Sportsstudio

Ragna Kristine Sandholt

Russiske skistjerner i skandalerenn:

VM på rulleski i Val Di Fiemme endte som en stor skandale. Flere av løperne måtte avslutte rennet til fots, på grunn av problemer med utstyret, skriver det russike nettstedet Championat.

Natalia Nepryaeva og Denis Spitsov var blant utøverne som ble rammet. Sistnevnte falt nesten umiddelbart etter start og måtte låne et par rulleski av en tilskuer. Mange andre idrettsutøvere måtte også avslutte rulleskirennet på grunn av lav kvalitet på rulleskiene.

Arrangøren skal ha gitt utøverne rulleski fra den italienske produsenten CK4 Skiroll. Men av alle de utlånte rulleskiene var det kun 30 prosent som holdt standard i løpet, skriver nettstedet. Blant annet skal kulelagrene ha låst seg.

Alexey Chervotkin ble verdensmester i det mest uheldige motbakkeløpet. Natalia Nepryaeva og Anna Grukhvina vant til slutt lagsprinten. Alexandr Bolsjunov måtte stå over løpet på grunn av en operasjon etter en infeksjon i tannkjøttet.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Ruud passerte legende på verdensrankingen:

Tennishåpet Casper Ruud (22) klatrer én plass på den ferske ATP-rankingen og er fortsatt i posisjon til å komme med i tourfinalen i Torino.

Nordmannen blir liggende på samme poengsum som på forrige ranking, men klatrer likevel ett hakk til 9.-plassen. Det skyldes at den sveitsiske tennisveteranen Roger Federer mister 480 poeng og faller til 11.-plass.

9.-plassen er Casper Ruuds bestenotering så langt i karrieren. Han ligger 200 poeng bak østerrikeren Dominic Thiem og 237 poeng foran Hubert Hurkacz fra Polen.

Nettopp Hurkacz kan bli Ruuds argeste konkurrent om en plass i ATP-tourfinalen i Torino i november. Per nå er begge akkurat inne blant de åtte som får spille den prestisjetunge turneringen.

Ruuds neste turnering går i Wien og spilles i neste uke. Han ble nylig slått ut i åttedelsfinalen i Masters 1000-turneringen i Indian Wells.

ATP-ranking, topp ti:
1) (1) Novak Djokovic, Serbia 11.430, 2) (2) Daniil Medvedev, Russland 9630, 3) (3) Stefanos Tsitsipas, Hellas 7995, 4) (4) Alexander Zverev, Tyskland 6930, 5) (6) Rafael Nadal, Spania 5635, 6) (5) Andrej Rubljov, Russland 5560, 7) (7) Matteo Berrettini, Italia 4858, 8) (8) Dominic Thiem, Østerrike 3815, 9) (10) Casper Ruud, Norge 3615, 10) (12) Hubert Hurkacz, Polen 3378.

Øvrige norsk (topp 1000): 342) (384) Viktor Durasovic 134.

(NTB)

Foto: NTB

Barcelona tok sårt trengt seier:

Barcelona var inne i en tøff periode før landslagspausen. Den katalanske klubben gikk blant annet på to 3-0 tap i Champions League mot Bayern Munchen og Benfica, før de tapte 2-0 for Atletico Madrid.

Søndag kveld tok de derimot en gull verdt seier mot Valencia i La Liga.

Enda et lyspunkt er at stjerneskuddet Ansu Fati er tilbake for fullt. 18-åringen scoret i returen til startelleveren etter et langt skadeavbrekk.

Jose Gaya sendte gjestene i ledelsen etter fem minutter spilt, før Fati utliknet kort tid etter. Memphis Depay scoret på straffe rett før pause, og på tampen la Coutinho på til 3-1.

Sergio Aguero fikk for øvrig sin debut for Barcelona da han kom innpå mot slutten av kampen.

Foto: NTB

Smitten stiger etter landskamp - håndballpresident smittet:

Håndballpresident Kåre Geir Lio har fått corona i etterkant av håndballjentenes landskamper, bekrefter han til Dagbladet.

- Det går egentlig bra med meg. Jeg er på bedringens vei og ting ser veldig fint ut. Jeg aner ikke hvordan jeg ble smittet, så det er både rart og litt mystisk, sier han.

- Jeg er fullvaksinert, har tatt begge doser og ble overrasket da jeg testet positivt.

Bærum kommune opplyser søndag kveld til at det er minst 32 smittede etter at Norge og Slovenia møttes i Nadderud Arena 7. oktober med 1526 tilskuere til stede.

For to dager siden opplyste Bærum kommune at det var registrert 24 smittede. Nå bekrefter kommuneoverlege Fritz Leonard Nilsen at tallet er oppe i 32 positive tester.

Vipers var uten seks spillere til kampen mot Flint Tønsberg tidligere denne uken. Tre spillere på kristiansandslaget har testet positivt.

(NTB/Dagbladet)

Foto: NTB

Tap for Deilas New York City i byderby:

Ronny Deilas New York City tapte byderbyet mot New York Red Bulls 0-1 søndag. Det blir et rotterace om å komme seg til MLS-sluttspillet for Deila og co.

Deila måtte se at hjemmelagets Christian Cásseres satte inn 1-0 etter bare tre minutters spill. Det ble også kampens eneste mål.

Tapet var New York Citys tredje på de siste fem kampene, og Deilas menn har bare tatt to poeng på de fem kampene. Sist laget vant en kamp var 19. september mot FC Cincinnati.

De sju beste lagene fra MLS' østre avdeling går til sluttspillet. Akkurat nå er Deila og co. nummer åtte med 40 poeng med fem kamper igjen. Likevel er det svært jevnt – opp til andreplasserte Nashville SC er det bare åtte poeng, og 5.-plasserte Atlanta United ligger bare to poeng foran New York City.

Ola Kamara gikk målløs av banen da hans DC United spilte 0-0 mot Nashville SC.

Lørdag møttes Bjørn Maars Johnsens Club de Foot Montreal og Jakob Glesnes' Philadelphia Union. Oppgjøret endte 2-2 etter at Montreals Ibrahim Sunusi utlignet i det 95. minutt.

Maars Johnsen kom inn etter 78 minutter, mens Glesnes spilte hele kampen.

(NTB)

Foto: NTB

Ekeland Arnøy med enorm sisterunde:

Jarand Ekeland Arnøy hadde den beste sisterunden av alle under Challenge Tour-turneringen i Spania søndag. Nordmannen ble nummer åtte, 14 slag under par.

Arnøy gikk sisterunden ni slag under par. Han noterte seg for en bogeyfri runde og klinket til med hele ni birdier, samt ni par.

Det gjorde at han endte turneringen 14 slag under par, på en sterk 8.-plass. Den delte han med engelske Nathan Kimsey.

Vant gjorde franske Julien Brun. Han endte 18 slag under par og var slaget foran engelske Jonathan Thomson. Brun gikk søndagens runde bare to slag under par.

Kristian Krogh Johannessen ble nummer 23 etter å ha endt turneringen elleve slag under par. Han gikk søndagens avslutningsrunde fire slag under par.

Espen Kofstad skuffet og klarte ikke cuten.

(NTB)

Foto: NTB

«Norske» Györ stormer videre i mesterligaen:

Györ med Stine Bredal Oftedal i spissen vant 31-26 over danske Odense i mesterligaen søndag kveld. Det ungarske laget har fire seirer av fire mulige.

Györ stilte med Oftedal, Kari Brattset Dale, Veronica Kristiansen og Silje Solberg. Odense tok ledelsen 2-1, og det var eneste tidspunkt danskene var i føringen. På stillingen 11-11 scoret Györ fem mål og så seg aldri tilbake.

Med 21-17 på måltavla scoret Györ fire strake mål og sørget for åttemålsledelse som ga en mer behagelig avslutning på kampen.

Maren Nyland Aardahl og Malene Aambakk spilte for Odense.

Oftedal og Dale scoret tre mål hver i oppgjøret. Solberg leverte ni redninger. Oftedal signerte nylig under på en ny kontrakt som binder henne til klubben til sommeren 2024.

Györ topper sin gruppe i mesterligaen med full pott på fire kamper. Vipers er på 3.-plass med to seirer og to tap. De to beste lagene går videre.

(NTB)

Foto: NTB

Tribunedrama da Tottenham snudde og slo Newcastle:

Kampen mellom Tottenham og Newcastle ble stanset i et drøyt kvarter fordi det oppsto en medisinsk nødsituasjon på tribunen. Tottenham vant oppgjøret 3-2.

Det var fem minutter igjen av første omgang da kampen ble stoppet. Helsepersonell løp opp på tribunen med en hjertestarter. Etter seks minutter ble spillerne sendt i garderoben av dommer André Marriner.

Tottenham-back Sergio Reguilón gikk bort til Marriner etter 40 minutters spill og gjorde dommeren oppmerksom på at noe foregikk på tribunen. Etter hvert ble det stille på stadion, og blant annet en hjertestarter ble fraktet av helsepersonell fra Newcastle opp blant publikum etter en god jobb av Eric Dier som ga beskjed.

Spillerne var i garderoben i et drøyt kvarter før de kom ut til applaus for å varme opp igjen for å spille de siste minuttene før pause. Og da kampen var i gang igjen, kom meldingen over stadion om at tilstanden til vedkommende som ble behandlet på stadion, var stabil. Også da økte desibelnivået på St. James Park.

Callum Wilson sendte hjemmelaget i føringen etter bare to minutter. Javi Manquillo slo et perfekt innlegg mot Wilson, som stupte ballen i mål fra fem meter.

Så ble kampen snudd på fem minutter. Etter 18 minutter vartet Tanguy Ndombele opp med en praktscoring da han plasserte ballen i krysset fra 16-17 meter.

Fem minutter senere var Tottenham i føringen. Pierre-Emile Højbjerg slo en perfekt stikker gjennom til Harry Kane, som akkurat var onside. Spissen vippet ballen lekkert over Newcastle-keeper Karl Darlow og i mål. Scoringen ble sjekket på VAR, men etter en lengre sjekk ble målet korrekt stående.

Son Heung-min satte inn 3-1 fire minutter på overtid av den første omgangen etter en praktscoring. Lucas Moura spilte ballen forbi Wilson før han slapp lekkert til Kane. Kapteinen var tidlig orientert og så at Son var åpen på bakre stolpe. Sekunder senere lå ballen i mål.

Den andre omgangen var i store deler preget av hendelsen på tribunen, men minuttet før full tid reduserte Newcastle til 2-3 etter en bisarr scoring. Et frispark ble slått inn i Spurs-boksen, og Eric Dier skulle bare klarere.

Han headet istedenfor ballen ned i eget kne og i mål bak en forfjamset Hugo Lloris. Det skjedde bare noen minutter etter at Jonjo Shelvey mistet hodet og fikk sitt andre gule og rødt kort da han felte Reguilon som nest bakerste mann.

Likevel klarte Spurs å holde unna. De vant 3-2 og tok sin andre strake seier. London-laget er nå nummer fem med 15 poeng etter de første åtte kampene. Opp til serieleder Chelsea er det fire poeng.

(NTB)

Foto: NTB

Viking med i medaljekampen :

Kristoffer Løkberg ble matchvinner da Viking slo Strømsgodset 1+0 i Drammen. Dermed er Viking med for alvor og kjemper om medaljene i årets eliteserie.

Viking er et av seks lag som kjemper om medaljene, selv om avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er på ni poeng. Siddisene er derimot ikke langt bak bronseplassen.

Med åtte kamper igjen er de bare poenget bak Kristiansund, som spilte uavgjort mot Lillestrøm lørdag.

Strømsgodset gikk på et sjeldent tap på eget gress søndag. Bare Kristiansund har klart det denne sesongen før Viking gjorde det samme søndag – nemlig å slå Godset på Marienlyst.

Ett minutts stillhet
Kampen åpnet med ett minutts stillhet med spillerne ute i midtsirkelen for å hedre ofrene etter de grufulle hendelsene i Kongsberg onsdag, der fem personer på tragisk vis mistet livet.

Etter en god åpning fra Strømsgodset var det Viking og Veton Berisha som var nærmest mål etter kvarteret. Skuddet hans fra skrått hold derimot gikk noen få centimeter utenfor lengste stolpe.

Kristoffer Løkberg satte 1-0 bak Viljar Myhra før det var gått en halv time på «gamle gress» i Drammen. Han var både god og heldig da han fikk med seg ballen gjennom hjemmelagets forsvar på en lur pasning fra Joe Bell. Trønderen gjorde ingen feil alene med Myhra.

- Vi må gå litt tøffere ut, vi slet med å bryte igjennom i 1. omgang, sa Strømsgodsets ene trener Håkon Wibe-Lund til Discovery.

Det var likevel gjestene som gikk rett i strupen på hjemmelaget etter hvilen, og laget hadde flere gode muligheter til å trygge ledelsen med tre treffere i rammeverket. Først hadde Rolf Daniels Vikstøls en frekk avslutning fra kort hold i stolpen.

Så fulgte Viking opp med to nye treffere i tverrliggeren i løpet av et par minutter. Strømsgodset Sondre Fosnes Hansen klarerte ballen foran Berisha og rett i tverrliggeren. Kort etter fulgte Sebastian Sebulonsen opp med fra skrått hold som havnet i krysstanga.

Viking-dominansen fortsatte utover i annenomgangen, og hjemmelaget ble reddet av keeper Myhra flere ganger. Strømsgodset kom på et og annet besøk oppe hos Viking-målvakt Arild Østbø. Tobias Gulliksen var nærmest da han skjøt høyt over i god posisjon.

Det helt store trykket mot slutten av hjemmelaget lot vente på seg. Backen Lars Vilsvik hadde derimot et godt skudd som gikk rett på Østbø. Viking-spillerne hadde relativ god kontroll mot slutten.

(NTB)

Foto: NTB

FULLTID: Rosenborg - Vålerenga 2-2:

Det ender 2-2 på Lerkendal Stadion i oppgjøret mellom Rosenborg og Vålerenga.

Gjestene klart best og spilte i overtall hele andre omgang.

Emil Konradsen Ceide satte inn 2-1 etter 58 minutter.

Ni minutter seinere fikk Odin Thiago drømmetreff og 2-2 var et faktum.

Det sto 1-1 til pause på Lerkendal Stadion etter en innholdsrik omgang.

Seedy Jatta ga Vålerenga en drømmestart da han satt inn 1-0.

Men bare fire minutter seinere utliknet formspiller Stefano Vecchia for vertene.

Like før pause fikk kaptein Markus Henriksen rødt kort og det ble en tidlig tur til garderoben. Midtbanespilleren satset alt da han prøver å takle Oldrup Jensen

Rosenborg:Faye Lund, Reitan, Eyjolfsson, Hovland, Holse, Skjelbred, Henriksen, Vecchia, Ceide, Islamovic og Holm.

Vålerenga: Haug, Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg, Zuta, Sahraoui, Oldrup Jensen, Christensen, Jatta Layouni og Kjartansson.

Før avspark lå Rosenborg på fjerdeplass, mens Fagermos Vålerenga lå nede på åttendeplass.

Foto: NTB

Svarte Molde - tilbake på tabelltopp:

En sen utligning så ut til å bli det siste målet i kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg, men en straffe sikret Glimt 2-1-seier og tabelltopp i Eliteserien.

Etter Moldes seier mot Tromsø lørdag var det romsdalingene som overnattet på tabelltopp. Bodø/Glimt var imidlertid tilbake på tabelltopp søndag etter en sen straffescoring.

13 minutter tok det før Erik Botheim satte sitt mål nummer 13 for sesongen. Spissen, som har vært i strålende form denne sesongen, hadde få problemer med å videresende Fredrik Bjørkans presise innlegg i mål fra kloss hold.

Ti minutter før slutt kom utligningen. Jonathan Lindseth kom stupende inn i feltet og stanget inn 1-1.

Deretter så det ut til at det skulle ende uavgjort, men Ola Solbakken sikret 2-1-seier på straffespark.

Bodø/Glimt tok tidlig kommandoen på hjemmebane og lot ikke gjestene komme til noen sjanser den første halvtimen.

Tre minutter ut i 2. omgang fikk Sarpsborg og Anton Salétros en gigasjanse, men svensken klarte ikke overliste Nikita Khajkin alene med målvakten.

Sarpsborg maktet ikke komme tilbake etter straffescoringen og måtte reise tomhendt hjem.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold