Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Bolsjunov måtte opereres:

Johannes Høsflot Klæbos fremste rival, Aleksandr Bolsjunov, måtte opereres for en betennelse i tannkjøttet.

Det bekrefter treneren hans, Jurij Bodavok til det russiske nyhetsbyrået Tass.

- Han måtte opereres. Han fikk en betennelse i tannkjøttet og fikk feber, forklarer treneren til nyhetsbyrået.

Bolsjunov droppet en treningsleir i Sibir for å gå VM på rulleski i Italia. Men på grunn av betennelsen kunne han ikke gå et eneste renn.

I følge treneren er den russiske skiløperen er imidlertid tilbake i trening. Men sesongoppkjøringen har vært langt fra optimal.

Problemene startet allerede i mai, da laget hans var på en treningsleir i Krim.

- Han hadde en mindre skade på treningsleiren. Derfor kunne han ikke fullføre det treningsarbeidet som vi hadde planlagt, sa Borodavko til russiske medier den gang. Helseproblemene fortsatte ut i juni, da helseproblemer satte en stopper for treningen.

Han avlyste også Blink-festivalen og Martin Fourcades showrenn på grunn av coronasituasjonen.


Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Graham Hansen kan få gjev pris:

Caroline Graham Hansen kan bli kåret til årets kvinnelige fotballspiller i verden av den britiske allmennkringkasteren BBC.

Mediegiganten har plukket ut sine fem nominerte til den gjeve utmerkelsen. I finalefeltet har Graham Hansen selskap av Sam Kerr (Australia/Chelsea), Ashley Lawrence (Canada/PSG), Vivianne Miedema (Nederland/Arsenal) og Alexia Putellas (Spania/Barcelona).

Kvintetten er plukket ut av et panel av eksperter, blant dem trenere spillere og journalister.

Nå skal fansen stemme fram vinneren. Avstemningen avsluttes mandag 8. november, og prisen deles deretter ut 29. november.

Graham Hansen var en viktig bidragsyter da Barcelona gjorde rent bord forrige sesong. Det ble ligatriumf og cuptriumf på hjemmebane i Spania, og i tillegg ble det Champions League-triumf etter seier mot Chelsea i finalen.

Graham Hansen ble også Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen.

Hun var også nominert til prisen som årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Den gikk imidlertid til lagvenninnen Alexia Putellas.

Ada Hegerberg ble i 2019 kåret til årets spiller av BBC.

(NTB)

Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Spillerforening tror Fifa taper VM-slaget:

Fifa-toppene vil ha VM annethvert år. Spillernes forening Fifpro tror den massive motstanden setter en stopper for planene.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) skal i desember avgjøre om planene blir en realitet. Allerede har europeiske Uefa sagt klart nei, og flere land har truet med å forlate Fifa om VM hvert annet år blir vedtatt.

Fifpros generalsekretær Jonas Baer-Hoffmann mener forslaget allerede er dødt.

- Det har vært en serie tilbakeslag, noe de innser, sier Hoffmann i et intervju med AFP.

Fifa har argumentert med at hyppigere mesterskap vil øke fotballens inntekter, noe Fifpro tviler sterkt på.

- Vi har bedt om økonomiske analyser, men ikke fått noen, sier han.

Hoffmann minner om at det allerede er VM annethvert år – for kvinner og menn.

- Sannheten er at det allerede er to VM i løpet av fire år. Vi før heller ha større fokus på kvinnenes VM, sier han.

Uansett utfall av Fifa-toppmøtet i desember, er en utvidelse av mesterskapene på trappene. Mennenes VM blir utvidet til 48 lag i 2026, mens kvinne-VM utvides til 24 nasjoner i 2023.

(NTB)

Foto: Torstein Bøe / NTB

Cavallo «overveldet» av støtte:

Den australske fotballspilleren Josh Cavallo sier han fått en strøm av støtteerklæringer etter at han sto fram som homofil

- Jeg er så glad over all støtten jeg har fått, sier 21 år gamle Cavallo, som spiller for Adelaide i den australske eliteserien.

Cavallo offentliggjorde sin seksuelle legning via sosiale medier onsdag, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Antoine Griezmann, Marcus Rashford, Raphaël Varane og David de Gea har alle vært på Twitter og uttrykt støtte til Cavallo.

- Dette er modig og er en beskjed om at alle skal få være seg selv, skriver LIverpool-kaptein Jordan Henderson på Twitter.

Store klubber som Liverpool, Tottenham og AC Milan har applaudert Cavallo, det samme har Fifa.

Fra USA har talkshowverten Ellen DeGeneres, som har 77 million følgere på Twitter, sendt ham sine lykkønsker.

- Jeg sender ham masse kjærlighet i dag.

Bare et fåtall profesjonelle fotballspillere har stått åpent fram med sin legning, de fleste etter at karrieren var over.

Britiske Justin Fashanu sto fram som homofil allerede i 1990, men møtte alt annet enn aksept og støtte. Han tok sitt eget liv i 1998.

En annen australsk homofil fotballspiller, Andy Brennan, gir også sin støtte til Cavallo, men stiler samtidig spørsmålet om hvorfor homofile spillere må være «modige» for «bare å være det vi er».

- Det er fortsatt mye å gjøre for å skape et trygt og inkluderende miljø for LHBT-spillere, sier Brennan.

(NTB)

Her kommer proffspilleren ut av skapet

Her kommer proffspilleren ut av skapet

dagbladet

Tilbake på sykehuset etter tilbakefall:

Den tidligere høydehopperen Patrik Sjøberg (56) melder på sin Instagram-konto at han er tilbake på sykehuset.

I april ble det kjent at svensken var innlagt intensivavdelingen på Sahlqrenska Universitetssykehus i Gøteborg grunnet lungebetennelse og blodforgiftning.

Nå er han altså tilbake i sykesenga.

- Dessverre var det et tilbakeslag og jeg har fått bakteriene tilbake i blodet. Ny operasjon i morgen for å se om skruene og implantatet angriper. «Bare å være sunn og frisk» er ikke lenger en klisjé for meg, men det betyr virkelig noe nå for tiden, skriver han på Instagram onsdag kveld.

Foto: Richard Sagen / NTB

Xavi favoritt som ny Barcelona-trener:


Ifølge spanske fotballeksperter har Barcelona-ledelsen flere navn på blokka etter at Ronald Koeman onsdag fikk sparken. Xavi Hernandez er trolig favoritten.

Ronald Koeman forlater et Barcelona på 9.-plass i La Liga. Spikeren i kista kom med 0-1-tapet for Rayo Vallecano onsdag kveld. Allerede rundt midnatt kom beskjeden fra klubben om at samarbeidet med nederlenderen er over.

Ifølge AFP og den spanske sportsavisen Marca er tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernandez den største favoritten til å ta over det katalanske laget.

41-åringen er i dag trener for qatarske Al Sadd. Han er en legende i Barcelona etter en lang og strålende karriere med over 500 kamper mellom 1998 og 2015.

Andre navn som nevnes er River Plate-trener Marcelo Gallardo og Ajax' Erik ten Hag.

Det er også sannsynlig at treneren for Barcelonas B-lag, Sergi Barjuan, kan komme til å ta over på midlertidig basis, skriver AFP.

(NTB)

Foto: NTB

- Norge bør boikotte Qatar-VM:

-Ut fra kriminalitetsforebygging er det åpenbart at Norge bør boikotte Qatar-VM, sier Økokrim-sjef Pål K. Lønseth. Han mener hele verden bør gjøre det samme.

Forutsetningen for boikott er av det norske landslaget kvalifiserer seg.

Ifølge VG uttaler Lønseth seg fordi forebygging av kriminalitet er en av hans oppgaver.

- Idretten må lære seg at korrupsjon må få en konsekvens, sier han til avisa.

Ut fra hva som har kommet fram, ser han det som «overveiende sannsynlig» at Qatar har blitt tildelt VM på korrupt vis.

- Korrupsjon må få en konsekvens. Hvilken annen bransje i denne verden kan vi se store penger være involvert i kontraktstildelinger – uten at det får konsekvens? spør han.

(NTB).

FØRSTE VM-KAMP 21. NOVEMBER - FINALE 18. DESEMBER 2022: Fra innvielsen av Al Thumama-stadionet sør for Qatars hovedstad Doha tidligere denne måneden. Dette er blant stedene VM-kampene skal spilles i 2022. Foto: Hussein Sayed / AP / NTB.

Fotballegenden får sparken:

Ronald Koeman får sparken som manager for Barcelona etter tapet mot Rayo Vallecano. Det bekrefter klubben selv på nettsiden sin nå i natt.

- Presidenten i klubben, Joan Laporta, informerte ham om beslutningen etter nederlaget mot Rayo Vallencano. Ronald Koeman vil si farvel til laget torsdag, skriver klubben.

Den nederlandske fotballegenden spilte selv for klubben i mange sesonger, og har vært manager siden i fjor.

- Barcelona ønsker å takke ham for hans innsats for klubben og ønsker ham alt godt i hans profesjonelle karriere, skriver klubben på nettsiden.
Koeman slutter dermed i Barcelona litt over ett år etter at han inntok sjefsstolen i klubben.

Spanske medier har den siste tiden spekulert høyt på at Koeman sitter i trenerjobben på lånt tid. Samtidig har det vært vist til at Barcelona sliter tungt også økonomisk, og at det vil koste klubben dyrt å bytte trener.

Den nederlandske 58-åringen, som i sin tid spilte for klubben og ble matchvinner da klubben i 1992 vant mesterligaen (den gang serievinnercupen) for første gang, fikk trenerjobben i august 2020. Han overtok det sportslige ansvaret etter Quique Setién, skriver NTB.

Laget vant den spanske cupen, men kom til kort i gullkampen i serien og ble nummer tre.

Citys utrolige ligacuprekke er brutt :

Manchester City har herjet i ligacupen, men gikk på sitt første tap på fem år mot West Ham i den fjerde runden onsdag kveld.

Manchester City stilte med stjerner som Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez og Raheem Sterling på topp, men ingen av dem maktet å få til en nettkjenning. Med 0-0 måtte det bli avgjort på straffespark.

Stortalentet Phil Foden bommet på Citys første straffe. West Ham satte alle sine straffespark og vant til slutt 5-3. Det betyr at Manchester City ikke får mulighet til å vinne ligacupen for femte året på rad. De lyseblå har vunnet cupen seks av de åtte siste sesongene.

På den andre siden tok Liverpools reserver seg greit videre, riktignok mot en noe svakere motstand, i form av Preston.

(NTB)

Foto: NTB

Ajer og Brentford videre etter norsk duell:

Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

De spilte i forsvarsrekka for hvert sitt lag i en kamp der spenningen levde helt til slutt.

Brentford tok ledelsen etter hjørnespark midtveis i den første omgangen. Ballen gikk over Ajer ved nærmeste stolpe, og havnet hos Marcus Forss ved den andre. Han gikk i duell med to hjemmeforsvarere og kjempet ballen inn til Ivan Toney, som spilte den ut i feltet. Sergi Caños skjøt flatt i mål.

I slutten av omgangen doblet Toney med et fint skudd ved nærmeste stolpe. Han ble framspilt av Forss etter en ballerobring av Premier League-laget.

Romaine Sawyers skapte ny spenning med scoring etter et hjørnespark. Serven gikk over spillerne i feltet og ut til Sawyers, som dempet den og skjøt i mål fra 16-meterstreken ute til høyre.

Stoke jaget fortvilet utligning, men det var Brentford som kom til de største sjansene mot slutten.

Lørdag får Ajer og lagkameratene vite hvem de møter i kvartfinalen. Han spilte hele kampen, mens Østigård ble byttet ut mot slutten.

(NTB)

Foto: NTB

Stjernesmell i cupen:

Bayern München har feid all motstand til side høst, men onsdag gikk klubbens stjerner på en stygg smell i cupen da Borussia Mönchengladbach vant 5-0.

Breel Embolo var den store spilleren. Han scoret to ganger, leverte en assist til ledermålet og skaffet også et straffespark.

Bayern er på tabelltopp i Bundesliga og topper sin mesterligagruppe etter å ha slått de andre lagene til sammen 12-0 i de tre første kampene. Det hindret ikke at laget fikk bank av Gladbach, som er på nedre tabellhalvdel i serien.

Storklubben stilte med sitt beste lag i kampen der Bayern igjen måtte greie seg uten sin koronasmittede trener Julian Nagelsmann. De to første kampene uten ham ble begge vunnet 4-0, men onsdag gikk det galt helt fra start.

Allerede etter 80 sekunder skjøt Koudadio Koné inn hjemmelagets ledermål etter samspill med Embolo, og Ramy Bensebaini doblet ledelsen før det var spilt et kvarter. Samme mann satte inn 3-0 på straffespark før halvspilt omgang, etter at Lucas Hernández felte Embolo.

Bayern-forsvaret gjorde feil etter feil, og hjemmelaget vant så godt som hver eneste duell. Publikum på Borussia Park gned seg i øynene. Det fortsatte etter pause. Embolo gjorde både 4-0 i det 51. minutt og 5-0 seks minutter senere.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold