslaget får i forhold til mennene. Bullen sier hun har mye sinne.

Årets sesong med både OL og et VM på hjemmebane i Oslo har vært viktig for bryterne. Men landslagskvinnene føler ikke de har fått vilkårene de fortjener. De har ikke hatt landslagstrener siden mai, det har vært tungt økonomisk og nå har fire på landslaget trukket seg.

Bullen står igjen som den eneste landslagsutøveren.

- Jeg sitter inne med mye sinne. Det er mye som foregår med tanke på likestilling og mulighetene vi får som kvinne på landslaget. Jeg vet vi hadde fått flere brytere om vi hadde hatt faste rammer og bedre struktur enn det vi har, sier Bullen til NRK.

Ramona Eriksen har valgt å stå utenfor landslaget. Hun sier hun ikke har råd til å betale de 25.000 hun måtte ha gjort for å stå på landslaget. Brytekvinnene har måttet få oppfølging fra egne klubber for å få et opplegg fram mot VM på hjemmebane, som var tidligere i oktober. Det har vært demotiverende, sier Eriksen.

Generalsekretær Morten Sandnæs i bryteforbundet sier til NRK at de ikke kjenner seg igjen i deler av kritikken, men erkjenner at det er forbedringspotensial.

(NTB)

Foto: Heiko Junge / NTB

Wuhan Marathon utsatt - smittefrykt før OL:

Maratonløpet i Wuhan i Kina ble utsatt på kort varsel før det skulle arrangeres søndag. Smittehopp skaper frykt før OL i Beijing neste år.

Wuhan ble verdenskjent som det første stedet koronaviruset slo til før det senere spredte seg verden rundt. Søndag skulle det ha blitt arrangert maratonløp der, men kort tid før start kom meldingen om at arrangøren utsetter løpet.

Kina registrerte 26 nye smittetilfeller søndag. Landet bruker en slå ned-strategi overfor viruset, noe som gjør at selv beskjedne smittetall møtes med strenge tiltak.

Maratonløpet blir utsatt for ikke å bidra til mer smittespredning. Også neste helgs Beijing Marathon står i fare, melder Beijing Daily.

OL i Beijing starter 4. februar og arrangøren har uttalt at koronapandemien og Kinas nulltoleranse for smitte skaper bekymringer under 100 dager før lekene.

(NTB)

Foto: EP

Knuste verdensrekorden i halvmaraton:

Etiopieren Letesenbet Gidey vant halvmaratonløpet i Valencia søndag og knuste verdensrekorden med mer enn ett minutt.

Gidey løp i mål på tiden 1.02.52 og satte med det en soleklar verdensrekord. Den forrige rekorden på 1.04.02, som Ruth Chepngetich satte tidligere i år, ble ettertrykkelig slått.

Gidey satte også verdensrekord på 5000 meter i Valencia i fjor og trives tydeligvis i den spanske byen.

I mennenes løp tok Abel Kipchumba seieren på 58.07, den sjette raskeste tiden noen gang og årsbeste i verden.

(NTB)

Foto: Reuters

Annonsørinnhold